:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Monday, October 24, 2011

3rd honeymoon. yeay

hello hello

euwwwwwwwwwwwwwwwww....lamanya tak update blog...sian dia...

super busy menyiapkan guest list wedding anak MD, temankan datin ke sana sini cari apa yg patut. aaaa lemau tau. *well wedding planner tak berbayar. tp doakanlah dibayar ye. =)

minggu lepas FIL baru balik dari langkawi. satu malam tu, dia bersuara pada suami....

''pergilah bawak etty tu pergi jalan jalan. langkawi ke. murah dah sekarang. bla bla bla...''
*tak ingat dialog selanjutnya.


yeayyy honeymoon lagi.....


wahhhh terus seksited si isteri kan. FIL support suruh suami bawak isteri jalan jalan! eh support dengan kata kata je. hehe.

sekali tu, isteri pun cepat lah survey air asia kan. wahhh dapat g langkawi pun heaven okay. eleh cakap je lah tak pernah ke sana. tak payah heaven heaven. haha.

kami planned pergi bulan January 2012. harga time tu adalah rm63/person/one way. balik dan pergi harga yg sama. promo air asia.

tengok pulak kt MAS. tak mampu. rm124+.
firefly. pergi rm54 balik rm100+++. bye bye MAS & firefly. hai AA. haha.

check sekali hotel kt agoda. agak terkejut mula mula tengok awana porto malai berharga rm144 sahaja instead of rm740++. tp rupanya untuk bulan oktober. ceehhhhh. bila check date yg kami planned tu, lain pulak. baru sekali lagi nk goyang bontot duduk awana harga murah. maka tak jadi goyang bontot, goyang inul je. hahahaha.

so since tarikh yg kami planned adalah weekdays, jadi suami kata gamble je check in kt hotel area pantai chenang tu. baiklah. tp kalau kt agoda dpt murah, apa salahnya kan. hehe.

sekali itu juga, isteri yg penakut ni, google jugak senarai hotel yg scary marrryyy kt area langkawi tu. mana tau kan....

dan google blog yg pernah tulis pasal kereta sewa kt langkawi.

so far tarikh tu belum confirm lagi. nk kena check bila time aku uzur. oh berjalan jalan dikala uzur adalah tidak syok sebab leceh. ni dah dikira musafir kan. so boleh jamak. * eh kata honeymoon, mestilah kena cari tarikh sesuai. apa daaaaa

since adik suami yg study kt aussy tu nk balik cuti sem dalam bulan 11 ke jan2012, kena ambil kira juga faktor pemilihan tarikh honeymoon kami.
sebab dengar dengarnya adik ipar sorang lagi buat proposal berjalan jalan melihat alam. tp tu tak tau ke mana. ke langkawi bersama kami, tidaklah kot. minggu lepas FIL ke langkawi, minggu ni pulak MIL ke sana. bosan gamaknya nk ke langkawi sekali lagi. jadi kena pilih destinasi lain. cameron mungkin. haha.

so sekarang kena bincang lagi sekali. tujuan ke langkawi untuk honeymoon atau bercuti soping sakan. sebabnya...

kalau tujuan honeymoon semata mata - bawak duit sikit je, jangan membazir beli pinggan mangkuk correlle etc haha. tp spend lebih pada hotel yg syok syok stok tak mau keluar g mana mana. =P

kalau tujuan soping sakan - booking hotel cap ayam. macam ikut cakap orang orang tua ''ko ingat rumah ni macam hoteeeellllllllll???''. so tepat sekali. bilik adalah untuk tidur, tukar baju, mandi. selebihnya soping sampai bulan depannya bolehlah start ganti puasa.

5 comments:

veesakura said...

nk honeymoon lagi??? wa, i jeles nih! hehehe

e.t.t.y said...

vee - hehe. selagi belum bertiga, honeymoon, honeymoon, honeymoon. haha....i pun jeles apa ng u vee.

veesakura said...

hehehe. sama2 la kiter menjeleskan diri :p

PussyCat said...

i went there for my huneymoon..langkawi is such a nice place..u can njoy the beauty of nature while shopping and still u can have ur night life at there..so many places to visit..i think 3 days isnt enuf if u r going to explore the whole island.. :p well awana is a great hotel. the food is superb. me likey very much.plus the view. i suggest u take the sea view..ala2 romantic gitu..and maybe u can try out the hotel's spa..also super nice..ehehe..for the car renting,keluar je arrival hall berderet company car renting ni..like us we rent from a big counter (well i forgot the name).ist quite isolated from the other counter.tp alhamdulillah ok je kereta dia. and i can imagine mulut najib membebel mcm ne drive at langkawi nnt..hehehe

e.t.t.y said...

vee - haha. baik, i jeles ng u nk dpt baby, u jeles ng i nk honeymoon lagi. takpe, nanti dah okay, u g lah babymoon kan... =)

ieka - hai babe. selamat pengantin baru. nanti cepat cepat update blog pasal wedding & honeymoon okay.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails