:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Thursday, January 28, 2016

takde acah acah kaya lagi

assalamualaikum

haritu kaya kan, harini dah kayap.  setel dah duit tu aku lenjankan.   ni antara wishlist hari tu.

1.  nk beli branded handbag - tak penah rasa kan, sesekali kasi can la.

2.  nk beli branded bagpack - amboi 2 beg sekali kau nk beli ye.

3.  nk beli external hard disk - ni dari hari tu survey tak terbeli beli.

4.  nk beli compact camera - rasa mcm takmau tp manalah tau.  hew hew hew

5.  nk beli mesin jahit - ni memang wishlist dari dulu.  dari duit kutu, bawak ke gaji, bawak ke bonus, bawak ke ganjaran kontrak. hahaha.


 kesemua merah di atas berjaya di beli.  yeahhhh.

1.  bagpack - idakle branded.  zalora je pun.  RM50 je setelah dapat voucher.  dapat email dari zalora dia kata rindu kt aku.  so dia kasi code special untuk aku.  hahahahahah.  special kan.

2.  bukan external hard disk.  beli pendrive je.  tp yg jenis dual boleh cucuk hp dan pc.  beli kt lazada je.  well kakmy cakap aku ng tmah mak lazada.  haha. beli masa first day CNY punya offer.  google punya google, dapat code 10% off tp untuk hp je.  okaylah tu kan.  pastu siap offer kt suami lagi (solehah sangat ni), u nak tak pendrive bla bla bla.  dia kata nak tp takde duit.  jangan risau, bini boleh payung.  ahh gitu kan bila banyak duit.  kalau tak kedek manjang.  kekekekeekeke. (bonus pahala ni).  well deal haritu adalah dual flash drive 32gb RM38.80.  free shipping tolak 10% jadi RM34.  okay sangat sangat lah tu kan.  brand sanddisk lagi.

tips:  kebanyakan sekarang ni vocher code pembelian melalui telefon je. kalau korang tengok kt website lazada kt komputer ada flash sale tu, tp kt handphone takde. donch worry.  kt hp log in akaun yg sama ng pc.  masa kt pc tu, cari flash sale (atau apa apa yg murah lah korang nak beli kan).  pastu add to cart.   pastu cepat cepat bukak apps lazada kt hp pulak.  tengok kt gambar troley iaitu cart yg kita dah pilih masa search guna pc tu.  so teruskan pembelian tu semua, masukkan code yg di offer.  bayar!

tips:  kebanyakan code tu offer untuk new user.  janganlah risau sangat. buat je email baru.  aku ni dah siap create email yahoo untuk anak anak.  hahahahahahhaha 

tips:  sila lah google sendiri untuk dapatkan code tu.  kalau korang pentegar lazada mcm aku, tmah, zara, ika, eni, kak my dan lain lain tu, korang subscribe lah email.  kang dia bagi kita email harini ada voucher code.  pastu sila lah download lazada apps tu.  tu nanti ada notification kalau ada deals best ke, code ke.  lazada ni seronok bila dapat guna vocher code je.  walaupun takat 10%, tp kepuasan kot bila boleh redeem code tu.

tips:  guna hp agak mencabar.  so tanamkan dalam diri kesabaran yang tinggi okay.  hahaha aku gelak dulu.


3.  weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee......pun lazada.  guna code dapat bape % tah hari tu.  around 500+ gak.  dari dulu mmg harga tu pun.  haih, pancaroba betul la nk beli benda ni.  stress aku.  nasib baik aku bersabar.  




kesemua di atas aku letak alamat opis suami aku.  risau je dia bising kt aku kan.  segan pun iye gak kt office-matte dia.  bini bos ni asek shopping je.  takpelah, selagi suami tak bersuara, selagi tu lah barang lazada tu muncul kt opis dia.  hahahah.  

terima kasih sangat sangat kt kawan kawan suami yg selalu sain cosignment kekekekeekek.




4.   oh ye.  satu lagi perbelanjaan adalah, aku belanja family aku makan kt umbai.  total 10 orang makan typical punya lauk adalah rm200+.  tak tau lah murah ke tak.  semua ktrorg amik, ikan jenahak bakar, ikan kerapu sweet sour, ketam 4 ekor black pepper, udang 12 ekor xl, pepahat masak sambal, sotong setengah kilo goreng tepung, air 2 jug, nasik lemak bape bungkus tah, jeli kelapa, otak otak, satar.  haaaa amek semua kenyang.  puas hati aku dapat belanja 2 family terus tak payah nk asing asing kan.  fair and square.  



pastu sekarang, im not kaya anymore.  burst out.  

duduk diam diam.  

jangan bukak lazada lagi.

wishlist lain lain tu abaikan je.

tapi duit ganti cuti dah masuk ni.  caneeeeee?  ASB jelah wey.  kata nk holiday.



oklah tu je.  bye.






 

2 comments:

puteriraifana said...

peminat tegar lazada mak ni. hehe. Murahlaa etty 200 utk 10 org... 20 ringgit je sorg makan macam2..Selamat menjahit2.. sharelah nati apa dijahitkan ituu

Mimy Hamid said...

hai orang kaya..hehehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails