:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Tuesday, May 19, 2015

hampir setahun humaira raihanah

assalamualaikum

bukan maira yg setahun.  tp almost lah.  lagi berapa hari je budak tecik tu nk setahun.  ingat gaji, ingat birthday maira.  hahaha.....

trobek.

18 mei 2014 jalan jalan.  konon nak pergi jj.  tp baru je masuk jj, ari ari sakit gila.  so previous birth kan czer.  paranoid dia tu lain macam.  terbayang perut meretas la, terburai la.  haha.  so bang, balik la jom.  kad parking tu tak payah bayar boleh terus swipe out.  sebab tak sampai 5 minit rasa ekon jj.  kekekekeke...sian sgt kt semua sebab muka hampa kan, mama dah ajak balik.  tapi aku ajak je nagoya.  eh pelik, kt nagoya tak sakit pulak. elok jeee haaa tengok kain nk buat baju raya.  wakakakakaka...

bangun tido petang.  ada blood show.  lendir.  aku send ke beberapa group wasap.  just to standby.  dah nak beranak lah tu.  mak aku suh pergi hospital terus.  tp aku cakap nanti nantilah.  lagipun sakit tu tak berapa nk sakit.  ikutkan memang ada contraction.  tp tak konsisten la.  ada setengah jam, 15 minit, 10 minit pastu hilangggg....tp aku cakap kt suami aku, esok lah yang kita pergi hospital.

19 mei 2014 - memula nk pergi wahidah.  kot dia nk buat ve kan.  tp masa ni kerap jugak sakit.  ingatkan ada miracle lah tetibe dah bukak 8 cm. ewahhhh sgt ko.  tu yg lajak pergi hospital.  check check, 1 cm baru.  kecewa tau tak.  lagi kecewa suh admit.  bertambah kecewa, register kul 10 pagi, masuk wad kul 10 malam.  bertambah lagi kecewa, terpisah dengan suami, anak sulung.  aku menangis kot.  malam tu suami teman jugak masuk wad.  aku dapat wad first class 2 bed.  malam check in tu, aku sorang je tauuuu.  dala bilik hujung sekali.  gila takut.  sebelum suami balik, cium tangan dia, menangis minta maaf.  dia pun nangis uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....pastu mula lah episod rindukan anak.  ahaaa sedih la ingat balik.  asal malam je tak boleh tido layan contraction.  tp siang okay.

20 mei 2014 - elok lak siang tak sakit sangat kan.  sakit laaa, tp bearable la..  aku berjalan dalam wad tu.  boring la takde kawan.   kalau duduk wad kt luar tu mesti ramai kawan boleh sembang kan.  oh ye, katil sebelah dah berisi.  so ada lah teman sembang.  suami dan anak datang jenguk.  petang tu umar datang suami beli sekali nasi ayam.  so aku suap umar.  lepas lah rindu time tu.  tp sebab kan aku dah masuk wad, dia mcm lupa kt aku.  sikit sikit ayah.  nyampessss...

oh ye, sepanjang kt wad, doktor nurse biasa biasa je.  takde buat ve ke apa.  tp yg boring, biasalah GH kan.  asek kena interview jelah.  kena selak perut jelah. nasib baik perut cantik takde strectmark hahaha.  kadang tengah sakit tu, puan kami datang nk interview puan sekejap boleh.  sakit sampai tak boleh nk bukak mulut.  aku kecikkan je mata tanpa bersuara.  pastu dia cakap, takpelah puan ni sakit dah, jangan ganggu dia.  haaaa reti punnnn....!!

malam tu sakit bertimpa timpa kot.  sampai tak boleh tido.  pehhhhhh mendapat.  macam senggugut yg maha hebat.  aku takde sakit pinggang ke apa.  sakit aku memang kt perut je.  paranoid lg sekali jangan tanya....mcm nk terburai scar tu tau tak...at last tak tahan aku gigil jalan pegi kaunter.  cakap kt nurse saya dah sakit sgt ni.  nurse kata rehat dulu nanti doktor datang.  doktor pun datang.  nasib perempuan.  dia buat ve. dah 3 cm.  pastu aku request ubat tahan sakit.  berhasil lah jugak ubat tu.  aku dapat tido 2 jam.  pukul 5 pagi terjaga tido sakit sakit sakit.  doktor ve lagi.   4cm.  pastu tetibe, air panas keluar...pehhhhhh berdebor jangan cakap.  hampir pukul 7 dah tolak masuk LR.  

pastu aku dh lupa.  hahahahahah...belek lah balik entry dulu.  http://pengantintobe.blogspot.com/2014/08/humaira-raihanah-pengalaman-bersalin.html

bai.....


2 comments:

cikpuanputeri said...

cepatnya tiba-tiba dah masuk setahun dah maira.. happy birthday maira.

Aty_Fared said...

nak2 beranak ni..baca pengalaman orang macam panik pulak.. hahaha...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails