:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Wednesday, November 18, 2015

tutorial download movie senang dan masukkan subtitle kekal

assalamualaikum


haaa tajuk.  aku taip balik ayat yang aku guna kalau aku google hehe.  


disebabkan ada satu masa tu aku gila download movie dan gigih cari usaha sendiri cari subtitle, ni ha aku kasi entry yg bermanfaat terus.  

DOWNLOAD MOVIE

korang taip je tajuk movie apa yg korang nak.  macam aku, spec yg aku nak ialah, HD.  so aku taip:

-------------->>>>   download frozen HD


dan google terus bawak aku satu website yg best gileerrrrrrr...aku dah download bukan je frozen, tp twilight all season yaw.  best kannn.  

 http://hdmoviespoint.com

sini semua jenis movie ada.  yang baru yg lama.  dan cara dia memang senang giler.  tekan link, bukak tab tekan download papppppp terus appears window yg suruh save tu.  tak payah nk lalu advert bla bla bla yg memualkan tu.  depends la, kalau movie tu berat, lama la.  tp so far takde masalah untuk aku.  


DOWNLOAD VLC PLAYER


lepas dah setel download tu kan, kalau korang ada file VLC media player senang sangat caranya.  kalau takde, sila download VLC tu.  tu lagi mudah.  

google - DOWNLOAD VLC PLAYER

tu pun mudah sangat tak payah link sana sini.  direct je.  

so bila dah download dalam pc....sila ikut gambar ni ek....benda ni basic je.  malas aku nk taip.  faham faham jelah



okay setel ek bab tukar kan yg current player ke VLC player.  done

MASUKKAN FILE VIDEO TU DALAM FOLDER LAIN.  NAMAKAN FOLDER TERSEBUT DENGAN NAMA FILEM TU LAH SENANGNYA PUN.  

next

MASUKKAN SUBTITLES

aku lagi suka download kt subscene.  tapi ingat korang kena try and error.  nanti aku kasitau kenapa.

http://subscene.com

lepas tu carilah subt apa yg korang nak....contoh

so make sure tajuk tu betul tau.  yelah sebab ada filem banyak version tahun tahun tu.  so macam aku amik ant man ni, of kos lah tahun 2015 kan.  so click antman 2015 tu.

dah klik kuar list banyak banyak bahasa.  so ikutlah kalau nk english terus scroll bawah jumpa english.  bahasa melayu pun ada jangan risau.

nak senang, sila tengok balik video tadi tu.  selalunya dorang dah siap bagitau tu versi yg mana.  contoh ni, 72 hd.  72 ni selalunya saiz dia.  so kt subt banyak banyak tu, korang cari yg ada 72 gak.  kalau takde, bantai lah yg mana pun. sebab ikut nasib, kadang tally.  ni lah yg aku cakap kena try and error tu.

biasanya aku akan pilih yg warna hijau tu.  dan aku akan tengok komen belah kanan tu.  tp jangan caya sgt.  kadang tak tally.  dan kalau ada tulis size yg sama dengan nama video, aku akan pilih tu, sebab memang tepat!  tekan je situ terus download.  cari folder yg mana korang download tu, masukkan dalam folder yg sama ada video tadi.

dah sama folder, klik kanan, dan extract here.  akan keluar................

macam ni.  

next


seterusnya



F2 tu rename ye.  kalau tak reti, right click tekan rename pun boleh.  cuma kalau F2 tu, dah siap bley ctrl c, ctrl v terus.  okay masa paste tu, make sure .srt tu still situ.  jgn padam.  maknanya akan jadi, 2 fail yg sama nama cuma 1 video, dan 1 format srt tu.  then settle.

aku suka tekan refresh.  hehe

dan boleh dah tengok video tu.

okay ni saat genting.  nk tengok tally ke tak....



kalau tally, okay tahniah.  tahniah kt aku sebab aku pandai ajar orang, dan tahniah kt korang sebab menurut perintah.  hehe.

kalau tak tally, takpe bukan salah korang.  pergi cari balik subt atas atas tu.  cari sampai dapat subt yg tally.  try and error okay.  aku ni pesen lembsss sket.  kalau lambat bape second pun aku tak paham.  so biasalah, aku pun selalu je salah download.  so cuba lagi sampai dapat subt yg betul betul perfect.

oh ya, sebelum download subt yg baru, sila BUANG subt yang tak betul tu.  kang korang confuse. kalau tinggalkan 2 file je pun cukup.  yg win rar zip tu buang terus.  

tapi ni kalau nk kekalkan subt.  tapi kalau korang nk experiment pelbagai bahasa, cari bahasa lain contoh tadi bi kan, ni cari bm lak macam biasa download.  so akan ada 2 zip dalam folder tu.  extract here.  

tapi awas, tak boleh namakan 2 file .srt dengan nama yg sama.  maknanya tak boleh 2 subt la.  so kena pilih satu je either 1.  

macam aku, pilih 2 bahasa.  1 yg kekal, 1 tak kekal.  

bila nk tengok tu.  


kt atas tu add subtitle file.  pilih subt lain yg korang nak.  

okay faham?  get it?

okay tu je.  kalau tak faham, google lah blog lain.  hehe.  

byeeeeeeee.......(fuhhh lap peluh first time buat tuto rumit macam ni)








Monday, November 9, 2015

resepi kek butter kukus (adunan cawan)

assalamualaikum




terjebak dengan rini.  maka terhasil lah kek butter gebu gebas kukus.  selalu buat bakar.  ni kita try kukus pulak.

bezanya, bakar topping dia keras. dalam tu macam dry kan.  kukus atas tu dah macam tak masak, tapi masak je benornye.  dalam tu moist nya lahai.  dua dua version aku suka.

nah resepi.....(nanti bley try letak kaya, sebab semalam aku tak letak kaya)

bahan-bahan

1 cawan mentega
3/4 cwn gula kastor
3 biji telur
1 sudu kecil vanila
1/4 cwn susu pekat
1/4 cwn kaya
1 sudu kecil baking powder
1 1/2 cwn tepung gandum (aku guna tepung naik sendiri so tak perlu baking powder)

Cara-cara

 
Putar gula dan mentega bagi kembang.  pastu masukkan telur sebiji2 sampai sebati dan kembang.
Masukkan esen vanila, susu dan kaya putar sampai sebati.
Pastu masukkn tepung gandum dan baking powder sampai sebati gak.
Letak pewarna kalau nk buat belang belang.
Pastu selang seli masukkan dlm bekas. Cth: 2 sudu warna biru pastu letak atas die 2 susu warna merah.

Kukus 60 minit.  Tutup penutup dengan kain untuk elakkan air wap tu terjatuh atas kek. 


 okay selamat membaking ye kawan kawan.  selamat gemuk bersama.....(har har har)

 

gegar vaganza 2015 minggu 4

assalamualaikum

tiap minggu aku layan gegar vaganza.  aih, oldschool sgt rasanya.  masa gv 1 dulu aku tak layan sgt.  sebab rasanya tu bukan seusia dengan aku.  masa tu mak je layan sebab masa tu mak tinggal umah aku.  sekarang aku layan sorang sorang.  haaa tu layan lah sebab seusia kan.  lagu lagu tu semua dari zaman aku sekolah rendah, sampai lah masa kt uitm.  semua memang aku suka.

patutnya sebelum ni memang ada entry gv.  tp tak publish.  bior jelah.  pasni tiap minggu nk buat review lagu lagu best.

minggu ni, aku rasakan nana paling win.  alahai masa dia nyanyi tu rasa nk nangis sebab dulu aku minat gilerrrr kt arwah achik.  well masa tu kan zaman hingusan lagi.  beza bape tahun je dengan achik tu.  aku form 2 kot.  so maybe achik nana form 4 atau form 5.  memang cinta monyet sgt masa tu.

paling best, suara lan kristal tu pun iras nya lahaiiii....nana pun mesti sedih masa tu kan...



teringat masa sekolah dulu, lagu mengusung rindu.  aku ng ijah lah.  tukar nama dengan nama bf masing masing.  untunglah ijah nama tu still sampai sekarang.  aku punya nama pakwe, tah berapa kali tukar, tah sapa sapa. kahkahkahkah.


dalam hati ini, ada nama mu....

so tukar nama, dalam hati ini, ada nama zul (ijah)

yang aku pulak, dalam hati ini, ada nama (azri, alid, hadi bla bla bla) nampak nau dulu playgirl.  lolz.

lagu mengusung rindu paling feveret.  pagi ni aku dengar balik, alahaaaiiii...cepatnye aku membesor...usia dan badan besor seiringan. cettt

lagu gurauan berkasih, tak silap, lagu pertama nana achik.  woi kenangan betul lah.  kenangannya bila terkenang balik duduk aspuri.  bawak walkman pun sorok sorok.


spin ni glamer lagu lagu tu jelah pun.  lagu lain, biasa biasa tak glamer sgt.  achik dulu pun tak lah kategori hensem.  muka dia ala ala budak sekolah.  alah, tp dulu, tu jela taste budak budak sekolah pun.  ala ala muka budak jahat.  dulu tak kenal lagi hensem macam remy ishak, aaron ke apa sume tu.  kalau kenal dari dulu, bye bye mengusung rindu ke apa.  hahahahah

lagu lain malam tadi, so so jelah.

sheeda terkeluar.  no komen sebab kalau dia nyanyi memang aku tak tengok.
haiza biasa je kot.  tp sekarang dia makin lawa kot.
faradiya.  pun biasa.  suara dia tetap awesome.  tp aku suka dia bawak lagu high pitch.

ah yg lain lain tu menarik laaa pendek cite.

Monday, November 2, 2015

breastfeeding journey umarmaira

assalamualaikum

kalini nk cerita breastfeeding journey dua orang anak.  sorang bocah lanang, sorang bocah wedok.  lain lain experience tauuuuu....

alhamdulillah, alhamdulillah alhamdulillah...

dua dua dapat susu aku.  6 bulan exclusive dua dua merasa.  sambung dibekalkan ebm dapatlah sorang-sorang sampai umur 1 tahun lebih kurang.  pastu campur dah.



susu dalam pantang

umar raihan dan humaira raihanah

dalam pantang memang direct feed je dedua.  mewah dengan df jelah.   pancut memancut, baju lencun melencun memang dedua rasa.  tapi dalam pantang jelah.   naik keje tak rasa dah.  hehe. 

syukur sebab dalam ward tu dah ada susu.  umar merasa lah memula feed dalam labour room kejap.  maira tak masuk ward kan sebab aku dah balik dulu. 

cuma maira, nes yg ajar masukkan nipple dalam mulut sebab masa aku datang nicu dia dah kenyang, so dia refused.  tp sekarang, pantang sua.  haha


nipple crack

umar raihan

nipple injured teruk masa umar 4 ke 5 bulan.  awal awal pam secara hardcore.   ingat lagi, masa kursus aku pam kt surau.  surau tu gelap.  tp aku perasan ada darah.  lol. pastu sapu minyak gamat, seminggu gak baik tu.  pastu sampai dia wean off takde masalah crack ke apa.  umar ni macam berlemah lembut gak nyusu.  walaupun dia obses tetep.  haha

humaira raihanah

ya Allah ini bocah wedok obses tahap gaban abang pun kalah weyyyy.....ni dah banyak kali nipple injured.  injured sampai macam terbelah tau bawah puting tu.  sakittttttt....siap nangis.  siap berdarah kalau lap slow slow dengan tisu.  uwaaaaaaa...currently (yesss sekarang!!!) aku sapu dengan butter cocoa nursing cream. barulah elok, tapi nanti mesti kena lagi uwaaaa duluuuu....nak kata dia gigit takde pulak.  tp tah nape...adik ni ganas tau.  ni yg buat aku nk wean off cepat cepat.  tp bila dia mengada tu, tak sampai hati pulak.

pam tetep

umar raihan

guna avent single electric.  ni best sebab tah suction dia best lah.  plus boleh guna letrik boleh guna manual kan.  beli kt nuriz shaz kot.  rm500 tak silap.

humaira raihanah

memula beli spectra model apa tah yg kecik tu.  (awal awal yg kecik sebab skrg ada spectra 9 rasanya).  rm500 kt yong fong.  double pump. tp dah jual.  sempat guna 4 kali rasanya.  pastu jual invest beli ssc.  ngeh ngeh ngeh.  pastu guna lah manual yg zaman umar dulu.




waktu mengepam

umar raihan dan humaira raihanah

waktu bekerja, 3 kali.  malam tak rajin. 


hasil tuaian

umar raihan dan humaira raihanah

dedua ni takdelah mewah sangat.  biasa biasa je.  cukup pun pada waktunya yg diperlukan tu. 



pengenalan pada botol

umar raihan

susah gak umar ni.  last kopek guna puting nuk.  pastu tukar pigeon yg plus tu tah apa malas nk eja.  pastu sampai sekarang puting pureen. 

humaira raihanah

pun susah.  yg ni kalau ng nenek okay je.  kalau ng aku yg susah.  terus kenalkan dengan pigeon so takdelah masalah reject.  cuma dia ngade kalau ng aku lah.  tapi sekarang, dia guna puting pureen je.  senang dah sekarang.


mengempeng

umar raihan dan humaira raihanah

dua dua kuat mengempeng malam malam.  aku sangat jeles pada mak yg anak dia tidoooooooo je....maira sampai sekarang.  derrrrrr


family support

syukur dua dua takde masalah family tak suport ke apa.  umar dulu mungkin lah sedikit cabaran tapi takpe minor je.  maira macam takde sebab semua suka dia gebu.  umar dulu pun gebu gak cuma masa gebu tak lama.  kecut balik lepas 6 bulan hantar taska.  maira kan mak aku jaga lama, so nenek jaga best, lama lah dia gebu.


wean off

umar raihan

wean off sendiri 1y5m masa aku mengandungkan si maira.  susu jadi tak sedap kot.  nasib baik lah.  so tak payah nk hadap puting sakit ke apa.

humaira raihanah

sehingga ke harini walapun dah campur, masih belum wean off.  walaupun dah berkali aku cakap, nk sapih.  hahahah....



susu formula

umar raihan

mula mula bagi anmum untuk percubaan.  dah habis beli susu, ayah dia tukar pulak enfagrow.  enfa dari umur setahun kot sampai setahun 8 9 bulan macam tu.  lepas tu, s26.  pastu sampai ke harini, susu kambing wildan.  sebab untuk masalah umar yg ada nephrotic syndrome tu, elok kalau minum susu formula yg takde gula banyak.

humaira raihanah

masa campur tu terus kasi wildan share dengan abang sampai sekarang.  senang.  walapun costing sikit susu kambing ni, takpelah pejam mata demi anak anak



bersyukurlah setiap hari sebab ada susu nk bagi kt anak.  jangan pandang rendah pada yg tak boleh.  percayalah walaupun orang cakap, setiap wanita boleh susukan anak, tu semua dongeng.  ada wanita yg ada masalah jugak tau tak. 

apa apa aku alhamdulillah dulu.  semoga ada rezeki anak yg lain.  so far aku takde masalah inverted ke apa, so memang takde alasan lah nk bf anak.  kalau sengaja tu cari pasal namanya...


pengasuh baru umarmaira

assalamualaikum

harini beremosi sikit.  tak pasti lah sebab apa. tapi mungkin sebab anak anak tak ikut sama aku g kerja kot.  dorang dah tukar babysitter baru, so tak payah sekali ikut g kerja.

dorang sebelum ni aku hantar ke durian tunggal.  tinggal dengan kak ana.  kak ana dah jaga umar dari tahun 2013.  umar masa tu umur setahun 4 atau 5 bulan la.  ni entry masa tukar taska ke babysitter.   lepas tu, sejak maira lahir, kan umar sakit.  plus masa tu, nenek yg jaga dorang.   so, stop kak ana jaga.  tp masa tu, aku still keep in touch dengan kak ana. 

dan sebelum puasa hari tu, mak cakap cukuplah mak jaga anak anak aku.  maira pun dah besor.  memang ikutkan perjanjian, mak nk jaga sampai setahun je.  so dah cukup sgt lah tu.  aku pun mula cari bs baru.  aku nk cari area krubong, durian tunggal.  sebab tu jalan aku pergi kerja.  kalau durian tunggal pn best lah sebab dekat ng utem kan.  aku cari kt fb, aku call tanya harga.  ada lah jumpa few bs tp tetibe dapat harga, tak masuk makan tau.  bla bla bla.  eh mcm, berkira nya.  budak makan takat mana je pun.  so aku macam dah mati akal tau.

tak silap aku, hari jumaat ke sabtu tah mak datang rumah.  (mak weekdays duduk dengan aku, weekend balik umah mak).  pastu mak cakap, hari selasa mak dah start kerja.  aku macam whattttt cepatnyeee...mak ni..short notice betul..hahahahahahah.  mula lah aku cuak. mana nk letak anak ni wey...mula lah aku emo sambil sidai baju.  haha bab ni memang ingat sebab aku tengah nk sidai baju.  pastu laki aku masuk bilik sidai dia tanya, camne ni yang.  aku lagilahhhh...pastu dia cakap, call la kak ana tanya.  alahaiiiii kenapalah aku baru teringat kt ana ni.  oh ye, mungkin fikiran aku masa tu, dia dah full house kan.  tu yg langsung tak teringat nk call dia. 

pastu aku wasap je dia.  aku tanya sudi ke nk jaga umar maira.  dia tanya betul ke ni ty?  aku cakap betul lah kak, saya terdesak ni.  nk anto minggu depan kalau boleh.  pastu dia cakap, akak terus terang ye, akak dah naikkan harga tau.  sorang akak amik ...... haaaa dah mahal dari dulu.  tapi takpe..kita pujuk.  aku ni kan macam tah pape, aku tak berani nk taip pun mintak kurang.  kuang kuang kuang.  suami aku yg taip, kak tak boleh mintak diskaun ke?  kakakak taip tu pun tak berani kan.  pastu kak ana kata bolehlah, sebab 2 orang.  lagipun aty tak pernah nk berkira dengan akak.  pastu suami aku nego lagi.  550 kan dapat.  suami aku cakap, kak kalau nombor tengah tu tukar 2 bley tak?  kikikikiki...pastu kak ana kata, haaa bolehlah...hehe.  (sure ramai nk pindah melaka pasni kan.  kikikikiki)

syukur alhamdulillah kak ana sudi nk jaga lagi umar dan maira.

ya Allah aku tak tau lah nk cakap camne kak ana ni.  kak ana ni baik sgt rasanya dengan anak anak aku.  memula tu biasalah umar nangis kan.  dah biasa nenek jaga.  tp lama lama tu okay je.  bila turun kereta terus meluru masuk rumah.  maira pun sama.  nampak muka kak ana je, dia nk kak ana dukungkan.  setiap hari aku tanya maira makan okay tak kak.  dia jawab okay je habis.  dan memang terbukti lah dia jaga anak kita baik baik kan.  anak anak aku nampak berisi lah duduk situ.  pastu maira kan jenis makan je non stop.  takdelah kak ana kedek ke apa nk kasi makanan kt anak anak aku.  bila amik petang tu, rapi lah nampaknya.  rambut berikat, wangi.  botol susu pun elok berbasuh je.  dari segi penjagaan kak ana memang top lah.  sesuai lah sebab sebelum ni dia cikgu taska.  tu dia boleh handle macam macam ragam anak aku.

umar pun ngam sangat dengan suami kak ana.  umar panggil papa.  in fact, kak ana pun umar panggil mama.  anak anak kak ana ada sebaya umar, kembar lelaki.  tu lah kawan umar.  kawan gaduh, kawan baik.  kadang kadang umar ada lah ngadu gaduh dengan si kembar.  umar panggil aiding.  namanya aidil.  tapi yg selalu gaduh tu bukan aidil.  tp alahhh gaduh budak budak kan.  aku pandang dan dengar jelah. tiap pagi aku pesan jangan gaduh gaduh tau.  main sama sama. 

nk pendekkan cerita, rezeki kak ana dia mengandung.  yg lawaknya, masa jaga umar dia penah ngandung gak.  tp gugur.  so bape bulan pas jaga balik umar maira, dia ngandung balik.  siap cakap, asal jaga anak anak ety je, akak ngandung.  rezeki anak ko lah ni.  hahahaha. 

so disebabkan kak ana dah mengandung, kenalah aku fikirkan plan B. cari bs baru.  bukan sebab kak ana tak boleh commit ke apa.  tak.  tapi sebab fikirkan dan kesiankan dia.  tapi fikir gak lah.  kang nk dekat dia beranak, aku kena cari gak.  pastu maunya ada masalah pape kan.  kena fikir gak lagi nanti.  pastu kesian lah walaupun hari tu kak ana cakap,adik ipar dia bley tolong tengokkan anak asuh dia, kang stress pulak ramai ramai kt umah tu time dia pantang.  so tu yg tukar plan B. 

kitaorang tak mencari pun.  rezeki datang bergolek.  suami aku tanya kt gafar, jiran rumah.  isteri gafar, nurul tu jaga budak jugak.  so tanyalah gitu je kot boleh tolong asuhkan anak aku kan.  alhamdulillah, nurul kata okay je.  nego harga.  dapat lebih kurang harga kak ana, lebih sikit.  masih dalam budget kami.  so proceed.  bulan 11 kami mula hantar dorang ke rumah gafar.  nurul ni ada anak sorang umur 11 bulan.  pastu dia jaga sorang umur 5 bulan, dah sorang budak transit dari genius aulad belakang rumah tu.  so memang tak ramai lah yg betul betul menetap kt rumah tu.  budak transit tu balik pukul 5 dan mak dia amik pukul 6.  so memang nanti akan ada baby tu, umar maira dan fatih anak dorang. 

yang seronoknya, nurul ni dulu cikgu kt little caliph masjid tanah.  so dengan harapan, nanti dia boleh lah ajar umar maira sikit sikit.  semalam masa aku pergi kejap rumah dorang, nurul cakap, nanti kita buat aktiviti best best ek.  hahahahahahha....

so bila hantar umar kt area rumah aku ni, tak jauh, selang bape rumah je.  takdelah aku peneman pergi kerja. 

kalau dulu kak ana jaga, dorang yg teman aku hadap jem sesama.  kalau aku lambat, dorang ikut g opis, aku swipe dulu baru hantar ke durian tunggal.  pagi pagi umar akan mintak kuih.  so aku belikan kuih rm2.  tapi sekarang takde dah rutin tu.  mungkin aku tukar rutin lah bawak dorang berjalan ke tesco ke sebab yelah boring kan balik rumah terus je tak jalan jalan.  sebelum ni, lalu kt kampung durian tunggal tu, nampak lah backhoe ke, lorry ke, ambulans ke.  dari situ jugak aku ajar umar kenal macam macam benda.  nyanyi dalam kereta.  so sekarang aku sedih sebab takde nk hadap moment tu lagi. 

aku besyukur sebab dapat pengasuh anak yg baik mcm kak ana.  aku suka sebab family dia pun baik baik.  kadang kak ana bawak umar balik kampung (sehari je).  so umar kenal lebih banyak atuk dan nenek.  haih laaa.....dala tak berkira kalau anak sakit ke apa, dia still nk jaga.  kalau anak demam, takde dia nak call waktu aku kerja, takde nk kalutkan aku kt opis. pastu kan kalau katakan contoh eh ada bulan lepas ke, dekat 2 minggu anak aku tak datang kt umah kak ana, demam tak silap.  tu memang ktorg yang nk jaga anak kt rumah sebab takut jangkit sebab tu batuk flu siap pakej.  akhir bulan aku kasi duit macam biasa.  tetibe kak anak pulangkan lagi duit kt aku.  alahaiiiiii.....macam aihsssss..susah lah nk cakap.  tu sebenarnya rezeki gak lah.  sebab masa tu aku kering sgt baru renew roadtax kan.  yelah kita ni bg org rezeki, dalam tak sedar, orang tu pun bg kita rezeki terpijak. 

takpe.  life must go on.  aku doakan yg terbaik utk kak ana sekeluarga.  dan kalau kak ana baca ni, takde lain aku nk cakap, selain ucapan terima kasih yg tak terhingga sebab dah jaga anak anak aku dengan baik sangat.  kot ada tetibe cite buruk pasal kak ana, tu aku tak heran dah sebab memang aku tak jumpa yg buruk sepanjang anak anak aku di bawah asuhan dia.  aku belek je anak aku kot ada lebam ke apa kan. takde.  so apa lagi nk mintak kan...muka dan senyuman dia dari pagi sampai ke petang memang tunjuk dia sayang kt anak kita.  terima kasih kak ana sebab sayang umar dan maira macam anak akak sendiri.  minta maaf kalau ada yg menyusahkan akak sekeluarga. 

dan untuk nurul, aku tak lah harapkan setinggi langit daripada dia.  cuma aku harap dia jaga anak aku dengan baik, dan sayang umar maira mcm anak sendiri. 

aku selalu jumpa orang orang baik dalam hidup aku.  so aku doakan orang orang baik sentiasa Allah sayang dan dimurahkan rezekinya.



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails