:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Friday, May 22, 2015

humaira raihanah :: happy 1st year maira

assalamualaikum

sobssssssssssssssss......sobssssss sobsssssssssss.....

sedih.  sayu....

anak dara dah setahun........cepatnye membesar dik.

ampun lah, birthday nya semalam.  harini baru ada entry birthday adik.  almaklumlah semalam mc meraikan birthday adik.  jangan umar suh aku mc sudah birthday dia nanti.  wakakakka.

maira ni cepat berjalan.  9 bulan dah jalan.  so bila dah jalan, macam dah besar sangat je.  semua ingat dia dah setahun.  padahal baru setahun semalam.  pastu perangai dia cepat pulak matang, bijak.  dia cepat belajar apa yg abang dia buat.

kalau mandi, dia letak tangan kt botol shower pastu letak kt kepala la, badan lah.  bagus lah sebab bijak kan.  tp untuk usia masa tu 10 bulan, aku macam....adik kenapa cepat sangat ni.  hahaha.  well bukanlah menidakkan kebijaksanaan anak tu.  tp fahamlah perasaan mak ni kan.  aku kalau boleh takmo anak aku sentiasa jadi baby (lain pulak jadinya nanti)....tapi....ala harap korang fahamlah.  korang pun sama kan...

sorry anak, entry adik kurang sgt dalam blog mama ni.  tp mama ingat semua progress adik tau.

alhamdulillah, walaupun cepat jalan, maira tak skip development dia.  semua buat.

meniarap waktu 3-4 bulan.  merangkak 6-7 bulan.  pastu jalan lebih kurang 9-10 bulan.  cepat lah jugak banding progress abang.  tp kita kena tahu, abang anak sulung, lelaki pulak tu.  dalam islam pun ada cakap, perempuan lagi matang berbanding anak lelaki.  so takde isu sapa laju, sapa slow.  aku pun takde nk banding over sgt.  dua dua anak aku bijak, pandai.

aku suka je maira cepat berjalan sebelum setahun.  sama macam umar.  umar pun berjalan sebelum dia setahun.  cuma yelah bila dah berjalan ni, independent.  takmo harap kt kita lagi.  nk berjalan je.  kalau dulu digendong.  sekarang tak mau dah.  tu yg rasa sedih tu.  tp kalau pergi mall, mmg kendong lagi.  aku tak mau ajar dia sedap berjalan dan berlari dalam mall.  kang di berontak takmo masuk dlm carrier.  aku masih setia dengan ring sling aku tu.  hehe.  




masa scan dulu.  haha kemain kaki tu dikkkk...


 adeh adik pipi tu tembun sgt. dah mcm anak orang lain gayanya.  wakakakakak....


 dulu masa dalam hari, balik je rumah, penuh ruam kt badan, kepala.  risau je.  tp nasib makin hilang.  pastu okay dah.













haih laaa, emo lak tengok gambar tu.  eh tu aku dah siap awal, nk anto print.  beli deal kt groupon.  idakle aku buat semata nk taip entry ni.  

anakku humaira raihanah yg selalu dipanggil maira, mera, meya, adik, dadik, adik bambam-adik cucu (abang dia panggil), selamat hari lahir mama ucapkan.  mama doakan adik membesar dengan sihat sejahtera tubuh badan, membesar dengan bijak, cerdas.  senang menerima ilmu.  doa mama adik menjadi anak yg solehah, adik yg baik hati rajin tolong abang, tolong nenek.  anak yg mendengar kata.  jangan jerit jerit macam abang, nanti mama pening malas nk layan.  adik selalu gembirakan hati mama dengan gelagat adik.  adik berak tau hujung minggu sebab nanti mama rindu nk cebokkan adik, sebab adik jarang berak hujung minggu.  jgn risau, taik adik wangi di hidung mama.  bila mama masak, adik makan tau.  adik kena ingat, ramai lagi kawan kawan adik tak dapat makan.  sian dorang tau.  so adik kena makan.  adik kena makan sayur.  biar adik jadi mentor pada abang sebab abang takmo makan sayur. so bila dia tengok adik makan sayur, dia pun ikut adik sambil cakap good girl.  takmau gaduh gaduh berebut hp dengan abang tau.  mama tau adik ni selalu mengalah dengan abang.  
nanti dah besar, mama belikan adik telekung.  kita belajar solat, belajar mengaji.  biar kumpul pahala bekalan akhirat okay.  pastu nanti mama belikan adik banyak buku.  mama perasan adik suka buku.  kalau baca abc tu, adik fokus, tu mama suka.  
maira, jadi anak dan cucu yg menyenangkan hati semua orang ye.  jangan melawan cakap nenek.  adik kena syukur nenek nak jaga adik.


syukur, masih menyusu dengan aku.  masih dijaga oleh neneknya.  jangan kondem aku menyusahkan mak aku, hanya kami yg tau kenapa.  satu benda aku tak cite dalam blog.  tak ready nk bercerita.  so biarlah.  

terima kasih acik acik yg wish birthday kita kt dalam fb mama.  nanti mama buat party jemput datang melaka ye...


Allah lindungi anakku humaira raihanah.....

4 comments:

Hana Soffelia said...

Orang kata anak lelaki n perempuan lain etty. Girl cepat matang sikit.

Nextttt, yg ketiga pulak.. hehe

puteriraifana said...

Happy birthday maira yg sebijik mcm mama. Semoga sentaisa sentiasa menjadi anak yg menggembirakan mamaayah

Wawa Yusoff said...

happy birthday si cantik maira :)

SweetLikeWhat said...

happy besday maira comel!..jadi anak solehah buat mama n ayah ok..terus membesar dengan sihat

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails