:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Monday, October 13, 2014

humaira raihanah : 4 bulan

assalamualaikum

maira 21 hb ni dah 5 bulan.  tp baru g cucuk 3 bulan.  kikiki...kisahnya, masa 2 bulan hari tu, terskip. nk pergi KK malas, nk pergi panel, belum lagi register bawah tanggungan aku.  sudahnye, masa dia 3 bulan lebih, baru cucuk yg 2 bulan.  kiranya nanti anjak anjak jelah.

4 bulan lebih, berat dah 7.3 kg.  panjang 64cm.  okaylah kan.  since check up kt panel, takdelah doktor cakap apa apa.  datang timbang tu semua, masuk bilik doktor cucuk, pastu balik.  kalau kt KK mesti best kan sebab nurse tanya macam macam.  tp tu lah, malas nk tunggu lama sangat.

mesti semua orang ingat maira kuat menyusu kan.  sebab dia bam bam.  hakikatnya tidak.  dia menyusu 2 oz je.  tiap hari, aku tinggalkan 10 oz je.  untuk 5 kali minum.  depa kan mak aku yg jaga.  so aku tanya lah, cukup ke maira tu minum takat tu je.  sebab kawan kawan sebaya semua minum 3 oz lebih.  ada siap 5 oz.  risau kot.  tp mak cakap okay je.  cukup cukup.  takde lah nangis tanda tak cukup.  tapi bila setiap kali check up ada peningkatan berat badan, aku tak risau lagi.

anggap je lah susu aku tu cukup pekat dan mengenyangkan maira.  
 balik klinik hari tu okay je diam.  esoknya, dedar sket.  macam macam ragam tak boleh silap sket, menangis.  tengah menyusu dengar abang bising pun, dia punya emo.  haih.  tido kejap je, pastu nangis.  pastu muntah.  lepas muntah, terus baik.  takde emo emo lagi.  hihihih...maira maira...


ni gambar masa dia pun terjangkit selsema dan batuk.  depa ni memang dok umah je.  tp tu lah, umar raihan ni.  suka sangat dok bawah katil la.  memang la ktorg rajin kan vacum hari hari (hahahaha).  dah main habuk, selsema, batuk.  sebab suka cium adik, jangkit kt adik.  pastu mama pun kena.  sian adik......



 ni headband anty nona dia kasi.  tq anty nona....


progress maira so far so good.  cepat sikit berbanding abang.  tu normal untuk anak nombor 2 dan anak perempuan.  so takde rasa pelik ke apa.  syukur alhamdulillah, maira mama sihat dan bijak.






7 comments:

Fieda_shairazi said...

gebu betul humaira

Allene said...

hamboi.. tembamnya dia.. geram sangat...

ctmah said...

hi etty kecik!

Amy A. said...

anak kita macam sebaya beza bberapa minggu je...comel la humaira ni...booking boleh?..;p

veesakura said...

MasyaAllah!! gebu sungguh la humaira nih. ish, rasa mau geget itu pipi. auwmm

Shakina Farhan said...

aihh..geram tgk maira ni..rse nk picit2 cubit2 je..

Juls Julie80 said...

Hi baby.. Comell gilakkk hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails