:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Friday, December 31, 2010

365 mell dengan kami.

hello hello

aku sebenarnya nk sangat cerita kan pasal mell, mula mula adopt mell. tp aku malas kot nk menulis....

apa kata korang baca sendiri kt sini.

aku khaskan untuk open balik blog lama ni untuk korang....

blog kt sana lagi happening sebab banyak masa aku menaip kt sana compared dengan kt sini...

apa apa pun, bacalah sebelum anda dibacakan.



to mell,

selamat setahun dengan mummy. mummy love u.....

semoga abadi.

hello hello

aku suka lagu ni....first time dengar, terus suka.

dan kalaulah dia ingat lagi, aku pernah nyanyi kan lagu ni untuk dia. dalam bas metrobas dari kl ke jengka suatu masa dulu..kalau lah dia ingat lagi kan...tp kalau tak ingat pun, aku faham.

terjebak ke sini, aku jadi hangen.


walaupun aku takde share dengan lagu ni, tp tetap hangen sebab ia lagu kesayangan aku. tiba tiba lagu kesayangan jadi issue. lagi lagi issue dengan org indon. oh ye, aku anti kot kalau org indon cari pasal dengan org malaysia. kalau org indon yg baik, polite, hormat org malaysia, tau yg dia menumpang, cari rezeki kt negara orang....aku suka je.

ni kalau poser, suka cari pasal, kerek nak mam, memang aku sumpah seranah dalam hati je lah. aku memang suka dapat dosa kering @ free.

aku tak suka pun misha omar. aku suka lagu dia je. macam siti nurhaliza lah. dulu aku suka, tp sejak dia main mainkan pemakaian tudung, sorrylah aku nk minat dia macam dulu. siap aku kutuk kot kalau dia ada kt dalam tv pakai tudung. memalukan.


* lepas aku pakai tudung ni, aku jadi sensitif pada siapa yg memainkan pasal aurat ni.


ala, takde kesan pun kt dia kalau aku tak minat dia. ramai lagi peminat dia kan.

berbalik pada misha omar, aku suka lagu lagu dia. suara dia memang best. orangnya...no comment.

dan untuk orang orang indon yg tak habis habis cari pasal dengan malaysia, ingat ni....

1. sedar sket siapa yg banyak tolong engkorang masa negara korang ditimba musibah dulu.
* bukan nk mengungkit, tp kalau sesekali membangkit takpe gak kan...

2. rumah rumah yg besar kt sana tu, hasil dari mana? fikir lah kejap tu pun kalau ada anak anak kerja kontrak buat klcc ke, buat jalan raya plus seremban-nilai ke. fikirlah kejap sebelum nk tuduh malaysia macam macam.

3. fikir siapa yg bagi makan kt anak beranak korang kt sana. ye aku tau usaha orang orang korang yg kerja kt malaysia, tp fikir siapa yg bagi peluang tu???? fikir fikir...

dan lain lain, fikirlah sendiri. tu pun kalau masing masing nk fikir dan nk asah otak tu berfikir. tak nak, sukati engkau lah.


pasal video ni....composer dia pun tak cakap apa apa, korang jangan banyak bunyik. mulut macam bontot ayam....!





aku cakap1: tak tau kenapa aku emo!! hahahahahaha. tak pasal pasal kan....

Thursday, December 30, 2010

azam 2011 si etty.

hello hello

azam tahun baru. nk puasa @ diet. tu je.

tu yg bulan 12 gila gila aku makan. semua aku telan. sejam satu kot makanan masuk dalam perut.
no wonder timbang berat hari tu...56kg!!!!
omg omg omg.

tp hadapi semua itu dengan tenang, sebab benda tu memang aku tau akibatnya.

lain lah kalau aku diet tp berat naik, tu baru aku meroyan kot.

azam....apa lagi eh....

oh yea, start bulan 1 nk jaga muka kaw kaw...

haiyooo, hari tu beli skin product eucerin. tak berapa memberangsangkanlah.....takde apa perubahan pun. tension kot.

aku jeles betul org yg jarang ada jerawat ni. tak pakai apa apa pun, tak jaga kot. tp segan betul jerawat nk tumbuh kt muka dia.

aku ni, jaga siang malam. dok gosok krim itu ini, makin berani dia singgah ada. mahu tak tension.

so, ikut suggestion mak aku. g klinik pakar. insyaAllah, mintak mintak tu usaha yg terakhir. banyak lagi duit aku nk pakai wey.

ooo nk potong rambut jugak. by 1 jan 11, dah kena potong sebab senang nk ingat.

dulu masa free hair ada niat lah nk bela rambut panjang sebab nk buat sanggul lah bagai.
tp sekarang, jangan harap lah.

bila aku proposed kt najib nk buat tema modern, dia cakap tudung jangan lupa. haaaai, takdenya aku lupa lah pasal satu tu. kn aku dah cakap haritu, once aku pakai, sampai bila bila aku akan pakai....

dan aku pun takde niat nk buat malam berinai apa ntah yg kena tukar tukar baju tu. aku geli. yesss, aku geli dan terus tak minat. rasa tak rugi pun sebab ada sesetengah orang cakap, sekali seumur hidup je pakai baju itu, baju ini.

oh plisssss...aku tak minat.

cukuplah album kahwin aku nanti ada baju nikah, reception je. lain lain tu....takpelahhhh.

lagi geli bila tengok album kawan kawan aku...sorry lah...
pakai tudung, tp malam tu tak pakai tudung.
lepas tu letak kt fb.

euwwww....

aish etty, jangan kutuk. lain padang, lain belalang.
taste masing masing.

okay....

azam kerjaya???

biarlah aku buat kerja dengan ikhlas. dan semoga dengan hasil kerja aku tuh, rezeki yang halal. dan semoga rezeki aku semakin murah.

lagi lagi nk target bulan 6 ni.

sakit otak aku tau tak. sana sini pakai duit.


nasib lah kalau jadi aku kan.

okay...bye.


selamat tahun baru.......



aku cakap1: kalau aku lupa nk buat entry baru. mell - 365 hari bersama kami....ya Allah, sayangnya aku pada mell ni....janganlah kau pisahkan dia dengan aku...aku masih nk menjaganya....

Wednesday, December 29, 2010

bila segala pengorbanan tak dihargai

hello hello


eh eh, ni bukan statement utk boipren. ni untuk bos bos.
haha mati lah bos kalau baca blog ni. haha.

rezeki aku di sini. alhamdulillah, panjang pulak jodoh kt sini. walaupun hati sentiasa terdetik, aku nk berhenti kerja. dok lah ulang ulang ayat tu dalam hati.

bukan tak bersyukur. aku bersyukur. tapi.......................

* sila baca tajuk.

selama aku kerja sini, dari PA, ke HR, kemudian bahagian lesen. aku nampak syarikat ni langsung tak hargai staff.

selama aku kerja di HR, ramai yg resign. kalau ikut surat, ayat standard lah. tp being me, mahu kepoci kepoci. korek sana sini, baru tahu lah apa alasan dorang berhenti kerja.

kawan baik aku kt office, dapat offer lagi best. tp bila resigned, macam macam janji manis bos HR tawarkan. menanam tebu di tepi bibir je pandai.
nk offer naik jawatan lah, gaji riban riban lah.
lepas tu nak saiko kerja baru kawan aku ni tak secure.
what the hell betul.

tu resigned. yg kena transfer atas alasan tak munasabah pun ada, ramai.

disuruhnya buat rayuan. bila dah bagi surat rayuan, pandang sebelah mata pun tak.

tanpa fikir kos ulang alik yg mahal, keadaan anak anak, family, kawan aku kena transfer jugak ke tempat jauh.

ayer molek ke pengkalan balak, kira jauh lah kan.

lagi lagi, gaji ciput, berapa pulak kos dia kan. mesti berganda.

kesian sangat sangat kt kakak ni. dia dah lama kot kerja kat company ni, tp sikit pun rayuan dia tak diterima. malah ditolak mentah mentah.

''ala, tu sebenarnya nk suruh akak berhenti lah tu. tp cara halus''

ye, aku faham sangat.

kawan aku sorang ni, ''aku kerja sebab fikir nk kahwin je''

betul jugak tu. aku pun sama. ikutkah hati......

aku geram jugak bila ditukarkan ke unit lesen.
masa bos HR panggil aku, aku dah agak dah.

direct je aku sound dorang, ''saya ni dah macam bola kan, disepak sana sini''

alasan dorang, kalau amik orang baru, kena ajar.

habis tu, aku ni tak payah diajar lah ye?

yg aku geram, kerja kerja aku kt HR langsung tak dihargai. berapa hari aku retype balik segala policy, form form yg confirm bukan kerja aku! tu kerja DCC tp dia tengah maternity leave.

* ikutkan hati, aku nk delete segala mak nenek dalam pc tu. tp dorang tu kawan baik aku. tak sampai hati...

apa je si pendek (bos HR) tu suruh, aku buat kot walaupun bukan kerja aku.

tapi dia langsung tak tak hargai aku sebagai staff dia.

tu yg lepas je aku tukar department, aku tak tegur dia. tegur keperluan je. nk hai, bye kirim salam lah!

* si pendek tu suka menyampuk cakap org tau. kalau aku tengah sembang ng en. ABC, dia pun sibuk je menyelit. dah terus aku buat muka tak suka. terus aku sambung kerja!!!

aku jeles bila kawan kawan aku yg lain, disayangi bos, dihargai oleh bos bos dorang.
aku tak dapat benda tu.

aku sakit telinga bila ada org kutuk company aku kerja sekarang. sebb owner company ni, adalah seorang Datuk. tp nk buat macam mana, dia punya rules, company dia.


dan aku fikir sekarang, tak mustahil kalau khidmat aku tak diperlukan lagi, lambat laun cara halus tu akan digunapakai terhadap aku. sekali kena hantar kt terengganu kan.

bila aku tolak, dia dengan senang hati suruh aku letak jawatan.

see senang je percaturan hidup ni.....

bila tak nak, dibuang macam kain buruk.

mc 2 hari. jeles???

hello hello



ada kt rumah sekarang. dapat mc 2 hari. terbaik lah. tau td mintak cuti sampai jumaat. tapi tak boleh, jumaat ni ada makan makan.

ye uols, sekarang gua asyik nk makan je.....

hari hari makan nasi lemak. tengahari perut dah santak makan nasi lemak, tak keluar lunch. malam lapar, makan nasi lagi.

sebab azam tahun baru, gua nk puasa. ada masa 5 bulan kan??? gua nk diet.

hahaha


tadi dpat sms dari najib, dia kata kemungkinan jari dia patah. sebab terseliuh main valley ball semalam. gua tengah sentap dengan dia ni, g induksi tak bagitau. sampai sana baru bagitau. alasan dia, dia dah bagitau. ahhh tipu. gua mana pernah lupa beb. lagi lagi hal penting. gua ingat, dia tak pernah bagitau gua pun pasal induksi.

mau gua tak sentap beb.

ntah ntah bagitau kt pompuan mana lah kan...

ye, kegemaran gua suka touching touching ni....

gua tunggu dia pujuk baru tak nak touching......


hahahhahahha.....

Friday, December 24, 2010

utk kak lin pinkie winkie..

hello hello

walaupun kita kenal secara maya, tak pernah bersua muka, bertentang mata apatah lagi mendengar suara, tp hakikatnya kita dekat....

kak lin, harap akak tabah menghadapi dugaan ni....

kami semua doakan mat pagon menang cat show nanti untuk gembirakan hati akak...

jangan sedih sedih tau....

Wednesday, December 22, 2010

cat nip lah konon.

hello hello

hari tu balik kerja, konon konon betullah yg aku kutip tu rumput galak kucing. ala konon konon cat nip lah. confident ni bawak balik rumah.

kucing kucing kt rumah ni biasalah, dah jarang nampak rumput, jakun semacam.

adik lagilah, siap tertidur sambil tengah main main tu. yg lain, mula mula je excited. dah lama tu, biasa je. buat tak tahu.

nanti aku letak gambar adik tidur dengan rumput tu.



(sekali salah lah....bukan rumput tu....hahahahahhahahaha...gelak gelak gelak)



semalam mak tanya, apa nama rumput yg ko kata galak galak kucing tu?

aku jawab, rumput galak tu lah.

lepas tu mak kata tak payah rumput galak, bagi pucuk ubi pun boleh jadi galak.

(sebab malam td, mak rebus pucuk ubi)


iye korang, menggeletis kemain budak budak ni main dengan pucuk ubi.

ate, dah namanya jarang jumpa rumput, jakun lah kejap.

seperti biasa, adik paling excited.

sampai lunyai dikerjakan.


balik kerja td, aku fikir...bagus...jimat duit tak payah beli cat nip bagai. bagi jelah segala jenis rumput, rumput tu lah cat nip bagi mell, adik, ahboy. kan...

bagus lah uols ni...suka jimatkan duit mummy tau...i love u lah anak anak...!!

Monday, December 20, 2010

oksigen please!!!!!!!!!!!

hello hello

omg omg omg.....(aku hidup lagi ni....)

lamanya tak update..sebab tak tahu nk update apa.

takkan nk bercerita pasal stress kahwin ni...meluat pulak org baca. sendiri pun meluat, apatah lagi org lain kan. hahahha.

but 1 je kalau tengah stress tu, sentiasa tanamkan dalam hati dan fikir positif.

''takpe, once in a lifetime nk rasa macam ni. lepas bulan june, takde lagi dah. kang rindu pulak nk tension tension buat preparation kahwin''

kan kan kan.....

dan sesiapa yg asyik bergaduh nk kahwin ni...(aku lah tu)...banyakkan bersabar, banyakkan mengalah. gaduh gaduh pun, esok esok laki / bini kau jugak, bakal teman serumah, sebilik, sekatil, sekereta, semotor kau jugak!

so peringatan untuk diri sendiri juga....sabar jelah etty.......dah kau yg pilih dia!!


hahahahaha....

okay tu je lah. nanti nanti gua update lagi...


* sila baca tajuk....!!

Sunday, December 5, 2010

ada yang rindu ke?

hello hello



menyampah betul. mentang mentang nk kahwin, takde pun gambar kita lagi kan terpampang kt blog mummy.....sentap ni.


hah...dah tak heran dah...


kaboy pun. tido lagi syok.....



hahaha. mummy sayang jugak lah.

* kaboy adalah adik tiri otromen taro ye. ada power kt dada dia.... =)

hunting sampai lebam bam bam.

hello hello


satu hantaran sudah siap dibeli. disebabkan nk krismas ni, banyak sale perfume drop drop harga bagai nk gila, terus lah beli. nk survey kt kl, aish, ntah bila nk pergi kan.

tapi beli perfume ni terjebak sebenarnya. sa tu terlalu banyak mulut. pot pet. terhibur rasanya. ceh terhibur katanya.

macam najib kata, masa lalu kt tempat perfume tu, takde sa yg greet ktorg. sa satu tu je welcome kitaorang even dia ada customer. cakap macam macam.

pujuk punya pujuk, janji nk kasi macam macam sap sap soi...maka terbeli sudah....



oh najib sangat addict pada bau kopi tu eh. sikit sikit cium bau kopi. gedik pun ada tengok dia. hahaha.

kalau ralph lauren, aku suka yg ralph tu. ohhh sungguh harum!!! dari dulu, memang pakai ni. ingatkan nk ambil yg ni gak, tp fikir fikir nanti nantilah. next time boleh beli. tp yg hantaran ni, beli lah yg lain kan.


fikir punya fikir, aku ambil emporio armani diamonds. ada yg baru ni, acqua di gioia. tp mahal sket. cukuplah dapat miniature je. hehe.

najib punya pulak, aku yg pilih polo black. sebab aku suka bau jantan dia. hahahahah. gila kental bau tu sungguh sedap di hidungku. dia tak suka belakang kira, yg penting kang aku jadi bini dia, aku yg cium dia. hahahahahaha. * lain kali jangan ajak gf beli sama sama. hehe.

setel satu hal. banyak lagi nk kena cari dan kumpul duit pelan pelan.

since najib tak mau cincin, aku maybe bagi dia jam tangan. tp macam nk mintak gak lah jam tangan. hahahahhaha. mana aci kan aku takde jam baru.

turun kl, cari telekung. cehhhh macam kt melaka takde jual telekung kan.

ingat nk bagi dia kain pelekat. lepas tu nk hantar sulam. kitaorang sembanglah pasal kain pelekat ni.

''nk beli kt mana eh kain pelekat u?''
''ntah...'' * jawapan dia memang selalu ntah.
''haaaa, beli kt mydin lah!!''
''eh, apa barang beli kt mydin''
hhahahahahhahahah. ha, bila aku tanya jawab ntah, tp bila aku cakap mydin, terus je jawab apa barang kan. adoilah. tergelak aku masa tu.

nampaknya kena lah g kl. wisma yakin tu banyak kain pelekat kan.

adoilahhhh. cam gedik kot beli barang barang tu sampai ke kl nun.....

paper beg yg cantik gilak!

hello hello


bila google wedding stuff berhari hari, tiba tiba rasa diri ni passion pada polka dot. gila ah. kenapa tah. rasa cantik pulak.

asal pergi daiso ke, kedai stationary ke, mesti nk cari barang yg berpolka polka.

kebetulan, sebelah office tu macam gudang simpan barang barang gift tau. dan baik pulak dengan staff kt situ. belah kanan office, kedai yg tak macam kedai. belah kiri, tempat simpan barang barang dia. kedai tu adalah vendor pada zoo negara. dorang banyak buat sovenir utk zoo negara.

being me, suka kepoh. belek punya belek, terjumpa lah beg ni. sangat comel nak mam!!! gigit jari sebab terlalu suka!!!!





well saiznya bukan besar sangat. sedang sedang je. nk masuk 5 barang dalam tu no big deal lah.

mms kt najib, dia kata cantik.

hahahahaha. aku dah beralih arah dah sebab plan mula mula nk diy brown paper je.

tp bila dah nampak si kenit ni, haaaaa melting...nk gak nak gak nak gak!!!!!

tanya kt orang kedai tu, cissss dia cuma bagi aku rm1/piece. haiyaaaaaa aunty....kasi murahlah. dia bagi rm1 sebab harga kt luar rm1.30. * dia tunjuk buku senarai harga.

survey lain lain. ada yg aku berkenan, tp nanti lah aku cerita lain hari eh.

balik office, kakak kt office tu volunter diri nk tanyakan pada aunty tu sebab dia baik ng dorang. okay aku menunggu penuh debaran. sebab aku kata, kalau boleh dapatkan harga 60sen atau 50 sen sebab nk 1000 keping.


and the result is...got it at 60sen!!!

yebba yebbaaaa yebbaaaa....

kira okaylah. sebab memang cantik, keras, siap ribbon tu ada pelekat cam pelekat yg kt kasut sekolah tu tau.

kedai lain, confirm tak dapat.

so kalau najib setuju, terus ambil...

Thursday, December 2, 2010

sentap kejap.

hello hello

terharu sangat bila najib cakap:

alhamdulillah, panjang juga umur kita sampai nk nikah ni kan.......


terus sentap nk menangis.

kejadian berlaku di depan court mammoth, ketika nk cari tilam dan katil.

well, apa lah ertinya pengantin jika tiada tilam dan katil yg baru kan. haha.


insyaAllah, panjang umur, jodoh ada, kami bernikah. ameen....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails