:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Tuesday, July 23, 2013

umar raihan kali kedua sambut raya

assalamualaikum

tak sabarnyeeeeeeeeeeeeeeeee nk beraya tahun ni.  excited satu macam.  sebab anak dah besar kot.  dah pandai berlari, dah pandai salam, dah pandai sayang orang.  oh shooo shuwitt.....nanti kumpul duit banyak banyak ye nak. boleh mama pinjam.  eh.

tahun ni ktorg bertema purple.  purple lagi padahal first time raya dulu pun purple gak.  ni gara gara laki aku kedek tak mau tempah baju melayu lain lah ni.  dia pakai baju melayu yg lama.  aku pun kebetulan ada lace beli sebelum kawin dulu tu. belum tempah lagi.  so decide purple lagi lah tahun ni labu.....

seperti biasa tahunan beraya kt tampin lah.  suami cakap, erti raya bagi dia adalah takbir malam raya tu.  sebab kt sana meriah takbir dari rumah ke rumah. dari rumah orang biasa, sampai ke rumah menteri.  bab raya kt rumah menteri tu lah best.   balik je dari rumah menteri tu, memasing bawak ferrero roche sebelah poket baju melayu.  sebelah poket lagi, aiskrim haagen dazs.  kelasss kan.  so merasa makan haagen dazs time malam raya tu jelah.  kui kui kui....

takpelah, isteri berkorban tetiap tahun.  asalkan suami bahagia..................bahahahahahahhahahahahahahahahahah

tahun depan, tak sure macam mana.  rancangnya nk raya rumah sendiri.  lepas tu barulah balik rumah mak aku kemudian tampin.  kt tampin lama sikit pun takpe, sebab kt sana ramai jugak rumah sedara nk kena ziarah.  kt melaka ni, takat rumah waksal dan mak ngah je.  pastu dok depan tv.  tu jelah raya ktorg.  tengok sarkissss.....

raya tahun ni, baju umar raihan dah siap daaa...tinggal nk top up sikit sikit je.  kasut, sandal tu semua belum beli lagi.  baju baju dia, ktorang beli sikit sikit.  setiap bulan beli sepasang.  beli pun kt jj je sebab dah serik beli online tahun lepas.  beli mahal, tp kualiti kain panassssss....kata cotton tapi cotton jadah tah.  tp baju melayu je berani beli online tahun ni.  tu pun gambleee je.  


 ni baju melayu umar raihan.  belum dapat lagi.  kitaorang beli secara borong.  hari tu kt group gojes, mommies semua macam meroyan ada jual baju melayu rm28 je termasuk sampin.  eh aku lah tu termasuk yg meroyan royan tu.  kalau beli single rm48 sepasang.  tapi kalau beli borong dapatlah harga rm28.  murah kan.  so aku cepat cepat place order.  hahaha excited gila.  terima kasih sangat sangat kt ros anis geng gojes sebab dia sudi handle order kami kami yg meroyan ni....

semalam ros anis cakap baju tu dah sampai.  lagi laaaa ketar satu badan kannnnn....tengok tengok alahai comel kot...plus kain sampin tuuuu...alahai...cepat raya please!!

ni gamble main taruk je saiz baju tu.  harapnya umar raihan muat lah....

.


kelmarin, malam minggu kt tampin, kitaorang ramai ramai pergi bazaar ramadhan kt tampin square.  mula mula MIL ajak SIL.  pastu MIL ajak aku.  aku cakap bolehlah nk cari songkok umar raihan.  sekali satu rumah nk cari songkok raya!  amboih amboih kemain songkok raya kennn....tunggu semua orang habis terawih, kul 10pm baru gerak.  alamak, tu time umar tido!!  memang lah dia crancky sikit kt bazar tu.  ajak berjalan, risau pulak sebab mat rempit ni bukan faham bahasa pun.  dah tau tu tempat berjalan, bantai bawak motor kt situ. hawau betul.

cranky tu pun, dapat lah songkok.......dapat yg sulam tu pun warna purple.  cantik gak pilihan ayah dia ni.  tapi budak ni alahai, kemain menangis tak mau pakai songkok.  camne eh nk train dia pakai songkok.  tak syok laaaa tak pakai songkok kang......geram pulak aku nengok!!!!




baju melayu tu pakai hari pertama je.  hari hari lain, pakai tshirt jeans je.  ni yg aku beli sikit sikit lama lama jadi bukit tu.  tu pun macam tak cukup lagi.  kelmarin atuk dia bagi satu kemeja, satu tshirt.  alhamdulillah, rezeki atuk bagi.  

baju yg atas belah kiri tu, paklong bagi.  tapi dah lama gila paklong bagi.  raya tahun lepas.  ahhahahah.  tahun ni baru muat pakai.  yg belah kanan tulis handsome tu pun, tahun lepas beli online.  baju tu tak silap aku saiz 6m. tp tahun ni baru umar boleh pakai.  baju tu sengaja aku simpan tak pakai dlu.  boleh reserve untuk raya tahun ni kan.  overall tu, tinggal nk cari tshirt dalam tu je.  macam tak sesuai pakai tshirt berkolar......



esok jcard day uolsss.....bahahahahahhahahah

baju maknye, suprise lah ekkkkk.....tunggu aku kurus dulu baru boleh tengok.  kalau aku tak kurus raya ni, memang kempunan lah nk tengok baju aku.  bahahhahahahahahah....

second theme color, ktorg nk pilih kuning kot........tak mau cotton dah.  nk cari material lain pulak......

okay bye.





11 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

tahun nie pon excited skit nak raya
sbb anak dah besar
yeay
hehehehe

Mimy Hamid said...

jcard uolls soping lagi...grab murah ko...akak beli jcard sale gak...berbaloi

fifi said...

kekeke...nak nunggu maknya kurus tu bila la agaknya?

yUmiE AzuRa said...

hahaha mak awk ni mmg hover umar raihan.nk wt cmne??nasib bdn umar ckp dpt mama cm mak etty.kihkih

ctmah said...

i pun tak sabar nak beraya ngn si kecit tu..asyik remind kat mak jek.jaga2lah bekas kuih raya mak tu haa..alisha nak kumbah semuanya..hahaha

e.t.t.y said...

fifi - soon fifi soon!!! hahaha

Anak Lebah Comot said...

Esok ke etty...fuhhh........gambit la esok

Anak Lebah Comot said...

Esok ke etty...fuhhh........gambit la esok

Ros Anis Rusli said...

pepel ko! baju mybe esok or lusa dpt la eh...tq etty bli dgn anis,,

Cik Puan Mimi said...

Aku rase mcm something fishy dgn ayat asal suami bahagia.hahahahahaha tuuu. Ekeke

SyimaSyaz said...

nak raya rumah u...!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails