:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Friday, September 6, 2013

meet the blogger : safura rara

assalamualaikum

last week, rara cakap dia nk datang melaka.  aku gegas, ''jumpa jom weyyy''.

sebenarnya, aku baru je kenal rara ni.  tak selama aku kenal nana. sejak dia join group gojes kan.  dari situ lah permulaan perkenalan kami.

sebenarnya aku kan, aku suka beraku kau dengan kawan kawan blog aku.  sebabnya dengan panggilan tu aku rasa rapat.  bukannya panggilan lain tak berapa rapat, tp tengoklah, baru berapa bulan aku kenal rara, aku dah mcm kenal lama.  puncanya, sebab aku main terjah je aku kau dengan dia.  haha.  tapi dia ni pangkat adik je dengan aku.  aku tak kisah pun dia panggil aku camtu.  tak perlu kakak kakak bagai.

rara cakap dia nk datang dari selasa sampai khamis.

since selasa aku cuti, tak boleh lah jumpa.

rabu.  suami aku mc pulak.  dia volunter nk hantar aku dan anak g office.  alamak camne nk jumpa rara ni, takde kete.  tapi nk jumpa gak.  last last aku buat plan sendiri jugak. aku plan dengan rara nk amik dia petang.   nk bawak g makan roti nan kt taman kota laksamana.  roti nan ni kira wajib makan lah kalau datang melaka.  so kenalah bawak rara makan.  sebab tak reti nk makan yg lain lain tu.

dah plan dengan rara, aku cakap tunggu jap eh, aku tanya laki aku dulu.  aku pun sms lah suami tercentttttaaaaaaaaa...

''yang petang ni nk jumpa kawan boleh tak?  dia kursus kt melaka ni.  ingatkan nk bawak dia g makan roti nan, pastu kang kita hantar dia balik hotel.  malam kang dia ada kelas''

''kawan yg mana''

aisehhh ni yg malas nk jawab ni.....

aku balas 'hahahahahahha...macam tak biasa.  i mana ada kawan lain''

dia senyap.

tapi petang tu tup tup dia sms balik aku, jadi ke jumpa kawan...?

yahooooooooooooo.....!!!  dia dah boleh terima kenyataan kawan yg datang nk jumpa aku ni, kawan blog aku.  so dia layankan je karenah bini dia ni.  har har har..yang penting, kang dia cakap ''bak sini camera, u nk tangkap gambar kan''...bahahaha i lap u lah yangggggg....memahami sangat!

so petang tu dalam pukul 5.15pm aku amik rara kt dvillage resort.  dalam kereta senang sembang sebb aku dok belakang.  tuan besar tido kt depan sorang sorang.  ekon pun hala kt dia je..fuhhhhh....

rara ni cantik oiiii...petang busuk busuk pun dia cantik gak.  wakakakakakakkaka.  berkat makan aurawhite gitu.  mampus kena lenyek dengan rara ni kanggggg....

banyak lah kt kitaorang borakkan.  macam macam.  dengan laki aku mencelah lagi. nasib lah dia tak menkaku laki aku tu.

dah hujung hujung tu baru umar raihan nk pergi kt anty rara.  sebab rara kata dia rindu kt pwincess, so dia nk peluk cium masam masam tanje mama umar raihan. 






hihi, rara sorry ye kalau terkurang kenyang ritu.  tak tau nk bawak ko g makan mana.  hehe. 

btw, nice to know u rara.  semoga kita kekal jadi sahabat okay. 

muah to pwincess.

9 comments:

mOoN said...

bestnya dapat jumpa2...i sy lak bantai semua nak dipanggil kakak... bajet muda la tu..hahaha...

tapi asal xleh nak view pic? ke sy je yg problem ni... :)

yUmiE AzuRa said...

mcm ko pangkatadik aku je.tp aku xkisah.sbb aku pn rse yg sama.bile beraku engkau rse mcm lg rapat n kenal lg lama.
aku 1st time jmpe rara pn kenal mcm tahap bertahun.kahkahkah

Cik Puan Rara said...

knp tetiba aku nk nangis lak baca entry ko ni mak etty.weiii betul ke ko x marah aku panggil ko " aku ko " je? alaaa aku tgk ko mcm sebaya je ngan aku.hahahaha.seyes kan.kalo aku ko ni mst mcm rapat n kenal lama kan.syg ko lah ty~ tapi aku nk tergelak cr ko borak ngan lako ko.kalakar oke~ hehehe. nt kita jumpa ag k.mmmhhuauuuaahhh~ rindu umar~

Hana Soffelia said...

kalo aku dtg jgn lupa bawak aku mkn kuih keria tu eh... mihmih

Mimy Hamid said...

etty ko ngan akak lain kali belanja cheese naan eh....ko jgn nak menkaber...larikkkkkkkkkkk

Umi Qi said...

Hahaha happy Umi Qi dgr mama umar raihan bercerita, rara mmg cntik mak etty sbb tuh dia lawa, nanti belanja umi Qi plak cheese nan satu ye hehee

Mommy_Cha said...

bile ko nak jumoe aku plak?

kayyana said...

wah.. kelas gitu... mmg kalau kite kawan aku kau je senang.. takde kaver kaver de.. dengan laki laki sekali ko dok hangkut bwk si rara.. kelasss. hehehehe

SweetLikeWhat said...

lepas ni aku nak dtg melaka serang ko boleh?kakakkaa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails