:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Tuesday, December 31, 2013

cuti cuti malaysia - cameron highland

assalamualaikum

okay cite pulak pasal naik cameron highland.  kan dah bgtau plan last minute.  mula mula plan, lepas birthday anak gojes tu, nk pergi gold coast morib.  tp semalam jelah.  kan ada theme park, bila nk main situ pulak.  tukar plan.  fikir fikir, ahaaa...naik cameron jom yang.  laki aku dah blur.  buat apa naik cameron.  pastu aku ingatkan dia balik.  u tak ingat ke dulu mengandung umar i teringin nk petik strwaberry, makan yg manis manis kt atas...nasib dia ingat.  sebenarnya, aku dapat rezeki lebih bulan ni.  jual bra ng spentot kan.  so anggaplah ni hadiah birthday untuk laki aku.  dia pun okay je.  tu yg dia rela bawak aku g ampang jumpa gojes semua.  aku pun tak berkira sebab aku memang dah niat camtu.  alhamdulillah suami aku give and take.  bukan selalu pun...

ktorg gerak dari hotel de'art shah alam dalam kul 10 camtu.  jauh jugak perjalanan nk sampai ke simpang pulai tu.  orang kata dekat je simpang pulai nk ke cameron.  jauh woiiii....berkeladak air liur aku ni.  jalan pun idakle cantik sangat.  hehe.  merungut je ko ek.  pung pang pung pang, sampai hotel equatorial kul 3+.  ngam ngam untuk check in.  jem hoi nk sampai hotel tu.  haaa terimalah dengan hati terbuka kalau nk pergi time cuti sekolah ni ekk...jangan merungut.  tak baikkk....

 
ni tengah emo nape tah.  emo nk duduk depan rasanya.  aku ni safety first.  mohle kita dok belakang nak.  belakang luas.  aku bawak segala mak angkat, bapak angkat buku dia.  jenuh lah dalam kete ber ket ket ket...pastu boring, dia g lekatkan muka kt tingkap.  boring lagi, tengok kereta belakang.  ate memang jauh kan.  makan jam.  tu yg emo penat dok dalam kereta.  aku lagi penat.  dia naik atas perut aku laa...jenuh oiii....last last tido gak.  tu pun tido masa dia duduk camtu.  ayah dia selawat sket, nasyid sket.  terlelap. 


sampai hotel, check in segala.  jamak lah apa yg patut kan.  kang takut terlepas.  sebelum naik kt atas, roger sepupu aku yg ada kt cameron, eton.  tanya cuaca camne.  dia kata hujang petang bawak ke malam. 


 

 

okay.  dah lepas solat jamak semua, ready nk keluar jalan jalan.  memang hujan pun.  selamat je tak lebat.  mula sekali pergi naik ladang teh sungai palas tu.  penat wey jalan kecik.  seriau aku.  sampai je kt main gate............TUTUP!!!!!!!!!  dia tulis sampai kul 4.30 pm.  masa tu dah kul 4.45 pm.  pftttttttttttttttttttttttttttttttttttt.  kempunan. 

otw nk ke boh tu, ada lavender park.  ada gambar strawbery jugak.  so singgah.  ingatkan boleh petik strawbery yg diidamkan.  sekali dia cakap, strawberry dah habis kena petik musim cuti sekolah ni.  budak budak main petik je buah yg belum masak...oh hancur jugak hatiku.  beli je dalam bekas.  dia bagi 2 bekas besar tu rm15.  letak coklat sket, makanlah situ.  tak tenteram jugak makan.  sebab umar nk berjalan.  jalan tu curam woi...terkejar kejar aku menjaga umar. 

pastu hujan renyai renyai.  balik hotel.  nk mandi siap siap keluar malam cari dinner.  pergilah kami ke pekan brincang lak.  tak jauh pun, dalam 2-3km.  yg jammed nauzubillahhhh...elok elok 5minit jadi berbelas minit.  tabah tabah...ko yg nk pergi time cuti sekolah etty...diam diam....

sampai je, makan kt kedai tomyam.  apa tah nama kedai tu.  boleh tahan sedap.  banyak lak tu ktorg order.  tomyam maha pedas, aku dah order tak mau pedas, dia bagi pedas gak.  telur bungkus, nasib tak pedas, umar boleh makan.  ayam goreng kunyit.  pastu apa lagi tah.  memang sedap laaa.  dah makan baru gerak g pasar malam.  waktu ni dah renyai dah.  tp syukur lah stroller umar full canopy.  dok lah dia diam dalam tu.  diam kejap je pun.  half way pasar malam, dia nk turun.  kusss semangat.  takde nk beli apa pun kt situ.  beli jagung je.  dengan ais krim strawbery.  faktanya, ais krim tu ada lagi dalam fridge umah aku.  dari fridge brinchang, pindah ke fridge hotel eq, alihnya skrg kt umah aku. 

laki aku mcm tak puas hati aku beli tu.  sebab masa beli, yg jualnya bangla!  wakakakakakakakkaakkak...ate aku pun teruslah was was nk makan.  aiskrim malaysia wey.  yg kena gigit nk ikat tu...bahahahahhahahahahahhahahah.  nk rasa? meh datang umah aku.  kikikikikiki...

pastu balik hotel.  tak sempat pun beli souvenir ke apa kt pasar malam tu.  makan ni je kt hotel.  jagung bakar.  sedap gila.  rangup je kt mulut ni.  laki aku jagung rebus.  tak manis.  dah hilang manisnya kot.  habis sepah madu dibuang katanya.  kekekekekekek...

topi ni je sempat beli kt pasar malam brinchang.  rm10.





esok pagi, bangun siap siap untuk breakfast pulak.  dah ku cakap, buffet dia terbaik.  makan sejam gak kt cafe tu.  pastu naik hotel g toilet.  ada orang kan, lumrah alam dah makan keluarkan balik.  anak sapa lah tu.hihi...anak beranak gitu.  eh bini dia pun samalah.  hahahah

keluar balik.  cepat cepat g ladang teh boh sungai palas balik.  takut tutup.  hehe. 

jalan berliku kami lalui.  masuk main gate, dekat 2km pulak kena drive masuk ke dalam.  letih oiii...masuk masuk, laluan kereta nk naik ke cafe tu tutup...binaweee....aku datang dari jauh wey...nk naik kena naik bukit okayyy...aku idakleeeeeeee....stress ko tauuu...kempunan betul aku time tu.


 
ni nasiblah laki nk layan tangkap gambar berlatar belakangkan ladang teh sungai palas yg orang dok sebut sebut tu...jadilahhh kan...tp bila dah balik rumah, laki aku tanya ''eh kenapa takde gambar i ek?''  krikkk krikkk krikkk....kui kui kui...

balik hotel.

singgah kejap kt strawberry park yg bebetul bawah hotel eq tu.  masuk sampai tempat petik buah, tanya harga rm60 sekilo.  mak aihhhh mahal gila.  tempat lain sekilo dalam 30-40 je.  laki aku tanya kt bangla tu, kenapa mahal sgt?  buah special ke.  bangla tu boleh cakap ''experience''.  opah kauuuuu.....terus chow.  tolak stroller hala ke kea farm.  sudahnya laki aku cakap, apa kata kita balik hotel, siap siap pastu balik kang kita singgah sini.  tak payah angkut berat berat.  baiklah.  SYMP (saya yang menurut perintah). 


balik hotel.  ktorg bgtau late check in dalam kul 1pm. 

golek golek atas katil, masa ni kul 12pm kot.  tetiba kabus tebal.  tak nampak pape. pastu sejuk gilaaa....


tapi dia boleh relaxxxxx kt luar.  ko nengoklah.  aku snap ni pun dari dalam kot.  pastu risau dia sejuk ke, kembung ke, bawak lah dia masuk. 

check out.  bye bye eq.  pasni aku datang, insyaAllah eq jugak aku stay. 

singgah kt kea farm tu.  sebab dulu aku suka g situ.  sudahnya laki aku terlajak sket.  tempat tu kecik je.  benci tak best.  tapi aku cakap, baguslah tempat kecik, tak banyak duit kuar kang.  ahahahahah ampeh betul statement tu. 

tak banyak pun beli.  sayur tu betul betul aku beli rm10 dapat 18 barang.  pastu tambah lagi sebb anty tu baik sgnt.  ubi, jagung beli.  pastu tshirt untuk family.  pastu jeruk strwaberry.  pastu pokok herba.  hahaha tu je.  okaylah nk balik. 

ni penutup tahun 2013.  asalkan ada ye dak..

selamat tahun baru korang...
























14 comments:

Wawa said...

Ko pulun sume entry ari ni ek! Kriikk

meowwmania said...

amboii sonoknya umar dapat jenjalan yer...adik tu untung dalam perot lagi dah dapat naik cameron hehe..

cepat besar yer umar nnti boleh tlg mama jaga adik ^_^

Haslinda Sadiken said...

wahh..rajin ari nie mokcik etty menaipp...

ctmah said...

aku nak pulun byk2 entry tapi tak dan dah..huhu!
happy new year senah!

CikNaa said...

alahai comel nye umar senyum..

sarah shamsyul said...

Bl la i dpt g cameron lg.ingt nk g gak,tp mcm asik ujan je kan.

Ais krim tu buang jela klu da was2, u siap kate klu nk ikat kne gigit.euwwwww.xnak la mkn.hahaha

Fuziah Idris said...

bestnya honeymoon bertiga...cameron lg...xpernah pergi lg dengan hubby and anak...... kena bg cadangan ni..


RAWAT MASALAH KEINTIMAN SUAMI ISTERI

Cik Puan Rara said...

weh,kalau dr kl.ko naik ikut tapah dekat.kalau mcm kami yg kt ipoh,naik ikut simpang pulai lah dekat.hah gittew~~ hahaha.xpe lah etty.lain kali pegi time bukan cuti sekolah eh.hehehe.lain kali dtg lg,singgah mkn umah aku.lg afdal.hehe

Sharz said...

kite tak pernah lagi dapat g cameron nie...bile la dapat jejak.. :)

papaalang said...

assalamualaikum..dah besar anak ye. bila lagi nak datang ke C.Highlands? Meh singgah di galeri & BBC@MardiStation

Dhani Hayukka said...
This comment has been removed by the author.
Dhani Hayukka said...
This comment has been removed by the author.
Dhani Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp sahaja dekat
Call : +6282214441280
+6282216270779
WhatsApp : +6282214441280
+6282216270779
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan mohon maaf mau numpang promotion...Tuan/puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp sahaja dekat
Call : +6282214441280
+6282216270779
WhatsApp : +6282214441280
+6282216270779
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails