:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Tuesday, December 13, 2011

disember is back!

hello hello

1. kerja

alhamdulillah, dah lapor diri pada 1 disember lepas. dah dapat penempatan dah pun. kt pejabat pendaftar. fuhhh busy rupanya kerja gomen ni. ingatkan tak busy boleh goyang bontot. ni tak! balik kerja masuk kereta aku mengeluh panjangggggggggggggggg....sampai rumah, flat habis! lepas isyak memang terus tido. hew hew....

2. kawan baru

alhamdulillah. dapat department yg best dengan kawan kawan baru. tp lebih banyak habiskan waktu breakfast & lunch dengan kawan kawan waktu lapor diri hari tu. tak tau kenapa boleh ngam dengan dorang sampai sekarang [dan harapnya sampai bila bila]. agaknya sebab 1hb & 2hb kami banyak habiskan masa melangut dalam bilik meeting sebb masa tu belum dapat penempatan lagi. apa lagi, jadikan bilik meeting tu macam bilik sendiri lah konon konon sambil pillow talk. harharhar...cuma dari kami berenam, 2 orang kena transfer ke kampus industri kt mitc. kurang korum. cuma boleh jumpa waktu lunch tu pun kalau lunch kt mydin mitc. cuma sorang tu mentang mentang post penolong pendaftar memanjang sibuk sampai takde masa untuk makan. hahahahahha....


3. kawan lama

kang cerita pasal kawan baru, kawan lama kecil hati pulak. hahahahah...rindu wey kt budak budak serindit. please someone baca blog ni, baca phase ni dan bagitau kt budak serindit yg lain yg aku rindu mereka!!! rindu lunch kt TNB, rindu drive thru beli buah. ah rindulah semua. rasa nk sangat singgah serindit tu balik kerja. tp sampai batu berendam tu pun dah pukul 5.30. mesti semua pun sibuk nk balik dah kan......rindu korang!!!

4. kereta baru

alhamdulillah. semua urusan seharian aku dimudahlah olehNya. rezeki bertimpa timpa lepas kahwin ni. mula mula memang plan nk beli kereta. sebab macam susah je tumpang orang pergi kerja [tempat lama]. memboyot lagi. alhamdulillah, dpt kereta second hand kelisa with good condition. dapat harga boleh tolerate lagi. alhamdulillah. cuma urusan bank tu je lembap gila. sampai suami aku dah angin roadtax tak renew lagi padahal dah bayar hoi. dapat kereta sehari sebelum lapor diri. wey wey, aku ni tak reti bawak kereta even dah ada lesen dari tahun 2008. so mestilah kena belajar dulu bawak kereta kan.... =))
tapi seminggu sebelum tu, suami hantar ke driving school balik. haha kelakar. masa tu dapat bawak manual kancil. dah kerek. balik ngadu sakit lutut!

oh ye, kereta baru ni auto. wakakakakkakakakakkakakka.

sekarang dah pandai speed. mula mula drive dari rumah ke tempat kerja dalam 45 minit. lama lama dah boleh sampai dalam 30 minit. rasanya tu yg boleh pergi kot sebab jalan nk ke tempat kerja tu memang jammed sebelum sampai ke highway. tapi takpe. akan diusahakan hanya 5 minit. ehhh??????? hahaha...

cuma dah ada kereta ni tak berkesempatan lagi nk bawak mak, adik adik jalan. yelah sampai rumah pun dah penat, weekend balik tampin. nanti nantilah ye.


5. cuti

tak sabar tunggu cuti krismas ni. sebab nk balik kampung. sepupu kawin [paman thaqif]. kalau dah sedara macam tu, memang boleh bayanglah kan betapa teruja nya aku nk balik kampung. hehe. tak sabar jugak nk shopping baju baru.

oh macam best balik kampung dengan ada berita gembira kan. mesti semua orang pun seronok dan beronok ronok!!

6. memboyot

tak reti kira bulan. so orang tanya jawab minggu je. tp malas lah tulis dah berapa minggu. herherher....oh ye, banyak cerita pregnancy memang tak tulis kt sini. ada satu lagi blog memang utk pregnancy ni je. tp selected people je boleh baca. sebab blog tu pun tak rajin sgt nk update skrg ni. mood berswing swing....

pun takde officially announce kt FB. bg hint sikit sikit. tiba tiba ada orang sound aku jgn terlalu excited nanti macam macam jadi macam kawan dia. nauzubillah. masalahnya aku tak cakap pun kt FB tu. yg mengecohkan wall aku, kawan kawan aku je. so biarlah dorang kan. tu pun aku terpaksa delete comment dari wall sepupu aku. sorry kak sue. lepas tu aku fikir, laaa biarlah dia nk tulis apa pun. kenapa perlu takut dengan warning orang tu. rezeki kt tangan Allah. kalau dia bukan milik aku, jaga macam mana pun dia bukan milik aku. so sesiapa yg dah terbau pasal keadaan aku lantas mengwish, aku balas je dengan senyuman. yg mana SMS aku, PM aku, aku jawab je.


7. kehidupan suami isteri

both of us gembira sangat sangat sekarang. lagi lagi aku dah dapat kerja gomen kan. lepas ni dah boleh buat loan beli rumah. wooohooooooooooo!!!!
suami pun dah selalu balik melaka sejak memboyot ni. dia selalu cakap ng baby ''ayah ada kt sini''. [nak jugak bahasakan diri ayah. haha]
rezeki makin murah sejak memboyot so dia dah sambar samsung s plus. harga best, warranty pun 2 tahun. lepas tu ingatkan hp lama rosak, rupanya sim card yg rosak. so ada ura ura cakap nk jual balik samsung tu. tp aku tak kasi. alasan aku ''satu rumah, satu gadget''. hahahahhahahahha. poyo gila.
tambah poyo bila aku installed ''im expecting'' kt samsung tu. teruja betul suami bila tengok gambar baby dalam tu. berkali kali jugak cakap ''tu bukan gambar anak kita''. tp dia nk jugak cakap ''baby baby baby''. hahahahahhahahha...hai lah....


8. mell, adik & ahboy

apa nk update tentang budak berekor ekor ni ye? sama je macam selalu. makin gemuk, makin gendut, makin busuk, makin gedik....semua makin makin makin. haha. tp selalu rindu kt dorang kalau kt tempat kerja tu. balik dah penat, maka masa bermanja pun kurang. tp at least ciumlah dahi dorang. haha. kelakar je bunyi cium dahi tu. tp betullah. aku cium apa dahi dorang.


tu jelah update disember.

boiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..........

Tuesday, November 29, 2011

pindah rumah yeay!

hello hello

seronok rasanya bila suami dah start cakap pasal nk cari rumah. nk berumah sendiri, rasanya belum lagi berezeki. tunggulah dulu nanti. sementara ni, cari lah dulu rumah sewa kan.

seronok sangat bila dia cakap ''nanti kita cari rumah ye''. tido pun sambil tersenyum pandang muka dia. bila bangun pagi teringat ayat keramat tu, sambung senyum balik sambil pandang muka dia sambil mata terkatup katup tahan mengantuk. *terbangun pukul 3 pagi lah.

aaa kalaulah semua faham keadaan aku, mesti semua pun tersenyum sekarang. : )

lusa 1 disember 2011 dah mula kerja kt durian tunggal. dah mempunyai kereta sendiri : )

jadinya sekarang ni, kami dah mula cari rumah sewa area alor gajah. dekat bagi yg nk ulang alik ke rembau, ke durian tunggal. sambil sambil tu, kumpul pamphlet dari house developer, rajin belek explorer [melaka punya booklet iklan semua lengkap dalam tu]. nasib baik jugak melaka ni pesat membangun. tp harga rumah mahal sebb sana sini shopping complex! so memang kena rajin mensurvey sekarang.

cuma tak tau bila nk pindah. samada sebelum baby lahir, atau selepas. mana mana boleh. tp kalau selepas pun okay gak. eh tahlah. tiba tiba rasa takut nk uruskan rumahtangga sendiri tanpa bantuan dari keluarga. tp harus cekal juga.

so, sekarang dah plan. since tak tau bila nk pindah, tiap tiap bulan aku nk komitmen kan diri sendiri bayar kt kedai elektrik. cadang nk sponsor peti ais dan mesin basuh pada bakal rumah. tu yg penting kan. LCD * tak agak agak tu suami sponsor lah. hehe. diriku asal ada internet cukup. katil, campaklah kt mana pun, senang mata ni nk lelap asalkan ada kipas atau org tolong kipas. hehe. tp kalau ada duit lebih, katil mesti beli punya. dressing table, suami boleh amik yg kt rumah tampin tu kot. hahaha.

komitmen tu kan maksud aku, barang tak ambil lagi, tp kita bayar ansuran kt kedai tu tanpa faedah. tp kalau barang dah ambil, baru kedai tu kenakan faedah. tp cara ni diguna pakai untuk kedai biasa je. court mammoth tak layan der....so dah habis bayar, baru bawak balik barang tu. tp segala resit kena simpan baik baik lah. tu je caranya kalau nk berjimat jimat dahulu, bersenang lenang kemudian sebab tak lah nampak duit tu sekali banyak yg keluar kan. lagipun kita tak tau bila nk pindah....

tak sabar rasanya nk pindah. tak sabar rasanya nk mulakan kehidupan sebenar suami isteri. tak sabar nk bersusah senang berdua dengan suami & anak macam org lain yg susah susah dahulu, senang senang kemudian *ulang lagi.

tak sabar nk pindah sampai excited masuk stor semalam kira, belek balik hadiah kahwin. sampai terus selsema kena habuk.
suami tanya, buat apa dalam stor ''tengok hadiah kahwin. kita dapat banyak gila pinggan mangkuk lah yang''
suami jawab ''takpe, nanti dah pindah kita boleh pakai''

alahai, sekarang kan ayat PINDAH, RUMAH KITA, RUMAH BARU, RUMAH ALOR GAJAH, dah jadi ayat paling manis untuk didengar lah. wahahaahhahaha...*over

jap jap nk check hadiah apa boleh bawak ke rumah baru *exited habis ni, kalau cancel harus meroyan

1. dapat 2 dapur gas [satu dah bagi mak melaka, satu lagi mak tampin] - beli baru
2. set cawan & teko - /
3. set gelas & jug - /
4. dapat 3 periuk nasi [2 besar, 1 mini] - /
5. dapat 2 toaster [satu bagi kt mak melaka, satu bg kt along] - beli baru, tp masing masing tak suka roti bakar, mungkin tak beli langsung.
6. coffee maker - /
7. set non stick pan - /
8. multi purpose cooker - /
9. electric kettle - /
10. seterika - /
* lain lupalah hadiah apa dapat....


tapi kejap kejap..........................kalau pindah, macam mana si mell, adik & ahboy????

ala tak suka lah nk tinggalkan dorang.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

camne ni?????????????????????????????????

Friday, November 18, 2011

rezeki Allah takkan putus

hello hello

terima kasih pada kak ajie sebab dia menyokong kata hati aku....terima kasih banyak kak!

terima kasih juga pada kawan kawan yang menyokong tindakan aku. nk kata tindakan tu bodoh, entahlah. yg penting aku ikut kata hati aku.

alhamdulillah, rezeki aku mencurah curah. genap 5 bulan bernikah, dapat tau pregnant. whooooppppp!!!! hehe. lepas 2 minggu dapat tau berita best tu, dapat kerja lain pulak. kerja government which is kerja yg selama ni aku kejar!

rezeki anak kan. sebelum ni tak percaya pun pada tu semua. alhamdulillah, sujud syukur aku. bergenang air mata bila dapat parcel tu. lagi lagi terharu sebab suami yg over excited. aku tau, dia gembira sangat sangat dapat berita aku dapat kerja gomen ni. terima kasih suami, menyokong tindakan aku kali ni.

mulanya, aku plan nk notis 24 jam je lepas dapat gaji hujung bulan ni.

tapi aku ragu ragu.

aku diterima kerja dengan baik, jadi biarlah aku keluar pun secara baik walaupun lepas ni takde siapa nk ingat kt aku. aku nk keluar dengan bermaruah walaupun notis tak cukup. tak mau buat macam org lain buat [notis 24 jam].

aku percaya pada rezeki Allah.

biarlah dapat separuh gaji untuk survive bulan depan. dari dapat gaji penuh hati tak tenteram.

bukan apa, bos aku ni terlalu baik untuk aku buat 'jahat' pada dia. setiap hari dia tumpangkan aku pergi dan balik kerja waktu suami tak boleh hantar & ambil aku. dia yg sah kan jawatan aku, tinggikan jawatan aku walaupun takde kenaikan gaji. dia yg fight aku dapat macam macam kemudahan sebagai seorang pegawai. dia yg banyak bagi ilmu dalam perlesenan ni. walaupun di anggap buangan di transfer ke branch ni, tapi aku bersyukur. banyak tunjuk ajar dari dia. tu yg buat aku sayu hati nk bagi notis tiba tiba.

aku ni nampak je macam hua-hua, tp tau le hati aku lembut walaupun mulut tak berapa nk cun. =)

tak kisahlah apa orang nk cakap, nk cakap aku bodoh ke apa.

yang penting hati aku tenang setenang tenangnya sekarang. =)

aku gembira dengan keputusan aku.

aku percaya pada rezeki yg dah ditentukan oleh Nya untuk aku sekeluarga.

tutup buku lama, buka buku baru....kerja yg lain menanti......

selamat tinggal ev! sedih pulak!

Tuesday, November 15, 2011

rindu adik tak?

hello hello


hai saya rain....[trademark mak yg baru, mell pun dikatakan rain]

hai saya adik kedek kedek. tak pasti kenapa ada kedek kedek tu padahal saya antara yg terlaju kt rumah ni. sebab badan saya tak gemuk & gendut macam mell & kaboy. takpelah, jadi yg tengah memang selalu kena mengalah. http://www.smileycodes.info


sejak abg najib datang dalam family ni, semua takut. mula mula seronoklah sebab ada geng baru. geng beboboi. yelah sebab semua kan gegirl dalam rumah ni. tapi lama lama, semua tak mau geng lagi dengan abg najib sebab abg najib suka peluk ktorg kuat kuat. lepas tu dahlah sesuka je panggil adik si hitam. touching tau. si kaboy pun dah tertukar nama, nama baru dia tom. harharharhar.....http://www.smileycodes.info

nasib baik ada mak [sekarang dia suka panggil nama dia kakak. semua dah confused sekarang!! tak suke tau nk confused ni!!]. dia selalu back up ktorg kalau kena buli.


si gendut ni, dia kan gedik lebih. so abang najib lebih suka pada dia. bila abang najib panggil, dia kan menyahut je. sekali, kena peluk kuat. hahaha. padan muka kena buli.

si mamel pun sama gedik. bila abang najib belai, mula lah baring kiri kanan lah, terlentang lah. tah apa apa.

adik relax je. tu sebab abang najib jarang nk buli adik. bijak tak saya?? jinak jinak merpati gituwwww......

tapi kan....abang najib tu kadang kadang baik jugak. hari tu bila dia dapat tau cerita best, terus dia belanja ktorg makan ikan rebus. 6 ekor pulak tu. tapi si buruk lantak kaboy tu yg habiskan. eiiii geram jeeee......


okay adik nk sambung tido. malam nanti nk berjaga main laser dengan mak....

bye....!!

yg benar,
adik rain.

hai, rindu kami??

hello hello

hai saya rain. eh silap....saya mell. lama tak jumpa uolsssss....


ini kaboy gendut? kenal lagi?? mesti tak kenal kan sebab dia semakin gendut dan gendut dan gendut tali kecapi. perut pun goyang goyang bila berjalan.


bila berlari, lagi lah macam cap gajah duduk! http://www.smileycodes.info

tapi sekarang dah slim balik sebab kami semua aktif main laser. mak beli kt pasar malam tampin. so kami semua boleh exercise balik.


urm...cuba teka kami baring kt mana sekarang ni???

mestilah kt bilik mak & abg najib....bukan selalu dapat peluang macam ni....

yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeehaaaaaaaaa [mengeliat puas puas sebelum kena halau tido luar]
http://www.smileycodes.info

Thursday, November 10, 2011

hampir accident

hello hello

korang ada tengok tak video kt youtube yg kt jalan lepas traffic light, pastu tetiba ada ah so tiba tiba muncul naik motor. bila kita belek belek video tu, still confuse datang dari mana ah so tu. theeee...seram.

actually, benda ni jadi kt ktorg malam td. tp bukan ng ah so tu lah. ni dengan pakcik melayu. takdelah seram mana, cuma takut dan bersyukur sangat takde apa yg jadi kt ktorg anak beranak.

kisahnya, mlm td ktorg g tengok kerete. ehem, future car ku...wakakka. dah setel tp rushing nk balik sebab nak pergi kedai bata lagi cari sandal aku. suami aku pun keluarlah simpang jalan tu. yang aku pulak sibuk cari nama kawan kt hp sampai tak dan nk pakai seat belt. selalu aku memang akan pakai even tak jauh mana destinasi tu.

tengah kusyuk kusyuk belek hp, pastu suami aku brek mengejut. aku dah kedepan. * sapa suruh tak pakai seat belt kan...
aku dah jerit ''sayang!!!''. tp tak lah melolong lolong kan jerit tu. jerit jerit manja je.

ya Allah, hampir nk belanggar kereta ktorg, tp alhamdulillah, tak kena pun. masing masing brek pick up kan....=)

agaknya kalau betul terlanggar tu, memang kepala aku dah terhantuk kt dashboard. dan...tak taulah apa jadi kalau betul betul terjadi....kereta tu pulak memang kt side aku...ishhh ngeri lah kalau nk bayangkan.

bila aku tengok org sebelah, dia pun terkejut. pulak tu, masing masing senyap. maksud aku, dua dua takde nk horn bagai.

suami aku dah fikir salah dia ke keluar. tp rasanya yakin takde kereta masa nk keluar tu. ke dia lupa nk bagi signal so kereta lagi satu tu ingat ktorg nk terus @ ke arah lain.

tp aku rasa, dua dua driver pun terfikir salah siapa dan di mana silapnya. tu sebab dua dua tak berani hon. ceee kalau suami aku memang nampak ada kereta kt sebelah sana, dan tiba tiba dia pulak nk masuk lane, mesti kena horn panjanglah. same goes to another driver, mesti dia pun tak nampak kan. so dia takdelah nk horn kami....ish.......

lepas je kejadian tu, masing masing blur. aku terus masukkan hp dalam beg, pastu diam. nasib baik tak demam terkejut kan.

so lepas tu, aku selalu ingatkan suami, yakin betul betul nk keluar simpang. cecey memandai je aku kan nk lawan pakar bawak kereta berapa tahun dari aku. haha.

alhamdulillah, kami selamat........


Thursday, November 3, 2011

5 months! alhamdulillah! great!

hello hello


alhamdulillah.......................................................................................................................................................................................
...............................................................................................................................................................................................................
...............................................................................................................................................................................................................


uuuu, panjang alhamdulillah aku...besar maknanya tu... =)


terima kasih suami.....

Friday, October 28, 2011

alasan gemuk lepas kahwin.

hello hello

wahaha. buat entry ni untuk diri sendiri sebenarnya. bukan alasan sesiapa, tp alasan aku.

sedih ke gemuk lepas kahwin? sedih kot.

tp impian untuk menjadi kurus sekali seumur yakni semasa berkahwin telah berjaya dan berjaya juga membuatkan bakal cucu cicit pun berkata ''nanny cantiklah dulu time kahwin, nanny slim macam model''.
* ada hati nk suruh cucu panggil nanny. hak tuih.

''tapi kenapa sekarang nanny gemuk??????''

ni semua atok kau punya pasal......

''pasal apa?''

1. suami suka suruh isteri makan, walaupun lewat malam.
contoh: balik rumah malam malam, suami suka singgah mamak depan rumah. apa ketagih singgah situ tak taulah even pernah dulu di akhir tegukan teh tarik, terjumpa rambut ah senang cite bulu kerinting. tapi tak trauma pun, malah tetapkan teruskan tradisi minum situ malam malam. lepas tu, isteri pun order dengan air liur je. ''nak tosei 2 keping''. haha. tak agak agak nk 2 keping dengan alasan, ''i tak lunch tadi''. iyolah.
dan selamatlah 2 keping itu dikerjakan isteri.

2. suami suka makan lambat lambat, tp isteri makan cepat.
contoh: isteri memang amik nasi sikit je. tp disebabkan dulu pernah kena tegur dengan mak, selagi orang orang yg kita hormat tak bangun dari duduk, jangan bangun. buat buat makan. sama jugak kalau kita belajar...................apa tah yg protocol di meja makan tu. masa kt uitm dulu belajar. so suami memang mengunyah 44 kali. tapi nasi isteri dah habis. makanya, kenalah isteri buat buat bangun tambah nasi...........eh??? kena tambah nasi ke, bukan teman duduk je ke? hahahahah. lantas itulah alasan kedua saya.

3. lepas makan je, baring.
contoh: nk contoh mende, lepas makan baring konon konon nk bermanja lah dengan suami. kata pengantin baru yawwww....dah tu je contoh no. 3.

4. mak mertua masak sedap.
eh takdelah salahkan mertua kan. bersyukur apa dpt makan sedap....nyum nyum. so no. 4 adalah kesalahan sendiri jugak sebab mencedok kuah masak lemak banyak sangat. dah cedok kuah, mestilah kena habiskan kuah tu kan. slurrrppppp....tambah nasi lagi. alahai....sedap pulak ingatkan masak lemak ibu mertua ku...

5. bila dah kahwin, rutin harian berubah.
contoh: dulu masa bujang, bangun pagi dah pukul 11. makan breakfast. itulah breakfast, itulah lunch, itulah tea time, itulah dinner, itulah supper. wahhh hebat bukan??? sekali makan sehari. tapi dah kahwin tak boleh buat rutin macam tu. perut suami kena jaga. so alasan no. 5 ni, nk salahkan siapa??? hahahahha.

6. aim untuk kurus demi cantik di hari perkahwinan.
yelah, dulu berpuasa, berlapar perut untuk apa???? KAHWIN cikgu!!!
dulu pakai girdle untuk apa???? KAHWIN cikgu.....!!
sekarang?????????????????????????????? NEHI cikgu............................!!
senang bukan alasan no. 6.

7. malas jogging.
alasan: takut tiba tiba ganggu ''bendasing''. faham tak??? lagipun suami tak galakkan jogging. padahal dia dah offer nk kasut jogging baru tak??? tak galakkan ke, (isi tempat kosong). =P

8. ''eh aku jalan apa lebih 30 minit sehari''
ah memang lah jalan lebih 30 minit sehari, tp lepas makan kau membongkang macam alasan no. 3 tu. so no point kalau kau berjalan melainkan menyihatkan jantung je.

9. selera bukan bukan sekarang.
contoh: tiba tiba dah kahwin, aku suka makan lambchop pulak. boleh pulak tengah tengah malam ajak suami pergi windmill makan lambchop. so...salah isterikah????

10. budak office kuat makan!
wakakakakakkakakakakkakaka....mampuih aku dikerjakan budak office kalau dorang tau ni...........pagi petang mulut tak henti henti. eh takkan aku nk pandang je kan. mestilah dorang atau aku hulurkan sekeping dua kuih masuk mulut aku ni.


okay tu je. diterima tak alasan ni????


okay diet.

Tuesday, October 25, 2011

doa

hello hello

hal hal mengandung ni kan, hal yg kita tak tau. Allah je tau kan. ada yg dpt tau yg diri tu hamil tu, awal. senang sekali. ada pulak sampai berbulan bulan baru tau yg dia hamil. betul tak tipu. pernah jadi masa aku kerja kt kl dulu. ex bos aku punya wife. dah 7 bulan baru dia sedar yg dia mengandung. sebenarnya, puan ni pun dah tua. anak sulung dah 24 tahun, yg bongsu masa tu, maybe darjah 4. mmg tak sangka akan mengandung lagi di waktu senja.. rezeki kan. dia ingat perut dia yg besar tu, memang sebab dia dah tua. almaklumlah. rupanya, mengandung. terkejut betul bos aku tu. haha.

okay back to story yg aku nk kongsikan.

sejak dari kesilapan keputusan yg aku pernah uji dulu, takde hatilah aku nk buat lagi kan. aku biarkan je keadaan tu berjalan seperti biasa. Allah nk bagi rezeki, kami terima. belum lagi, pun kami terima. sebab kami suka 'honeymoon' lagi. =) * i love my husband.

macam contoh aku kuat makan, kuat marah, cepat penat, emo tak tentu pasal. ramai cakap konon-konon dah lekat. at the same time, perut aku dah cramp seumpama nk period dah. dan due pun hampir tiba. * period aku regular

okay kalau google, cramp kt perut tu pun satu symptom pregnant. dan kalau period pun sampai, ia adalah symptom jugak dengan sedikit minor bleeding. haha. byk sgt symptom ni...

in fact, kawan suami aku, period tiap tiap bulan. sekali check, pregnant 3 bulan. maknanya, period dia tak miss!!!

subhanallah, kuasa Allah. kita tak tau rahsia tu.

selalu aku cakap dengan kawan kawan aku, dah nak period ni sakit perut. so mereka pun cakap, takpe, sesetengah kes akan sakit jugak perut. so pergilah beli tester.

tapi, takpelah. tak payahlah bazir bazir beli alat ujian kehamilan tu. nanti negatif, membazir kan. walaupun hati meronta ronta nk buat. yelah, yg bagi nasihat tu, semua senior yg berpengalaman. mesti terdetik ''betul gak'' dalam hati.

jadinya, kalau betul sudah ada tapi aku belum menyedari lagi atau lambat sedar, aku selalu berdoa:

rumah aku, rumah flat 4 tingkat. rumah aku yg ke3. jadi, aku selalu berdoa agar keadaan rumah aku sekarang ni, tidaklah menjadi halangan dan dugaan untuk aku. tidak juga menjadi ancaman kepada ''anak yg dah ada tu''. faham tak maksud aku....
begitu juga dengan keadaan office aku. turun naik tangga tak reti perlahan!

orang baru pregnant adalah sangat fragile. bacalah blog-blog blogger yg pernah keguguran satu masa dulu, yg pernah admit hospital atas kefragilelan diri. ada sesetengah yg aku baca, langsung tak boleh berjalan sebab rahim terlalu lemah.

so aku yg aktif berjalan 20 minit pagi, 20 minit petang [nk ke bus stand tunggu kawan pick up], naik tangga hingga ke tingkat 3, aku selalu berdoa agar segala urusan aku dipermudahkan.

aku bersyukur, aku & keluarga aku dapat berlindung dari panas & hujan dalam rumah tu. rumah tu adalah rezeki kami menetap di sini. jadinya, aku tak mau rumah flat yg sederhana tu jadi ancaman pada kami sekeluarga. itu je yg kami mampu setakat ini.

satu lagi yg aku sentiasa berdoa ketika sujud terakhir aku....aku minta semoga kucing kucing yg aku bela ni tidak menjadi halangan untuk aku mengandung. banyak je orang cakap bela kucing melambatkan proses dapat anak. tp...ramai juga yg terbukti, kucing bukan faktor lambat hamil! kawan aku, ramai je kot bela kucing, beranak pinak.

tapi, aku tak boleh ambil mudah. aku tetap berdoa semoga kucing tu pembawa rezeki buat kami suami isteri, bukan halangan!

aku berdoa semoga urusan aku dipermudahkan. aku tak mau, aku menangis di kemudian hari atas kesilapan & kecuaian aku menjaga diri sendiri.

dalam masa yg sama, aku kena berhati-hatilah jugak kan. janganlah turun naik tangga ganas sangat. dah selalu kena tegur dengan kawan office, turun tangga tu slow-slow. tp bantai gak turun siap bunyi selipar. haha.

Monday, October 24, 2011

3rd honeymoon. yeay

hello hello

euwwwwwwwwwwwwwwwww....lamanya tak update blog...sian dia...

super busy menyiapkan guest list wedding anak MD, temankan datin ke sana sini cari apa yg patut. aaaa lemau tau. *well wedding planner tak berbayar. tp doakanlah dibayar ye. =)

minggu lepas FIL baru balik dari langkawi. satu malam tu, dia bersuara pada suami....

''pergilah bawak etty tu pergi jalan jalan. langkawi ke. murah dah sekarang. bla bla bla...''
*tak ingat dialog selanjutnya.


yeayyy honeymoon lagi.....


wahhhh terus seksited si isteri kan. FIL support suruh suami bawak isteri jalan jalan! eh support dengan kata kata je. hehe.

sekali tu, isteri pun cepat lah survey air asia kan. wahhh dapat g langkawi pun heaven okay. eleh cakap je lah tak pernah ke sana. tak payah heaven heaven. haha.

kami planned pergi bulan January 2012. harga time tu adalah rm63/person/one way. balik dan pergi harga yg sama. promo air asia.

tengok pulak kt MAS. tak mampu. rm124+.
firefly. pergi rm54 balik rm100+++. bye bye MAS & firefly. hai AA. haha.

check sekali hotel kt agoda. agak terkejut mula mula tengok awana porto malai berharga rm144 sahaja instead of rm740++. tp rupanya untuk bulan oktober. ceehhhhh. bila check date yg kami planned tu, lain pulak. baru sekali lagi nk goyang bontot duduk awana harga murah. maka tak jadi goyang bontot, goyang inul je. hahahaha.

so since tarikh yg kami planned adalah weekdays, jadi suami kata gamble je check in kt hotel area pantai chenang tu. baiklah. tp kalau kt agoda dpt murah, apa salahnya kan. hehe.

sekali itu juga, isteri yg penakut ni, google jugak senarai hotel yg scary marrryyy kt area langkawi tu. mana tau kan....

dan google blog yg pernah tulis pasal kereta sewa kt langkawi.

so far tarikh tu belum confirm lagi. nk kena check bila time aku uzur. oh berjalan jalan dikala uzur adalah tidak syok sebab leceh. ni dah dikira musafir kan. so boleh jamak. * eh kata honeymoon, mestilah kena cari tarikh sesuai. apa daaaaa

since adik suami yg study kt aussy tu nk balik cuti sem dalam bulan 11 ke jan2012, kena ambil kira juga faktor pemilihan tarikh honeymoon kami.
sebab dengar dengarnya adik ipar sorang lagi buat proposal berjalan jalan melihat alam. tp tu tak tau ke mana. ke langkawi bersama kami, tidaklah kot. minggu lepas FIL ke langkawi, minggu ni pulak MIL ke sana. bosan gamaknya nk ke langkawi sekali lagi. jadi kena pilih destinasi lain. cameron mungkin. haha.

so sekarang kena bincang lagi sekali. tujuan ke langkawi untuk honeymoon atau bercuti soping sakan. sebabnya...

kalau tujuan honeymoon semata mata - bawak duit sikit je, jangan membazir beli pinggan mangkuk correlle etc haha. tp spend lebih pada hotel yg syok syok stok tak mau keluar g mana mana. =P

kalau tujuan soping sakan - booking hotel cap ayam. macam ikut cakap orang orang tua ''ko ingat rumah ni macam hoteeeellllllllll???''. so tepat sekali. bilik adalah untuk tidur, tukar baju, mandi. selebihnya soping sampai bulan depannya bolehlah start ganti puasa.

Tuesday, October 11, 2011

Allah lebih menyayangi dia.

hello hello

~ dah taip, tp still tak tau nk karang ayat yg sesuai......

Al-fatihah pada cik din. suami pada cik ida, our wedding decorator dari kencana sari enterprise...

walaupun baru je mengenali arwah, tp tetap terasa.....

teringat lagi arwah bergurau tentang lagu yg kami nk gunakan waktu 'cutting cake session'. annuar zain. teringat lagi waktu kami berbincang tentang pelamin, sebab waktu tu aku tanya tentang pelamin roman, yg tiang bulat bulat tu. itu first time, kami [aku & najib] jumpa untuk berbincang tentang majlis. selanjutnya, perjumpaan dengan cik ida tentang baju, arwah pun ada juga. berbincang tentang perjalanan majlis, tips dan nasihat.

selepas majlis, terserempak dekat simpang masa lampu merah. buka tingkap kereta, bersembang, gelak ketawa atas jalan raya. =)

masa raya, tak sempat pun nk beraya ke rumah cik ida. ada juga cakap dengan najib ''tak nak raya rumah cik ida ke?''. jawapan najib apa ntah, aku lupa. terus tak beraya.

kali terakhir jumpa, ketika makan malam kami di restoran tomyam. mereka sekeluarga pun ada sekali. tp kami makan di dalam restoran, mereka kt luar restoran. kami nk balik, mereka dah pun balik. itulah kali terakhir aku jumpa dengan arwah.

tp najib kata, pagi sebelum arwah meninggal sempatlah ber''hai hai'' di depan rumah.

i wish to be there semalam. berkongsi rasa sedih kehilangan ketua keluarga, bapa. aku pernah berada di situasi tu. tp keadaan tak membolehkan aku ke tampin.

doa aku tetap mengiringi arwah.

takziah.........

al-fatihah.............................................

semoga roh mu dicucuri rahmatNya.....................dan ditempatkan di golongan orang orang beriman..........................




aku cakap: hargai orang orang yg kita sayang sebelum terlambat..............

Friday, September 30, 2011

sedih kot.

hello hello


start pakai corset cosway berharga rm138 bulan januari 2011.
berat: lebih kurang 56kg [yeee tau berat, diam!]
keadaan corset: kancing yg first, ketat nak masuk.


last pakai corset beberapa hari sebelum bernikah, jun 2011.

berat: tak tau berapa sebab lama gila tak jumpa weight-scale.
keadaan corset: kancing yg last [no.3], senang nk pakai.
keadaan diri: pelik fikir corset ni mengembang ke. sebab tak percaya! tersenyum simpul gak sebab yeay, kurus!!


pakai kembali corset pada 30 september 2011.

berat: masih tak jumpa weight-scale, tp........................arghhhhhhhhhhhhh.....
keadaan diri dalam cermin: vogue gitu. sedapkan hati je tu.
keadaan corset: cari perkataan warna merah, cari perkataan warna merah [ulang banyak kali sebagai tanda ketat ketat ketat ketat ketat]

terasa diri begitu down............................

lepas tu orang panggil ''etty gemuk''

lagilah..............................


baik, aku akan pakai corset kembali mulai detik ini.

Wednesday, September 28, 2011

film review :: hantu bonceng

hello hello

* cerita ni dah habis kot, baru nk publish.

agak menyesal tengok. sebab tengok hari sabtu bila ntah, lepas tu keluar kt astro first. eh rumah aku mana ada astolo. tapi boleh tengok kt youtube.

masa tengok kt youtube tu...macam..................alahai...nasib lah tengok dengan suami, tak lah menyesal sangat kan.

aku bagi 5 out of 10. hehe.

starting je best, bila hantu tu dah hilang, start pulak juliana tu duduk rumah zizan dah tak seronok dah. kira yg best part ada hantu tu lah. tp aku tetap tutup muka. hehe.

watak paling best, jue aziz. owh aku suka scene

''baby baby baby'' zizan
''BABI!!!!!!!!!'' jue aziz.

=)

kira bolehlah cerita ni. lawak je lah kan. ketepikan motif pengarah buat cerita ni. takde motif. cuma motifnya, menggelikan perut penonton. tu je.

oh ya, pasal scene zizan yg over tu, memanglah agak keterlaluan kan. pengarah patut lebih alert. ni main sebat je apa org tu nk sebut. sama macam dalam cerita bini-biniku gangster tu. main taram je scene menjerit dalam masjid. ntah pape pengarah!

keluar panggung aku tanya suami ''lawak tak cerita ni?''
suami jawab ''lawak je''. nasib baik.
tp tengok baik baik, aku tanya lawak ke tak kan. tak tanya best ke tak. kalau aku tanya pasal best, mesti dia jawab................''bolehlah labu''.

haha.

film review :: bini-biniku gangster

hello hello

sapa dah tengok, angkat tiak masyam!!!!! best tak best tak?

aku bagi 6 out of 10. harharhar.....* eh kira baik lah tu kan.

setakat nk hilangkan bosan kt rumah, nk kurangkan kepingan agong dalam wallet, sila lah pergi. tak paksa.

bagi aku, cerita ni naik serinya sebab yana. sam tu biasa biasa je bagi aku lakonan dia kali ni. intan tu lagi lah, baik tukar pelakon lain kot. hehe. tp 2 orang kaki yana tu best.

paling tak best, si gemuk tu. eiiii menyirap je tengok!

tak tau kenapa, aku suka lakonan yana! sweet je. dia pandai berlakon watak gangster, dengan watak isteri yg ala ala baik gitu. ate dah nama pelakon kan. suka suka.

TAPI..............!!!! ada part yg paling menyakitkan mata. kalau takde part ni, confirm aku suka sangat sangat. part yg dalam masjid lepas sam & intan bernikah tu. boleh dia jerit dalam masjid siap angkat intan???? ah aku tak boleh terima part tu. kata lah aku kolot ke apa, bagi aku....kita kena hormat bila berada dalam rumah Allah kan. siyes masa tu aku tercengang, lepas tu aku pandang suami aku, terus geleng. part tu je yg spoil kan cerita.

harharhar.....


okay tu je. sekali lagi, aku suka watak yana! sekian!

Tuesday, September 27, 2011

bomoh sesaje

hello hello

teringat ingat sampai sekarang apa yg aku gosipkan dengan kawan aku pasal bisnes dia kt facebook. alahai, bisnes kt facebook pun ada orang bomoh bomohkan ye. tak terfikir pulak aku. rupanya kawan aku tu kata memang ada sebab dia baru je tengok wanita hari ini, pasal sihir di alam maya. gitulah sikit contoh tajuk WHI tu. alahai.....donia donia.

lainlah kalau mak aku dulu kan, ada gerai bagai. so benda tu nampak real kan. ada fizikalnya. ni internet kot.

kira bomoh sekarang dah advance lah eh....

apalah yg nak mendengki sangat bisnes bisnes ni. tengok rezeki lah kan. kau buat kek sedap & murah, mestilah org suka. kalau kek tu tak sedap lepas tu mahal berapi, memanglah customer lari. customer pun pandai memilih kot.

serius tak faham kenapa ada perasaan dengki nk mampus ni. agak agak customer lari, carilah alternatif lain kan nk tarik hati pelanggan balik. tak payah guna bomoh kot.

hak customer nk compare kan harga product tu. kalau customer bgtau kita kuih dia sedap tapi murah sikit, ko terangkanlah yg ko guna bahan bahan yg berkualiti sikit ke, import ke...bla bla bla....lepas tu tarik pelanggan dengan cara bg free gift ke apa kan. aloyai.

rasa tak bersalah ke tutup periuk nasi orang dengan cara main bomoh???

gila lah.....

ayu, bersabarlah ye. Allah tu maha adil. sekejap je dia turunkan balasan tu pada orang yg mendengki tu kan. sedangkan orang yg bermulut jahat pun Allah tarik nikmat tu sikit sikit, ini kan pulak orang yg bersahabat dengan syaitan nk jatuhkan orang lain. sabar ye ayu. rezeki tak ke mana. yg penting, rezeki yg kita hadap untuk anak kita ni halal. tengah tengah pregnant ni lagi banyak cubaan. aku tau ko baca blog aku ni. so aku nak ko sabar je. jangan ikutkan sangat perasaan sedih ko tu. aku pun sedih dengar ko cakap camtu. sementara takde bisnes ni, banyakkan solat, baca al quran. ko tengah peknen kan. jaga perilaku, percakapan supaya ko pun tak dpt dosa macam mana si malaun tu buat. lepas ni kita jangan gosip lagi nanti banyak dosa. haha. sayang ko!!!

Monday, September 26, 2011

nak masuk 4 bulan dah

hello hello

nak menaip, tapi takde kerajinan. so banyak kt draft, dibiarkan je. malas nk edit....semua malas!!! nk bukak blog pun malas, apatah lagi nk baca blog orang. blog korang, aku baca lumpsum jelah ye. lagi best. haha.

dah kahwin ni, memanglah takde cerita sangat nk ditulis kan. sebelum kahwin bolehlah hari hari tulis blog. preparation macam mana, DIY macam mana. sekarang, takde nafsu sangat nk menulis.



kehidupan sekarang, alhamdulillah....hampir 4 bulan dah boleh adapt dengan kehidupan berkeluarga. walaupun keluarga ni, hanya ada 2 orang dewasa je setakat ni. keluarga yg sangat kecil tp orang orangnya besar. haha.

kalau dulu sebulan dua lepas bernikah, asyiklah nak sentap menyentap. sekarang, tidak lagi kerap macam dulu. kalau merajuk pun, buatlah kerja lain supaya tak fikir sangat rajuk tu.

so far, aku enjoy kehidupan berdua ni. terlalu banyak hikmah difikirkan sementara Allah belum kurniakan kami rezeki anak. alhamdulillah....syukur sangat sangat.

memanglah best kan bila nak ada anak. siapa yg tak seronok. tp biarlah dulu. kami ikut je ketentuan Allah. yg mana terdaya kami berusaha, kami buat. kami tak fikirkan sangat hal ni. yg penting, kami masih melalui fasa bulan madu lagi sekarang ni. so nk kena letak tag kt luar bilik ''JANGAN GANGGU''. kakakakakakakka...

syukur alhamdulillah Allah kurniakan aku suami yg baik. biarlah fizikal & luaran dia macam mana kan, hanya Allah, aku je tau perangai betul dia camne. aku suka je laki aku nampak ganas, nampak garang, sombong, muka macam bonzer macam kak ijan cakap dulu, muka stok peserta WWF, yg penting sifat dalaman, sifat positif, sifat sifat 20, sifat romantik, baik hati bla bla bla [maleh nk kembangkan hidung suami kang dia kembang pulak aku puji lebih lebih]....perangai tu semua aku tau sorang sorang je. orang lain tak payah tau pun takpe. bukan orang lain tu yg kasi aku makan. kan. hehe. yg penting, keluarga aku, sepupu sepupu aku pun senang dengan perangai suami aku. syukurrrr....
[selamat sikit kalau keluar tempat crowd dengan suami. orang semua takut nk cari pasal. kalau pergi konsert, selamat betul]

alhamdulillah, keluarga mertua pun best. adik beradik ipar semua best best. ayah & mak mertua pun best. wan, pakcik makcik, cousins, anak sedara best best jugak. rasa macam tak sabar nk bagi anak sedara, cucu kt FIL. mesti jadi kesayangan anak aku nanti. haha. syukurrrr.....

paling penting!!! aku panjatkan kesyukuran pada yg Esa sebab suami aku dah slowly mula suka, sayangkan ahmell, ahboy, adik. yaAllah, betapa aku bersyukur. yelah, pada sesiapa yg tau betapa sedihnya aku dulu kalau suami tak dapat terima kucing kucing aku. tp sekarang tidak lagi!!!!!!!!!! kucing kucing aku pun dah mula gedik kalau suami ada kt rumah. stok kt duduk kt kaki laki aku, minta dibelai. alahai....bilik aku pun dah sesuka hati dorang kuar masuk. siap laki aku panggil masuk. wakakakakakakakakakakakak...the power of cats!!! kucing kesayangan Nabi kita, no wonder kita yg insan biasa ni cepat sayang kucing kan. =P
[suami paling sayang kt kaboy sebab kaboy banyak bunyi. suami suka belai ahmell sebab bulu ahmell lembut. suami suka main dengan adik sebab adik paling aktif....nasib ada 3 je. haha]


so sekarang, kena fikirkan tanggungjawab lain yg bakal menyusul. mana nk beli kereta, mana nk beli rumah. alhamdulillah suami dah sah jawatan. so boleh beli rumah. tp sebelum tu, aku kena cari kerja lain yg dekat dengan suami. barulah pembelian rumah tu bermakna. kan.....


doa doa kan lah rezeki kita semua ni murah....amin.....


[cerita tentang masih dalam bulan madu, ada jugak yg mencemburui kami. dia kata ''bestnya honeymoon lagi. so kak, time yg ada ni, bermanjalah sepuasnya. nanti dah ada anak, lain tau''.....see...lain orang, lain rezekinya.....] syukurrrrrrrr....

Thursday, September 8, 2011

mini gathering hari raya!!

hello hello


eh, sebenarnya sebelum ni memang nk cerita kt blog pasal satu benda happppppppppppppyyy ni....happy sampai rasa tak sabar nk tunggu kemuncak. haha.

aku & suami memang plan nk datang kl hujung minggu lepas. so fikir fikir rumah siapa bakal kami terjah, tiba tiba ting!!!!!! dapat idea...terus sms semua cousin cousin yg ada kt KL. #rasanya memang cousin aku kt KL je.

''weols plan nk dtg kl weekend ni. macam best je kalau kita buat mini gathering antara cousin kan. suggestion please'' hantar kt @cheyah, @kak ijan, @jaja, @nurul, @nabila

so, sorang sorang balas. ''menarik jugak tu''

dan semua bglah cadangan itu ini. aku pulak fikir tempatnya.

@cheyah dah tarik diri tak boleh buat kt rumah dia. yelah faham kan rumah tak berapa nk besar, crowd pulak ramai. so harap harap ada volunteer lain. hihi...

tiba tiba @nabila cakap, rumah dia boleh. hall agak besar, boleh muat ramai orang, ah cantik lah tu. bila @abg aizat confirm, terus sms semua orang. cantekkkkkkkkkkk!!

so any update, sms je. oh yea, ktorg buat konsep potluck. jadi update menu apa nk bawak SMS dan facebook je. best betul sebab semua macam bekerjasama kan. siap nk pakai baju apa pun bincang, macam budak budak. hahaha.

antara menu menu:

kak ijan - laksa berdebar #berdebar sebab dia lama tak buat laksa. haha
nabila - triffle
abg aizat - nasi arab & kambing & ayam
etty - kek batik
cheyah - spagetti
jaja - nugget & sandwich
nurul - roti jala & kuah kari

tu je lah kami kami sepupu ni. nampak macam ramai, tp tak semua yg datang. kira kira semua cucu arwah mbah kami, ada 20 orang semuanya. tp not bad lah kan untuk majlis kali pertama dianjurkan.

antara yg hadir:

anak wak pin - 0 [dah inform zul, tp dia kerja]
anak wak usin - nurul & alif [kak anis kt pahang, abg anas - kak imah dlm pantang (tp rupanya abg anas ada kerja luar]
anak wak nor - abg aizat & kak ijan [abg redza - kak zura morning sickness, syafiq of kos kt france kan, irfan kt lumut]
anak waksal - cheyah, jaja & wan [abg izan ada race]
anak abah - aku sorang je [adik aku dua dua belajar]



eh jap jap, tunjuk banner. cecey, siap banner. tak ke poyo namanya tu....


hihi...comel bukan???????????????

so, hari ahad kami laki bini gerak dari tampin pagi pagi. dalam pukul 9+ camtu. tu hujan lebat gila. terus sms nabila cakap hujan lebat. kalau sampai lambat, bolehlah teruskan. rupanya hujan kt negeri 9 je. lepas nilai, terang benderang. alhamdulillah, lancar perjalanan.

@kak ijan SMS ''sampai mana dah? tahlil dah nak habis dah ni''

cehhhh buat gelabah kami laki bini je. laki aku terus pecut. kakakkakakakakaka....
# memang ada plan nk buat tahlil sikit untuk arwah arwah kesayangan kami.

suami janji by 1130 dah sampai. sebab konon janji start kul 11 kan. janji melayu...hahaha.

sampai sana.........................KAMI ORANG PERTAMA SAMPAI!!! TUAN RUMAH PUN BELUM MANDI.............................!!!
# siap bold kakakakkakakakakka

mau tak amukan dlm hati pada @kak ijan. cesss tahlil konon!!

sekali kau, amik balasan dendam kesumat jiwa aku. aku SMS semua orang cakap tahlil dah nk start. kemain kelam kabut semua lagi. lagi lagi @nurul. dia bg salam je nampak muka gabra jadi org diperhatikan waktu tahlil. hahahhahaha. tak boleh blah betul. habis kena kutuk. tp puas hati dpt kenakan orang lambat.

tahlil lah kan. semua orang tolak tolak sapa nk lead tahlil. haha. ilmu belum penuh di dada katanya. makanya, sedekahkah Al fatihah je pada arwah arwah kesayangan kami.

@abg aizat mintak aku bg sepatah dua kata sebab jadi organized & pencetus idea kan. tiba tiba, eh jadi malu pulak nk berkata kata. padahal sebelum ni???? sampai tak cukup mulut nk bercakap.

dan acara makan dijalankan dengan rakus sekali......

oh bila tiba time makan ni, bersyukur pulak kami [suami isteri] jadi single lagi. makan sesuka hati tak hiraukan anak anak. tengok yg lain [yg lain semua dah pangkat mak bapak, ktorg je single lagi], makan gilir gilir, makan pelan pelan. kami pulak, aku ni sibuk bergilir menu, laki aku pulak tak henti henti dengan kambing arab nya. hahahhaha....
kitaorang jadi orang bujang macam @nurul & @alip. =)

makanannya...........................wallah!!!!! semua setap setap!!!

perut dah ketat metat, tp nk makan lagi tanpa henti mengunyah...sedap sangat katanya kan....haha....

lama jugak kt rumah nabila tu. berapa kali ulang makan ntah.

bila agak agak dah mengantuk tu, nk mintak disorongkan bantal, segan kan. maka tapau makananlah kami. best kan. ko bawak makanan, balik pun dapat makanan.
@nabila siap buat triffle lebih dalam tupperware bagi semua orang. clap clap!

banyak jugak makanan yg dibungkus. kira kami tak menyusahkan tuan rumah lah nk penuhkan peti ais dia kan.

balik singgah kampung baru. rumah siapa lagi lah kan....tak sah kalau tak singgah. hehe....

aku rasa, concept potluck ni memang bagus. yelah, open house tp tak menyusahkan tuan rumah. tp hari tu, kira bukan openhouse, tp house warming untuk abg aizat & nabila. dan mini gathering.

yelah, kang kalau aku dtg kl, alih alih jumpa family kak ijan je. so sesekali nak lah jumpa semua kan. nk ke rumah masing masing macam tak dan. so, pergi terjah satu rumah, semua ke sana. setel. boleh jumpa cousin, anak anak menakan. syok tau.

so lain kali boleh buat lagi macam ni kan. tak payah bawak menu susah susah. yg simple tu sedap jugak kalau makan ramai ramai. yg penting, perbelanjaan semua orang equal. kalau open house, byk lagi perbelanjaan kan.

so, lepas ni kita terjah rumah @abg anas pulak. dia kata buat raya haji sebab dia tak datang hari tu. so ganti balik. buat kt rumah dia, dia tak kisah. wahhh best best!!

bestnya.....!!!

sekali lagi aku bersyukur ada adik beradik macam dorang. [bukan macam sepupu dah, tp adik beradik!]

bila dah berjaya yg mini mini gathering ni, bolehlah propose pergi melancong pulak kan. PD ke, genting ke, cameron ke. asalkan dengan mereka yg aku sayangi ni....

okay korang, tunggu raya haji pulak ye......standby menu lain.....hihi


[gambar, next entry ye. tu pun kalau ada. haha]

Wednesday, September 7, 2011

full wedding review

hello hello

rasanya, dah 3 bulan kahwin ni, semua dah selesai review. walaupun lembab sikit dari yg kawan kawan yg kahwin sama tarikh. even yg kahwin lepas tarikh aku pun dah selesai buat review. haha dasar pemalash...

cuma OP je aku malas gila nk buat review. cukuplah review nya, sangat sangat teruk. nk kena reveal ke nama OP aku tu? tak payahlah. kt bbf ada aku letak review situ.
aku pun takdelah nk tutup periuk nasi orang kan. fikir positif, mungkin bukan rezeki aku sebab gambar lain cantik. tp kalau fikir mendalam lagi, aku bayar untuk dapatkan service professional, bukan amatur! yes, 2 org yg tangkap gambar ktorg hari tu adalah amatur iaitu pelajar kolej yg buat kerja sambilan. what the??????????????????????? adakah bayar rm1700 dptkan khidmat amatur??? fikir sendiri.

okay melalut dah....

okay, dengan rajinnya, aku meletakkan link semua wedding review aku.
satu satu aku buat ye....

1. stoking merah untuk pengantin lelaki & kasut merah untuk pengantin perempuan - link

2. pengapit kesayangan aku - link

3. nk pergi honeymoon??? sini ada checklist nya - link

4. wedding decorator, kencana sari enterprise, tampin - well recommended!! - link

5. guest book yg simple tapi memorable. DIY jeeee - link

6. guest book corner yg penuh dengan props comel. pun DIY jeee - link

7. kek kahwin cantik dari seremban - well recommended!!! - link

8. hantaran suami kepada isteri - link

oh yea, pasal hantaran aku pada suami, yes belum ada entry lagi. sebab apa??? OP aku tangkap gambar hantaran aku tak full. sengal punya OP!!!!!!!!!!!!!!!! motif tangkap gambar separuh???


9. wedding ring yg sangat simple. wedding ring for groom adalah well recommended!! - link

10. khidmat inai di melaka??? well recommended!!! - link

11. review: yg best dan tak best ketika hari itu - link

12. tetamu meowww blogger yg disayangi - link

13. door gift coklat yg well recommended!!! - link

14. kek hantaran dari melaka yg well recommended!!! - link

15. bunga pahar dari zc nilai 3 dan telur pindang dari melaka well recommended!!! - link

16. MUA best. since dia adalah freelance MUA, so under budget bagi pengantin yg macam aku. tak berduit sangat. harga memang affordable. go to her blog, tengok portfolio dia. paling penting, dah lah dapat harga murah, perempuan pulak tu bagi sesiapa yg very particular pasal hukum ni kan. well recommended!!! - link

17. baju nikah. tp review sebelum bernikah lagi. - link

okay tu je. eh not bad jugak boleh review sampai 17 item kan. hehe. kira rajin jugak aku ni kan. malas malas siap boleh update satu benda, satu entry. kalau aku ni pemalas, semua benda dalam satu entry kot. haha.

yg mana well recommended tu, memang aku maksudkan nya. baju nikah takde well recommended, tp tak payahlah. cari lah designer lain nok. tak pun cari je tailor biasa. lagi cantik kot. yg takde well recommended tu, adalah DIY ye semua.

nanti mana mana yg belum review [kalau ada lah], aku try eh godek godek gambar dalam dvd tu.

review yg aku buat sebelum bernikah, ada kt side bar belah kiri....

okay, enjoice...

Monday, September 5, 2011

meriahnya raya [gambar raya tahun ni]

hello hello

gambar raya tahun ni, belah tampin je. sebab family aku, mana ntah camera. lantas semua orang malas bergambar.


salam mintak ampun dari hujung rambut ke hujung kaki konon. petang tu gaduh lagi. wakakakaka...tp sebenarnya, aku nak minta maaf dengan suami siap nangis nangis tau. tp masa bergambar tu, mood punyalah suka hati riang ria, ntah mana plan nk nangis. camera dorang boleh self timer shoot 3 kali tu kan, haruslah bergambar secara pukal. terus happy...yeay!!! raya dah...hehe...


haloh haloh....sweet je PIL aku ni...


haha, over. my turn pulak. ecey cey..

so masa salam salam tu, tak formal macam duduk atas sofa semua tu. just berdiri salam salam peluk peluk bagi duit raya. eh tak bagi pun, dapat je duit raya dari ayah. suka!!! dah kawin pun dapat duit raya kan. dari bapak mertuaku pulak tu...oh heaven...

kemudian salam najib, dialog ''selamat hari raya sayang, maaf zahir batin''. tu je. wakakakakkakaka. najib cakap tu je??? lain???? dengan selamba aku jawab ''tu jelah. hahahahhahaha'' malu kot nk cakap bla bla bla siap nangis nangis kan. padahal tu memang impian aku...kahkahkah

sebenarnya, tengah bersiap dalam bilik dah wish, minta maaf. tp macam gurau gurau lah. masuk kereta nk ke rumah wan, minta maaf lagi sekali siap cakap kt telinga dia ''selamat hari raya by. i minta maaf zahir batin kalau banyak salah dengan u''. serious, nk nangis kot bila cakap bersungguh sungguh. kalau bla bla bla lebih lagi, confirm habis make up! hehe.


over betul suami siap nk peluk peluk bagai...sayang sangatlah tu.

hahahhaha larikkkk nanti ada orang jeles ingat aku sorang je ada suami.....wkakakakakkakakakakakakka....



masih berdua. berdua denganmu, pasti lebih baik....ish ish ish...


kat rumah wan.


dengan adik ipar & cousin dari singapore.


tukar tudung dah. panas.


family singapore berbusana pink. family in law berbusana purple. together with uncle, aunt, cousins MIL's side. sorry tak ingat nama.

okay tu je. gambar pertama di tahun pertama yg pertama kalinya....

pictures credit to syam si adik ipar. thank you.





petknode yg kejam mejam. rejam je sampai mati.

hello hello

sana sini blog animal lover bercerita pasal petknode.  hp aku pun tak henti henti dapat sms dari facebook [subscribe sms facebook uols...kelas kau maria].

rasanya sekarang tengah berlaku press conference tu.  semoga keadilan dapat ditegakkan untuk haiwan haiwan yg didera, dianiaya ni.  pelik, negara lain denda beribu ribu kalau didapati bersalah membunuh, mendera whatsoever binatang.  kt malaysia rm200 je???  tak payah pelik, hukuman merogol pun tak setimpal!  ish ish.

hari tu kt jasin.  buat pusat penjagaan haiwan terbiar konon.  pui.  sekali member blog aku terjah, haaa amik kau...berekor ekor kucing mati, dibiarkan takde makanan, minuman.  taik kucing bersepah.  sekali lagi pui.  nk cari pasal pusat penjagaan haiwan jasin tu, google je.  mesti jumpa blog tu.  hehe....

tp sekarang ni, kita dikejutkan pulak dengan cerita tempat boarding yg terkenal dengan 5 star nya.  wah kelas kau jah, kucing pun tinggal kt 5 star boarding centre kan...

dulu aku pernah search petknode.  wahhh best gila lah tengok gambar kan.  terbayang bayang mell gembira kt sana [masa tu ada mell je].  tp bila tau cerita sebenar petknode ni, bergenang air mata bayangkan kalau mell, adik, ahboy berada kt tempat kejadian.  ishhhh tak suka nk bayang bayang ni...

sedih tau.  dibiarkan tak makan dan minum.  sampai kurus kering. kucing yg kt kedai makan merempat tu lagi gemuk kot.  bullshit tau dorang ni.  melayu pulak tu.  bikin malu je.

bila tengok gambar kucing mati yg ibu dan anak tu, tak terbayang aku siapalah owner dia. apalah perasaan owner tu kan bila tengok gambar kucing kucing dia mati katak je macam tu.  sungguh tak bertanggungjawab tau tak.  amik duit orang, buat onar pulak.  sengal!

kita pun tak tau apa niat 2 malaun ni buat camni.  ish ish ish.  tp sungguh kejam dan tak berperikemanusiaan lah kan. biarlah Allah je balas perbuatan dorang mengkhianat mangsa mangsa ni. 

kita sebagai tuan kucing tak bodoh seperti yg orang lain cakap [orang lain yg tak suka kucing].  kita dah bagi yg terbaik untuk kucing kita.  that y anta ke tempat yg konon konon 5 star kan.  tp tu lah. malang tak berbau.  berat mata memandang, berat lagi bahu yg memikul.

terima kasih pada kawan kawan facebook yg update status pasal kekejaman petknode ni.  kak tedi, kak SS, nerq etc.  update kt wall ALAT & KTAJ.  sapa yg members je tau shortform tu.  haha.

nk tau lagi cerita ni, boleh ke facebook KTAJ, blog Dr. Chan.  mungkin full information boleh dapat dari sana.  blog ni mengutuk je tau.  kuang kuang....

pada volunteer, terima kasih banyak banyak atas kesanggupan korang menjaga sebentar kucing kucing tu.  yelah kalau tengok, tak kenal pun just kawan kt facebook.  tp sanggup nk tolong.  best kan. 

pada mangsa kekejaman si petknode ni, sabarlah.  Allah akan balas juga.  silap silap bayar cash kt dunia je.
sabar ek.....

dengar cerita, kawan blog aku si sha tu pun kena.  sabar ye sha...

meriahnya raya.......

hello hello

meriah tak meriah sangatlah.  as first timer beraya sebagai isteri, bolehlah.....

suami pick up aku hari isnin.  petang.  kt rumah mak aku dah siap semua, tinggal nk letak santan je kt rendang tok.  kt tampin pun, dah siap masak rendang kecuali nasi impit.  kemas rumah pun dah setel.  so aku takde kerja sangat.  wahahaha.  last berbuka, kt rumah wan.  ada tahlil sikit. 

balik rumah tampin sebab ada takbir kan.  so standby untuk takbir malam tu.  suami pakai baju melayu nikah, aku pakai turqoise.  apa jadahnya aku pakai baju nikah kain meleret leret kan.  [belum alter lagi].

agak lambat orang orang takbir datang.  rupanya kt tampin ni simple je.  masak nugget je untuk org takbir.  tak payah masak berat berat segala. so ayah dah standby jejari ayam.  sedap wok!

suami, ayah, along, isyam balik dari rumah shaziman [menteri].  heaven heaven heaven!!  dorang masing masing bawak balik aiskrim haagen daz dan coklat patchi!!!!  gempak ah. ate katanya menteri kan.  makanan haruslah tak mau kalah.  tq tq tq sebab at least orang orang kampung boleh rasa aiskrim & coklat mahal kan....
[patchi aku beli hari 5 pcs rm25 wok]

eh, ktorg sekeluarga pun dapat rasa jugak...terima kasih.  hehe.

okay cerita hari raya pulak.

pagi raya, aku tengah cuti.  so tak pergi sembahyang raya.  kejut kejut suami.

lepas je semua orang balik masjid, tangkap tangkap gambar lah apa lagi.  lepas tu pergi rumah wan.  lepas tu balik rumah lagi tunggu tetamu.

nak dikatakan seronok lah raya tahun ni.  sebab aku dah lama tak rasa keadaan ramai tetamu datang rumah macam dulu dulu kt kampung.  sampai ktorg semua tak boleh nk keluar beraya. 

kami suami isteri pergi lah beraya ke rumah sedara mara area tampin.  yelah nk kenal sedara mara kan.  seronok!  makan lagi seronok! [tinggal nk timbang je berat badan aku berapa]

balik melaka hari rabu raya kedua.  pergi rumah waksal konon konon nk jumpa  cheyah, jaja, hadif, harith.  sekali dorang belum sampai.  tp lama gak lah kt tengkera tu.  ate mana pernah kejap kt sana.  wek.

hari khamis, orang tampin datang melaka.  tp tak ke rumah.  semua ke rumah waksal.  harith dah sampai. hadif sampai petang tu.  ahhh rindu budak gedik!  lepas orang tampin balik, kami ke rumah bos aku.  open house & house warming.  best best cuma terlepas kambing panggang.

lepas tu balik tampin balik.  konon konon nk beraya lah kan...pui lah.  tido je keje.  hahahhahahahahhaha...


tp adalah gak g beraya rumah sedara lagi.

jumaat malam sabtu, pergi funfair depan rumah.  dapat banyak token ng tiket apa lagi, lenjan lah puas puas main tikam.  tikam tikam dapatlah jigsaw puzzle spongebob 3d, motor harley [patung jeee], yoyo [ada led lagi beb], dan terbesar adalah monopoli.  tu yg best.  tp konon nk main kan, takdenya.  next week lah. naik buaian apa ntah nama dia yg besar tu [macm eye on malaysia tu], sikit punya gayat aku.  tak tau kenapa terkenang kenang cerita final destination.  bongok!  mainan lain tak berani kecuali kena paksa naik yg pusing tinggi tinggi laju laju tu.  repeat 2 kali, aku nk muntah.  yakssss...

hari sabtu, tak ke mana pun.  memboring kt rumah berdua je ng suami.  layan dvd pirate of carribean yg baru.  tu pun tak faham satu mende.  tau tau eh dah habis.  dan juga habis lah kuih almond london ibu mertuaku. 

hari ahad pagi, masak spagetti untuk family in laws.  sedap bukan????  laki aku dari tak makan, bertambah lah jugak.  haha  sniffff kembang hidung kejap.


lepas tu terus balik melaka.  hantar nadiah balik jasin.  singgah rumah pakngah. malam tu, pergi rumah angah dila [cousin] kt lorong pandan.  makan lagi??????

pagi tadi, nk bangun kerja sungguhlah mencabar.  siap nk MC tp suami tak kasi. 

aaaaaaaaaaaaaa.....meriah gila raya...tp kenapa sekejap sangat????????????????

sepanjang pergi rumah sedara, nasib baiklah sedara mara semua bermulut manis.  takde nk tanya pasal pregnant ke apa.  sebab masing masing tau kot ktorg nk honeymoon dulu.  eh nampak ke dari raut wajah kami? wakakakakkakakakaka....

okaylah sebenarnya boring dan malas buat kerja.  bosan pandang lesen lesen ni...muak! 

minggu ni mesti sedih nk tidur malam sebab suami takde.  minggu lepas seminggu sama sama buat kerja rumah, masak, kemas bilik, lipat baju, basuh baju, sidai baju, habiskan kuih raya, tengok tv...ah sedih lah....!!

Monday, August 29, 2011

checklist hari raya

hello hello

melekat lekit punya post....kasi kau orang menyampah aku selalu buat checklist. LOL

--------------------

wahhhhh kehlas kau maria etty. asyik lah dengan checklist. hahahahahhaa....


suami

  • baju melayu - tiffany blue nikah [guna balik], purple [tema family in law] - DONE
  • t - shirt sedondon dengan baju aku - DONE
  • jeans - tak payah beli sebab hari tu aku kemas almari, banyak je jeans baru tak pakai lagi
  • kasut / sandal
  • stokin - tak payah beli
  • underwear - DONE
  • butang baju melayu - cari kt bazaar - DONE

isteri
  • baju kurung - tiffany blue nikah [guna balik], purple [hadiah dari inlaws] - mak tengah jahit, cotton hijau [beli dengan budak office] - mak tengah jahit, sari [hadiah dari busu singapore] - belum hantar lagi, maybe tak guna untuk raya - DONE
  • baju kurung / jubah ready made - nk beli jugak yg kt mydin ayer keroh tu. cantik...
  • high heels / wedges
  • blouse - DONE
  • jeans
  • mascara - last beli tahun 2009 noks!!
  • eyelash curler - beli kt mydin je
  • underwear - nk beli kt jusco je - DONE
  • tudung yg matching dengan baju - DONE
  • anak tudung

ler.....baju kurung & baju melayu je yg dah DONE. yg lain????

update 22/8/2011 - yeay...almost done...terima kasih suamiku sayang....

suami, bila nk shopping ni???? bila nk shopping kali ke2 ni? hehe



Friday, August 26, 2011

selamat hari raya!!

hello hello





harini last kerja. next week dah raya. yahoooooooooooooooo.....eh eh silap, alhamdulillah sebab segala urusan dipermudahkan olehNya.

dengan ini, saya etty dari blog yg ntah apa apa ni, nk mengucapkan selamat hari raya aidilfitri pada semua pembaca yg setia, tak setia ke tak kisah lah sapa sapa pun. dari hati yg ikhlas, saya nak minta maaf zahir batin atas ketelanjuran menulis blog, tersilap bicara dan penulisan yg mungkin mengguriskan hati pembaca semua.

pada saudara mara yg baca blog ni, kalau ada salah silap, saya minta ampun. biasalah, tak semua boleh kita puaskan dalam kehidupan ni *tiba tiba.

para pengantin bulan syawal dan seterusnya, selamat pengantin baru. saya tau, ramai yg tak terkejar preparation nk raya sebab sibuk nk kahwin kan....dont worry girls, ikut je flow tu. stress ke tak, nanti korang akan merindui saat saat tu. enjoy the time okay....insyaAllah, mana yg boleh kami datang, adalah tu. adalah rezeki nk jumpa uols semua. yg penting, keep on smiling depan camera! yiiihaaaa.....

insyaAllah lepas raya ni baru update blog. blog ni pada awalnya bertujuan memang carca marba. bukan sebab kahwin semata mata. lagipun, kami plan nk mendirikan rumahtangga tak sempat pun setahun dua. dulu blog pasal kucing, pasal kehidupan hari hari. so lepas dah review macam macam vendor kahwin, balik lah pada asalnya. pasal kehidupan suami isteri, keluarga baru, beli apa, makan apa. hahaha...memang bukan saya sorang je ada suami, ramai lagi bersuami kan. tp pada sesiapa yg masih nk baca, silakan. mungkin kehidupan kami sehari hari sebagai suami isteri yg berjauhan turut memberikan uols info dan nasihat yg berguna. yg tak mau baca kisah kami suami isteri, saya tak pernah memaksa untuk meninggalkan atau setia pada blog ni. blog ni blog saya. uols pembaca. so terpulanglah pada hati masing masing.


sekali lagi.....................


selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir batin. semoga syawal kalini memberi 1001 makna dalam kehidupan uols.

jangan main mercun, drive balik kampung hati hati, jangan makan banyak sangat nanti kembung perut, jangan shopping last minute banyak sangat nanti saya jeles! =)


lova yah!

etty
suami
mamell
madik
maboy



Thursday, August 25, 2011

plan beraya.

hello hello

raya tahun ni, first time berduaan. belum lagi bertiga.

tahun ni, first raya kt rumah mertua, tampin. tengahari atau petang raya tu, baru balik melaka. maybe sampai raya ke dua je. the rest, kt tampin. sound macam asyik sebelahkan keluarga mertua je kan. tp pada aku, seronok kot. sebab????

selama ni, kalau beraya kami anak beranak ke rumah waksal je. sehari suntuk kt tengkera, lepas tu balik rumah tengok tv, tengok movie, tido sampai lebam. makan kuih raya sampai buncit. habiskan rendang, ketupat sampai boroi. tu je lah.

yelah, sedara mara aku ramai lagi kt perak. nk balik perak, macam tak je.
so begitulah raya aku sebelum ni.

tu yg aku cakap, tahun ni seronok sebab dapat keluar beraya dengan suami.

pagi raya balik dari sembahyang raya, ke kubur arwah ibu suami, kemudian ke rumah wan [nenek] in law. bila balik dari rumah melaka, kami ke rumah sedara mara yg kat tampin, rembau etc etc. masa tu lah boleh kenal kenal dengan keluarga dan saudara mara belah suami.

sebenarnya dari kecik, kami jarang keluar beraya. sebabnya dulu kt kampung, tetamu datang tak putus putus. semua nk melawat arwah embahtok, embahlain aku. bila nk keluar je, orang bagi salam. jadinya memang ktorg dah terbiasa beraya je kt rumah. tunggu je duit raya dari rumah. hihi...............

so boleh katakan, aku adalah excited nk sambut raya tahun ni.

balik melaka, nk pergi rumah waksal. tp jaja, cheyah tak balik melaka tahun ni. entah dapat jumpa bila. maybe esok esok nya kot. lepas tu, nk bawak mak pergi jasin rumah pakngah. lepas tu, dah tak tau nk beraya mana lagi sebab tu je family yg ada kt sini.....shopping, tengok wayang kot. harharhar.....


tp sampai sekarang, still tak tau camne nk hadap suami bersalaman di pagi raya. dah lah banyak buat dosa dengan suami. asyik nk melayan je kan, ajak bertekak je. hahaha....mesti nangis kaw kaw. oleh itu, jangan mekap dulu. dah nangis baru mekap cun cun.....


okay...tu je untuk petang ni. mood raya je kt office ni, sentuh kerja pun tidak dari isnin hari tu.......dasar gaji buta!!!




b2b idea :: cincin murah untuk pengantin lelaki

hello hello

bak kata iklan sabun boom!!

yang murah tak semestinya tak berkualiti, yg mahal tak semestinya berkualiti. gituuuuu....

ex bride ni faham sangat kalau b2b nk belikan sesuatu untuk pengantin lelaki, tp dengan limited budget. sebab dulu ex bride ni pun melalui pengalaman yg sama jugak. kalau boleh, semua nk budget.

ni haaaaa adik adik manis semua, mari dekat, mari dekat. kakak nk bercerita pada sesiapa yg tengah mencari cincin untuk pengantin lelaki, boleh kot beli dari deal ni....best best best...senyum senyum senyum.....



best kan. buat sendiri pulak tu. mestilah ada sentimental value gitu....uuuuuuuuu berangan kakak tengah tekun mengerjagakan cincin untuk suami. haha....

terms and condition, boleh lah pergi ke ke sini....

rugi kalau tak tak grab!!!





Monday, August 22, 2011

baby besar demam.

hello hello

hati tengah gundah gulana....

suami tercinta, tersayang, terwangi, terbusuk, terindu, terbenci, termenyampah * semualah dia...
demam panas....

hari sabtu hari tu, 40 darjah celcius. dengan tak sahur, gigih jugak dia berpuasa. tp tidur je. tu pun aku marah dia suruh dia mandi, segarkan badan.
bila berbuka, jamah makanan sikit, lepas tu terus sambung rehat.

bila badan dah kebah sikit, sanggup pergi jusco cari baju raya.

ahad tu pun, demam lagi sekali...

lepas isyak, sanggup pulak layan kehendak aku nk shopping tudung kt bazar tesco.

harini, demam lagi. tak pergi kerja.

ahhhhh risau lah...dia tak pernah nk sakit seteruk tu. tak pernah nk demam melampau. tapi kalini, kesian sangat sangat kt dia....rasa dia tak mampu nk buat apa apa.

cool fever takde kt rumah. makanya gantikan dengan towel kecik je letas atas kepala. kasi sejuk sikit badan.

aaaaaaaaaaaaa sedihlah...faham tak sedih???


suamiku yang tercinta, tersayang, terwangi, terbusuk, terindu, terbenci, termenyampah.......cepatlah sembuh demam tu. i tak sanggup nk tengok u terbaring je macam tu. i sedih bila u merengek cakap badan u sejuk panas. cepat sembuh, makan ubat ye suami.......



Friday, August 19, 2011

terima kasih suami, untuk malam yang hangat.....

hello hello

haha tajuk..................................!

mentang mentang..........

saja nk kasi b2b yg bakal kahwin lepas raya ni, makin tak menyabor. kahkahkahkahkahkahkahkah..

malam tadi, ada majlis berbuka puasa company aku la. buat kt ayer keroh d'village. disebabkan dah kahwin, maka boleh ajak suami. yeay! tahun lepas tak pergi sebab baru masuk kerja, so macam malu malu kan. takde kawan lagi. so tahun ni, kroni dah berkembang. haha..

last week, branch aku ni je yg buat kt tomyam klasik. tp MDR pulak buat kt pd. so pergilah join MDR. * isteri kena patuh suami. wah dan dan....



terima kasih suami, temankan isterimu ini. suami ada kt sebelah, semangat datang tiba tiba lahapkan kambing panggang. padahal aku bukanlah pemakan kambing!


suami pun sporting bagi aku beramas mesra dengan kawan kawan lain. yelah, boleh pergi kt geng melaka raya, boleh pergi geng branch sini. gitu....siap cuit cuit anak orang, amik aura...













tengok, semangat kuis kuih kambing. sedap pulak kambing tu kan.

paling best, datin suruh bawak balik. apa lagi, suami suruh tapau banyak banyak.

sahur kan lauk kambing lah kiteeee....











meet my loveliness girls and errrrr boy. bolehlah.












terima kasih pihak pengurusan company aku belanja makan buka puasa ni....kalau ada bonus, terima kasih lagi sekali. hahahhaah. larikssssssssssssssssssss!!!



aku cakap: macam nk ajak suami pergi buffet lagi sekali. pergi yg betul betul puas hati.





last part pasal magnet photo tu

hello hello


part 1 : mula mula beli senyap senyap tak kasi tau suami. [link]

part 2 : bila dah dapat depan mata, still tak bagitau lagi....[link]

part 3 : baru lah malam td berkesempatan bagitau dia. hikssss...

dah agak dah, mesti dia macam marah tanya itu ini. eh tak marah, tp macam. lain tu maksud dia. =P

suami ''berapa RM ni?''
isteri ''urmmmm RM4+ satu''
suami ''umak aih, mahalnya....bla bla bla''
isteri ''ala i beli kt groupun, eh silap milk a deal''
* tersebut groupun sebab sekarang groupun pun tengah promotion magnet tu.


suami terus senyum ''eh u dah beli ek''. motif senyum aku pun tak tau.

tengah aku terangkan kt dia, ni nk bagi yaya, ni nk bagi yana, dia pun belek belek magnet tu. sambil cakap ''i pun nk lah beli gak, letak kt fridge rumah i''

haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! kan aku dah cakap, kang dia yg terlebih suda.....


hai lah suami kecintaan ni........


aku cakap: macam nk beli lagi untuk rumah mertua, untuk hadiah sepupu sepupu yg menolong hari tu, makcik & pakcik yg bertungkus lumus menolong....sebab cara tu je kenangan seumur hidup dan dorang akan pandang hari hari kan......




Wednesday, August 17, 2011

barang yg ditunggu, dah dapat!

hello hello

eh hari tu kan kes terbeli tanpa pengetahuan suami. ehem, belum bgtau dia lagi lah. camne eh nk kasitau. pernah konon konon nk bagitau, tp terbantut. sebab kang mesti suami banyak tanya itu ini. mesti dia pertikaikan hasil cantik ke tak. so tak bagitau.

tapi.....

benda tu dah dapat dah pagi ni.

guling seronok seronok seronok!!!

hasilnya sangat wallah. cantik dan kemas. kawan kawan office pun puji cantik. * eh mestilah cantik, tengok lah siapa pengantin nya. kakakakakkakakakakakaka

so rasanya, malam esok baru bagitau kt suami kot. esok malam jumaat keliwon kan. eh nakal ye bayang yg bukan bukan di malam jumaat. saya yg malu uols...

tak lah, esok turn company saya buat buka puasa buffet. so suami turun melaka. last week MDR kt the legend PD. so gilir gilir berbuffet sampai kembong!

so itulah peluang terbaik nk terus terang yg isterinya pantang tengok benda murah. suka membazir! hihi....
* tp doa doa lah dia suka, lepas tu dia suruh saya order lagi. haaaa, tu memang i loike...

saya tak sabar nk bungkus molek molek, kasi kt pompuan kesayangan saya yana & yaya!!



saya cakap: saya???????? hihi...



Tuesday, August 9, 2011

review :: red socks & red wedding shoes

hello hello

what i like most during my wedding day???

semestinya apa yg kami rancang menjadi walaupun sedetik lebih je moment tu.



suami dalam salinan serba putih dan berstokin merah hitam.


isteri berbusana serba putih dan berkasut tinggi merah bak Cinderella.
* bukan aku yg cinderella, tp kasut tu. LOL tp apa salahnya kalau nk anggap aku camtu. hoho...


penat owh pujuk suami pakai stokin kaler tu...alhamdulillah, dia nk jugak....sayang dia skeeet!!! (^*^) - macam tak jadi je icon cium aku...takpe, kita kasi big kiss kt suami....ops, bulan puasa. kena control sikit.....hehe...



untukmu suami,



nah....big kiss for you. terima kasih nk melayan karenah i pakai stokin merah hitam tu. ngeh ngeh ngeh....love u more more more....chipsmore!


ah mungilnya bibirku.....



aku cakap: nk review apa lagi ye????



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails