:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Monday, February 27, 2012

perniagaan YF Yong Fong Melaka

assalamualaikum...


kedai ni memang jual barang baby, kanak kanak. antara yg terfamous kt melaka sebab barang yg dia jual memang murah kalau compare dengan kedai lain. tp kalau compare ng online beza sikit lah kot.



aku pun dah melawat kawasan. sebab nk survey stroller dengan breastpump kt sini.

macam menyesal pulak masuk sini. sebab suami aku dah tersuka kat stroller quinny zapp extra tu. alahai....mahal lah suamiku....

dia asyik asyik salahkan aku. ''u lah ni, sapa suruh bawak i masuk kedai tu, kt kepala i dah set quinny je tau....''. haha. aku pulak jd punca kan.

masuk sini pun, aku dah berubah fikiran dari avent double pump ke medela freestyle.

harga avent double pump yg isis duo IQ tu kt sini agak mahal sikit. berbanding dengan harga yg kawan ncol bg.
harga medela pun standard harga online, tp boleh dapat lagi murah online kalau rajin survey.

tapi.....................kalau perlukan kita menggunakan warranty, di sinilah tempat terbaik. sebab kt melaka kan. kalau online tu leceh kena hantar balik kt penjual online tu. nk beli spare part pun senang je.

spectra..............memang terlintas pun nk guna spectra dew 300 @ 350. tp bila dah masuk sini, ke laut jugaklah spectra tu.


tapi, yg murah kt sini setakat stroller, breastpump, playpen jelah. barang barang lain macam botol susu, sterilizer tu online lagi murah.

cuma kalau nk menyenangkan claim warranty kalau ada apa apa defect, sini tempat terbaik.

so orang melaka, nk survey tu, kedai ni mesti masuk dalam MUST GO list tau. =)
tak pergi rugi. oh lupa, boleh tawar menawar juga....



10 comments:

Cik Puan Mimi said...

Waa. Kenape murah niii. Katil pon macam murah. Huhu. Bestnye kt melaka murahhh

veesakura said...

alorrrrr.npe kt melaka? huhuhu

aTy _faRed~ said...

ternampak barang yang saye nak dengan harge yang murah lebih kurang rm 50 dari harge asal yg saye tengok kat tempat lain..tapi jauhnyer kat melaka...hurrmmm...

hana yoriee said...

eyh..mmg murah la quinny kat situ! etty nanti kalo ada lagi sale update la. mana tau leh kirim ngan sedara yg tggl kat melaka belikan. hihi.. =)

yUmIe said...

I selalu usha iklan kedai ni.tp xpernah g lg.g makan satay kt situ selalu le.hihi

e.t.t.y said...

murah kan. meh lah dtg melaka. roger roger sekali boleh dating. haha tak membantu betul reply comment camni...

actually kalau ada update sale terbaru, dorang akan update kt fb. cuba search nama kedai tu kt fb ye...

Wayo said...

Good info! Thanks etty!
tapi tak jumpe facebook nye.
apa nama nye eh?

thanx banyak2.

Anne Idris said...

good info
www.mommyanneshop.com

Nizam said...

Boleh khusya ni

Baby Shop Malaysia

noraziah ahmad said...

Tq info ye

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails