:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Tuesday, March 22, 2016

Al fatihah..................................................takziah yumie & nona

assalamualaikum

besar harapan kami, adik sembuh macam selalu.  tapi janji Allah tu pasti.  tak lewat sesaat, tak cepat sesaat. 

adik muhammad buah hati kami, pergi ke pencipta yang abadi. 

untuk yumie & khai serta kakak iman, jangan lupa anakmu di setiap doa kalian.  bertabahlah.  Allah sayang korang semua. 

harazz 'ilman 11.5.2015 - 20.3.2016


---------------------------------------------------

takziah juga buat sahabat aku nona atas pemergian bapanya.  pernah jumpa sekali arwah ayah nona masa raya tahun 2013.  selalu juga tengok video arwah dengan anak nona afeef tu. 

be strong non.  Allah sayang ayah kau.  mudahkan cara diambil nafas terakhir.  mudah sangat.  please be strong untuk kekuatan mak ko ye non. 

-------------------------------------------------

banyakkan kesedihan sekeliling aku.  aku tak tau apa hikmah dan hint yg Allah nk kasi kt aku.  semoga keluarga aku sentiasa dilindungi.  begitu juga kawan kawan lain. 

Al-fatihah.  semoga roh adik muhammad dan ayah nona dicucuri rahmat. 

Thursday, March 17, 2016

bersabarlah suamiku....

assalamualaikum

ikutkan 2 hari ni, aku nampak laki aku mcm tak boleh move on lg kehidupan dia tanpa ahlami.  memang sekarang nampak murung.  kalau tanya pasal kerja pun, dia cakap takde mood.  haih, camne ye.  aku pun takde kawan nk meluah pasal tu.  takut kang org boring aku meluah je kan.  so aku menulis la sebab nk meluah.

tp bila tulis, aku pun tak tau nk mula dari mana, apa yg aku nak plot kan.  so sesuka hati jelah ye aku taip.

suami aku ramai je kawan pun.  aku rasa dengan staf mdr pun semua dia rapat, baik laki mahupun perempuan.  aku kenal la beberapa orang yg dia selalu sebut tu.  ada yg kenal gitu gitu, ada yg kenal rapat.  depends la berapa kali perjumpaan tu kan.  ada yg suami aku ajak pergi beraya ke rumah, ada yg dia kenalkan bila mdr ada event.  yg perempuan pun sama.  so memang aku nampak ukhwah suami aku dengan kawan kawan dia rapat lah.

cuma bezanya dengan arwah ni, tah lah mungkin akrab sgt kot.  suami aku masuk mdr sebelum kami nikah lg.  aku pun lupa tahun bila.  so mungkin waktu tu lah dorang saling rapat merapati kan (eh).  dulu arwah ni berisi tau.  ajib cite, makcik selalu bekalkan dia makanan.  lepas tu, bila ami start diet, makcik tak tau nk bekalkan makanan apa lg, yelah ami tengah diet.  tp selalu la gak ajib bawak balik lauk. dia cakap mak ami kasi.  wahh dah lah sedap masak lemak tu.  eh tah tah makcik berkenan nk jadikan ajib menantu kan dulu.  kekekekekeke....

semalam aku isi borang 2 jam yg 15hb tu, aku attach sekali sijil mati, sebak je rasa hati aku ni.  tak sangka pulak nama ami yg dalam sijil tu.  bila ingat balik, memang takkan percaya.

aku syak ami mmg sayang kt ajib la.  ajib cite, ami tak penah buat loan.  tp satu hari, ajib ajak ami & syah buat bisnes sama2, semua setuju nk buat loan.  benda tu macam dimudahkan tau.  dorang plan buat bisnes, aku rasa tak sampai seminggu semua tu setel.  dengan loan nya, dengan pergi kursus.  tp tergendala sebab syah admit kena denggi.  lepas syah kuar ward, sambung pergi ssm sama sama.  semua turun melaka.  lepas tu,esoknya semua melawat utem sbb cari port bisnes dorang tu.  aku rasa mcm sekejap lah proses dorang tu.

tapi kuasa Allah, ami belum sempat lagi nk rasa keuntungan tu.  tu aku suruh ajib bincang lah sama sama ng family ami.  yelah mungkin lah, Allah lorongkan ami buat loan tu untuk kesenangan mak dia kan.  kalau mak dia nak balik duit tu untuk kegunaan dia, boleh je kasi kt mak dia.  kalau mak dia nk usaha arwah ami tu diteruskan, buat sama sama.  mungkin tukar pemilikan duit tu kt adik ami ke kan.  duit tu pun belum diusik lagi.

yang amazing, Allah sebaik baik perancang, ami dah siap siap amik insurans utk loan dia tu.  so dia pergi ni, dia tak tinggal pun beban kt waris dia.  hebat caturan Allah.  tahun sudah, ami eksiden, kereta total lost.  lepas tu dia takde beli kereta baru. so sekarang dia memang takde tinggal hutang.  aku kagum tu lah sbb aturan Allah tu cantik sgt.

aku harap nurul (gf ami) tabah nk hadapi dugaan ni.  takde jodoh korang.  mungkin aku tak pernah nampak camne dia bercinta, tp dari apa yg suami aku cerita, aku tau dia happy bila dengan nurul.  lawak je ajib cite, dulu hp dalam beg.  bila bercinta, hp kt tangan tak lekang.  masa suami aku cite tu, dia cuba nk ketawa, tp tak boleh.  relax lah yang....haha

bukan sengaja aku nk cerita tentang lelaki lain selain dari suami aku.  tp nk share cerita yg indah yg Allah dah aturkan utk arwah dan keluarganya.   aku happy sebab suami aku berkawan dengan orang yg baik baik.  aku happy sebab aku juga kena tempias org yg baik baik.

siang ami pergi tu, yana ada share tentang solat sunat hadiah untuk malam pertama di kubur.  aku suruh suami aku buat utk sahabat dia.  alhamdulillah.  dia buat.  aku senang tengok suami aku mcm tu.  dah 2 malam ni, dia berulang ke pulau sebang utk tahlil kt rumah ami.  biarpun dia tinggalkan aku malam malam, aku senang dia buat tu utk kawan dia.

ni aku rasa dia takkan dah nk join zumba kt stadium tun fatimah weekend ni.  sebab dulu aku cakap cikgu zumba ni mcm ami.  kot lah dia ingat lagi apa yg aku cakap, mesti dia takmau dah join zumba.  kalau aku, aku pun tak sanggup nk tengok cikgu tu.

disebabkan sehari dua ni mcm takde masa nk sembang ng suami, ktorg byk diam jelah.  aku pulak takut tersalah tanya kan, kang sentap nangis.  susah wey laki nangis ni.  jenuh nk pujukkkkk...

haih dah takde nk dengar bila ami call, laki aku cakap ''hello sayangggggg''.
bila cakap sayang tu aku tau tu ami.  dulu jeles gak. pastu tak kuasa aku.

malam ni mcm nk pergi tahlil kt rumah ami.  makcik dah bertanyakan pasal aku.  angkut jelah anak anak ye.  bila lagi nak pergi kan. 

ni je lah hadiah dari kami ahlami.......



Tuesday, March 15, 2016

al fatihah, ahlami dalam kenangan

assalamualaikum

malam tadi kami mendapat perkhabaran, ahlami sakit jantung, ada kt hospital putrajaya.  suami aku setelkan apa yg patut, pukul berapa tah dia bertolak pergi putrajaya.  tu pun aku tah tido.  dalam mamai dia cakap nk ke sana dengan syah, pastu bawak baju kerja siap siap esok mandi kt tampin je.  lepas tu dia mintak izin nk pinjam powerbank aku.  aku iyekan aje sebab dah tido kan.

pagi tadi aku bangun, bunyi alarm seiring dengan bunyi call.  suami aku call, dia cakap tolong ye uruskan umar nk ke sekolah, aku cakap iyelah dah bangun pun.  lepas tu dia cakap, yang kawan baik i ahlami dah takde.....
aku terus terduduk.  hahhhhhh yeke...terus aku menangis.  aku cakap nanti aku pergi rumah mak ami.  aku amik time off.
lepas tu terus aku menangis.  umar kebetulan dah bangun.  aku cakap ng dia ''abang, abang ingat tak paklong abg haikal, uncle tu dah takde bang''.  mcm lah faham kan.  dia asek tanya je, nape takde mama, unlce pergi mana.  aishhh susah pulak nk menjawab nya.  aku balas ''uncle sakit''.

lepas hantar semua ke rumah pengasuh, aku terus drive sorang2 ke pulau sebang.  ingat ingat lupa je jalan nk ke rumah mak ami.  sebab pergi pun setahun sekali time raya.  tp last jumpa mak ami masa kt tambun hrtu.

sampai ke kt rumah arwah, lengang je.  org tak ramai lagi masa tu.  aku jenguk je kepala ke dalam rumah, makcik nampak aku terus dia nk bangun.  cecepat aku pergi ke arah dia sebb tak mau susahkan dia bangun kan. terus dia peluk aku kuat.  kuat sangat.  dah aku pun menangis sekali.  lepas tu, adik dia pulak peluk aku.  dah kami bertiga berpelukan sama sama sambil menangis.  aku cakap sabar ye makcik, allah sayangkan ami.  dia tak menyusahkan sesiapa pun.  senang perginya.  jenazah depan aku je, tp aku takmau pandang.  bukan sebab takut, tp aku takut aku tak kuat.  nanti aku tambah cengeng.

dari kt depan, aku pergi ke dapur duduk sama sama ng office mate suami aku.  nama lupa.  tp aku lebih byk menyendiri.  aku baca yassin.  baca al fatihah.  masa tu tetamu dah makin ramai.  saudara yg jauh dah tiba.  so suasana jadi hiba lah sebab pakcik makcik semua menangis.

alhamdulillah.  urusan semua dalam pukul 11 dah habis.  solat jenazah kt masjid seterusnya pengebumian.  aku tak ke kubur.  mcm ada instict suasana tu cukup menyakitkan hati aku.  so cukuplah sampai saat tu.

aku salam adik adik arwah.  aku salam gf arwah.  last skali aku salam makcik.  aku dah kuat tau.  tp bila makcik peluk aku, aku tak kuat terus.  kesian makcik.  nampak lah dia kehilangan sesuatu.  last sekali makcik cakap, dia anak yang baik ty....terus aku pun.............ye aku tau, ami mmg anak yg baik.  dia memang orang baik.  kami semua sayangkan dia, tp Allah lebih menyayangi dia.  org baik selalu pergi dulu kan.

kami berpisah saat makcik naik kereta nk ke kubur.  dalam kereta aku pasang cd al quran.  dalam kereta tiba tiba je aku boleh menangis.

kenapa aku sedih sangat?  ahlami bukan kawan aku.

ahlami memang bukan kawan aku, tp dia kawan suami aku.  mula je suami aku masuk kerja, ami lah yg rapat dengan dia.  dulu kan, sikit sikit ami.  aseklah ahlami.  tp sbb ami lah, aku kenal mak & adik adik dia.  mula mula kenal tu, hari raya pertama kami sebaagai suami isteri.  malam tu raya kt rumah ami, makcik hidangkan bihun sup.  walaupun tu kali pertama jumpa, tp mesra sgt.  sudahnye, dah jadi banyak kali kami berjumpa.  asal raya je, mesti nk pergi raya rumah dia.  tak cukup tu, bila ktorg buat open house, mesti dorg sekeluarga datang.  tahun lepas buat birthday party pun dorg datang 1 family.  rasa mcm rapat tau.  dan last kelmarin pergi tambun.  ahlami bawak makcik sekali.

ahlami juga pengapit masa kami bersanding.  suami belanja baju pengapit lelaki warna merah tu, nk dekat sama harga baju nikah dia.  bila aku tanya kenapa, dia cakap ahlami kawan baik i takpelah berhabis pun.


suami aku paling terkesan.  baru je set up bisnes.  tp ahlami belum pun rasa untung bisnes tu.  aku harap sgt suami aku, syah tak putus harapan bisnes dorang tu.

tadi balik rumah, asyiklah suami aku nk menangis je.  tp aku faham.  time ni lah aku jadi pendengar yg setia tanpa berkata kata.  aku biarkan je dia meluah apa yg dia nk luah.  aku pandang dinding je sambil menangis tanpa bunyi.

ahlami, semoga roh kau dicucuri rahmat.  aku akan pastikan bang ngah kau sentiasa sedekahkan al fatihah untuk kau.  insyaAllah kami takkan lupakan ibu kau.

Monday, March 14, 2016

cuti cuti: Lost World of Tambun Ipoh

assalamualaikum

alhamdulillah, merasalah pergi tambun.  wishlist gak ni.  tp sebabkan jauh nau, wishlist tu makin terabai je.  tapi, rezeki datang bergolek.  terima kasih husband.  banjer kiter...hew hew hew....

kami bertolak petang jumaat tu.  dalam pukul 6pm kot.  konvoi 4 kereta.  semua office mate suami aku.   berhenti sekali kt rnr mana tah, untuk makan malam.  dan berhenti sekali lagi, sebab maira muntah.  maira ni, dlm kereta jugak dia pilih tempat terbaik nk muntah tau.  dala pergi ni pinjam kereta kawan suami, nasib lah leather tau seatnya.  kalau seat biasa.  matilanakkkkkkkkk....

sampai tambun pukul 11 malam.  capek bangettttt duduk dalam kereta lama sgt tau.  malam tu ktorg check in hotel tulip.  dekat je dengan lwot tu.  tak silap satu malam nett rm100+ (lupa hehe, padahal aku yg tukang survey bagai).  hotel ni memang basic ye.  kecik gile.  tempat ko pijak lantai nak masuk toilet, tempat tu jugak lah ko solat.  tp nasib lah hotel utk tidur je, so okaylah.  kejap je pun waktu berjaga.  gaduh gaduh dengan anak, pukul 12 dah tidur.  hehe. 

esok pagi tu bangun, bersiap dan breakfast.  kt area hotel tu ada kedai mamak.  no choice, breakfast situ jelah.  pastu check out, masuk LWOT pulak.  ktorg sampai situ dalam pukul 10 + am.  agak lembsss la urusan kt kaunter tu.  setel semua nk dekat pukul 12.  lerrrrr...

harga tiket walk in rm58 dewasa, kanak kanak rm51.  better beli online okay.  kalau rajin usha groupon jugak.  harga ni untuk semua sekali aktiviti dalam lwot ni.  dan kalau korang check in hotel lwot ni, akan dapat 10%.  so pepandai lah jimat camne pun. 

ktorg decide, jalan jalan dalam dulu.  nanti check in hotel, baru berendam pulak.  tp paham le bila ada budak budak aktif ni, tak senang punggung dibuatnya bila dah nampak air.  nk mandi nk mandi.  tak menyabor ok. 

dah masuk dalam, sila top up wristband.  sini pun guna sistem sama mcm kt gambang itu hari.  cashless system.  aku top up rm100.  senang.  kalau tak guna, akan dapat refund balik.  donch worry.

sebabkan kereta penuh haritu, ktorg tak bawak lah stroller.  bawak ssc je utk maira.  tp jenuh lah ada budak dah besar tu nk berdukung jugak.  so, sewa lah stroller.  sewa rm20.  pastu maira pulak takmau dok dlm ssc.  sewa lah lagi satu. nasib leee labu. 

dalam tu bestttt...ada petting zoo, ada tiger valley.  masing masing ada feeding time.  mcm sampai kt petting zoo tu, lagi beberapa minit nk feeding time satu binatang apa tah nama ni, comel mcm kucing.  tp zoo keeper tu punctual sgt.  even dah ramai kt situ, dia nk jugak ikut schedule dia.  at last, masa feeding time tu takde org tunggu.  lol.  kt tiger valley, feeding time harimau kul 3pm tak silap aku.  konon konon bila check in balik tu boleh lah pergi.  last last kelaut. 

zoo agak besar.  lelah jugak lah.  memula aku nk kesini, aku ajak mak.  tp mak takmau ikut.  ada hikmah gak mak tak ikut.  risau pulak mak tak larat nk jalan.  sbb kawan suami, ahlami bawak mak dia.  sian je tengok makcik berjalan jauh.

amusement park mcm tak berapa nk best sbb takde byk sgt games.  yg ada sway besar mcm kt genting tu.  last aku naik masa bujang kot.  rasanya putih betul muka aku pucat.  weyyy cepat lah stop cepatlah stop.  stress aku naik boyan tu tau.  ada roller coaster, eiii tak kuasa lah aku nk naik.  dah siap main, makan.  dalam ni makan mahal betul.  nasik ayam, semua tu je RM11.  air mineral RM4 dah sama harga dengan air tin,coke bagai.  time ni lah gunanya wristband yg kita top up tu.  tunjuk je tangan kang siap tet tet dia tolak bape baki dalam tu.  rasa makanan tu biasa biasa je.  tengah lapar dan panas kan.

lepas tu semua balik ke hotel.  kami check in juga hotel lwot ni.  1 malam rm260 kot tak silap.  bilik besar, katil besar.  selesa.  harga tu kita akan dapat free entrance utk night hot spring dan breakfast.  dah check in, solat jamak siap siap, turun balik.  kalini masuk water park pulak.  weeeeeee....semua tazabar nk terjun. 

yang best sini mcm redup.  sebab betul betul dekat ng banjaran ke gunung ke bukit tah.  tak lah bahang panas mcm kt gambang tu.  tp sebab ada anak kecik ni, memang duduk kt area kanak kanak je lah.  tak kuasa nk naik slides bagai.  tempat kids best sbb redup sgt.  air pun sejuk.  ada bumbung lg.  sesuai utk mak mak puteri lilin.  suami pulak rajin sewa pelampung.  dia ajak lalu sungai.  maira sampai tertidur masa kt sungai tu.  yg lawak petang tu, semua yg pergi ke sungai tu, akan nampak ular.  gila kau tak cuak bila ular tu berenang renang ke tepian. 

selebihnya memang ktorg duduk kt kid area tu je tak berganjak. sampai pukul 6 petang, ktorg pergi kt hot spring tu.  sedap wey berendam dalam air panas.  paling panas jakuzzi kt belah atas tu 42c kot.  satu lagi kolam pun 42c. jakuzzi tu kena gilir gilir masuk.  tak boleh lebih 5 minit sbb panas sgt.  sauna cave pun sama.  masa mula mula masuk mcm nafas tersekat je sbb panas sgt gua tu.  tp limit 5 minit je kan, counting cepat lah 5 minit.  kikikikiki.  lepas je keluar gua tu lega rasa pernafasan ni. 

actually, tempat air panas tu yg korg dapat free entrance sekali ng tiket check in tu.  1 bilik dapat 2 free je. so kalau ada anak yg kena bayar, bayarlah extra dalam rm26+ rasanya.  tp kalau korang terus jump situ dari water theme park tu, free je sampai la ke malam.  so tak payah keluar lah after 6 tu.  (theme park closed after 6pm tau).  kt hot spring tu pun belah malam ada show.  tp sbb ktorg keluar by maghrib tu, takde lah show dah. 

dah setel mandi air panas, semua check out dari situ.  semua dah kepenatan.  malam tu makan ramai ramai, balik hotel tido.  esok balik. 



 pagi ahad breakfast kt sebelah theme park tu je.  ada budak berzikir jom kita masuk lagi nak?  hahahahah


 seronok lah sini.  macam nk pegi lagi je.  hehe


 tak menyempat.  org nk makan, dia nk berkubang.


terima kasih by belanjeeeee....nanti belanje lagi ye.  hew hew hew...

Tuesday, March 1, 2016

#prayformuhammad

assalamualaikum

satu malam tu yumie cakap kt group, dia pergi bawak muhammad g klinik amik neb, sbb muhammad time tu batuk tp takde kahak.  mmg sebelum tu yumie cakap muhammad tak sihat.  tp tup tup tengah malam yumie cakap terus bawak ke emergency.  uwaaa ktorg semua dah cuak, dah resah.  ternanti nanti update dari yumie.

esoknya, hati semua tak tenang tunggu update.  paling tak best bila yumie cakap muhammad masuk ICU.  ya Allah rasa nk menangis tapi tak terluah tangisan tu.  on the way ke office memang hati aku ke lain.  dok terbayang yumie kt sana camne lah perasaan dia kan.  bayangkan aku resah sampai dari rumah ke utem pasang chanel cina.  cong ceng cong ceng aku pun tak paham.  dah sampai utem, eh aku dengar lagu apa ni. 

lepas tu seharian mmg rasa tak sedapnya hati.  dan kami meluah la perasaan masing masing kan.  paling kritikal yg mampu buatkan aku menangis kt opis, yumie cakap buah pinggang muhammad tak function sebab tak kencing sedangkan dah drip dari malam tadi.  plus muhammd dah ditidurkan.  uwaa masa tu banyak kali menangis kenangkan yumie dan muhammad. masa tu doa tak putus putus masa dhuha, masa zohor.  ya Allah pulihkan kembali kesihatan muhammad.  tabahkan hati yumiena (panggilan manja hehe).  yumie cakap kalau petang tak kencing, nk tebuk perut.  ya Allah runtunnya hati....sedihhhhhhh.....
tapi, doa ibu ni tak berhijab, berkat doa semua orang yg sayangkan muhammad, muhammad kencing akhirnya.  syukurrr....

hati aku mmg tak tenang.  aku berkira kira nk el esoknya (jumaat) nk jenguk yumiena.  aku cakap ng suami nak ke sana.  tapi biasalah laki sayangkan bini kan, dia tak kasi aku drive.  dia nk hantar.  waaaa ini terbaik.

so aku sesiap cakap ng bos pasal kesihatan muhammad.  kebetulan khamis tu aku ada meeting.  aku cakap ng bos, kalau ada perkabaran dari serdang, aku nk keluar.  tp alhamdulillah semuanya baik baik je.  aku teruskan kerja sampai petang.

jumaat tu aku el.  aku ke serdang berdua je.  malas aih nk bawak anak anak.

aku sampai serdang just nice la tengahari tu.  waktu melawat pukul 1230.  tp jumpa guard, tipu sunat sket, dapat masuk awal.  hehe.  alahai comelnye muhammad kt katil sebesar tu.  macam doll tau putih lepuk.  actually, aku belum pernah jumpa muhammad sejak lahir.  jumpa masa dia dalam perut lagi, last pun masa kt gambang dulu.

sakit hati aku tengok wayar penuh kt badan dia.  tp sejuk bila tengok kulit dia dah makin cantik.  well muhammad ada ezema sebenarnya.  ezema agak teruk tp berkat usaha yumie kulit muhammad dah makin baik.  aku bagi salam kt dia, usap kepala.  seronok sebab mata dia tergerak gerak tanda respon aku panggil nama dia.  aku pesan kt dia, untuk kuatkan semangat, lawan sakit.

dan masa aku masih lagi kt katil muhammad doktor datang.  terangkan keadaan muhammad.  doktor cakap, stabil tapi still lagi dalam kritikal sbb gunakan bantuan pernafasan.  dan suggestion doktor untuk tambahkan susu formula untuk naikkan berat badan muhammad.  masa doktor cakap tu, hati aku dah resah.  yelah, aku still menyusukan maira, yumie pun sama jugak.  bila doktor suruh stop breastfeed utk certain reason, aku terasa sedih jugak.  bertabahlah ye yumie.  untuk kebaikan muhammad.  (alhamdulillah badan muhammad dah tolerate dengan fm tu.  good job anak).

dan kemudian, turn khai pulak masuk, aku keluar lah.  sebenarnya mcm tak sanggup nk menangis depan dia.  kalau boleh nangis, belakang belakang la kan.  hehe.

keluar je icu, jumpa pulak ika, eni, airen, yana.  mmg kami berjanji pun.  chit chat jap, pukul 1230 aku balik sbb suami nk kejar solat jumaat.  terima kasih suami sbb sudi jugak nk bawak aku jumpa yumiena dan kawan kawan lain.

berkat semangat sahabat lah kami sama sama turun serdang bagi semangat kt yumie & muhammad.

kami ni bukan lagi takat kawan blogger.  istilah kawan blogger tu dah lama terkubur.  tah lah tak tau nk cakap kawan jenis apa.  tp insyaAllah ni kawan di kala senang di kala susah.  sama sama merasa.

sebabkan ikatan persahabatan ni lah, kami tak pentingkan diri sendiri.  plan percutian family kami yg dijangka minggu ni pun, kami postpone sampai muhammad sembuh.  rasa tak seronoknya laaaa bercuti tanpa salah seorang yg dalam kesedihan kan.  hotel semua cancel.  next time okay.




antara yg datang jenguk yumie & muhammad.  ada lagi yg datang tp takde gambo.  kekekekekekeke...

aku nk ucap terima kasih atas kasih sayang dan sokongan semua.  susah senang kita bersama okay.

yumie dan khai, gandakan ketabahan korang.  insyaAllah semangat tu meresap ke dalam diri muhammad utk dia terus berjuang melawan kesakitan.

muhammad, adik kuat okay.  kalau adik kuat sekarang, sampai besar adik jadi org yg kuat.  adik cepat sihat ye.  kakak iman dah tunggu adik, sian kakak takde kawan main.

tetibe rasa sedih bila kenangkan iman.  terbayang bayang pulak umar dan maira.


#prayformuhammad

sapa sapa yg terbaca entry ni, jomlah sama sama kita doakan semoga muhammad sihat macam selalu, membesar dengan sihat dan ceria ye.  kita doakan semoga semuanya dimudahkan untuk yumie dan family.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails