:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Wednesday, October 23, 2013

umar raihan nk dapat adik. sekian!

assalamualaikum

alhamdulillah.  masuk rumah baru, anak pun nk dapat yg baru.  haha straight to the point sangat kan.

kan aku cakap dulu, ada entry aku tulis nk masuk rumah hari sabtu.  hari jumaat tu, aku rasa semacam sangat.  sebenarnya hari jumaat tu, lunch hour aku balik rumah baru jap.  tolong kemas.  sapu sampah, mop lantai.  pastu mestilah penat kan.  balik office, mmg aku penat.  ingat lagi nk zohor tu, aku sembang ng nani ikin.  aku cakap macam aku peknen je.  symptom.  kerap kencing, pastu perut aku sakit.  ikutkan memang period dah lewat.  tp beberapa hari jelah.  aku ni, kalau lewat datang bulan, apa ku kesahhhhh...tp kali tu, semacam aku kesahhh... naluri aku tetap cakap aku pregnant!

pastu, petang jumaat tu, aku balik jugak ke rumah baru.  time tu, nk tengok perabot katil datang.  aku ni dah rasa macam nk demam je.  aku pun baring kt bilik tengah.  ingat nk tido, tp tak boleh.  so layan wasap jelah.  pastu suami aku panggil dah jom balik rumah mak.  bangun je rasa flat gila badan aku.  so aku cakap dengan suami, yang kita balik satu kereta je boleh tak.   kereta i tinggal.  tak larat lah nk drive.  so balik lah kami satu kereta je..dalam kereta sejukkkkk gilaaa wey...aku suruh laki aku off ekon.

sampai rumah pun, aku rasa badan aku sejukkk je.  tak mandi pun.  basahkan mana yg patut je.  tu pun, masuk je bilik, aku selubung dalam selimut.  tak tahannnnn..

okay hari hari seterusnya...aku demam.  kebetulan umar pun demam.  so sesama demam lah kan.  hari isnin EL - umar demam.  hari selasa MC sebab umar demam lagi.  hari rabu balik emergency sebab taska call, tengahari tu aku berselubung dalam selimut gak weyyyy.....penangan demam. 

sebenarnya aku test UPT hari isnin maghrib tu rasanya.  hahah tak menyabor test maghrib kan.  ikutkan pengalaman lepas, kalau double tu, slow je kan dia naik lines tu.  samalah.  bila dah nampak dua lines, aku blur gilaaaaa......pastu adalah sikit mengeluh.  bahahahhahaha...keluar je toilet, bawak UPT nk tunjuk kt suami. dia dah sibuk tanya.  camne camne???  aku senyum senyum je...cakap takkk...(bukan menidakkan, saja nk kurangkan gundah gulana). 

kebetulan umar ada dekat ayah dia.  terus aku ambik umar raihan, aku peluk dia kuat kuat.  sambil tu tak sedar aku menangis beria.  aku peluk, aku cium umar.  dalam hati aku cakap -mama mintak maaf kt umar- tah lah aku tak tau kenapa aku terdetik nk cakap camtu.  tp memang waktu tu aku sedih sangat.  moment yg paling hibaaaa..sebab suami aku pun menangis sekali waktu tu.  tak taulah dia menangis sebab apa.  tp lama lah aku peluk umar.  umar pun waktu tu diam jeeeee....

barulah aku sedar, kenapa lately tu aku jadi baran sangat sangat....umar meragam sikit, aku naik angin.  tu yg sebenarnya aku nk minta maaf kt umar kot. 

esoknya selasa yg MC tu, aku g scan. tp belum nampak lagi waktu tu.  mungkin time tu baru 5w. 

yg mula mula tau pasal ni geng wasap kedok kedok.  beria memasing suh aku test.  sebab aku ckap symptom aku tu kan.  ni ctmah lah pulak pasal.  jangkit dari dia.  wakakakakakakka....

then last week, aku pergi klinik scan lagi.  dah nampak kantung.  waktu tu maybe dalam 9w.  banyak lagi minggu yg aku kena tempuh pasni.  banyak lagi tragedi air mata gembira, sedih, loya.  uweekkkkkk...kembang tekak aku taip loya tu. 

sampai sekarang belum lagi buat buku merah.  nanti nantilah....

due date mungkin bulan mei tahun depan.   exactly tak tau lagi.  doakan semua berjalan dengan baik ekkkk...

nanti aku cerita pulak, cabaran terbesar bila dah masuk rumah baru dengan mengandung ni. 

cau bedah!

Tuesday, October 8, 2013

reshuffle.

assalamualaikum

hampir dua tahun aku kt jabatan ni.  pejabat pendaftar.  di bawah seliaan bos aku yg sekarang, apa yg boleh aku cakap,aku selesa.  tp nampaknya aku kena keluar dari zon selesa.  sebab minggu depan, aku bakal dapat bos pompuan.  tak payah nk cakap lebih, kita semua perempuan, kita tau camne cara kita bekerja kan.  macam mana fussy nya kita kt rumah, mungkin gitu jugak pada orang lain.

fussy dan bossy camne pun bos baru nanti, harungi dengan tabah.  semoga aku pandai tackle hati dia, aku boleh bekerjasama dengan dia.

aku pun doa sangat dia faham keadaan aku sekarang.

bila aku bersembang kosong dengan officemate aku, baru aku perasan daripada 10 orang bos aku sebelum ni, 6 orang daripadanya adalah lady boss.  so anggaplah aku dah ada pengalaman sebelum ni.  takde lah aku terkial kial kan.  admit it, bos bos aku seramai 6 orang ni, bermacam peel.  fussy, bossy, cool, relax semua ada.  blend it perfectly.  tp alhamdulillah.  aku boleh je get along.  takdelah sampai aku resign disebabkan bos tu.  tp aku penah kerja dengan bos lelaki sorang ni, sampai aku tender 24 hours.  sebab aku tak tahan kerja dengan dia.   nampaknya peel lelaki lagi menjengkelkan.

perasaan aku sekarang kena tukar?

mixed feeling kot. 

sedih ada.  sebab tinggalkan kawan kawan yg best.  kak haina, kak ida, kak norihan, kak rat, hairull, raja, abg saiful, laila, en. wan, bos aku, kak yat.  lagi lagi geng 5 jahanam aku.  kak linda, nani, ikin, fadh.  sedih sangat.  tp buat buat lah cool nk masuk tempat kerja.  dorang ni, aku kenal dari aku pregnant lagi.  sampai sekarang pregnant lagi sekali.  ya Allah...sayangnya aku pada dorang, Tuhan je tau.  ktorg bergaduh, ktorg ketawa, gembira semua sama sama.  bila suruh datang kemas office, walaupun tak semua turun, tp komitmen ada.  suruh cat office, turun padang.  bila ada potluck, masing masing faham potluck tu apa, bawak makanan sedap sedap.  bila ada BBQ, semua bekerjasama, jaga api, potong bawang.  bestnya aku dapat kawan kawan camni.  syukur aku..........ni lah first time aku dapat teamwork yg sama sama bagi kerjasama.  serius aku senang sangat kawan dengan dorang.

gembira pun ada.  baru baru ni aku terdetik. hancur gila english aku sekarang.  tp siapa sangka, aku ditukarkan ke pusat bahasa.  moga moga aku boleh speaking dengan lancar nanti.  gembira sebab boleh buat kerja lain.  takdelah hadap yg sama je kan.

cuak ada.  of kos.  orang orang yg aku jumpa, semua momokkan aku dengan perangai bakal bos.  mestilah aku cuak bila dengar pandangan negatif kan.  tp takpe.  aku positif kan diri.  jangan dengar cakap orang.  orang akan bercakap pelbagai version.  so tunggulah harinya nanti.  aku sendiri akan bertanya peel dia camne.  apa yg dia suka dan tak suka. 

mungkin ni rezeki aku.

rezeki masuk rumah.  rezeki anak.  rezeki kerja.  yelah elaun PA naik lagi.  bahahahahahhaha....

doakan aku okay kt tempat baru okay.  masih dalam utem.  tukar ptj je.  takde lagi dah bawah pejabat pendaftar. 

meet the blogger : anez zamri

assalamualaikum

anez.....anez....camne eh permulaan perkenalan kami.  tah.  aku lupa.  tp hari ke hari, ktorg makin kamceng.  mungkin sesama orang perak.  pulak tu dia kerja kt teluk intan, tanah tumpahnya darahku.  tu pasal boleh get along sesama.

dia wasap aku, cakap masa birthday nanti, dia nk datang melaka.  bawak hannah pergi zoo melaka.  sebelum tu dia tanyalah mana hotel hotel kt melaka ni.  so aku pun tolong mana yg boleh aku tolong.  aku pun guide dia mana patut keluar tol bla bla bla.

rezeki anez, asri, hannah datang rumah aku.  sebab waktu tu pun, aku baru masuk rumah tu.  mula mula ingat jumpa kt luar je since minggu yg hectic tu, aku dok umah mak aku.

aku pun bagitau suami kawan nk datang rumah.  boleh ke tidok.  dia kata boleh laaaaaa, tetamu tu kan rahmat, pembawa rezeki.  dia siap tanya aku nk masak apa, dia bagi duit suruh aku pergi mydin beli ikan.  aku pun ingat nk masak asam pedas ikan parang.  so jumaat tu dah sesiap beli barang basah.

hari sabtu, aku lengang lengang dulu tengok tv, tido bagai.  sebab anez kata dia pergi zoo dulu.  aku bajet bajet, kt zoo mesti lama punya.  zoo melaka kan besau.  pukul 12+ baru aku g dapur sediakan bahan.  waktu tu pulak, anez sms cakap dia dah gerak g umah aku.  mau tak kelam kabut aku time tu.  aku sorang je kt dapur.  mak tak tolong pun.

tp takpe, selamat gak sebab anez singgah tesco depan umah aku tu.  so semua sempat masak.  simple je lauk aku hari tu.  sebab blur tak tau nk masak sayur apa.  last last ikan parang masak asam pedas, ng sayur kubis+kentang masak sup sebab aku fikirkan apa hannah nk makan.  sian hannah takde lauk.  sebab waktu tu umar makan puree.  tonsil bengkak kan.  takkan hannah nk makan puree gak kot.  hahahahahhaha....

suami aku takde hari tu, dia ada sukan.  so mak aku je tolong melayan.  ng adik aku tolong layan hannah dengan umar.  umar time tu dah sihat sikit berbanding sebelumnya, so mood okaylaaaaaa...

anez mengada tau.  dia siap bawak cheesecake. aku tipu je cakap teringin kt segram dia.  sekali betul dia bawak.  macam macam anez bawak.  dia bagi aku hadiah masuk rumah baru.  dia bagi umar kemeja ng belon.  ish ish ish....sayang aku kt ko nez!!!

memula aku suruh dorang minum air sirap dulu.  sebab penat kan.  pastu baru hidang makan.  suka aku tengok hannah makan.  anez jangan cakap, banyak dia makan woi....bahahahhahahaha....suka suka suka...!! bior gemuk macam aku.

aku je takde selera nk makan lauk yg aku masak sendiri.  sampai kesudah aku tak makan ikan parang tu tau.  sedih je.

pastu dah makan makan sembang sembang lah apa lagi.  saje je suruh anez mandikan hannah, saja nk dorang lama lama kt rumah tu.  ada kawan sembang sihat sikit aku.  bukan apa, waktu tu aku tengah demam.  memang badan aku lemau gila.  so bila ada kawan, rasa sihat bertenaga je tau.  tp agak lama gak lah anez kt rumah.  mau dua jam kot.  nasib lah asri tak bising kan.  sian deme, dok atas lantai je.  sofa takde...hehe.

anez balik.  sunyi balik rumah aku.  terus rindu kt hannah.

cheeky betul hannah tu.  suka aku tengok dia.  senyum gelak manjang.  sorrylah hannah, abam umar baru baik demam, mood tak berapa nk okay.  


 gambar amik dari blog anez.  tengok lah muka aku time ni, sembap betul.  masa ni tonsil pun bengkak, telinga pekak & berdesing.  nk uruskan rumah pun takde mood.  tengok umar tak beri kerjasama betul.  hannah tengok je peel abam dah ropa gitu.


 hihi paling best, hannah cium umar raihan.  wahahahhahaha...anez tangkap gambar, aku record video.  ada lagi dlm hp ni tak sempat nk upload masuk fb.  tp dedua comel.  


ni hadiah anez bagi.  suami aku cakap, nanti nk tampal frame kawan u bagi tu.  tp tah bila nk buat tah.  sebelum raya haji kot.  raya haji ni berseri gak umah.  


tengok lah blog anez.  dia ada tulis entry gak pasal hannah jumpa umar raihan.  hehe comel gila dialog dia buat.  

okaylah, takde mood nk tengok blog lama lama.  nk muntah.  

aku taip ni pun macam budak darjah 6 punya karangan BM je. 

anez, jangan serik eh datang rumah aku.  insyaAllah nanti ko datang lagi, tak payah makan bersila lagi.  tengok tv pun tak payah atas lantai lagi.  ko datang lagi kang, semua tersedia untuk ko.  bahhahahahahahahah.....insyaAllah nanti aku balik perak, aku roger ko.  

semoga persahabatan kita kekal untuk selamanya okay.  no gaduh gaduh. jangan cakap cakap belakang.  i dont loikeeee....wakakkakaka

love u anez....love u hannah.  takkan nk cakap love asri pulak kan.  baik aku cakap love kt laki aku.....kikikikikikikikikikikiki..................................

Friday, October 4, 2013

moh le datang istana kami!

assalamualaikum






dah pindah.  tp bukan pada hari yg aku cakap hari tu.  lewat sket sebab ada masalah.

short entry je ni.

sapa sapa yg nk datang melaka, janganlah lupa roger aku ek.  aku jemput je korang datang rumah aku.  tp aku jemput kawan kawan blog yg aku sayang, kenal lebih lah.  kalau aku tak kenal, tak berani lah kan.  tp korang pun tau, sapa korang yg aku sayang tu.  hahahaha.  jemput datang rumah.  jangan segan segan.  aku ni tak tau bila nk buat kenduri masuk rumah @ housewarming tu. kalau ada rezeki, adalah.  kalau takde, takde lah.

lepas tu satu lagi, hari tu janji nk share budget renovation, masuk rumah kan.  tp malangnya suami aku tak izinkan.  dia kata nanti takut orang mengata.  biasalah mulut manusia kan, kita tak boleh nk kawal. so aku minta maaf banyak banyak sebab tak boleh nk share hal hal kewangan ni semua.  nk tau kos ni, datang rumah aku, tanya aku personally.  tp jangan bawak recorder tau.  off record.  wakakakakakkaak.

jemput datang semua.  nanti aku masak asam pedas ye.  sebab tiap kali kawan datang melaka, tanya mana asam pedas best, aku tak de jawapan.  sebabnya aku tak pernah makan kt luar. sian kan org melaka macam aku ni.  hehe. 

aku prefer korang datang rumah aku dari hang out kt luar.  susah nk handle anak anak.  tak susahkan kami pun.  ktorg lagi suka tetamu datang, tetamu datang bawak rahmat dan rezeki kata suami aku.  dia pun tak kisah kalau korang kawan blog aku pun.  dia dah boleh terima kenyataan yg bini dia ni kesayangan ramai.  macam retis kata veelara.  wakakakakakakkaka...

moh le cuti cuti melaka.  melaka best walaupun hottttttttttttttttt......



umar raihan tukar angin taska to BS

assalamualaikum

nk cerita pasal rumah, macam malas sangat.  tengok lah nanti kalau rajin nk snap gambor.  lagipun suami kata cukup lah.  kang orang kata kita riak.  cukuplah kt segram atau fb.  tu pun gamaknya ramai jadikan gambar tu bahan kutuk.  mana lah tahu kan.

nk cerita pasal anak kesayangan mama ni.

dia dah tukar pengasuh dah.  takde dok taska lagi.  so sekarang, half way je ikut mama g kerja.  pastu mama sorang sorang sampai office.  balik pun sama.  sedih jugak memula.  takde kawan sembang.  tp lama lama okay je. yg penting hati tenang masa kt office.

aku cakap ni, bukanlah nk memburukkan mana mana pihak.  aku bercerita untuk rujukan dan pengajaran semua orang.  first of all, kalau pihak pengurusan baca ni, aku minta maaf okay.  takde niat nk burukkan pengurusan taska.

umar raihan bermula kt taska dari umur dia 6 bulan.  so far aku puas hati pada mulanya.  dia mula meniarap, menyusur untuk kali pertama kt taska.  ransangan kawan kawan sebaya mungkin.  dari segi penjagaan, pun bolehlaaaa...cuma bila balik, ada je kena gigit semut.  in fact, tiap kali aku susukan umar kt bilik baby, aku banyak kali bunuh semut.  tak taulah datang dari mana.  aku dah bagitau ticer, tp tak taulah apa tindakan taska kan.  so kalau ada kesan gigitan tu, aku pasrah je.  dah lah kulit umar jenis sensitif.  esok esok, confirm  jadi hitam.  balik umah atok pun, atok bising.  aku diam jelah.

masa umar sebelum setahun, puas hati je.

bila dah setahun, dah pandai jalan, umar tak duduk dalam bilik baby lagi dah.  dia kena keluar, bergaul dengan budak setahun ke tiga tahun gitu.  masa ni penjagaan dah makin kurengg.  contoh macam pampers aku bekalkan 6 pcs, luak paling banyak pun 2 pcs.  patutnya kena tukar 3-4 kali kan.  tu pun aku diamkan je.  tp suami aku bisinglah.

dari segi makan, aku rasa takde masalah.  tengok habis je petang tu.  tak taulah betul habis atau buang kan.  ticer pun tak bagitau apa apa pasal makanan.

dari segi kesihatan.  yg ni tak dapat nk elak sebab bergaul kt taska kan.  dari start umur 8 bulan, batuk selsema tak elok elok.  cakaplah klinik, hospital mana, semua aku dah pergi.  tp doktor pun cakap, never ending problem sebab umar dok kt taska.  aku pun akui lah kan.  tp sejak dia duduk kt luar tu makin teruk kesihatan dia.  berat pun tak naik banyak.  sebab asyik sakit je kan.  ikut logik aku, badan dia kecik lagi, mana terdaya nk lawan virus bebudak besar kan.  tu yg senang dapat sakit.  aku bukan tak bagi dia makanan tambahan elak sakit.  aku bagi.  tp yelah, mungkin terlalu ramai budak kot.

aku ada bekalkan dia ubat setiap hari.  ubat batuk lah, cair kahak lah, selsema lah.  aku betul betul tawakal pada Allah, aku doa semoga pengasuh pegang tanggungjawab yg aku serahkan untuk bagi ubat tu kt umar ikut masanya.  tp aku pelik gak, tak habis pun ubat tu.  pun aku diamkan je.

mungkin masalah yg utama, sebab aku banyak diam kot.  aku ikut je apa yg taska buat.  sebab aku takut, bila aku bersuara, pengasuh jadi tak puas hati.  so nanti dorang tak jaga anak aku dengan baik.  tu aku diamkan je.

tapi paling kemuncak tahap ketidakpuasan hati aku, baru baru ni.  minggu lepas dengan lebih tepat.

lepas masuk rumah tu, hari isnin aku EL, umar demam.  selasa aku dapat MC sebab aku pergi check up.  rabu baru hantar umar ke taska.  cikgu ada tanya umar kenapa.  aku cakap je umar demam kena tegur masuk rumah baru.  plus tonsil dia bengkak.  aku harap cikgu faham lah demam kena tegur tu camne kan.

hari rabu petang, cikgu call suruh amik umar sebab dia demam.  aku pun dengan muka tebal bgtau bos aku tepaksa emergency petang tu.  amik umar.  sampai je taska, aku tengok memang umar lemah.  tp bdan dia tak panas sebab cikgu dah bagi ubat.  aku pun balik, jaga umar kt rumah je.  tengok petang tu, elok je dia kan. cuma malam tu, aku bawak umar ke emergency mahkota medical centre.  sebab pukul 9 tu badan start panas lagi.  kt hospital, badan dah normal balik.  tp doktor cakap, memang tonsil dia bengkak sangat.  suruh continue antibiotik yg dah dapat tu jelah.  aku tanyakan jugak pasal mata umar merah - doktor kata normal bila panas dalam.  tanya pasal selsema kuar darah- pun normal bila terlalu banyak geseran hasil lap hidung tu, dan panas dalam.  takde apa yg abnormal pun pada umar raihan.  tak payah blood test, tak perlu admit.

esok khamis tu, pagi masa aku hantar umar, cikgu tanya, umar kenapa. aku cakap takde apa.  umar demam biasa je.  mula lah cikgu kata, semalam bawak umar pergi klinik pelajar sebelah, doktor tak bagi bawak ke taska.  aku pun jawablah ''saya ada kerja kena settlekan.  saya tak boleh cuti.  tp takpe, kalau panas sangat, call saya''.  aku perasan muka cikgu tu berubah bila aku jawab.  tp aku bukan jawab sebarangan.  isnin selasa aku dah cuti, rabu pulak balik awal.  takkan aku nk cuti lagi kan.  sedangkan apa fungsinya taska dalam tempat kerja.   bukan ke untuk memudahkan ibubapa???

aku pun pergi kerja macam biasa.  tengahari dapat call dari taska.  cikgu cakap mata umar sakit pulak.  aku pun cakaplah ''dia tak sakit mata, doktor kata dia just panas dalam.  takkan menjadikan infection, takkan jangkitkan pada orang''.  mati mati cikgu suh aku amik.  tp aku cakap tak boleh, aku ada meeting.

habis waktu lunch, aku call pulak jabatan yg incharge taska ni.  cakap dengan pegawai ni.  rupanya kes umar sakit mata, dah sampai ke sana.  dia pun suruh amik takut jangkitan pada budak lain.  tp aku terangkan yg tu bukan sakit mata, aku dah dapatkan pengesahan dari doktor kan.  lepas tu aku complaint lah macam macam.  pegawai tu bagi suggestion, cari pengasuh lain.  mungkin inginkan angin baru.  hehe. 

so, hari khamis tu hari terakhir umar raihan kt taska.  hari jumaat, tak mau sangat umar raihan datang taska kan, so ayah dia amik cuti.  hari jumaat, aku pergi taska bayar yuran terakhir dan bagitau yg minggu depan umar takkan datang lagi taska.  cikgu macam terkejut kenapa tiba tiba je kan.  aku pun bagitau terus dengan cikgu yg umar kerap demam, badan tak naik naik, kerap sakit.  bgtau terus terang jela kan, tak mau tipu tipu cakap nenek nk jaga bla bla bla. aku cakap nk amik barang umar tp sampai sekarang aku tak de masa nk amik lagi barang dia.  tengok lah bebila.

so berakhirlah khidmat taska menjaga anak aku selama hampir setahun ni.  khidmat taska sangat aku hargai.  sebenarnya nk cakap buruk, takde lah buruk sangat pun.  yg buruk tu aku boleh pejam mata, sebab selama ni cikgu cikgu ni yg jaga anak aku. cuma takkan selamanya aku nk biarkan anak aku sakit kan.  aku nk jugak tengok berat dia naik dengan cantik, dia tak batuk tak demam selsema bagai.  mungkin bukan sekarang masanya umar dok taska.  tunggulah bila dah besar nanti.

sebenarnya banyak je aku dengar yg buruk pasal taska ni.  tp aku pekakkan telinga je.

tp banyak penambahbaikan yg perlu taska lakukan.

bila anak anak demam, tak perlulah telefon parents gesa untuk amik anak.  kawan aku pernah amik kursus pengendalian taska ni.  dia cakap, bila anak demam, sepatutnya taska patut kuarantin anak tu dari anak anak lain.  buat sponging redakan demam.  unless kalau panas sangat.  kalau takat demam biasa, janganlah cuakkan ibu bapa yg tengah kerja.  taska ni tempat jaga anak, untuk menyenangkan ibu bapa ketika bekerja.  kalau nk suruh ibu bapa amik, baik tak payah hantar taska kan.  tak semua ibu bapa boleh luangkan masa amik anak jaga kt rumah.  ada ibu bapa yg terlalu sibuk dengan meeting etc. dan tolonglah faham dengan keadaan ibu bapa kan.

dan hari isnin, umar raihan dah selamat dengan pengasuh baru dia.  tu pun aku dapat contact number dari kawan aku.  aku yakin dengan akak tu sebab dia pernah jadi cikgu taska selama 8 tahun.  anak asuhan dia pun 3 orang je termasuk umar. tp adalah anak anak dia kan.  masih lagi kurang quantity nya berbanding duduk di taska yg ramai tu.    untuk review, adalah terlalu awal.  tp aku berdoa setiap masa, supaya umar raihan sihat dan selamat selama di bawah penjagaan bs yg baru ni.  bayaran sama je dengan taska.  dah memang gitu pun rate kt melaka ni.  masih mampu bayar.

to pengurusan taska - terima kasih kerana menjaga anak saya dengan baik selama ni.  walaupun banyak benda terjadi, saya tetap hargai jasa cikgu cikgu menjaga muhammad umar raihan.  jasa cikgu cikgu, Allah je mampu balas. saya minta maaf kalau entry ni membuat hati sesiapa terguris.  saya hanya menyampaikan ketidak puasan hati saya je.  bukan untuk memburukkan kalian semua.

kepada ibu bapa yg nk hantar ke taska - bukanlah aku nk menakut-nakutkan korang semua.  tp ambil pengajaran.  ringankan mulut bertanya itu ini.  jangan jadi macam aku diam jeee....



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails