:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Thursday, March 1, 2012

pasangan berdengkur

hello hello

isnin lepas 27/2/2012, dengar ceramah motivasi bulanan tajuk kekanda adinda. presented by ustaz nizam dari ledang.

suami kata dont judge a book by its cover. kenapa?

sebab mula mula aku tengok ustaz ni macam biasa biasa je. sekali dia bukak mulut, amik kauuuu....tak kering gusi. terbelahak aku gelak gelak ng kak linda. anak aku agaknya tutup telinga [eh, development baby sekarang, dia dah pandai tutup telinga kalau dengar bunyi yg sangat kuat]. haha, sian baby dapat mama yg kuat gelak macam tak ingat dunia.

eh malas nk cerita pasal intipati ceramah tu. panjang berjela. satu je nk cerita.

bab - terima pasangan seadanya

situasi - pasangan berdengkur

ustaz cakap - bersyukur lah, jangan marahi dia. sekurang-kurangnya kita tahu dia masih bernafas


realiti - suami aku jarang berdengkur. sebulan adalah sekali dua dia berdengkur. tu pun kalau penat sangat. syukur aku dia bukan jenis berdengkur.

tapi - malam tadi dia berdengkur

dan aku - terus senyum sebab ingat kata kata ustaz nizam. ''sekurang-kurangnya kita tahu dia masih bernafas''


boleh pulak bangun terus senyum pukul 3 pagi kan.


alhamdulillah...


# time pregnant ni rajin pulak aku pergi ceramah agama. baby suka....golek golek dia.

3 comments:

Cik Puan Mimi said...

eh etty..same la. time pregnant ni mimi suke gler dengar ceramah agama. segalam ceramah kt utube mimi tgk.

hehe.best2~ sekurang2nya kite tau die masih bernafas! =)

e.t.t.y said...

kan. walaupun..............errrrr....tp kita pun jenis dengkurlah camne pun, tetap boleh tido...

sharz syaz said...

etty dah ade baby ek??tahniah.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails