:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Tuesday, October 8, 2013

meet the blogger : anez zamri

assalamualaikum

anez.....anez....camne eh permulaan perkenalan kami.  tah.  aku lupa.  tp hari ke hari, ktorg makin kamceng.  mungkin sesama orang perak.  pulak tu dia kerja kt teluk intan, tanah tumpahnya darahku.  tu pasal boleh get along sesama.

dia wasap aku, cakap masa birthday nanti, dia nk datang melaka.  bawak hannah pergi zoo melaka.  sebelum tu dia tanyalah mana hotel hotel kt melaka ni.  so aku pun tolong mana yg boleh aku tolong.  aku pun guide dia mana patut keluar tol bla bla bla.

rezeki anez, asri, hannah datang rumah aku.  sebab waktu tu pun, aku baru masuk rumah tu.  mula mula ingat jumpa kt luar je since minggu yg hectic tu, aku dok umah mak aku.

aku pun bagitau suami kawan nk datang rumah.  boleh ke tidok.  dia kata boleh laaaaaa, tetamu tu kan rahmat, pembawa rezeki.  dia siap tanya aku nk masak apa, dia bagi duit suruh aku pergi mydin beli ikan.  aku pun ingat nk masak asam pedas ikan parang.  so jumaat tu dah sesiap beli barang basah.

hari sabtu, aku lengang lengang dulu tengok tv, tido bagai.  sebab anez kata dia pergi zoo dulu.  aku bajet bajet, kt zoo mesti lama punya.  zoo melaka kan besau.  pukul 12+ baru aku g dapur sediakan bahan.  waktu tu pulak, anez sms cakap dia dah gerak g umah aku.  mau tak kelam kabut aku time tu.  aku sorang je kt dapur.  mak tak tolong pun.

tp takpe, selamat gak sebab anez singgah tesco depan umah aku tu.  so semua sempat masak.  simple je lauk aku hari tu.  sebab blur tak tau nk masak sayur apa.  last last ikan parang masak asam pedas, ng sayur kubis+kentang masak sup sebab aku fikirkan apa hannah nk makan.  sian hannah takde lauk.  sebab waktu tu umar makan puree.  tonsil bengkak kan.  takkan hannah nk makan puree gak kot.  hahahahahhaha....

suami aku takde hari tu, dia ada sukan.  so mak aku je tolong melayan.  ng adik aku tolong layan hannah dengan umar.  umar time tu dah sihat sikit berbanding sebelumnya, so mood okaylaaaaaa...

anez mengada tau.  dia siap bawak cheesecake. aku tipu je cakap teringin kt segram dia.  sekali betul dia bawak.  macam macam anez bawak.  dia bagi aku hadiah masuk rumah baru.  dia bagi umar kemeja ng belon.  ish ish ish....sayang aku kt ko nez!!!

memula aku suruh dorang minum air sirap dulu.  sebab penat kan.  pastu baru hidang makan.  suka aku tengok hannah makan.  anez jangan cakap, banyak dia makan woi....bahahahhahahaha....suka suka suka...!! bior gemuk macam aku.

aku je takde selera nk makan lauk yg aku masak sendiri.  sampai kesudah aku tak makan ikan parang tu tau.  sedih je.

pastu dah makan makan sembang sembang lah apa lagi.  saje je suruh anez mandikan hannah, saja nk dorang lama lama kt rumah tu.  ada kawan sembang sihat sikit aku.  bukan apa, waktu tu aku tengah demam.  memang badan aku lemau gila.  so bila ada kawan, rasa sihat bertenaga je tau.  tp agak lama gak lah anez kt rumah.  mau dua jam kot.  nasib lah asri tak bising kan.  sian deme, dok atas lantai je.  sofa takde...hehe.

anez balik.  sunyi balik rumah aku.  terus rindu kt hannah.

cheeky betul hannah tu.  suka aku tengok dia.  senyum gelak manjang.  sorrylah hannah, abam umar baru baik demam, mood tak berapa nk okay.  


 gambar amik dari blog anez.  tengok lah muka aku time ni, sembap betul.  masa ni tonsil pun bengkak, telinga pekak & berdesing.  nk uruskan rumah pun takde mood.  tengok umar tak beri kerjasama betul.  hannah tengok je peel abam dah ropa gitu.


 hihi paling best, hannah cium umar raihan.  wahahahhahaha...anez tangkap gambar, aku record video.  ada lagi dlm hp ni tak sempat nk upload masuk fb.  tp dedua comel.  


ni hadiah anez bagi.  suami aku cakap, nanti nk tampal frame kawan u bagi tu.  tp tah bila nk buat tah.  sebelum raya haji kot.  raya haji ni berseri gak umah.  


tengok lah blog anez.  dia ada tulis entry gak pasal hannah jumpa umar raihan.  hehe comel gila dialog dia buat.  

okaylah, takde mood nk tengok blog lama lama.  nk muntah.  

aku taip ni pun macam budak darjah 6 punya karangan BM je. 

anez, jangan serik eh datang rumah aku.  insyaAllah nanti ko datang lagi, tak payah makan bersila lagi.  tengok tv pun tak payah atas lantai lagi.  ko datang lagi kang, semua tersedia untuk ko.  bahhahahahahahahah.....insyaAllah nanti aku balik perak, aku roger ko.  

semoga persahabatan kita kekal untuk selamanya okay.  no gaduh gaduh. jangan cakap cakap belakang.  i dont loikeeee....wakakkakaka

love u anez....love u hannah.  takkan nk cakap love asri pulak kan.  baik aku cakap love kt laki aku.....kikikikikikikikikikikiki..................................

8 comments:

~ NANA ~ said...

ahhhh kalau i dtg pon i nak mkn asam pedas air tangan mok etty!!!

e k i n ♥ y u s r i said...

nnti ekin pegi melaka, ekin roger2 etty ea

Hana Soffelia said...

etty kalo aku ckp nk g melaka, nk roger2 ko, ko layan tak aku? hahaha

Umi Qi said...

etty....jgn lupa Umi Qi ye hehehhe

Mommy_Cha said...

MAK ETTY TGU AKU LAK NAK DTG. KO NAK APE SBG BUAH TGN? PICC NAK???
#sori tercaps lock. muahahaha

Mimy Hamid said...

etty tunggu kakmi dtang gak

Cik Puan Mimi said...

Alaaa sume dah jumpa etty. Aku ni kawan dr ble lagi x jumpa2 pon ko lagi weh....

Cik Puan Rara said...

alaaaa jeles ah cm ni.xlove aku pon.hahahaha.wei nt aku nk g melaka jugak.bawak princess pulak.hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails