:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Wednesday, January 16, 2013

Handle umar's food masa travel

Salam semua

Insyaallah minggu depan ktorg drive g langkawi. Mak suka uols. Almaklumlah x pernah g sana kn.

Masalahnya sekarang, still blur nk bawak makanan apa untuk umar raihan.

Since ktorg driving ke sana, memang ada plan nk bawak warmer bagai. Tp still blur!

Aku ni nak kata particular,fussy bebenor idak ler. Tapi kalau boleh nk elakkan instant food. Cukuplah aku dah terbagi biskut milna yg sedap manis tu. Natijahnya, aku aku kalau makan tu cukup laju.

Tapi aku pn x boleh mengelak andainya nestum menjadi penyelamat kepada kegusaran aku. Itu yg mudah nk handle kn. Suami aku pun cakap nestum tu mudah. X payah nak masak masak.

Kalau oat, aku dah pernah try kt umar. Sembelit terus. Maybe not suits him yet.

Courcous okay ke untuk umur 7mo?

Emmm.

Btw yg seronok, bos dah approve cuti g langkawi ni.

posted from Bloggeroid

Umar 7mo!

Salam semua

Alhamdulillah, umar raihan dah 7 bulan. Last check up masa 6 bulan, 31 dec tahun lepas.

Weigh: 6.5 kg
Height: 65cm

Nurse cakap berat naik tak banyak tp since still lg bf, x banyak songeh la. Panjang je cun.

Milestone umar?

Apa ek.

1. Menyusur ke depan laju
2. Merangkak belum lagi. Merangkak static dah la.
3. Kalau kt nursery nak balik, pandai je babai ticer. Tangan gawang gawang kalau ckp bye umar.
4. Makan ikut mood. Ada masa bnyak2. Ada masa... Mama makan hati penat masak.
5. Suka makan manis2. Kalau bg bubur kurma, laju je. Then kalau bubur ada carrot. Memang suka.
6. Dah selamat jatuh katil. Baru nk buat rekod x jatuh katil. Tapi jatuh gak akhirnya.
7. Dia ni pantang agah, sengeh je!
8. Badan je kecik, akal besar. Bijak tau buat taktik nk suruh angat.

So far ticer kata umar okay. X banyak ragam bukan bukan.



posted from Bloggeroid

Monday, January 14, 2013

Umar raihan kena demam campak!

Salam semua!

Belum pun aku sempat update pasal umar raihan kena sakit mata sampai 1 keluarga infected, dia kena demam campak pulak.

Ingatkan ciken pox. Tp bila pergi klinik, doktor cakap measles je. Campak lah tu. Roger suami yg masa tu tengah kerja overtime, cepat cepat dia roger ayah mertua. Apa lg, atuk pun gegas cari daun semambu, kaitkan kelapa muda. Bg tips itu, tips ini. Heh untung umar ada atuk yg penyayang kan. Dah besar kang, jangan lupa nk berjasa pd atuk tau nak!

Sebenarnya macam kalut gak umar asyik sakit ni. Yelah isnin lepas baru naik kerja selepas mc seminggu sakit mata. Then khamis nursery call cakap badan umar panas plus muntah muntah. Bawak g clinic muntah lg macam air terjun. Doktor bg mc. Consider half day lah kan. Then jumaat el sebab nak pantau umar kot2 dia cirit birit. Tapi alhamdulillah xde. Then sabtu naik campak. Ahad sms bos bgtau nk ambik cuti isnin. Nasib baik dapat bos yg memahami.

Actually when it comes to work matter, hati susah sangat. Yelah aku kontrak kt sini. Tahun ni renew. Yg tentukan samada aku cont kontrak of kos la bos aku kn. Kalau dah selalu el, cuti acane?

Tapi selalu aku fikir rezeki kat kuasa Allah. Anggap je ni dugaan kecil.

Ada anak memang cmni lah dugaan dia.

Kena ingat, anak pun pembawa rezeki.

Fikirkan balik, aku mengandungkan umar raihan, aku dapat kerja ni. Rezeki anak kan. Ditakdirkan bukan kt sini rezeki aku, maybe tempat lain.

Dan bila ada org cakap sakit ni datang dari nursery, sedikit sebanyak aku pun kecewa. Yelah bila adik aku jaga, elok je dia sihat. Masuk je nurrgery macm2 dapat!

Tapi fikir positif. Sooner or later anak anak akan tetap kena. Bukan kt taska, kat sekolah nanti mesti kena. Untungnya sakit masa baby ni, mungkin ada malaikat yang melindungi dia. Umar masa sakit mata, tak pernah menangis! Kalau korang pernah sakit mata, tau lah macam mana sakit tu kn. Yg besar pun x tahan, ini kn pulak anak kecil. Aku hanya mampu bersyukur diduga anak sakit masa ni.

Bersakit sakit dahulu, sihat kemudian.
Bersusah susah dahulu, bersenang kemudian.

Umar bukan nk sangat kt ayah dia. Ada je suami aku cakap tinggalkn anak kt rumah, dia jaga. Tapi suruh jaga 5minit pun umar menangis. So siapa lg kena berkorban kan kalau bukan mama. Memang betul syurga di telapak kaki bonda!

Aku harap bos aku faham. Sebab dia pun seorg bapa! Tapi kalau x faham pun xpe. Hidup ni bukan kita boleh predict. Masa bujang bley la jadi pekerja contoh attendance 100%. Dah bekeluarga karang, ada anak kecik x dapat lah nk aim cmtu lg.

Bg aku, anak adalah priority sekarang! Priority yg mutlak!






posted from Bloggeroid

Tuesday, January 1, 2013

My mini blog!

Assalamualaikum

Jarang benor update blog sekarang!

Add me at instagram.

(ettykamal) - xde pembuka,penutup tu tau.

Sanala mini blog aku. Tapi memang gambar umar raihan je banyak. Kalo x suka x payah add.




Bye!

selamat tahun baru 2013!

posted from Bloggeroid

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails