:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Friday, November 18, 2011

rezeki Allah takkan putus

hello hello

terima kasih pada kak ajie sebab dia menyokong kata hati aku....terima kasih banyak kak!

terima kasih juga pada kawan kawan yang menyokong tindakan aku. nk kata tindakan tu bodoh, entahlah. yg penting aku ikut kata hati aku.

alhamdulillah, rezeki aku mencurah curah. genap 5 bulan bernikah, dapat tau pregnant. whooooppppp!!!! hehe. lepas 2 minggu dapat tau berita best tu, dapat kerja lain pulak. kerja government which is kerja yg selama ni aku kejar!

rezeki anak kan. sebelum ni tak percaya pun pada tu semua. alhamdulillah, sujud syukur aku. bergenang air mata bila dapat parcel tu. lagi lagi terharu sebab suami yg over excited. aku tau, dia gembira sangat sangat dapat berita aku dapat kerja gomen ni. terima kasih suami, menyokong tindakan aku kali ni.

mulanya, aku plan nk notis 24 jam je lepas dapat gaji hujung bulan ni.

tapi aku ragu ragu.

aku diterima kerja dengan baik, jadi biarlah aku keluar pun secara baik walaupun lepas ni takde siapa nk ingat kt aku. aku nk keluar dengan bermaruah walaupun notis tak cukup. tak mau buat macam org lain buat [notis 24 jam].

aku percaya pada rezeki Allah.

biarlah dapat separuh gaji untuk survive bulan depan. dari dapat gaji penuh hati tak tenteram.

bukan apa, bos aku ni terlalu baik untuk aku buat 'jahat' pada dia. setiap hari dia tumpangkan aku pergi dan balik kerja waktu suami tak boleh hantar & ambil aku. dia yg sah kan jawatan aku, tinggikan jawatan aku walaupun takde kenaikan gaji. dia yg fight aku dapat macam macam kemudahan sebagai seorang pegawai. dia yg banyak bagi ilmu dalam perlesenan ni. walaupun di anggap buangan di transfer ke branch ni, tapi aku bersyukur. banyak tunjuk ajar dari dia. tu yg buat aku sayu hati nk bagi notis tiba tiba.

aku ni nampak je macam hua-hua, tp tau le hati aku lembut walaupun mulut tak berapa nk cun. =)

tak kisahlah apa orang nk cakap, nk cakap aku bodoh ke apa.

yang penting hati aku tenang setenang tenangnya sekarang. =)

aku gembira dengan keputusan aku.

aku percaya pada rezeki yg dah ditentukan oleh Nya untuk aku sekeluarga.

tutup buku lama, buka buku baru....kerja yg lain menanti......

selamat tinggal ev! sedih pulak!

5 comments:

veesakura said...

alhamdulillah..namo sedih2. be happy! :)

Hunny Kitty said...

:) take care..jgn stress

e.t.t.y said...

veesakura - dpt kerja best mestilah tak sedih. hehe

Hunny Kitty - yeah, thanks babe...

meowwmania said...

eh apa pulak tindakan bodoh,bknnya senang nak dapat, mmg terjamin masa dpn...abaikan je ckp2 org tu

dulu masa kite amik keputusan nak join gomen pon byk jugak mulut yg berbunyik kata gomen gaji kecik lah tak produktif lah ahh! persetankan itu semua yg penting nawaitu kita dan komitmen kita menjawat jawatan tu..

smoga mak etty akan trusssss maju ;)

Hayati A.G said...

slam..tetiba saya rasa happy juga dengar berita yang baik2 nih..:-)
amin semoga dipermudahkan segalanya...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails