:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Friday, March 3, 2017

birthday mak dan nadiah Februari 2017

assalamualaikum

ei ei eiii...banyaknya nk kena update ni.  banyak lagi cerita belum diceritakan.  kalau nk fast lane update (eh eh bajet betul ko ni), kt ig aku mmg cepat.  tp tu la, kawan kawan yg rapat je follow ig.  kawan tak bape nk rapat, mmg takde lah dlm list aku.  yg kt ig, tak semestinya ada kt fb sebab aku malas nk share kt fb.

ok la nk update cerita sambut birthday mak & adik aku jelah.  birthday mak 12 feb lepas.  hari ahad.  sambut sekali birthday adik aku, 23 feb. dah siap pesan ng adik aku yg kerja tak tentu hala balik kul berapa tu, sila balik awal hari ahad tu.  nk makan makan.  ktorg ni kalau birthday makan makan jela.  kalini tak pergi dala ikan bakar ke apa. cliche sgt la org melaka g medan ikan bakar sambut birthday.  hahahahaha.

sebenarnya, minggu sebelum tu aku teringin sangat sangat nk makan nasi arab & humus.  omg sedapnya....hari ahad laki aku free, ktorg pergi lah makan kt bukit beruang. apa tah nama kedai tu.  pastu fikir eh minggu depan birthday mak ng nadia, kita pergi sini jela.  lgpun mcm tak pernah bawak family makan sini.

terus roger adik 2nd aku, bgtau plan.  ok semua setel, dia pun dah order cheese pie.  ok lah tu.

soooooooooo, ahad malam tu, masing masing lah bergerak ke bukit beruang tu.  malam minggu tu biasanya tak ramai org.  just nice je.  sini yg best, service laju.  tak sampai berminit minit semua dah terhidang satu satu.  ish suka lah aku kt restoran ni.  pastu harga dia best gile.  tak mahal.  maybe restoran ni area MMU kot dan sebelah MMU tu hostel student UTeM.  so consider harga student gak kan.

malam tu kami order 2 jenis nasi arab.  sorry lupa.  tp dedua kambing.  haha barulah nasi arab kan makan kambing.  dan of kos aku akan order humus with bread.  humus kt sini sedapppp....aih aku sorang je pun boleh makan.  lepas tu suami aku order roti apa tah, cicah dengan kari kambing.  roti tu biasanya bila dah sejuk kejung.  dan lain lain order minuman jelah.  aku stick lg dengan jus nenas dia.  pehhhhh....adik adik aku order shake vanila, jus honey dew la bagai.  mak teh o panas je (ek eleh mak ni), suami aku tah lupa order apa.  semua sekali bayar RM113.  ok sangat sangat kan.  sebab nasi tu 2 large tau.  alhamdulillah.

well, tau lah kalini ikut tekak aku kan.  tu sebab ke sini.  so utk family aku, ini adalah 1st time dorang makan humus.  bahahahah semua terkulat kulat apeni apeni.  kikikikikiki....

kek adik aku order pun sedap.  kek tu dah habis makan baru ktorg potong.  macam dah kenyang.  tp bila ngap kek tu, eh sedapnyeee....last nya habis jugak kek tu.  tp saiz dia sedang2 jela.  tak besar pun.  cheese pun tak muak sangat.


 ni jela hadiah utk mak.  pastu kang bulan 4 mak dpt hadiah lg sorang.  hahahah (ni ayat laki aku). 

semoga kedua-duanya dilindungi Allah SWT selalu.  dimurahkan rezeki adik aku dapat kerja yg lg bagus dr sekarang (office hour), diberikan kesihatan yg baik untuk mak aku....banyak lagi doa utk keluarga aku, tak larat nk taip.  lol.


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails