:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Thursday, November 29, 2012

salina sulaiman's nikah reception

assalamualaikum

first of all, salina, kalau kau baca ni...terima kasih lagi sekali sebab jemput aku yg hina ni dtg majlis ko....hahaha

kt ncol aku sorang je yg menetap kt melaka, so salina ajaklah aku kan.  plus reception dia buat kt KL so aku pun free kan lah diri datang.  org dah jemput kan.  tu pun si hawau ni tak sms pun alamat umah.  then aku pun membingit lah kan, hantar sms kat dia.  ''wey pompuan, nk alamat''.  hahaha...well, org melaka kan.  mulut je mcm puaka, tp hati baik.  sapa tak tahan, jangan kawan ng aku...haha.

salina ni kan, ktorg kenal dah lama.  setahun kot.

dia bukan schoolmate, officemate aku ke apa.  blog pun, salina kata blog dia private.  so bukan kenal melalui blog.  tp dulu ktorg aktif dalam group BBF.  group yg dah lama terkubur.  RIP BBF.  haha.  lepas tu, ke ncol pulak.  sampai sekarang lah aman damai kt ncol tu.

well, ktorg tak pernah jumpa.  samalah macam yg lain lain.  besan ku syima, nana, nadya, semua semua tu, kenal dah lama tapi jumpa hareemmmm....so first time nk jumpa si salina agak nervous.  stragers kot.  hahahah...

aku bawak officemate aku sekali, nani.  salina ada pesan suruh bawak kawan kawan office.  tp nani je free.  lain tak free.  nasib baik nani tau kt mana rumah salina.

sampai je rumah salina ''wey nani, segan kot...kita mana kenal dia...''

kebetulan pengantin ada kt luar khemah tengah tunggu tetamu.  sampai je depan salina ''haaa sampai pun kau!!''..eh salina kenal aku lewww....snifff kembang idong.

pastu dari i & u [trademark kalau kt group], terus tukar jadi aku kau.  haha melaka sangat kan....then kami terus mesra macam kawan kawan sekolah.  best lah...

makan makan makan. pastu panas ni, ajak nani dok depan pelamin borak borak. pastu salina sampai, ktorg dok lah gebang.  well gebang pun pasal wedding, bla bla bla.  tak macam baru kenal pun.

yg aku tak tahan ni, nk ngumpat pasal org lain pun guna shortform nama dlm ncol.  contoh PSL si puan sri lienda tu lah...ktorg tetap guna nama PSL.  haha.  wey, PSL, tak ngumpat pun.  tersebut je.  dont worry.  hati banyak baik maaa....kahkahkakahkahka.

lama kot kt rumah salina ni.  yelah dari start lunch hour hari jumaat, 12+ sampai ke pukul 2+.  then kami pun minta diri.  cium cium muah muah si salina.  wish her best of luck in marriage.  then suruh sampaikan salam pada ncol yg datang esoknya kt dewan perdana felda.  ada ke tidak dia sampaikan salam sayang peluk cium aku tu???  @syima mesti tak jumpa, si menantu dah tido.  @nadya, @ryen, @PSL??  hahahahaha..

gambar ni je yg ambil. 

salina DIY.  masuk ncol mesti rajin DIY kan.  kan kan kan....

salina kata, kalau nk cari kain bulu bulu kt pelamin tu, g cari kt kamdar.  well, standart lah kain kamdar dengan harganya kan.  kalau nk elok...mmm cari sendiri..haha.

tak tahan, laki salina tanya boleh ke duduk kt pelamin ni. aku jawab ''of kos lah, u groom of the day kot.  then please sit''.  dia tak berani lettew nk duduk...


saja lettew nk buat effect leher jinjang.  dah aku terus nampak gemuk...benci kau salina!!


the bride and the groom.  her husband is quite peramah gak.  dia menyampuk gak ktorg bersembang pasal apa...

they will fly to Melbourne for their honeymoon trip.  jangan lupain daku nyah....

okay lah noks....tu je nk cerita pasal salina ni...

baju dia cantik, make up pun cantik.  tp still down to earth cakap ''wedding aku tak glamer kebabom pun etty.  biasa biasa je wey''...
tapi bg aku salina cantik sangat hari tu.  well dia kan kurus meninggi, of kos lah cantik. baju simple plain chiffon, then patch dengan 3d flower.  make up tak tau dari mana, tanya sendiri.  tapi memang gojes lah....

tengok gambar kt dewan perdana felda pun dia cun.  pakai champagne color.  suits her well. 

okay salina gomes, kang balik melaka jangan lupa rojer aku.  kita kuar gede gede okay.  hahaha.

selamat menempuh alam rumahtangga yg serba mencabar................................tp manis dan seronok!!
selamat berhoneymoon. 
selamat tambah umat manusia. 
selamat semuanya....

Allah bless both of u....

lepas ni wedding izyan pulak.  kt banquet hall shah alam...tengah pujuk suami....it could be our reunion kot eh ncolians????

Wednesday, November 21, 2012

umar raihan : tanda lahir

assalamualaikum

sebenarnya nk tunjuk tanda kt ponggong anak.  tp apa ke hei nk tunjuk pungkok anak kan...

umar raihan ada 2 tanda kt ponggong.  warna hijau hijau.  mak aku cakap normal baby camtu.  tanda lahir yg sementara.  nanti dah besar, hilanglah tanda tu. mak aku bilang lagi, mujur tanda kt badan cucu dia ni appear kt pungkok, kalau kt muka atau tempat yg nampak lagi lah............mmm tak best lah kan.  takut pulak kalau tanda tu permanent.  alhamdulillah syukur pada Allah.  menciptakan manusia sesempurna mungkin.

anak korang ada penanda aras?  hehe..tanda lahir lah!!  kalau ada share lah kt blog engkorang!

Tuesday, November 20, 2012

umar raihan : cranky at 5mo

assalamualaikum

sekarang ni macam tengah susah hati sikit........eh banyak!

umar raihan asyik nk cranky je.  dunno why.  kalau aku ada, nk bergayut every hour.  kalau malam, akan bangun untuk feeding setiap setengah jam.  sebab selalu aku bangun, aku akan tengok jam. so aku dapat agak lah dia kerap bangun.  dia bangun for feeding, tapi bila dah sua nenen, menjerit jerit.  tak tau apsal.  tp lepas tu elok lah menyusu.  dah dua tiga hari, sebelum pukul 2.00 am, dia akan bangun setiap setengah jam.  tp lepas je pukul 2.00 am tu, elok pulak bangun 2 jam sekali.

aku siap suruh laki aku bawak umar g jumpa ustaz.  nk suruh dia tengok tengok kan anak aku.  yelah, melalak pagi pagi buta mau tak risau kan.

umar raihan kn behave boy, cool boy.   so kalau dia cranky memang kami suami isteri risau.  sebab dia bukan budak yg selalu nangis tak tentu hala. tapi kalau dah bagi susu pun menangis, mak nya pun nangis sekali.  -________________________-

sekali terbaca pasal growth spurt.  mmm....org tua tua kata, beralih bulan. tp tak sure lah tu ke yg terjadi kt umar.

yg pasal dia kerap feeding tu, maybe sebab dia dah 5 bulan.  dia dah ready nk makan, perut pun dah bnyk space.  so tu yg dah start lapar kot.  takpe etty, tabahkan hati.  mulakan seawal 6 bulan okay, bukan 5 bulan...sabar sabar.  tu semua natural.  lumrah alam....

hari isnin semalam, adik aku sms.   dia tanya umar sekarang memang kerap menangis ke?  aku jawab ye dan entah untuk jawapan kenapa kerap menangis. 
adik aku cakap, dukung salah, letak bawah salah.  dia pun tak tau nk buat apa.

balik rumah, umar raihan yang jemput aku depan pintu.  masa tu adik aku tengah dukung dia.  aku sebut je nama dia, gelak gelak dia. hilang penat....lepas tu aku bawak masuk bilik.  aku nk rehat at the same time, nk susukan dia.  then adik aku masuk, dia tanya ''dia nangis tak???''..aku jawab of kos lah tak.  terus adik aku bagitau ''aaa elok pulak.  mentang mentang mama ada.  kalau tak...eiiiiii'' sambil sambil dia geletek usik usik umar raihan. 

so kesimpulannya, dia nk attention mak bapak dia je.  bila dengan aku sepanjang malam tadi, elok je. alhamdulillah jugak, tak bangun setiap setengah jam.

plus ayah dia takde.  haaa kalau cranky malam tadi, meraung omak ehhh...

then tadi, adik aku call.  jawab call, dengar pulak anak aku meraung raung. haish, sayu kot hati.  adik aku cakap, umar raihan nangis dari td.  so apa yg aku boleh buat.  aku kerja kot.  takkan nk balik kan.  aku suruh je adik aku layankan umar dengan babytv dia tu.  lepas tu adik aku cakap dah okay dah.  tido dalam bilik. 

see maybe dia rindukan mama ng ayah dia.  dalam bilik baru diam. sebab kalau weekend, kami anak beranak memang habiskan masa bertiga kt dalam bilik je.  keluar kalau nk pergi toilet je.  lain semua dalam bilik.  tinggal tak makan jelah kan.  =)

ni kalau mak aku dengar anak aku menangis, mau digesa aku belikan buaian.  kasi anak tido dalam tu.  padahal buaian adalah BIG NO pada aku suami isteri.  tp dalam big no tu, td baru aku proposed ng laki aku belikan buaian.  tp nasiblah laki aku kental. dia cakap, jangan lah sebab nanti kt nursery pun takde buaian.  

ingatkan nk belikan dia walker lah.  boleh dia jalan jalan kan.  mesti dia boring takde main apa kan.  kalau ada walker kan macam syok je berjalan.

padahal walker ramai kata tak elok.

aishh..aku ni tak maulah jadi mama yg fussy sangat kan.  itu tak boleh, ini tak boleh.

takpelah, aku propose je kt ayah umar raihan pasal walker tu.  kalau on, kami belikan jelah.  untuk kesenangan adik aku gak. walaupun bulan depan, umar raihan dah masuk school.

asal masuk rocker, main main tarik toys tu macam nk putus. pastu ek ek ek.  boring lettew. 



rocker dah jadi tempat tido je.  sekarang dia dah syok berguling guling. pantang baring, cepat je berguling, angkat bontot.  kedepan tidak, kebelakang je.  kalau berdiri, asyik nk melompat lompat je.  wan dia cakap, kang makin kurus asyik melompat sakan.  tu yg aku jarang nk dirikan dia.  takut makin mengurus anak aku ni...


umar raihan : mama jawa's style.

assalamualaikum

mak aku cukup tak berkenan aku buat camni.  pastu sibuk lah kutuk anak aku anak jawa.  hahaha.  eh memang jawa kan nak kan???  ikut mama lah kan.  kalau ikut ayah, anak cino celup.




dulu masa kecik kecik, aku selalu buat camtu kalau main masak masak.  alah main tu kan mesti ada watak dan perwatakan.  aku selalu amik watak mak mak yg berpewatakan ala ala ibu mithali.  anak aku mestilah bear coklat aku yg dah sama usia ng aku tu.  eh siyes, bear tu sama umur.  ada lagi sampai sekarang.  pastu mesti nk buat kendongan untuk bear aku tu.  oh org jawa memang camtu.  panggil wrap huh wrap konon, hahah dipanggil kendongan.

bahan bahan:  hahah

kain batik lepas

cara cara:  hahahaha

ikat mati kt belakang.
bila nk pakai, selempang
adjustkan keadaan anak.
bagi dia selesa.

so far, jawa style ni memang aku dah try merata.  dlm kereta, dlm rumah.  keluar g kedai pun kedai biasa jelah.  belum lagi ke mall.  sebab takde masa lagi ke mall.

relax je kan pakai camni.  stylo apa.  org pandang lagi bangga.  apa yg mak aku kata malu tah.  sapa lagi nk teruskan warisan camni kalau bukan anak jawa yg hampir jadi kacang lupakan kulit ni kan...

anak aku selesa je dalam tu.  kalau tidur, memang lama.  well memang tak boleh lah nk manjakan anak camtu.  kang tak mo turun asyik nk bergendong je.  tp fikir balik, dia ada masa dengan kita bila kita cuti je kan.  sabtu ahad.  hari bekerja, jumpa paling pun pukul 7.  pukul 10 dah masuk tido.  aishhh...kekurangan kasih sayang kot.  so kalau sesekali manjakan dia camni, tak salah kot.  kalau aku lah, aku suka je anak aku mengempeng camni.  bonding tu penting dalam tumbesaran anak.  aku tak mau dia manja dengan org lain.  manjalah dengan aku kan.  aku mama dia.  so aku memang tak kisah kena angkat dia camni, tido kan dia.

sakit belakang memang takde.
memang selesa.

so aku jgn lah berangan nk beli wrap, sling bagai.  ko org jawa, pakai jelah kain batik tu aaa... =)

selamat duittt....mahal kot benda benda tu semua.  

nasib suami aku tak kesah aku pakai camni.

so sesiapa yg jawa jawa tu, jangan ngade ngade nk beli wrap, sling ek. guna je ni.  haha siap paksa.

#syima #cheyan...dan jawa jawa sekalian.

kukukukukukukukukukukukukukuku...

Friday, November 16, 2012

breastfeeding journey : mode cuak ON

assalamualaikum

segan nk bagitau.  hehe...

stok tinggal 6 paket je harini.  so kalau harini anak aku minum, mesti storage tu tinggal 4 je. hewwww...pengeluhan yg panjang.

akibat takde stock in.  hari hari supply yg fresh, sampai tak sedar ehh...dah habis susu.

alkisahnya, masa pantang dulu pun not bad aku punya stock.  ada lah jugak 125++++ oz.  siap mcm tak muat freezer atas tu.  lepas tu kan, anak aku mcm kurang menyusu.  masa tu stok ada lagi masuk.  aku pulak jenis tak bagi 100% ebm.  aku bg yg fresh @ chilled.  so kalau kt office boleh dapat 10 - 15 oz, 5++ oz guna untuk esok, 5 oz lagi simpan buat stok.  tp awal awal dulu, mcm kurang rajin nk pump, bangun malam pun malas, so takat yg dapat tu kurang lah sket amaun dia.  tp still lagi mencukupi.  lepas tu, ingatkan stok tak jalan sebab bg yg fresh kan.  terus lah tak ingat nk masukkan stok.  alih alih tak perasan tinggal lah yg seciput tu.  alahai...menangis dalam hati...

dalam hati, kuat cakap....janganlah habis stok terus.  tak mau tengok anak minum fm.  bukan fikir negatif ke apa pasal fm tu, tp aku tak sanggup nk tengok anak aku minum susu lain selain susu aku. 

tp kenapa malas sangat nk pump malam malam???????????

untung aku ada suami yg support 100% penyusuan umar raihan.

hari hari dok tarbiyah kt aku... ''pump yang...u nk tengok anak minum fm ke??''  sambil buat muka annoying.  dan dan tu jugak aku bangun g amik pump. tp ko tau lah bila anak asyik bergayut, kemudian, tiba tiba tetek kena pump pukul 2 pagi..takke terkejut tetek tu.  dapat lah 1 oz +.  simpan jugak.  pastu sambung tido.  hahahah...

tp bila suami diam seribu bahasa tak ingatkan bini dia ni, bini dia pun lalalalallalalalalalallalala...

alahai...

gigih bangun kul 6 pagi.  [selalu bangun tido kul 645 am daaaaa]...umar raihan isap sebelah, aku pump sebelah.  pun dapat sikit.  yelah, belum dapat tune. 

masalahnya, camne nk dapatkan tune kan sedangkan aku pump pun bape kali je.  harini buat, esok tak.  gituwww....

so sekarang, gigih pump.  sehari kt office, boleh lah buat 3 kali. tu pun kalau kena masanya.  cukup 2 atau 3 jam.  tp kalau pagi tu dah lewat pump, dua kali jelah.  sebab kalau boleh, 2 jam sebelum balik aku pump so that sampai rumah tu, takdelah breast kosong.   kang anak aku mengamuk.

note:  breast kosong ketika baby menyusu adalah punca nursing strike. baby boleh merajuk kalau breast kerap kosong dan dia tak kenyang semasa menyusu.  so seeloknya, pump 2 jam sebelum tiba waktu rumah.  macam aku, tiba  kt rumah dalam pukul 6 pm, pukul 4 tu dah setel pump.  gitu.

so sekarang, aku kena ON waktu pump aku.  walaupun waktu cuti.  aku kena rajin.  kalau tak rajin, rasanya journey aku nk seboleh bolehnya 2 tahun menyusukan anak aku tak kesampaian. 

kena rajin bangun malam, pagi pagi.
kena rajin buat tandem.

okay, rajin sekarang.  bye.

note:  seeloknya jangan bagi 100% ebm kt anak.  selang selikan dengan fresh @ chilled ebm.  contoh kalau dia minum 4 kali [contoh]:
pagi 1:  fresh
pagi 2:  ebm
tenghari: fresh
petang: ebm

biar anak dapat rasa 100% khasiat susu kita walaupun ketika kita berkerja. 


Wednesday, November 14, 2012

assalamualaikum



period after 5m delivered.  clap clap clap.

actually, masa dalam nifas, ada darah fresh keluar.  so tak tau tu still nifas ke period.  so abaikan.

lepas tu, masa hari raya kt kampung, ada brown spot.  aku ingat period.  tp sehari je.  lepas tu terus aku mandi wajib.  then sampailah ke umar raihan 5 bulan ni, aku clean and clear.  hehe.  tp still hati hati lah.

umar raihan turns 5mo 12hb itu hari. so aku period 11hb.  just nice.

sakit perut???

aku memang senggugut teruk teruk dulu.  siap kena makan pain killer.  nasib baik rezeki murah boleh mengandung. takut gak effect makan pail killer tak boleh mengandung kan.

so masa contraction datang dulu, kan mild contraction je, nurse tanya okay tak?  aku jawab okay je nurse.  saya dah biasa senggugut.  kahkahkah..belagak kan.  dapat betul betul punya senggugut..amik kau!!

so masa hari ahad hari tu, sakit kottt...tp boleh tahan.  aku doa doa jangan sakit teruk teruk sampai aku kena makan pain killer.  aku takut effect production susu.

haaa tu dia.  sekarang apa apa kena fikirkan susu tau.  demam pun takut nk makan ubat, rela berdemam, berselsema takutkan ubat tu meracuni susu. ewah.

tp alhamdulillah, senggugut tak berapa nk sakit.  boleh tahan lah.  ke sebab tiap kali sakit, aku pandang muka anak kot, tu yg less pain.

production susu, aku rasa maintain kot.  tiap kali pump dapat takat tu, so period pun dapat tu gak.  lagipun kebetulan kena time aku on leave, mmg aku tak pump kan...

alhamdulillah..umar raihan dah 5 bulan.  sekarang tengah fasa melasak.  dah kena ikat dalam stroller.  kalau tak setengah bdan dah keluar.  risau je jatuh.  dalam kereta pun jangan harap nk dok diam.  ada jelah benda dia nk buat. 

mmmm...aku tengah study pasal solid food pulak sekarang. 

demi anak, aku rajinkan jugaklah masak kan.  hewwwwwwwwwwwwwwwwww....

Friday, November 9, 2012

umar raihan :: toys rembatan jcard day. upah behave.

assalamualaikum

sebenarnya td karang entry berkenaan NIP tu.  tp nanti nantilah post.  tunggu keadaan redaaa...hehe...

eh semalam kt jusco bandaraya [melaka ada 2 jusco, ayer keroh & bandaraya]..ada jcard day tau.  hewwwwhewwww.....

mula mula plan nk pergi masa waktu bekerja.  hahaha tp tak jadi.  sebab lagi syok pergi dengan suami.  suami ada card credit.   hahahahahah mama boleh pow pow pow....

since suami pun ada kursus kt melaka, haa molek benor lah tu.  call call call, suami pun setuju nk pergi.  tu pun dia malas  nk layan bini dia ni.  tp penat pujuk. at last dia pun nak dengan syarat anak tinggal umah.  aduhsss syahdunya aku nk shopping tp anak tinggal.  sedih tau tak...mcm...alahai sian anak aku...demi memuaskan NAPSSSUUUU..anak kena tinggal.  hahahahahhahaha...tp mati mati laki aku bilang, tempat crowded banyak kuman.  hahah.  okaylah demi keselamatan, kesihatan anak, aku redha jelah anak tinggal kat umah.  aku pun dah siap siap bgtau babysitter dia aku balik lambat. [adik aku je BS tu]. 

aku keluar office sharp pukul 5.  sampai rumah pukul 5.20 pm.  gila kan aku speed sampai 20 minit je tiba kt rumah???????????  hahah jcard punya pasal....
fetch suami aku.  aku pun dah siap siap solat kt office. 

sampai sana, biasalah sesak kan. parking jauh kottt...senak perut jalan.

masuk je jusco, langkah kanan.  tengah happy hour comforter set.  aku dapat set king rm99 je uolsss.......mana nk dapat kan.  king lagi.  aku memang pakai saiz king pun untuk bedsheet sebab tak tartarik getah dia tu.  rejeki rejeki...

pergi tempat baby, malangnya tak lah murah sangat baju baju baby ni.  biasa biasa je. 

paling aku aim, tempat mainan.  sebab aku aim satu mainan tu. 

sejarahnya mainan tu.

masa kt jj bandaraya, nampak mainan tu.  mcm best je untuk umar raihan yg sedang meniarap ni kan.  tp takde harga.  aku suruh laki aku tengok, dia tak jumpa.  okay mama frust...!!

pergi pulak ke jj ayer keroh.  yeay..terjumpa...rm49.90.  okaylah kan.  apa saja yg berkaitan dengan baby mana ada murah.... -.-
aku dah amik dah mainan tu.  belek belek punya belek, banyak betul defect.  cermin kotor lah.  tengok stok lain...takde!!! tinggal tu je.  terus lah ktorg tak jadi amik.  sedih mama time tu...yelah mcm mainan idaman kan...

so pergi semalam, adalah mencari gila gila punya carian.  sekali jumpa uolssssss.....siap ada diskaun 20%.  tag biru kan...ada 4 pcs.  kami mencari yg less defect.  jumpa.  aaahh girang betul hatiku....jumpa dah mainan idaman anak.  eh mama.  hehe.

dah bayar, laki aku tengok resit dia kata eh tadi kata 20%.  tp kenapa tolak 30% ni.  hahaha rejekiii....biasalah jusco tengah kalut kalut tu, tersalah tekan diskaun pulak.  hehe.

sampai rumah alahaii sian anak aku kena tinggal. dia siap merajuk ng aku tau.  aku sapa dia, dia tak senyum pun..sentap hati mak....aku dukung dia, susukan dia nasib baik dia nak.  haha takut gak tiba tiba strike sebab merajuk.  menyusu terus terlelap.  pastu bila dah terjaga, aku pun basuh mainan tu.  kasi lap lap sampai kering.  masa tu dia meniarap dah atas tikar.  bila tengok je aku pegang tu, badan dia kemain lonjak lonjak tak sabar nk main.  bising mulut dia tau.  mak aku pun ckap, cepatlah...anak tak sabar dah tu.  hahaha...

letak je depan dia, yaAllah kemain eksaited anak aku...dicapai benda tu, belek belek, cium cium jilat jilat.  hahaha seronok tengok dia camtu tau...

dah lah tu je nk cerita.  cerita mama yg kepuasan dapat belikan mainan idaman. 

eh uols, tp ni bukan fisher price.  kt melaka FP takde choice sangat.   ni brand apa tah....


ni gambar mainan dia....

Thursday, November 8, 2012

umar raihan : anak vs ayah

assalamualaikum

best ek ayah dia buli dia.  tp budak cool ni relax je...sebut ooooo aaaaaaa aaaaa je...hahaha.  tu yg lagi galak ayah dia usik.









 
suami aku pakai baju nikah hari tu... auwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww....hahaha motip...?

Wednesday, November 7, 2012

umar raihan : mama tak reti nk letak tajuk apa

assalamualaikum

muhammad umar raihan.......dah tak boleh letak dalam rocker dia ni dah...dulu asal bangun je letak dalam tu.  tu yg lambat sket progress nk meniarap.  skrg tak boleh dah.  letak just to sleep je.  nk main main, kena bentang toto, biar dia baring atas toto, nk telentang ke meniarap ke, sukati awak lah nak...

sebabnya mak aku cakap, dia dah mengiring ngiring nk keluar dari rocker tu.

adik aku pulak cakap, dia dah siap meniarap dalam tu.  acane tu????

so petang semalam, aku dapat saksikan sendiri peel anak aku....




tengok tangan tu.  like a boss kan....


mcm best je tengok dia baring gaya camtu  kan...mata tak berkelip pandang mama dia pegang hp...



haaaa...nk buat apa tu??????????????


dan.........................


tengok, still lagi nk pandang camera.  he loves camera much huh??


hahaha ada potensi jadi superphotogedik  mcm mama kan.... =))))


dan tara!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!   terus jadi superman taro.....eh tu otromen kan  kahkhakahkahkah....

dah kemudian, dia dah selesai meniarap dalam tu.  tp kejap je. nangis sebab posisi tak berapa nk betul.  hahaha adoilah....

sekarang mama pening nk beli apa pulak.  tak boleh dok dalam rocker lagi dah.  lagipun badan dia dah memanjang.  tak sesuai nk dok dalam ni...pastu dia melonjak lonjak badan dalam tu lagi seriau tengok tau...

tp since dah beli tikar evamatik hari tu, umar byk habiskan masa baring je atas tikar atau toto.  golek lah dia sampai penat. cuma kena pantau jgn sampai dia ke tempat makanan kucing. kang dia ngap pulak makanan kakak & abang abangnya tu.  hahahahhaha...

baru tau...anak dah makin membesar...sobsssss...sedih apa hal kan....

oh umar raihan anak mama yg makin bijak ni, mama rindu.....


umar raihan : umar's fav show

assalamualaikum

makin dah besar ni, akal makin meninggi. makin bijak. ada je peel baru dia tau. geram jeee...geram bukan sebab benci, geram sebab comel sangat. kahkahkahkah...matilah puji anak sendiri...yelah, mana tumpah kuah kalau tak ke nasi kan.  heww....*tiup kuku....

selalunya, at least once a day lah, malam lah selalunya tengah free tu kan.  kalau aku rajin nk bukak laptop, aku bukaklah alif baa taa dia tu.  ni lyana mk yg rekomen.  so tu lah first video umar raihan.  hari hari dok ulang jadi dia pun seronok.  kalau datang peel mengada time menyusu tu, ku serukan je alif baa taa tu, terus senyap sambung menyusu dengan aman.  haha.

ni haaa alif baa taa.  cari kt youtube.  yg sofia ng rayyan tu. 

laki aku dok meroyan ng alif baa taa ni yg time dia menjerit tu. 

alif baa taa saaa!!!!!!!!!!!!!!!  pastu umar raihan pun gelak kekek kekek bila ayah dia buat peel camtu.  hahaha.  gi lah tengok video tu kalau nk faham knp laki aku meroyan.  =)))


dah boring layan alif baa taa siap hafal.  haah over siap dah boleh hafal si umar raihan ni.  mama dia bukak pulak upin ipin.  yg ni aku dah lama download.  zaman thaqif umur setahun.  best kan aku simpan 4 tahun yg lepas.  nasib lah tak terbuang ke apa.

umar raihan mmg layan upin ipin ni.  kalau kt tv pun, dia tengok je.  senyap lah masa setengah jam tu tengok tv.


ni gambar semalam 6/11/2012 pukul 6.30 pm.  kan time tu upin ipin setengah jam kn kt tv9.  so aku duduk kan dia dalam rocker.  see...like a boss tau...dia hadap sorang sorang.  mama kacau pun tak layan...


selalunya kalau hala je hp then flashed, mesti dia pandang camera sengih sengih ke, buat muka ke. tp this time takde.  dia sedap je tengok tv....hai lah anak...

ramai kata tak elok anak bawah 2 tahun menonton tv.  bagi aku bagi anak aku tengok tv pun bukan selalu.  plus bukan dia minat pun tengok drama ke berita.  dia minat tengok kartun je. rasanya insya|Allah takde lah perkara negatif mempengaruhi dia kan.  insyaAllah kami bagi didikan yg sempurna untuk anak kami...
cuma satu je, kalau tengok cerita hantu, aku memang tak ajak dia sekali lah...siap tukar channel lagi tau...tak mau anak terlalu tkut dengan hatnu mcm omak dio.  hahahaha


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails