:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Wednesday, January 20, 2016

acah acah kaya kejap

assalamualaikum

alhamdulillah, bulan disember tahun lepas aku renew lagi kontrak untuk 2 tahun.  terima kasih kt majikan sebab nak kan aku lagi.  hehe.

dulu masa mula mula masuk, batch aku ramai geng.  bariah, acha, eza.  walaupun masing masing kt dept masing masing kan.  sekarang tinggal aku ng bariah je yg still batch renew kontrak term yg sama.  acha dah pindah kl.  eza term dia dah kelaut.  so apa apa, aku ada bariah, bariah ada aku.  gitu le.  (hai berry)

dan biasalah bila renew kontrak, majikan akan bagi ganjaran kontrak tau.  jumlahnya sebulan gaji.  aku tak sure tempat lain camne.  tp kalau ikut pekeliling (suami aku cakap) memang akan bagi dan jumlahnya sebulan gaji (gaji basic je, elaun tak dok)

so minggu lepas hari jumaat, bariah dah cakap kt group yeay, duit kontrak dah masuk.  bila check cimb, takde pun. rupanya ada notification dari bank islam pagi tu aku tak bukak.  so maybe petang baru sampai.  aku pun dah berkira kira nk simpan asb (kononnya) untuk elakkan aku joli katak.  ingatkan nk simpan nk g holiday bulan 4 nanti.

tapi gelap mata jugak aku ni ek.  walaupun hanya 1 bulan gaji, tp tetap banyak gak.  sebab ni bukan gaji.  kalau gaji kita nk bayar mcm2.  ni mcm bonus la kan.  wahhhhhhh kt mata aku ni dah blink blink.  otak aku laju fikir, apa aku nk beli, mana aku nk survey.  sampai lupa tujuan asal nk masukkan asb tu.  bengong apa susah, masuk asb jelah kan.  ni siap bukak lazada banyak kali.  lol.

pengeluaran pertama, aku ajak suami aku pergi jj malam ahad tu.  beli spinning mop.  berharga rm95 tolak vocher rm20 so jadi rm75.  kakakakakakakak.  tu mop idaman tau, nk yg tekan tekan terus kering tu.  (beli sabtu, sampai ke la ni mop tu ada dlm kereta lagi.  dasar).

pastu elok la lagi duit tu dalam tu.  yang tak berapa elok ni, otak aku masih lagi ligat berfikir apa nk buat.  tanpa fikir nk masuk terus asb seperti perancangan awal.  haha.

1.  nk beli branded handbag - tak penah rasa kan, sesekali kasi can la.

2.  nk beli branded bagpack - amboi 2 beg sekali kau nk beli ye.

3.  nk beli external hard disk - ni dari hari tu survey tak terbeli beli.

4.  nk beli compact camera - rasa mcm takmau tp manalah tau.  hew hew hew

5.  nk beli mesin jahit - ni memang wishlist dari dulu.  dari duit kutu, bawak ke gaji, bawak ke bonus, bawak ke ganjaran kontrak. hahaha.

ish ish ish.  walaupun aku rasa gelodak nafsu aku ni masih boleh control tapi...susah benarnye.  susah nk decide.  tiap malam aku tanya suami aku, i nk beli apa ek duit tu.  kuali tefal la ek yang, tu lah ek, ni la ek.  by, kalau i beli mesin jahit okay tak.  tu soalan tiap tiap malam aku tanya kt sleeping partner aku sampai dia malas nk layan.  dia cakap tu duit aku sukati la.  tp simpan lagi bagus sbb nk holiday nanti dia cakap tujuan aku pegi sana nk shopping mcm orang kaya.  semua nk beli.  haha.

nasib baik jugak aku tak mengidam nk beli hp baru ke apa kan.  syukur lah aku ni jenis pandai jaga barang.  orang bagi, kita jaga elok elok kan.  so hp aku memang like brand new lah.  lol. matilanak kalau mengidam nk ip ke apa kan.

okay lah sekian jelah ngarutan aku.  nanti kalau aku dah beli apa apa, kalau beringat nk share yg best best, aku share la.  kalau tak de share tu maknanya aku baik seperti rashid le tu.

hahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahah


2 comments:

~Lieza~ said...

Panjang benor gelak ko yg last tue... hahaha...

Aty_Fared said...

duit kalau dah berkepuk2..memang biasa jadi macam tu..biasaaaaaa... hahaha..paham sangat2.. ;p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails