:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Friday, June 8, 2012

BP naik tinggi

assalamualaikum

hari tu check up, siap check BP 2, 3 kali.  2 kali dengan nurse, sekali dengan doktor rina.  tiga tiga tu failed.  bacaan tinggil

BP - blood pressure.

haih...benci tau.  dah hujung hujung pulak ni.

doktor rina kata kena monitor BP tu selalu.  kalau tinggi sangat, maybe kena masuk ward, rehat dalam ward, then tak boleh tunggu sampai EDD.  kena induced!!! perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....

aku perasan, BP tu jadi tak normal lepas accident hari tu.  first time nurse check BP masa kt ward, nurse kata tinggi.  lepas tu okay dah sampai discharged.  tp sekarang tinggi balik.

okay, nk kata family history, maybe kot. mak aku mmg HighBP.  tp dah kena hujung hujung ni macam tak logic je kan.  ni mesti sebab accident hari tu..musti musti musti!!!

sampai office, mesti aku tertengok kt parking lot, then terbayangkan si BUJANG aku ada kt situ.  pastu bergenang air mata.  haha.  dramanya.

jadi, lepas balik check up dengan doktor rina itu hari, dia suruh aku pergi klinik 2 hari sekali.   check BP.   okay aku dah pergi.  pergi klinik pelajar je.  kata kerja kt IPTA kan. mudah bukan???  =)

hari first, memang tinggi gila.  siap tangan aku kebas gemuk gila lepas kena pam tu.  merah gila okay.
hari kedua, sedang sedang tapi still dalam stage yg tinggi.
hari ketiga, aku tak pergi!! hahahahaha.

ya Allah...etty...kenapa degil sangat ni...???

okay, esok pergi panel.  boleh scan then tau berat anak berapa.  sebab aku rasa anak aku macam dah 3kg lebih je.  aku dah makin berat nk bawak perut.  haha.

bye.

4 comments:

ibuhebat said...

hope semuanya ok :)

With Julia said...

kelakarlah bca entry etty...itulah penangan HB tinggi neh sama ar ngan jue...asyik2 bila time chekup je dr. kata haaaa neh border dh neh...kena jaga2...nak jga cm ner lagi kan bila jga je naik...so kena wat x tahu je kot mesti x naik ahahhaha ;) yg ptg happy always ye

With Julia said...

kelakarlah bca entry etty...itulah penangan HB tinggi neh sama ar ngan jue...asyik2 bila time chekup je dr. kata haaaa neh border dh neh...kena jaga2...nak jga cm ner lagi kan bila jga je naik...so kena wat x tahu je kot mesti x naik ahahhaha ;) yg ptg happy always ye

cherry su said...

Great article, it's helpful to me, and I also like the useful info about oyster pearl.This reading mother of pearl pendant article is definitely eye-opening and inspiring.If you get a chance pop up by my page, maybe you would like pearl jewelry set.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails