:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Monday, June 1, 2015

#havocpicnic morenians at Pullman Lakeside, Putrajaya

assalamualaikum

haih, entry havoc gambang pun belum up, ni up havocpicnic pulak.  takpelah, gambang tu, tersimpan di benak sanubari jelah ek.  takde sapa berminat nk baca pun.  hehe.

macam biasa, aku ni banyak dramanya.  tapi tetap jugak sampai.  sama lah macam gambang hari tu.  last minute sgt aku join.  tp syukur lah join jugak family trip tu. 

kalini, kita buat potluck eh.  makanan kena sedap sedap.  beli ke masak, janji sedap.  plan dari hari hari tu, entah bila la start plan ni.  plan buat potluck sebelum puasa lah konon.  pastu timah kata nk sambut beday haikal sekali.  okay on 30 mei.  tempat.  masih mencari.  mula mula nk g situ, tak available lak.  nk pergi sini, bayar tapak mahal pulak.  bukan kedek.  tp kita cari tempat yg mesra poket gitu.  yelah sebab dah keluar duit makanan kan.  habis duit kt makanan takpe, jangan habis ke tempat lain.  tak worth it.  so YB putrajaya, luaskan kuasamu.  hahaha.  micha gi usha tempat.  memula wetland.  tp disebabkan ada lecehnya dengan anak anak kecik, cancel.  botani pun asal tah cancel.  last last okay pullman menarik.  yg paling best sebab open area.  anak anak g lah berlari sakan.  mak makan ek.  hehe.

pastu plan tu, list kan makanan, sapa bawak tu, sapa bawak ni.  gitu lah standard la kan.  pastu tetibe, eh tukar tukar hadiah lagi jom.  haha asal ada gathering tukar hadiah.  macam syok je.  paling syok rm10 je.  kes kes kes.  ni bukan kes kedek, tp ni lebih pada gedik. saja lah kan...bila lagi nk manja manja ng kawan kawan mcm ni....aku pun belilah barang rm10 tu.  eh tapi lebih sket lah.  takde demi kawan, tak kisah. 

result - aku dapat hadiah kak zura.  kakmy dapat hadiah aku.  eh eh korang ni.  hari tu kt gambang, aku dapat hadiah kakmy.  

aku ni kisahnye dah bincang ng laki aku nak pergi.  tapi dia kata ada kerja pulak sabtu tu, tp dia belum decide nk kerja ke tak.  aku ni, alahaiiii...mintak mintak lah dia tak nak g kerja tu.  tu pun plan asal bawak asam pedas, tak jadi.  masih lagi 50-50 kan, so masak yg senang jelah.  lagi pulak, pagi tu ofis aku ada family day.  malam sabtu tu terus tumis sambal ikan bilis.  kalau esok on, tinggal tapau je balik family day tu.  kalau tak on, aku lah makan sambal tu. 

balik family day tu penat gilee tau tak.  pastu suami lak cakap nk balik tampin.  aku gegas lah kemas beg.  eh tapi ni kira on lah.  tapi belum 100%.  anything can happen kan.  haha.  tp sambal dah siap tapau.  aku gerak kul 3.30 tau tak.  hahaha padahal janji kt sana kul 3.30.  kekekekekkekeke....

banyak sangat pancaroba.  sian aku tau.  tp at last sampai jugak, kul 6 -____________-

makan makan tangkap gambar, sembang sembang pastu balik.  ahhhh kejapnyeeee....tapi takpelah, objektif tercapai.  yg penting have fun. 

 ni gambar semua yg datang.  dari kiri cepattttttttttttttt jalan. ala tu jelah mukanya pun.  malas lak nk taip. 

makanan pulak.  okay copy paste dari ig jelah.  hehe

#‎bunbymicha‬
‪#‎cheesekutbytmah‬
‪#‎birthdaycakehaikalbytmah‬
‪#‎sandwichbykakmy‬
‪#‎sambalikanbilisbyetty‬
‪#‎kfcbynurul‬
‪#‎ayampercikbyika‬
‪#‎sosejfriesbyzara‬
‪#‎oliobydayah‬
‪#‎swissrollbywawa‬
‪#‎cheesetartbyren‬
‪#‎airbyzuradiva‬
‪#‎donatbyliza‬
‪#‎goodiesbynurul‬


 semua heaven heaven.  balik siap tapau bun micha.  dpt pulak sardin ng coklat, memang laaaaaaa....cheesekut tmah pun tapau, esoknya makan sejuk sejuk, pehhhh...sandwich kakmy sedap, eh rasa sandwich lah kan.  sambal ikan bilis aku pedas haha.  kfc nurul disebabkan datang lambat, memang tak rasa la aku, ayam percik ika tu aku rasa, memang sedap.  beli mana ika??  sosej fries zara, bebudak makan, mak buat pun makan.  olio dayah 2 perisa lagi, sedaplah, umar suka lah tu.  swiss roll renbow, maira suka.  cheesetart ren, pehhh aku tapau banyak pagi tu umar habiskan.  derrrrr...air by zura katanya air kotak win.  aku tak rasa pun kak.  haha.  liza bawak donat big apple, bila dah lama tak makan, rasa sedap je donat tu.  pastu thanks nurul kasi goodies untuk budak budak.  sukalah dorang makan coklat, main belon.  




eh eh asal gambar sama ni.  ni gambar dr tmah.  haha.
nampak sgt malas nk transfer ke pc, sume main cedok je.

pastu micha dengan baik hati, bagi ni.  eh eh jangan jeles aku dapat seplastik.  sedap, cair di mulut.  micha nk order biskut nipel.  hehehehe.....

okay korang jumpa lagi next event kot ada rezeki nak join.  simpan duit ekkk...tahun depan family trip lagi. 


1 comment:

mommychaa said...

hoi hoi hoi baru ku baca ni.

;p lapo pulak tgk byk makanan...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails