:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Thursday, August 21, 2014

humaira raihanah - 3 month old

assalamualaikum

21 ogos 2014



happy 3mo maira sayang.  walaupun asek nanges tak tentu pasal, mama sayang maira.  #sayangmairaketatketat.

maira lahir 3.5kg.  sebulan 4.5kg.  2 bulan tak g check up.  sebab???  eh bukan sebab anti vaksin.  sebab aku lupa!!!  pastu dah ingat aku lengahkan pule.  masa puasa kan.  pastu raya, galak nau beraya langsung lupa.  tup tup, eh dah 3 bulan la.  mampui.  tp start 3 bulan ni memang aku nk bawak maira ke panel je.  sebab senang pergi weekend.  malas lah aih g KK tu.  simpan le bebaik time off tu.  kalau weekend, balik klinik, kita boleh pergi jusco sekali.  bahahah.  best kan perancangan mama!

maira ni jenis bukanlah manjang senyum je.  dia akan senyum kalau dia sembang dengan dia.  raut wajah dia memang tak manis kalau tak senyum.  tp bila senyum, tu lah yg paling manis.  tp aku tak suka org kata, eiii macam lelaki.  okay fine macam lelaki, sebab rambut cacak kan.  yelah baru nk tumbuh yg baru.  tp cukup tak suka kalau reason dia cakap lelaki tu, sebab raut kasar.  pastu pegang tangan ke cakap ''ni nanti kasar orangnye''.  derrrr perlu ke???  tangan maira tu kan tembun, pastu nk cakap kasar nape??

aku kalau org jauh cakap camtu takpe.  ni org dekat, sedara terdekat.  cukup tak boleh terima bila tiap kali jumpa, cakap camtu.  doa kot.

tp  lantak lah.  yg penting aku doakan maira jd wanita yg lemah lembut, sopan santun.  jangan lembik macam mama tau!  haha.

eh perlu ke entry emo ni?





9 comments:

sarah shamsyul said...

Hahahaha.xpyhla emo.bia la org len nk ckap pe.yg penting doa mung utk maira tu,doa seorg ibu.

Die x senyum pn comel.bambam.

aznor ibrahim said...

tunggu la rambot kite panjang nanti..time tu mama bleh ckp "nampak kasar lg ke?"

erin said...

kasar?? anak dara sgt aku tgok muka maira ni..comel ya rabbi

Hana Soffelia said...

eee aku pantang gak kalo sedara2 tegur anak kita mcm2. mls la cite dia org tegur naurah apa masa baby2 dlu. tp aunty doakan maira jd anak solehah ye dan cantik mcm aunty. Eh, macam mama. hiksssssss

Mimy Hamid said...

tak kisah la maira..kecik lg pun..tp anak dara ko ni mmg ngancam..ngan kulit gebu dia..sebijik peturun ko

safurara said...

mama lembik ke? hmm mcm x jeee.

Ainul Mustafa said...

comel

Syima Syaz said...

Tang mana kasarnyaaa?? Nanti besar ni jadi gadis ayu ni... cantik kehamen ni nanti macam mama dia....

Wawa Yusoff said...

etty!

Header blog kena tukar. sentap maira mama x nak boh gambar dia :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails