:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Wednesday, August 24, 2016

Tips Memilih Sunglasses yang Terbaik

Assalamualaikum

Sekarang ni kan musim panas.  Pagi sampai ke petang memang kena pakai sunglasses je tau.  Lagi-lagi kalau pagi tu sebab matahari baru nk naik.  Aku kan pendek, so sunshade atas tu tak berapa nk kena tepat kt mata aku.  Pernah je hampir eksiden sebab silau. 

So atas alasan nk elakkan eksiden tu, aku pun beli la sunglasses.  Dan pakai masa drive.  Okay dah takde masalah lagi.  Since then, aku suka kumpul sunglasses.  Pelbagai warna, bentuk dan jenama.  Ada murah ada mahal.  Pakai ikut dan.  




 
Sunglasses ni aksesori terpenting bagi wanita dan juga lelaki. Pakai je sunglasses yang bersesuaian dah boleh buat kau meletup tak payah nk over over aksesori yg lain tu. Fungsi pemakaian sunglasses ini sebenarnya adalah untuk melindungi mata kita daripada sinar terik matahari terutama sekali apabila drive kereta, melakukan aktiviti outdoor dan juga bila 'your lazy days'. Dan, elakkan bawah mata kita berkedut.  Yelah, bila panas kan dia kecikkan mata, nanti mata berkedut tau (betul tak tipuuu).  Satu hal kena beli serum mata pulak.  LOL.

Dan, rupanya ada tips-tips nk pilih sunglasses yg sesuai ni.  Tak boleh semborono je tauuuu...(aku le tu)
 
Jadi, apakah perkara yang perlu anda ketahui apabila ingin memilih koleksi sunglasses for women yang terbaik?


Perkara pertama yang terpenting dan harus kita ambil berat adalah dengan mengenali bentuk muka kita sendiri. Kita harus memakai kacamata atau sunglasses yang bersesuaian dengan bentuk muka kita. Penting juga untuk kita ketahui bahawa bukan semua rekaan sunglasses yang bersesuaian dengan semua bentuk muka. Ni ha aku kasi gambar bentuk muka yg mana sesuai dengan korang...mesti korang tau bentuk muka masing-masing kan.  Kalau tak tau, gi tengok cermin.  Tapi kalau dah bulat tu, janganlah perasan muka tu bujur sireh lakss (aku lah tu).  hahahahah



Okay bila dah tau bentuk muka camne, boleh proceed beli sunglasses baru..eh....hehehe...


Tapi ada lagi tips penting dari Dr. Julie ni.



Perkara-perkara lain yang kita kena ambil tahu sebelum membeli sunglasses:


  • Adakah kacamata tersebut betul-betul melindungi kedua-dua mata anda daripada sinar UV yang berbahaya? Sinar UV ini boleh menyebabkan anda berisiko untuk mendapat penyakit kanser mata. - Penting ni okay.  Kalau kt kedai SA tu mesti tau.  Kalau beli online, mesti ada mention situ UV protected ke tak. 


  • Adakah ia selesa dipakai terutama sekali pada bahagian hidung anda. - kalo benda tu melorot je mungkin hidung kita jenis penyek.  hahahah.  tipu je.  maybe struktur dan bentuk dia tak sesuai dengan muka kita.  so kena try n error okay.


  • Lihat sama anda kacamata tersebut betul-betul menutupi kedua-dua bahagian mata anda sepenuhnya. - jangan nk cantik je, tapi mata kero sebab nk fully cover tp sebenarnya tak cover pun.  haha


  • Lihat diri anda di hadapan cermin, adakah anda kelihatan OK memakainya? - confident tak.  kalau rasa pelik, ada lah sesuatu tu.  make sure korang confident okay bila pakai tu.  bila dah confident cantik, baru lah boleh selfie....hehe

 
Okay, kalau rasa duit tabung tu takde apa nk beli, boleh lah upgrade sunglasses korang ke yang lebih baik.  Tips aku dah kasi kan.  Sila cari okay.  Tak payah susah susah kalau takde transport ke, mak dalam pantang ke (lepas habis 44 hari boleh jadi gorgeous okay), beli online je kt sini.  Confirm banyak choice yang korang suka.  

Till then, happy shopping uolssss....(jangan lupain daku) aku pun cepat cepat bukak zalora ni...



3 comments:

ctmah said...

yeahhh!selamat meng shoppping mak

e.t.t.y said...

shopping beli sunglasses gak yokkk mah...

Kostya Shaknov said...
This comment has been removed by the author.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails