:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Tuesday, August 6, 2013

syawal 2013 - selamat hari raya

assalamualaikum



 bahahahahahhahahah...gambar kasi besauuu....


dah bertahun aku blogging.  dari 2007.  melompat lompat blog aku.  dari blog zaman anak dara, pergi pulak ke blog kucing, jadi pulak blog bride-to-be, seterusnya mom-to-be dan sampailah sekarang dah jadi mak dah pun.


kawan kawan pun ramai dapat dari blog.  mostly kawan kawan yg pernah aku ada, memang dari blog.  alhamdulillah, silih berganti.  masih kekal menghubungi satu sama lain.  ada juga yg dah lost contact.  biasalah, bila blog dah tak update, kita pun lupa kan.  yg mana bff tu, blog dah tak wujud pun masih contact lagi.


hubungan pun.  biasalah.  kita bukan kenal dari kecik.  kenal melalui penulisan yg tulus ikhlas.  lain kalau kenal dari kecik ni.  kalau bff dari kecik, herdik caci makian pun takde nk tacing.  sebab dia kenal siapa kita sebenarnya.  berbanding kawan blog, dia cuma kenal kita dari tulisan kita.  macam macam intonasi suara dia boleh create kan.


pada siapa yg masih kawan dengan aku sehingga sekarang, aku nk ucapkan berbanyak terima kasih sebab masih mahu berkawan dengan aku.  berkali kali aku cakap, aku ni orang melaka.  cakap memang kasar.  so kalau yg tau dengan perangai aku, cacian dari mulut aku, tp dia masih nk kawan dengan aku, dia memang kenal siapa aku sebenarnya.  dan dia memang faham aku ni memang bercakap kasar, tp hati aku baik.  terima kasih sebab sudi jadi pendengar masalah, kegembiraan aku.  terima kasih sebab sudi bersama aku bila aku susah dan senang.  tak ramai sebenarnya, tp alhamdulillah, aku ada kawan kawan begitu.  nk sebut terlalu ramai.  tp mungkin korang boleh rasa siapa korang dalam hati aku, mungkin korang boleh rasa semua ni.  terima kasih sebab sudi jadi kawan aku. 


pada siapa yg pernah terasa dengan sikap aku, kata kata aku, aku memohon seribu kemaafan dari korang.  yelah, dalam ramai ramai orang yg faham hati budi kita, tak boleh nk nafikan ada segelintir yg tak faham peel kita.  macam aku cakap, kita cuma kenal di alam maya sahaja.  mungkin tak pernah jumpa.  jumpa di keyboard je.  so aku tak salahkan kalau ada kawan kawan yg tak faham hati budi kita.  kita pun tak boleh paksa dia nk jadi kawan kita kan.  masing masing.  aku tak mintak orang orang yg jauh hati dengan aku jadi kawan aku balik.  aku cuma minta maaf.  tu je. 

hari baik bulan baik ni, elok lah kita bermaafan sesama kita kan. 

ingat satu je, kalau kita buat salah dengan Allah, kita boleh minta maaf dengan Allah dan insyaAllah Allah akan ampunkan dosa kita.  tapi kalau kita buat salah dengan manusia, tp manusia tu tak ampunkan dosa kita, macam mana?  haa fikir fikir kan lah.


dipendekkan cerita, aku nk ucap SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI - MAAF ZAHIR DAN BATIN.  ikhlas dari kami sekeluarga.


to general - aku dah lama maafkan kalau sesiapa ada yg pernah buat salah silap pada aku.  standard lah, kalau mulut aku jahat, mesti ada orang buat jahat dengan aku jugak kan. balasan Tuhan. tp aku dah maafkan.
tapi, kalau bab mengutuk anak aku tu, Allah je tau...................jangan salahkan aku.

happy raya korang.....hati hati di jalan raya.



9 comments:

shahefhariza said...

salam aidilfitri etty...maaf zahir & batin...thanks jgk sbb sudi jdk kwn aku....

Haslinda Sadiken said...

selamat hari raye dak etty :)

Ros Anis Rusli said...

selamat hari raya etty...

Wawa said...

dorg kutuk ape etty? hehe...kecoh nak tau jugak...:p
samat hari raya jugak^^

cikpingu said...

camat ari raya etty...

:)

Nadt said...

Besar gambo tu sampai terkeluar dr space.hehehe..anyway, selamat hari raya.maaf zahir batin jugak.

Mimy Hamid said...

adik melaka....selamat hari raya maaf zahir batin dari kawan baru

Chekgu Azrine said...

Selamat hari raya!!

ctmah said...

selamat hari raya etty n family!
17hb ni jemput datang taw

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails