:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Monday, August 8, 2016

#sismudahterjebak

assalamualaikum

well biasalah, kalau ada group ni, apa yg orang tu suka, kau pun akan terjebak.  lagi lagi bab cantik ni.

macam aku, ramai tak tau kot.  aku jarang berlipstik.  aku ada lipbalm je.  lepas tu, masa memula nyx kt malaysia ni, satu group royan nyx.  semua serbu sephora.  aku yg kadang kadang pergi klcc ni, bila g sana je aku cari nyx.  okay dapat lipstik matte angie code no 22 kot tak silap.  memula je pakai.  pastu jadi tukun.  ada event ke kenduri pakai lah.  pastu simpan elok lg keadaan lipstik tu.  sampailah satu hari, anak anak aku kerjakan sampai jadi sompek.  dah patah camtu, memang idakle aku pandang lagi.

tapi bila hari hari ko nampak kawan ko update pasal lipstik sampai bila je ko mampu tahan nafsu nafsi?  sebabnya, takde org lain obses blusher, eye shadow.  orang tu hanya obses lipstik.  dan satu masa, aku pun terikut obses beliau.

aku mula kumpul satu, dua, tiga, empat, lima...amboi banyaknya...macam lah pakai semua sekali dalam satu masa kan.  haha.  dan baru lah aku tau cane perasaan org yg obses tu.  macam seronok.  lagi seronok bila masuk watson ke guardian, ko nampak label warna kuning (tanda ada less).  hihihihi....

tapi banyak banyak tu, aku hanya berani nk try pink.  niat kt hati tu nk try merah nala...tp mcm tak sesuai.  well jangan ingat org kulit cerah (cerah je, putih tak pun) sesuai kaler merah.  kt aku tak pun.  tp i keep try nk dapatkan merah 1 batang pun jadilah..tu pun beli atas ehsan sale watson.

satu hari event kt ofis ni, aku try kawan aku punya kaler nude.  omg cantiknyeee...bila kena kt cahaya matahari, nampak sgt sgt serinya kaler tu kt bibir aku.  (tak cakap aku cantik tau).  terus wasap kawan apa code.  bila jumpa, alahai mahalnya lipstik ko beli kak.  rm30 plus brand ZA.  bagi aku mahal.  aih tunggu murah sket kita beli yeee...dah siap hafal ni code ni.

aku tak berani nk beli yg fake, inspired.  sebab aku rasa, part paling cantik aku ni, bibir aku.  bibir jawa kata laki aku.  yelah, badan gemuk lg la tak cun kan.  kita rasa tu je paling cantik, so nk jaga baik baik.  tu yg bila dah lebam skeet, gigih aku buat homemade lip mask.  lol.

tapi satu hari (klimak cerita), mak, adik adik aku datang rumah.  aku keluarkan semua lipstik aku.  aku kasi kt mak, adik aku.  barang mekap mana yg aku jarang pakai, aku kasi kat depa.  tinggal kt aku hanya 1 maskara, 1 eyeliner, 1 eyebrow pencil, 1 lipstik maybeline, 1 lipstik silky girl, 1 pallette eyeshadow, 1 lipstik MAC.  yg lain semua aku let go.

tetibe macam muncul satu perasaan yg best gileeeeee...yg tak pernah aku rasakan sebelum ni.  sbb masa tu semua mcm excited nk try kaler apa, guna camne.

1.  rasa happy sebab yelah kita kan jarang guna semua benda tu.  takdelah nk tepek semua.  so elakkan pembaziran.

2.  happy sebab kaler tu kena dengan kulit masing masing.

3.  happy sebab kang semua lah cantik (macam aku) kan.  eh eh eh...

4.  happy sebab kang nk beli lagi, takdelah berfikir, eh kan dah beli hari tu.  so lepas ni, kalau nk beli, boleh buat alasan, eh dah takde kaler tu, dah kasi kt mak.  lol.


okay nama obses lipstik tu takkan di reveal.  rasanya semua orang kenal.  hahhahahahahahah

bye....



1 comment:

Aini Shah said...


Hi Etty, I came across your blog and I enjoyed reading your amazing stories. Interested to collaborate? Email me at nurul.aini@my.zalora.com I couldn't find your email so I am leaving a comment to u. Hope to hear soon. Thanks! Ps: this is NOT a spam yah haha :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails