:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Tuesday, July 23, 2013

umar raihan kali kedua sambut raya

assalamualaikum

tak sabarnyeeeeeeeeeeeeeeeee nk beraya tahun ni.  excited satu macam.  sebab anak dah besar kot.  dah pandai berlari, dah pandai salam, dah pandai sayang orang.  oh shooo shuwitt.....nanti kumpul duit banyak banyak ye nak. boleh mama pinjam.  eh.

tahun ni ktorg bertema purple.  purple lagi padahal first time raya dulu pun purple gak.  ni gara gara laki aku kedek tak mau tempah baju melayu lain lah ni.  dia pakai baju melayu yg lama.  aku pun kebetulan ada lace beli sebelum kawin dulu tu. belum tempah lagi.  so decide purple lagi lah tahun ni labu.....

seperti biasa tahunan beraya kt tampin lah.  suami cakap, erti raya bagi dia adalah takbir malam raya tu.  sebab kt sana meriah takbir dari rumah ke rumah. dari rumah orang biasa, sampai ke rumah menteri.  bab raya kt rumah menteri tu lah best.   balik je dari rumah menteri tu, memasing bawak ferrero roche sebelah poket baju melayu.  sebelah poket lagi, aiskrim haagen dazs.  kelasss kan.  so merasa makan haagen dazs time malam raya tu jelah.  kui kui kui....

takpelah, isteri berkorban tetiap tahun.  asalkan suami bahagia..................bahahahahahahhahahahahahahahahahah

tahun depan, tak sure macam mana.  rancangnya nk raya rumah sendiri.  lepas tu barulah balik rumah mak aku kemudian tampin.  kt tampin lama sikit pun takpe, sebab kt sana ramai jugak rumah sedara nk kena ziarah.  kt melaka ni, takat rumah waksal dan mak ngah je.  pastu dok depan tv.  tu jelah raya ktorg.  tengok sarkissss.....

raya tahun ni, baju umar raihan dah siap daaa...tinggal nk top up sikit sikit je.  kasut, sandal tu semua belum beli lagi.  baju baju dia, ktorang beli sikit sikit.  setiap bulan beli sepasang.  beli pun kt jj je sebab dah serik beli online tahun lepas.  beli mahal, tp kualiti kain panassssss....kata cotton tapi cotton jadah tah.  tp baju melayu je berani beli online tahun ni.  tu pun gambleee je.  


 ni baju melayu umar raihan.  belum dapat lagi.  kitaorang beli secara borong.  hari tu kt group gojes, mommies semua macam meroyan ada jual baju melayu rm28 je termasuk sampin.  eh aku lah tu termasuk yg meroyan royan tu.  kalau beli single rm48 sepasang.  tapi kalau beli borong dapatlah harga rm28.  murah kan.  so aku cepat cepat place order.  hahaha excited gila.  terima kasih sangat sangat kt ros anis geng gojes sebab dia sudi handle order kami kami yg meroyan ni....

semalam ros anis cakap baju tu dah sampai.  lagi laaaa ketar satu badan kannnnn....tengok tengok alahai comel kot...plus kain sampin tuuuu...alahai...cepat raya please!!

ni gamble main taruk je saiz baju tu.  harapnya umar raihan muat lah....

.


kelmarin, malam minggu kt tampin, kitaorang ramai ramai pergi bazaar ramadhan kt tampin square.  mula mula MIL ajak SIL.  pastu MIL ajak aku.  aku cakap bolehlah nk cari songkok umar raihan.  sekali satu rumah nk cari songkok raya!  amboih amboih kemain songkok raya kennn....tunggu semua orang habis terawih, kul 10pm baru gerak.  alamak, tu time umar tido!!  memang lah dia crancky sikit kt bazar tu.  ajak berjalan, risau pulak sebab mat rempit ni bukan faham bahasa pun.  dah tau tu tempat berjalan, bantai bawak motor kt situ. hawau betul.

cranky tu pun, dapat lah songkok.......dapat yg sulam tu pun warna purple.  cantik gak pilihan ayah dia ni.  tapi budak ni alahai, kemain menangis tak mau pakai songkok.  camne eh nk train dia pakai songkok.  tak syok laaaa tak pakai songkok kang......geram pulak aku nengok!!!!




baju melayu tu pakai hari pertama je.  hari hari lain, pakai tshirt jeans je.  ni yg aku beli sikit sikit lama lama jadi bukit tu.  tu pun macam tak cukup lagi.  kelmarin atuk dia bagi satu kemeja, satu tshirt.  alhamdulillah, rezeki atuk bagi.  

baju yg atas belah kiri tu, paklong bagi.  tapi dah lama gila paklong bagi.  raya tahun lepas.  ahhahahah.  tahun ni baru muat pakai.  yg belah kanan tulis handsome tu pun, tahun lepas beli online.  baju tu tak silap aku saiz 6m. tp tahun ni baru umar boleh pakai.  baju tu sengaja aku simpan tak pakai dlu.  boleh reserve untuk raya tahun ni kan.  overall tu, tinggal nk cari tshirt dalam tu je.  macam tak sesuai pakai tshirt berkolar......



esok jcard day uolsss.....bahahahahahhahahah

baju maknye, suprise lah ekkkkk.....tunggu aku kurus dulu baru boleh tengok.  kalau aku tak kurus raya ni, memang kempunan lah nk tengok baju aku.  bahahhahahahahahah....

second theme color, ktorg nk pilih kuning kot........tak mau cotton dah.  nk cari material lain pulak......

okay bye.





Friday, July 19, 2013

umar raihan ada rambut raya

assalamualaikum

alkisahnya, rambut umar raihan ni dah panjang benor...tu hasil rambut selepas dicukur masa dia 4 atau 5 bulan hari tu.  masa waktu tu, kitaorang yg cukurkan.  ayah dia tak mau hantar ke barber.  dia kata, better lah dia sebagai ayah melunaskan tanggungjawab tu untuk kali pertama.  pehhh masa tu, dia punya bangga jangan cakaplah...satu kampung dicanang.  eh, tipu je.  hahaha.  sorry banggg....

pastu rambut tu, dah panjang kt belah telinga.  rimas aku...aku ng laki aku pun apa lagi, zasssss...pun sendirian berhad.  tu yg jadi rambut abu bakar yellahh tu.  sian anak aku.

kalini pulak, satu kepala dah panjang.  depan atas, belakang.  camne nk adjust rambut depan tu, kang jadi macam dora lak.  cukuplah tu shahadah chinta anak dak kina jadi dora kan.  tak sanggup aku nk mendorakan anak bujang aku.
pastu belakang tu dia macam beralun alun je.  selalu gak tu dia garu situ.

aku ni kalau nk buat, hari tu gak aku nak.  so aku gesalah laki aku pergi barber.  mula mula ajak pergi bazar ramadhan peringgit.  pastu cari barber.  aku cakap kt laki aku, kt malim ada.  sebelah maxis. sebab pernah nampak ada benda pusing pusing tu.  macam lolipop tu.  aku cakap tu kedai indu.  yelah, indu lah sinonim dengan barber dan benda pusing pusing tu kan.  pastu g malim, tak jadi pulak.  malaslah cite, kang kalau cite kenapa tak jadi, orang kata aku racist lak.  kakakakakakak....

eh bukan aku je excited, laki aku pun sama.  dah 6.30 pm ni, dia ajak pulak pergi tesco.  dia kata ada satu kedai tu.  sunguh sungguh dia cakap tu kedai tu  INDIA MUSLIM.  sebab dia kata aku gelabah nk pergi yg kt malim tu. 

masuk je kedai kt tesco tu, haaaaa yelah INDIA MUSLIM SANGAT bangggggggggggggggggggggg!!!  atas tu terang terang mr. kumar.  bahahahahahahha.  tu bawak ke malam perlian tu tau.

umar nk kata behave, tak behave sangat.  nk kata tak behave sangat, behave lah gak.  so so lah pengalaman dia pergi ke barber tu.  dongak, tunduk, pandang tepi, kiri kanan.  adoyai.  nasib lah tukang gunting tu relax je melayan.  jenuh lah apak eh meriba.  tu ayah sangat paranoid okay.  dia takut anak kena gunting.  derrrrrrrr........
 
 ko tengok tangan barber tu.  semacam je genggam kepala anak aku kan....geram barangkali tapi tak tunjuk.  kui kui kui....


so selamat lah umar raihan berambut raya.  hensem bergaya anak mama ni tau.  macam ayah iye.  eh........ =)))

kos potong rambut sejemput umar ni, rm5 ajessss.......




Wednesday, July 17, 2013

umar...umar nk adik tak???

assalamualaikum

aku sebenarnya dapat ilham masa aku tengah makan kt pantry tadi.  haha.  seminggu tak puasa, esok dah start kena bangun sahur.  harini partner in crime EL, so makan sorang sorang.  hek hek hek...

pastu bila nk menaip, aku lupa pasal apa aku nk tulis. jenuh lah aku fikir.  pastu aku baca entry lama lama.  terbaca pulak pasal pregnant hari tu. tengok gambar first time scan umar.  alahai, rindunyeeeeeee....

tiba tiba ting....baru teringat.  aku nk bercerita pasal mengandung lagi sekali....

sorang sorang kawan kawan aku mengandung.  aku tumpang seronok jelah.  sebab aku belum pun merancang nk tambah lagi sorang.  mungkin tahun depan.  tp bukan keluar tahun depan, buat tahun depan.  haha.

aku czer, so aku takut.  lagipun sakit terasa lagi tau.  nak nak kalau umar meligat atas perut aku ni.  adoyai, kadang kadang rasa nk smack down jee umar tu kalau aku cakap sekali tak dengar, cakap dua kali buat tak tau, cakap tiga kali, istifar jelah...dia memang dengki kalau aku baring telentang.

tapi aku tengok mommycha tu elok je haaa, siap normal delivery yg second ni.  penah gak tanya dulu sakit tak kt perut czer tu. dia cakap sakit gak kadang kadang.

ishhh seriau kot ingatkan bekas czer tu.  aku selalu bayangkan, jahitan tu merenggang.  pastu kalau besar sangat perut tu, dia akan tuss tuss tusss...tuss tuss tu bunyi macam jahitan tu tebelah satu persatu.  haha hebat tak imagination aku???  pastu kalau ada rezeki bersalin normal, aku selalu bayangkan time nk meneran tu, luka aku berlubang lagi.  so kena jahit perut, jahit bawah.  ya Allah, kenapa aku fikir jauh sangat ni????

hari tu kak mimy cakap dia mimpi mengandung. aku pun baca sepintas lalu je. 

tapi, esoknya, aku pulak mimpi aku mengandung!!!!!!

dalam mimpi tu, aku memang dah mengandung pun.  siap perut besar, jaga umar raihan.  tp dalam mimpi tu ada kesedihan.  sedih sebab kena wean off susukan umar raihan.  lepas tu aku cakap ''kesian umar''.  memang rasa sedih gila kot sebab bila aku terjaga, sakit sangat hati tu.  rasa sebak gila.  pastu aku cakap..fuhhh nasib baik mimpi.....pastu aku senyum senyum. eh suka ke tak ni mengandung ni???  hahahah

esoknya, aku cakap kt laki aku ''by, i mengandung''.  buat muka serius!

dia tak caya, pastu aku cakap ''tak caya sudah''....siap dia suruh aku sumpah bagai.  hahah aku bab sumpah ni fail lah.  lemah semangat aku tau.  pastu aku cakap, benda benda ni pun nk menyumpah bagai.  hahaah nampak tak trick kt situ.  bila dah kena geletek baru mengaku tipuuuuuuuu....

tup tup second ramadhan dah period.  kui kui kui....

sebenarnya nk cakap ready ke tak ready tu macam payah.  suami dah ready je dia tu.  tapi aku pulak, ntah.  sebab reason aku nk tunggu tahun depan satu sebab aku czer.  kedua sebab aku tak puas susukan  umar raihan. 

dalam islam pun kata 2 tahun kan. so kalau boleh aku memang nk susukan dia selama 2 tahun insyaAllah.  walaupun umar dah sepenuhnya fm kt taska, sebab mak malas nk pump lagi dah, bekalan susu ibu tak penah putus masuk dalam perut dia.  tu yg aku nak.  so kalau aku mengandung sekarang, let say kalau ada complication sampai aku tak boleh nk teruskan bf, mesti aku sedih. dah lah umar tu jenis obses tetep mak dia ni.  nampak je tetep sengih sengih macam apa jeee....so aku rasa umar ni memang susah nk wean off nanti. nk hentikan dia menangis, tetep.  kalau jatuh tergolek golek pun, tetep ni lah yg menenangkan dia.  memang susah lahhhh.....

tu yg bila suami aku cakap ''yang jom tambah anak''...cepat je aku jawab ''umar belum 2 tahun lagi menyusu.  tunggulah dia sapih dulu''.  sapih tu wean off lah derrrrrr......

plus, aku tak mau bila mengandung umar masih kecik ni, aku terr-sebut ''kesian umar, kecik lagi dah dapat adik''.....aku rasa unfair kalau cakap gitu.  macam adik dia ni menyusahkan dia pulak.  so better lah aku plan betul betul.  bila tiba masanya dan rezekinya, aku terima dengan hati yang lapang.  aku nak - macam mana aku happy, excited sambut umar dulu, macam tu lah aku gembira dan teruja sambut adik umar.  aku nak adil.  

bercakap pasal adil, kalau boleh pun, baju baju umar yg buruk aku tak mau pakaikan kt adik dia.  tu yg aku akan pakaikan selama boleh baju baju umar.  mak aku marah je kalau aku pakaikan baju sendat kt umar.  dia cakap, simpan jelah untuk adik umar.  tapi macam tak best pulak pakaikan adik baju second hand.  eh tak lah macam membazir kan, tp kalau condiiton baju tu cantik, boleh je.  tp kalau dah buruk sangat tu, elakkan lah.  kita kan nk adil.  banyak mana baju umar dulu, banyak tu lah baju adik akan datang.  insyaAllah akan ada rezeki anak anak ni....aku sambut umar dulu, baju 18 pasang je tau.  banyak bila dia dah keluar.  tp selalu gak dengar orang cakap - anak sorang boleh lah belanja besar, anak berderet kang.....tah lah masing masing pemikiran kot. 

bab baju memang cubalah nk elak turun temurun kt adik adik.  bab lain mungkin boleh.  macam mitten tu kan, elok lagi.  sebab pakai pun sampai 2 bulan je.  warna pun cantik lagi tak pudar.  toys yg besar besar tu, macam walker tu, tu pasal beli sampai rm300.  pelaburan jangka masa panjang namanya.  infant carseat umar pun aku ingat nk simpan je untuk adik.  benda tu elok lagi.  kalau ditakdirkan aku dah tak bekerja, takdelah ralat sangat nk sediakan yg besar besar, mahal mahal ni.

eh nk cite pasal mengandung tu je ha.  kenapa melalut sampai mitten bagai ni.  hahahah..etty etty, kalau tak melalut memang tak sah lah kan...

tu lah nk cakap, kalau kata tak ready, kesian kt anak, plan betul betul.  plan betul betul tu maksudnya, makanlah - pakailah apa sahaja yg boleh buat rancangan keluarga ni.  kalau tak plan betul betul, dah melekat tu, terimala seadanya.  janganlah cakap ''aku mengandung, tp tak ready lagi, kesian anak sulung''.  janganlah cakap gitu.  kesian baby tu dengar tau....salah sendiri tak plan betul betul kan....

sapa yg ada smartphone tu, download lah pelbagai software calendar calendar wanita ni.  cari je, install kt phone.  masukkan tarikh hari pertama kita period.  so confirm confirm dia boleh program kan tarikh kita subur bila.  lagipun kita ni dah bape tahun datang bulan, dah sah sah faham badan sendiri.  alert laa kan....

bagi aku, sapa yg merancang sendiri tu memang dia jenis tak kisah kalau mengandung.  dia sedia terima risiko that y dia merancang sendiri.  so kalau rancang sendiri, tp berbunyi tak bersedia, memang salah sendiri lah.....

yg merancang untuk delay lagi beberapa tahun, masing masing ada cara kan.  takkan kena ajar kottt.....


 
 umar raihan makin bijak hari ke sehari.  mama rindu nk berbaby lagi.  nk rasa tendangan dalam perut.  tp kenangkan umar belum 2 tahun, mama delay lah ekkk....jadi baby mama lama sket.  pastu dah ada adik, mama tak panggil baby lagi dah.  mama panggil abang pulak...mama sayang umar raihan.....





Friday, July 12, 2013

12 julai 2013 - umar raihan 13 bulan

assalamualaikum

harini umar raihan genap 13 bulan - setahun sebulan.  hip hip horeyyyyyyyy....

walaupun dah campur fm, tp masih melekat dengan omak eh balik nursery, time nk tido.  tu bonding namanya.  aku pun dah stop pumping dia setahun ritu.  alhamdulillah, dah tak pump pun, susu tak kering.  walaupun lunch hour aku tak jenguk dia kt taska.  mama nk tido kt pantry.

apa ek perkembangan umar raihan setahun sebulan ni....

1.  tak suka dukung kalau kt mall.  so dh siap standy kasut satu kereta, satu kasut.  pakaikan dia kasut, tp dok dalam stroller atau trolly.  kalau nk jalan haaa bersiap siap laaaa....nk mengejar satu hal, nk menjaga dia tak jatuh satu hal, nk jaga tangan jangan masuk dalam mulut satu hal.  letih.  yg bestnya, kalau jatuh tak menangis.  tp kalau kita angkat tu yg menangis beria.  siap lentokkan badan nk turun.  dia memang suka berjalan berlari.  lagi lagi tempat luas.

2.  dah pandai kalau kita cakap ''umar, mama nk tuuuuu'' tunjuk barang...kang dia amik barang tu bagi kt dia.  tp ketahui lah cara bagi tu adalah baling membaling.  tengah ajar cara yg behave nk bagi kt orang...

3.  kalau cakap mandi, bukak baju..........dah reti lah tunjuk nk bukak baju tu.

4.  kalau makan, nasi yg last tu, aku cakap okay yg ni last....dia tepuk tangan.  amboi makan ni macam kena paksa je tauuuu....

5.  dah pandai tunjuk kalau nk apa apa.  contoh macam biskut dalam balang atas meja.  kang dia tunjuk lah balang tu.  dia belum pandai lagi bercakap, so tunjuk jelah kan.  kalau nk air pun gitu.

6.  dah pandai mengikut cara nk solat.   tertonggeng tonggeng tu kelakar okay.  kalau aku tengah sembahyang dia buat gitu, memang solat aku batal sebab gelak jee laah.

7.  dah pandai naik katil, naik sofa.

8.  dah pandai bezakan kucing, mana satu mell, kadik, kaboy.  dah tau cat tu apa...sebab kalau dia malas makan, aku ugut ''cat...makan makanan umar ni cat...dia tak mau makan''...kang cepat cepat dia pandang cat tu, sambil makan.

9.  bab makan paling susah bagi kerjasama.  2-3 suap je excited.  pastu melangut lah aku tunggu nk habis.  so senang, aku letak je dalam walker.  hahahahahahahha.  15 minit habis!

10.  minum susu pun paling banyak 5 oz.  selalu 3 oz je.  kalau buat 4 oz, tetap tinggal 1 oz.

 gambar ni hari apa punya tah.  kelakar okay.  kitaorang pergi econsave.  pastu nk balik, belakang aku tu motor tu dekat gila uncle tu parking. aah aku dah meroyan sebab aku tak berapa reti bab bab gitu.  tp nasib baik lah ada sorang uncle tu tolong.  so berjayalah aku keluar parking dengan cemerlang.  lepas tu, lalu belakang econsve, lori pulak block jalan.  still boleh jalan, tp kena rapat dengan longkang lah.  aku pun bawak slow slow melepasi lori tu.  dah lepas semua halangan, aku jeritlah ''yeayyyy, mama berjaya!!!  mama hebat''....pastu umar raihan tepuk tangan...!!! wakakakakakak time tu rasanya ya Allah sweetnya anak aku!!!!!!


11.  umar takut kalau ada bunyi yg tiba tiba.  camne ek nk bg contoh.  okay hari tu aku duduk kt sofa.  dia main kt bawah.  pastu aku teringat lah aku masak air ke apa tah.  terus lah aku berlari ke dapur.  umah aku kan flat.  agaknya bergegauuu kot lantai.  siap aku jerit ''ya Allah air!!''...boleh dia menangis lari ke aku.  wakakakakkak..kelakauuu...
satu lagi cite pasal ni pun, dalam bilik. dia kt lantai main.  pastu aku tepuk katil pasal apa tah, tp aku pun macam tekejut lah.  dia lari kt aku sambil cembeng. wakakakakakakak...tah pape pangai.

12.  dah boleh get along dengan ayah.  dulu kan tak rapat sangat.  sekarang mama makin garang tu yg dia beralih arah ke ayah kot.  tp apa apa mama tetap nombor 1. so kalau nk harapkan ayah dia jaga, boleh lah......

13.  pandai menari.  hari tu kan dia dapat hadiah birthday talking tom ng oppa jahanam tu.  dengar je benda tu, otomatik dia bangun, pastu joget.  oh joget lagu oppa tak membanggakan tauuuu.....nasib dah rosak benda tu.  tp dah pandai mintak keluarkan patung patung tu dari kotak kalau dia bosan nk main.

14.  pandai berkawan, tp tak kawan elok elok. berebut gak.  hari tu ng elman, takdelah gaduh gaduh, cuma berebut hp.

15.  kt taska, ticer kata umar raihan ukur taska je.  berjalan jelah...tp macam dulu gak, bila waktu balik, asal nampak mama, melonjak lonjak.  muka dia time tu..ya Allah anak aku....wahahhaha


tu je lah.  penat nk taip.  haussssss.....

Alhamdulillah, membesar dengan bijak anak mama ni.  mama doakan yg terbaik untuk anak mama.  mama doakan semoga umar raihan sentiasa sihat sihat.


# hari tu mimpi aku mengandung.  dalam mimpi tu macam sedih sebab tak dapat bf kan lagi umar...bangun tido, terkenang kenang alahaiiiiii....macam tak sanggup nk wean off bila tiba masanya nanti......





Tuesday, July 9, 2013

cheesekut - ciskut idaman ramai

assalamualaikum

gojes gojes sekalian, daku pun telah membuat ini...taraaaaaaaaa.....ciskut kesayangan ramai.  haha....

mula mula tau pasal ciskut ni dari yong labuan.  aku pun gigih cari resepi.  macam susah.  so aku abaikan.  pastu masa geng gojes ada buat gathering hari tu, nadt buat pulak....so ramai lah mintak resepi kat nadt.  bila nadt up entry cara cara buat ciskut ni, aku tengok, eh senang lah pulak....maka aku dengan rajinnya menerai buat ni last week....

aku cuma tukar cream cracker pada biskut marie.  sebab first time yg aku gugel dan tengok dari yong tu, dorang guna biskut marie.

first time buat, suami pun cakap sedap.  ehem ehem...laki aku tak suka manis sangat, so aku buat sedang sedang...kalau aku bagi resepi, mesti ramai hangin sebab resepi aku main main.  kakakakakakak

resepi dan kos.  wakakakkaka siap kos tak menahan

1 bungkus biskut marie - rm3.00 beli kt econsave
250g cheese brand tartura - rm8.00 tesco [tartura ni kurang masam]
susu pekat manis - kt rumah ada
fresh milk - kt rumah ada
esen vanilla - kt rumah ada

eh jimatnya semua ada kt rumah...kui kui kui..dah ku katakan resepi ni jimat cermat punya...

okay cara cara pulak.  pun senang.  samada guna hand mixer atau masuk semua dalam blender.  tp kalau blender tu bau hangit, jangan salahkan aku okay......

masukkan semua tu untuk disebatikan kecuali biskut.  susu dan fresh milk tu ikut korang lah.  kalau nk manis letak satu tin.  aku letak 2 sudu je.  hahah jauh tak nisbah penerangan 1 tin:2 sudu.  kui kui kui....fresh milk tu, aku main tuang je.  agak agak tak cair sangat.  tak pekat sangat.  esen vanilla pun kalau nk wangi, letak lah sikit.  kalau tak nak letak pun takpe.  kalau agak agak tak wangi jugak, letak lah perfume vanilla cap body shop tu.  confirm wangi.  mulut dan badan pun wangi.  haha.

mak etty, nk bagi penerangan ke, nk mencarut lebih ni........!!

okay okay.  bila dah sebati semua tu, mula mula susun biskut dulu atas loyang.  kemudian, korang layer by layer lah biskut dan adunan tu.  sampai habis. 

okay kalau aku, aku letak baking paper tau. sbab senang nk keluarkan.  aku potong baking paper tu besar sikit sampai boleh tutup adunan tu.  bila dah habis aku layer kan, aku tutup dengan paper tu, pastu aku tekan tekan bagi dia mampat.....gitu...

dan terus masuk peti ais.  tunggulah semalaman.  barulah sedap makan sejuk sejuk.  buat malam ni,esok petang balik kerja dah boleh makan kan...uuuhh syahdu syahduuuu....


ni rupa ciskut aku untuk kali kedua.  yg first time dulu pun sedap.  yg ni pun sedap gakkk...aku buat memang sedap je manjang.  hehe.

terima kasih nadt bagi resepi yg simple mimple dimple.  terima kasih geng gojes yg ku sayang sayang, ku timang timang sebab setiap hari ada je yg cabar suh buat...kasi jeles je tau...

oi korang, bulan puasa jangan upload gambar makanan kt group ekkkkkkkkkkkkkkkkkk.....


Monday, July 8, 2013

jumpa blogger wawa & jasmin

assalamualaikum

weeeeeeeeeeeeeeeeeee...semalam best best best...jumpa geng gojessss blogger lagi sekali.  eh ada orang jeles iols selalu dating ng geng gojes.  [nana] wekkkk....

sebenarnya masa pergi ikea hari tu, wawa pun nk ikut.  tp yelah, dia tak pandai pujuk laki dia nk jumpa iols kt ikea.  tapi, tak sangka lak dia pandai pujuk laki dia turun melaka.  haiii laaa, i tacing uolsss..sanggup deme turun melaka nk jumpa daku dengan umar raihan. 

rasanya kawan kawan blog lain tau peel laki aku kalau bab nk jumpa kawan blog ni.  dia punya ketar nk bagitau, mintak izin dengan suami nk jumpa kawan blog, semacam!!.  sebab banyak kenangan pahit.  tu yg dia tak suka.  wawa kata cakaplah nk jumpa kawan sekolah.  tapi kita kan isteri solehah, mana pandai tipu.  kita pun cakaplah elok elok nk jumpa kawan blog.  kita pung pang pung pang cakap elok elok.  doa doa semoga hujung minggu tu, tak kena balik tampin.  tp wa kata balik tampin pun takpe, boleh jumpa kt tampin.  tp kita ni tamak, tak mau jumpa wawa sorang je.  nk jumpa ramai ramai.  maka ku roger lah gojess melaka pulak.  haslinda mama shasha & jasmin mama firas muslim....dah tertubuhnya gojess melaka punya group wasap.  disebabkan gua kenal lin & jasmin je, so dalam group wasap tu kami bertiga jelah.  kang sapa sapa dalam group gojes yg tinggal kt melaka, roger lah gua.  nanti gua masuk dalam group tu.  boleh kita selalu berjumpa berjimba jimba.
edited:  gua dah masukkan veelara.  kang dia sentap pulakkk...iols tak suka buat kawan kawan iols sentap.....bahahahahahahahha

aku ni mana reti nk mukadimah pendek pendek.  cerita permulaan je dah 500 patah perkataan.

so sebelum sampai hari ahad tu, aku kenalah behave dengan suami.  kena layan elok elok.  sebab dia dah bagi green light.  kot tersalah sikit kang, dia bawak aku lari, kempunan nk jumpa dorang bertiga ni....hari hari lah aku bertanya, balik tampin tak balik tampin tak.  suami aku mesti ingat aku excited gila nk balik tampin sebab hari hari tanya nk balik tampin tak.  dia tak tau bini dia kemain excited kalau takde plan ke tampin.  eh excited sebab nk jumpa kawan kawan lah.  bukan sebab tak suka balik tampin.  no no no.  i is menantu yg baik tauuuuuuuuuuuuuuuuu.....wakakakakaka....

dah tiba hari ahad tu, rancak lah berwasap dengan wawa, linda & jasmin.  semua tanya nk jumpa mana.  aku decide jelah jumpa kt jusco [jeeeee]. situ ada indoor playground.  ala, yg ala ala kidzania tu. tp kecik lah.  yelah kalau jumpa kt kedai makan kang, anak tah kemana, mak tah kemana.  makanan tah kemana.  susah nk menyembang.  so dengan harapan jumpa kt playground tu senang lah nk menyembang kan.....

jusco hari ahad, kome taulah camne hazab...well, kami mengerti semua itu.  nk cari parking pun berzikir banyak kali semoga hati ini sejukkkkkkk...

dah laa sampai lambat.  wawa dah sampai pun tau....hehe...suap umar raihan makan dulu.  kasi kenyang kasi hati dia gembira.  kang takdelah dia crancky kannnnn....tido pun dia sudaaaa...

sampai je atas, tengok kt playground tu budak sedang sedang je.  tak ramai pun.  nampaklah wawa kejar elman.  terus mintak rm10 kt laki.  bahahahah kena sound baik punya.  amboi dia yg nk jumpa kawan, kita lak kena bayar.  amboi bangggggg..kedekk aaaaa.....

dah jumpa kawan, laki g mana pun aku tak hiraukannnn....kekekekekek

ingatkan dalam tu boleh sembang elok elok...tapi tidak....kesilapan terbesar kata wawa sebab mentidokan anak anak sebelum ke sini.  mereka charge energy kaw kaw aaaaaaaaaa...aiyooo..sampai berpeluh ketiak mengejorrrr...umar raihan suka sangat sebab kawasan tu luas.  kt rumah mana boleh jalan lari lari gitu.  ni dapat kawasan dan kawan kawan suka lah dia.  dia ingat budak cina yg lari lari tu kawan dia kot.  padahal lari mcm tempat tu bapak dia punya.  main langgar je elman & umar...

pastu jasmin pulak sampai.  mengelat kemas umah dia ni...bese diaaaaaaaaa........!!!

alahai, firas muslim tu behave sangat tauuu...dari awal sampai ke sudahhhhh...duduk jeee...kalau elman & umar raihan camtu, heavennya nk bersembang kan....

ni dah berkumpul bertiga ni,baru nk start enjin sembang, sorang lari ke sini, sorang lari ke sana kejar anak.  tinggallah min dengan firas. pastu duduk merata.  tu yg hasilnya takde pun gambar bertiga. 

sembang pun main jerit jerit je sebab tak dengar.  mmmmmmm.....

dah puas lari lari, ajaklah anak anak ni duduk setempat.  umpan dengan youtube.  tapi, satu hal pulak.  yg sorang nk hp dia, yg dia nk hp sorang lagi.  berebut pulak botol air.  umar amik botol elman, elman nk hisap botol air umar.  tp boleh lah dorang ni berkawan.  takde jerit jerit, takde adegan tumbuk menumbuk, gigit menggigit. 

pastu suami daku pun sampai.  dia tolong take over jaga umar.  tapi time tu pulak wawa nk balik.  sobsssss....tak dapat dah nk menyembang....tangkap gambar pastu comolot pastu bye bye....

bila umar raihan dengan ayah dia, aku pun cari min.  sembang dengan min heaven gak lah sebab umar dengan ayah dia main kejar kejar. berhenti kejap sebab umar jatuh kena langgar amoi mana tah sesat.  nangis beria ni.  mesti sakit.  tapi nasib baik masa dia kena langgar tu, bukan aku yang jaga.  amboi bang, menyengih je anak jatuh kannnn....
pastu sambung nyembang macam takde laki & anak je aku ni kan....bahahahahahahaha

pung pang pung pang menyembang, jasmin pun nk balik.  comolot bye bye bye, tinggallah kami 3 beranak kt dalam playground tu.  main kejar kejar dengan umar raihan, pastu ayah umar ajak challow sebab dia betul betul nk derma darah.  umar dah nampak sangat penat,  bagi susu.  tp tak mau tido pulak.  dah menangis nk keluar stroller.  cakap dengan suami nk pergi nursing room, sebab ku tahu apa yg umar raihan nak sebenarnya.  tp disebabkan hari ahad, maka nursing room pun full house.  tunggu jap dengan umar yg main tepuk tepuk mulut dia tu.  boring lettew.  dapat je masuk bilik, nenen terus tidooooooooooooooooooo......
mama pun buat pusingan balapan seround.  pastu letih.  duduk....







tobat aaa tak mau duduk sebelah wawa lagi bergambar.  nampak sangat giant aku ni haaaa...slim benor wa ni tauuuuu.....

eiiii dah lama geram dengan elman...dapat jugak umar jumpa elman....eh silap, acik jumpa elman....


 ni suruh anak masing masing behave, tak mau berebut mainan...main sama sama....



 sembang dengan min kt belakang.  tak bising sangat. 

hai min...mak y.......................bahahahaha


 tengok firas muslim tu, baik je tengok video. patu pandai pulak tu tekan mana video....umar ni kemain ligat.  susah nk bagi kerjasama diplomatik dengan mama.....


 kitaorang pulak dating bertiga.....


 turn ayah main kejar kejar dengan umar raihan.  tu tangan comel firas...


 pastu laki pulak baik hati derma darah.....


keluar je jusco, kitaorang pergi kedai elektrik pulak kt bukit beruang.  alhamdulillah, dah beli kipas untuk rumah baru.  nanti lah share.  tu pun kalau teringin nk share pasal kipas tu.  kipas je uolsssssssssss....bukan kincir angin.  wakakakakakakkaka....

boboi.........


pasni.........................next!!!!  nk jumpa #Gojesbloggersupermom&baby sapa pulakkkk uolsss.....





Thursday, July 4, 2013

rumah kami :: bilik kami laki bini

assalamualaikum

hehe.  mintak maaplah, dua tiga entry dah pasal cat je.  ate nk buat camne kan.  aku suka share dengan semua orang.  walaupun benda tu entah jadi entah tidak.  wakakakakakak...

selain dari hall, bilik tidur utama adalah tempat untuk kami plan nk cat.  tp sikit je ruang nk cat tu...


 kitaorang nk cat kt 'this area only'.  pintu bilik kt hujung katil.  pintu bilik air, kt hujung lemari tu.  dapat imagine tak?  bilik ni kecik je. 

bukan keseluruhan.  cuma nk naikkan seri bilik je.

bilik aku ni tak lah besar mana pun.  perabot pun yg kitaorang dah order king size, mungkin tukar ke queen size je.  sebab takut tak muat.  almari baju tu dah 8 kaki.  so memang tak muat.  meja solek agak agak muat kot letak tepi bilik air.  takde dalam gambar sebab tak reti nk lukis.  hehe...

mula mula fikir lah mana nk letak feature wall kan.  sebab kepala katil memang letak kt tingkap.  tak muat nk adjust melintang ke camne.  tapi tu secara kasarnya lah.  kalau dah ada perabot depan mata, mungkin boleh nampak betul betul saiz bilik camne nk adjust kan.

tp aku suggest kt suami aku, kita cat satu area dinding je.  aku cakaplah, kt dinding tu nanti, kita boleh letak frame gambar kawin kita.  lepas tu raya ni ingat nk tangkap gambar kt studio kami tiga beranak.  so letak jugak.  baru lah naik seri bilik tu kan...

then husband ku cakap, designkan pelbagai warna.  pastu hantar proposal kt dia.  nanti dia fikirkan.

makanya, dengan kerajinan yang ada padaku ketika ini, sekali lagi gunakan khidmat ini, aku pun explore lah warna mana yg cantik sesuai dengan kehendak kami suami isteri...


first, abaikan kedudukan katil tu.  kedudukan adalah di tingkap ye.  focus pada dinding yg berwarna je.  dah molek sangat tu letak frame bagai...











seperti biasa ayat aku, tunggu dah lepas cat ekk baru tunjuk.  tu pun kalau jadi cat.  wahahaha...

aku suruh je laki aku cat sama sama ng aku.  tp dia kata upah je senang.  ish takde sentimental moment betul.  kan best kita cat sama sama, pastu kita main colek colek cat kt muka.  pastu simbah simbah cat.  alaaa macam nora danish ng ady putra tu..tettttttttttttttttt....



dah setel pasal cat....bye.



Wednesday, July 3, 2013

rumah kami :: living hall area

assalamualaikum

selain dari dapur, kami pun tengah fikir nk cat living hall.  sebenarnya, design hall umah tu memanjang. so memang luas lah hall.  ni ha tengok plan pun dah tau kan.  so kami nk buat dua hall.  satu hall belah depan, letak sofa yg akan dibeli entah tahun bila, entah fasa ke berapa.  hujung hall pulak, letak tv.  tempat menonton tv tu, just ada cabinet tv, tv dan toto je.  hahahaahh tido lambak kt depan tv. 

ni plan rumah kami

developer dah siap cat warna hijau kt dinding hall tu...kira feature wall lah hijau tu sebab semua dia cat putih.  ikutkan macam senang je kan dah siap cat.  tp suamiku cakap, dia cat tak cantik.  warna sini macam gelap, warna sana terang.  tak sekata.  so dia nk cat baru.  untuk area situ jelah.

mula mula dia nk cat satu dinding tu.  nk guna cat nippon momento tu.  lepas tengok tutorial kt youtube, berkenan pulak satu cara dia cat tu.  bukan whole area.  tp dia buat mcm kotak je...okaylah senang cite macam gambar bawah aku lukis guna paint ni..
 

 yg kt ''this area only'' yg aku nk buat feature wall. 

aku plan, dalam kotak warna gelap, luar kotak warna terang.  yg guna cat momento tu, kt dalam kotak.  sebab macam serabut je aku tengok seluas luas dinding tu..

sebab aku berkenan nk buat warna gelap, merah kot....

tp biasalah, proposal dulu.  decide kemudian.  duit dia kan. so dia yg buat keputusan.  aku tolong tolon gitu je.  aku kan masuk cuci kaki jeee...hek hek hek....


 first, anggaplah kotak unggun api tu, dalam kotak macam dalam drawing aku tu. 

hijau mint + hijau pucuk pisang = aku kenan mint je, hijau pucuk pisang tu mungkin guna hijau yg paling paling paling lembut...

lavender theme

peach theme

aku suggest kaler gini.  pink tu nk yg paling soffttttttttttttttttttttttttttttttt sekali....kalau boleh tak mau langsung nampak itu pink!

ni cantik.  tp disebabkan aku dah guna unsur biru kt dapur, kalau boleh hall nk kaler lain.....


sekali lagi, aku cari idea kt http://www.dulux.com.my/EN/tips/dulux-decorative-centre.html#

nk cat kaler apa, dah siap lah baru show off.  hew hew.....

rumah kami : warna dapur ku

assalamualaikum

disebabkan masalah kewangan nk pindah rumah ni, ada benda yg terpaksa kami cut cost.  tapi takpe, berkali kali aku cakap ng suami, kita ni lama nk hidup bersama. pelan pelan lah yang kita hias rumah ni.  tak payah ikut orang sangat.  orang tu banyak duit.  tp kita ni rezeki lain yg ada.

so suami pun ikutkan je walaupun kadang kadang dia berangan.  eh aku pun sama lah berangan sekali atas katil tu.  hahaha.

macam awal awal dulu, kitaorang plan nk pasal stove, hob.  tp nk cut cost punya pasal, tak jadi.  lagipun awal awal ni fasa buat cabinet belah bawah je.  atas tak buat lagi.  so takdelah hob tu kan.  jadi kami tukar plan yg lebih praktikal.  pasang ventilation fan je.  tu pun berguna jugak untuk bawak udara panas, asap keluar.  suami kata mungkin nk pasang yg bilah 16 inci.

aku cakap, mungkin bajet yg diperuntukkan untuk stove tu, boleh beli benda lain.  jimat.

tapi aku cakaplah, apa apa aku nk dapur aku cantik.  aku nk dapur dapur dapur...makan kt atas lantai pun takpe. tp nk dapur cantik.   dia tau aku suka memasak, so tu yg dia berhajat sangat tu.  dia pun dah lepas kt aku pilihan warna aku nk buat camne.  aku pun tolong tolong jugak carikan contractor untuk buat cabinet ni.  so sedikit sebanyak, walaupun tak tolong secara material, aku tolong carikan maklumat untuk dia.  untung jugak sebab aku dikelilingi oleh kawan kawan yg baru pindah rumah.  so aku rajin lah tanya deme contractor buat cabinet ni.  alhamdulillah, dapat harga yg murah dan kerja yg berkualiti. 

hari tu macam nk warna merah kan.  tp tak jadi.  satu sebab dah ramai sangat guna warna merah tu.  kan aku cakap, kawan kawan ramai pindah rumah baru.  dah dapur dorang pun warna merah!!  hahahaha..so memang tak lah.  duanya, aku fikir aku ni kan kadang kadang datang kepala angin.  kang aku hot temper, masuk pulak dapur kaler merahku ini, terus aku meroyan macam kak long teduhan kasih kanggggg....

so aku ingat, walaupun tak minat, aku nk warna biru......aku nk jadi orang yg tenang bila masuk dapur.  bila aku tenang, masak tak sedap pun jadi sedap.  hehehehehhe....

walaupun orang kata kalau buat warna warna ni cepat bosan, pedulik hapeee aku.....wakakakakak

suami suh aku matching kan biru dengan warna apa.  dia suruh aku beli kaler luna kt koperasi.  tapi tak yah bangggg....i ada benda lain lagi canggih dari kaler luna tu....dah lah tak kreatif, lagi nk suruh warna bagai.  memang ke laut lah jawabnyeee...
 

hitam

kelabu

coklat - lebih pada oak




coklat - macam teh ais haha




coklat jugak

gagagagagaga aku try je ni.  kalau laki aku pilih ni, mau pengsan banyak kali aku.  =))


ermmmmmmmmmmmm.....pun pengsan gakkkk

holoh holoh...silap silap aku tido sini sekali....

sangatlah rare.  tp aku suka pulak combination color ni.

ni sebenarnya macam color oren.


aku sebenarnya dah pilih dah warna apa nak.  saje je try and error.  nantilah kalau jadi baru show off.  hew hew...

siang siang aku cakap ng laki aku, aku tak mau kaler orang tua, aku tak mau semua putih.  aku nk warna...................................


okaylah.   gua chiow...


btw, aku main kaler kaler ni kt sini - http://www.dulux.com.my/EN/tips/dulux-decorative-centre.html#


Monday, July 1, 2013

jumpa blogger asmiza, lyana mk, mimy hamid kt ikea

assalamualaikum,

harini nk bercerita tentang perasaan gembira jumpa dengan kawan kawan blog yg setelah sekian lama kenal tapi kenal kt blog, kt fb, kt group gojes jelah.  ni first time jumpa walaupun dah kenal dalam 2 tahun.  


mula mula hari jumaat tu, aku shout out kt gojes.  aku nk pergi ikea.   ewah glamer sangat kan sampai kena bgtau satu kampung.  tak sangka lak ramai nk jumpa mama umar raihan ni.  auwwww feeling artis howt tau tak...tp ada yg tak dapat nk datang sebab iols tak bagitau awal awal.  
sebenarnya, tak plan pun nk pergi ikea ni.  terbit tiba tiba je nk ajak suami pergi.  sebab gatal tengok website ikea tu banyak pulak sale nyaaaa...mula mula sms tu, dia balas, nk cari apa kt ikea.  aku pung pang lah cakap nk cari idea kitchen cabinet kan.  memandangkan rumah tu kecik, so molek lah cari idea kt ikea.  haaaa tak agak agak kan....padahal dia tak tau pun motip sebenar bini dia ni...

aku rasa kalau aku bagitau nk jumpa kawan kawan blog, mesti dia tak mau layan aku.  hahahahah.  sebab dah banyak kali bad review jumpa kawan kawan blog kan.  so dia koser lah nk layan lagi kalini.  sebelum ni manjang tak jadi jumpa.  penat iols turun kl tau...

pastu ktorg kt gojes, memasing lah arrange time nk jumpa kul bape.  aku siap chat goda lyana MK suruh dia datang gak.  wakakakakakaka...

malam sabtu tu, aku tubuhkan pulak group wasap nk pergi ikea.  senang nk roger roger kan.  aku masukkan wawa elman sebab dia kata dia boleh datang pas kerja.  kak mimy hamid, sebab percentage nk datang tu macam 80% je.  lyana MK confirm!  pastu miza mama ammar cakap penat dia goda goda laki dia, akhirnya laki dia nk bawak dia ke ikea.  yeayyyy!!  

maka galak lah ktorg berwasap malam tu cakap kul bape nk gerak....

ahh malas nk cerita pasal gerak kul bape tu.  sakit hati.  so skip jelah ekkk...aci tak?  dengan kisah jam nauzubillah...nasib ada group wasap.  mencarut kt situ jelah.  bahahahahah

sampai ikea, alhamdulillah, dapat parking depan lift.  sebab miza kata parking penuh.  tak payah miza cakap lah, ikea tu medang je penuh kan.  rezeki ktorg lah...

wasap miza cakap dah sampai.  dia pulak makan dah.  takpe takpe makan dulu.  kang naik balik. masa aku kt area kerusi, dia call tanya kt mana.  so aku lengah lengah kan masa kt kerusi tu.  bahahahah...laki aku mcm dah menghidu bau ikan di situ.  aku pun cakaplah, nk jumpa kawan jap eh..tu pun dia buat muka...leee derrrrr...


 
 pastu, ada orang cuit aku....heheheh hai mizaaaaa...terus aku tanya ammar mana, ammar...?  haha bukan nk jumpa mak dia, tp lebih excited nk jumpa ammar.  aku sebenarnya dah jatuh kasih pada ammar.  sapa sapa baca blog miza, mesti semua jatuh hati, jatuh cinta dengan ammar yg muka sejuk jeeeee ni..siyes wey....tengok muka ammar dekat dekat lagilaaaa cair.  lupa anak sendiri. wakakakakakakak....jumpa tak lama pun.  sembang sembang kejap pasal ammar pastu terus lah kitaorang mintak diri.  banyak lagi tempat nk jelajah kt ikea tu kan.  lagipun miza dah lama sgt kat ikea tu tunggu weols.  takut ammar meragam. tp ammar memang good boy.  umar raihan dan ammar siap berbicara dari hati ke hati..ewahhhh.

btw, terima kasih miza sebab sudi redah jeng ke ikea tu nk jumpa kitaorang anak beranak.  insyaAllah, satu hari nanti ammar akan jadi anak yg baik, soleh, yg aktif.  miza tak mau sedih sedih tau....ammar good boy.  nanti kita jumpa, boleh borak lama lama sikit....

yang kedua pulak, si lyana MK ni...
adoyai, aku kenal minah senget ni sebelum kawin kot. kitaorang pun share anniversary sama sama.  tp dia dah mendahului aku dengan perut buncitnyaaaa...jeles kot...yg ni excited nk jumpa sebab tu lah, kitaorang kenal sama sama buat wedding prep dulu.  time mengandung pn share cerita.  hari hari tak gosip tak sah....
jumpa yana bila aku dah ke kaunter.  pastu aku ingat nk bf kan umar.  so aku cakap ng suami aku nk pergi nursing room.  pastu wasap yana, tanya kt mana.  dia kata kt playground bawah escalator ni.  aku tunggu tunggu playground ntah kemana, yana nya pun tak kemana.  pusing pusing, sekali ehhh minah ni..terus pegang perut dia, eh mana perut ko????  tak macam peknen.  bahahaha...so kitaorang menyembang je kt laluan sibuk tu.  mesti ramai annoying sebab kitaorang block jalan.  

ahhh tak puas jumpa kejap.  wey, nanti jumpa lagi tauuuuu....!!!

yana, cakap kt abang polis ko tu jangan buat muka garang, i gerun youuuuu...btw, terima kasih sebab datang ikea jumpa kitaorang....


 pastu tengah sembang sembang dengan yana, aku nampak sorang budak lelaki dalam stroller.  its fayellll!!!! terus aku pandang mak nya, its kak mimy hamid uolsss.....tp fayel baru baik demam so mood tak berapa nk elok.  excited jumpa kak mimy, mak tok fayel pun lupa nk salam daaaaa....haha...kak mimy ni, aku dah lama baca blog dia.  tp baca gitu gitu je.  rapat pun melalui group gojes tu je.  pastu bila fayel dah start solid foods, lagilah seronok baca blog dia tu. makan makan makan.  yg best, kak mimy pun PA.  so macam sehati sejiwa gitu.....

kebetulan jumpa sekali dengan yana.  so borak borak lah ktorg bertiga.  tp borak kejap je sebab kak mimy pun nk shopping.  salam salam bye bye....next time jumpa lagi ekkkkk.  terima kasih kak sebab sudi nk jumpa ktorang....terima kasih kt abang sayang kak mimy sudi tangkapkan gambar ktorg berenam ni.  yg tak tahan, husband kt mimy merungut bila dia suh amik gambar banyak banyak.  hai bang, kami ni blogger, haruslah sinonim dengan camera dan kemhorrrrr....

ahhh rasa tak puas sebab jumpa kejap jeee....takpe takpe, next time aku akan pastikan jumpa lama sikit....

eh alang alang dah cerita pasal pergi ikea, kita cerita jelah terus pasal ikea kan.  tak de beli apa apa pun.  betul lah kitaorang amik ilham je.  tangkap gambar pun, gambar cabinet, gambar rack je penuh.  hahaha.  adalah sikit barang barang rumah ktorg beli.  tp tak banyak pun.  husband ku pun tak berapa gemar barang barang ikea.

meatball pun...hmmmm tak payah cite lah.  suami aku tu selagi tak nampak logo halal kt ikea tu, jangan haraplah dia nk suapkan aku.  hampa kt situ.....

balik terus tak singgah mana mana dah kecuali mcd.  leeerr datang kl makan mcd je ke????? mmmmmmm

malam tu sebelum tido, pillow talk dengan suami.

''yang terima kasih eh bawak i pergi ikea.  sebenarnya kan, i jumpa gak 2 orang lagi kawan blog i.  hehehe''

''tau...tp u tak bagitau i kan.  ala motip nk g ikea pun, nk jumpa kawan kan...''

pastu gelak sama sama. 

aku suka blog.  aku sayang blog aku ni.  mulanya dengan blog satu lagi yg takde kawan.  tp bila buat ni, slowly ada kawan kawan.  kawan dengan blogger kucing kucing. suka jugak.  siap datang wedding.  tak sangka.  pastu kawin, bertambah tambah kawan.  yg bujang sama, kawin sama.  pastu mengandung, beranak, lagilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa tambah kawan.  seronok tau....

aku teringin nk jumpa kawan kawan blog aku.  kt group gojes tu dah banyak kali buat gathering, tp tak penah sempat nk pergi.  yelah kadang kadang kita pun ada urusan lain kan.  makan hati je tengok korang berkmpul ramai ramai kan...

takpelah, mungkin satu masa nanti aku diberi kesempatan nk jumpa kawan kawan blog yg aku rasa macam bff dah.  efa jb, mimi rafif [dulu mimi datang melaka, tp dah namanya takde rezeki kan, umar demam waktu tu], nana kemaman, veelara [dah penah jumpa dulu], dyll falah, kak erin, vee sakura [ni lagi dari zaman bujang kenal, blog kucing], wawa naila, wawa elman, intan amani, puteri ilman, kina shahadah cinta...ahhh semua lah kalau boleh...

nanti kalau ada gath lagi, akan ku goda goda suamiku....nengok laaaa aku buat sampai dia cairrrrrr..........



dah.  bye.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails