:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Wednesday, October 23, 2013

umar raihan nk dapat adik. sekian!

assalamualaikum

alhamdulillah.  masuk rumah baru, anak pun nk dapat yg baru.  haha straight to the point sangat kan.

kan aku cakap dulu, ada entry aku tulis nk masuk rumah hari sabtu.  hari jumaat tu, aku rasa semacam sangat.  sebenarnya hari jumaat tu, lunch hour aku balik rumah baru jap.  tolong kemas.  sapu sampah, mop lantai.  pastu mestilah penat kan.  balik office, mmg aku penat.  ingat lagi nk zohor tu, aku sembang ng nani ikin.  aku cakap macam aku peknen je.  symptom.  kerap kencing, pastu perut aku sakit.  ikutkan memang period dah lewat.  tp beberapa hari jelah.  aku ni, kalau lewat datang bulan, apa ku kesahhhhh...tp kali tu, semacam aku kesahhh... naluri aku tetap cakap aku pregnant!

pastu, petang jumaat tu, aku balik jugak ke rumah baru.  time tu, nk tengok perabot katil datang.  aku ni dah rasa macam nk demam je.  aku pun baring kt bilik tengah.  ingat nk tido, tp tak boleh.  so layan wasap jelah.  pastu suami aku panggil dah jom balik rumah mak.  bangun je rasa flat gila badan aku.  so aku cakap dengan suami, yang kita balik satu kereta je boleh tak.   kereta i tinggal.  tak larat lah nk drive.  so balik lah kami satu kereta je..dalam kereta sejukkkkk gilaaa wey...aku suruh laki aku off ekon.

sampai rumah pun, aku rasa badan aku sejukkk je.  tak mandi pun.  basahkan mana yg patut je.  tu pun, masuk je bilik, aku selubung dalam selimut.  tak tahannnnn..

okay hari hari seterusnya...aku demam.  kebetulan umar pun demam.  so sesama demam lah kan.  hari isnin EL - umar demam.  hari selasa MC sebab umar demam lagi.  hari rabu balik emergency sebab taska call, tengahari tu aku berselubung dalam selimut gak weyyyy.....penangan demam. 

sebenarnya aku test UPT hari isnin maghrib tu rasanya.  hahah tak menyabor test maghrib kan.  ikutkan pengalaman lepas, kalau double tu, slow je kan dia naik lines tu.  samalah.  bila dah nampak dua lines, aku blur gilaaaaa......pastu adalah sikit mengeluh.  bahahahhahaha...keluar je toilet, bawak UPT nk tunjuk kt suami. dia dah sibuk tanya.  camne camne???  aku senyum senyum je...cakap takkk...(bukan menidakkan, saja nk kurangkan gundah gulana). 

kebetulan umar ada dekat ayah dia.  terus aku ambik umar raihan, aku peluk dia kuat kuat.  sambil tu tak sedar aku menangis beria.  aku peluk, aku cium umar.  dalam hati aku cakap -mama mintak maaf kt umar- tah lah aku tak tau kenapa aku terdetik nk cakap camtu.  tp memang waktu tu aku sedih sangat.  moment yg paling hibaaaa..sebab suami aku pun menangis sekali waktu tu.  tak taulah dia menangis sebab apa.  tp lama lah aku peluk umar.  umar pun waktu tu diam jeeeee....

barulah aku sedar, kenapa lately tu aku jadi baran sangat sangat....umar meragam sikit, aku naik angin.  tu yg sebenarnya aku nk minta maaf kt umar kot. 

esoknya selasa yg MC tu, aku g scan. tp belum nampak lagi waktu tu.  mungkin time tu baru 5w. 

yg mula mula tau pasal ni geng wasap kedok kedok.  beria memasing suh aku test.  sebab aku ckap symptom aku tu kan.  ni ctmah lah pulak pasal.  jangkit dari dia.  wakakakakakakka....

then last week, aku pergi klinik scan lagi.  dah nampak kantung.  waktu tu maybe dalam 9w.  banyak lagi minggu yg aku kena tempuh pasni.  banyak lagi tragedi air mata gembira, sedih, loya.  uweekkkkkk...kembang tekak aku taip loya tu. 

sampai sekarang belum lagi buat buku merah.  nanti nantilah....

due date mungkin bulan mei tahun depan.   exactly tak tau lagi.  doakan semua berjalan dengan baik ekkkk...

nanti aku cerita pulak, cabaran terbesar bila dah masuk rumah baru dengan mengandung ni. 

cau bedah!

25 comments:

ctmah said...

aku ke etty?haha!
pasni ko nak seru sape plak?
moh kite seru kak mimi beramai2..haha!

ingat..jgn marah2 lg k..tenung mata umar tu sedalam2nya..ecewaaaah

Cik Puan Rara said...

wehhhh panas mata aku baca entry ko ni weh.sedih masa ko kata ko peluk umar n nangis tu.huaaaa wehhhh~ xpelah.rezeki kan.aku xnk join ko k.aku tetap nk beranak 2017.hahaha

Ilya Melissa said...

tahniahhh~ hai etty, salam kenal. Nape ek. Kite time peknen dlu pun mmg barannn je..huhuu buruk perangai. Hehe

Cik Emie said...

Tahniah etty..ni rase nak join peknen gak ni!
Tahniah abag umar gak nk naik pgkat :)

SyimaSyaz said...

i detect masa i baca entry u bawah ni... jgn maraaa...

nak nangis pulak baca part u peluk umar tu. actually hari tu i pn rasa yang sama.. siap nangis lagi ckp sorry aisya..sorry aisya.. sbb piyed i lewat 2 minggu.. tak penah2 gitu kan.dgn symptom sume dah keluar. tapi agaknya memang bukan rezeki atau Allah tau apa yang terbaik untuk i, aisya n husband i... exact 2 weeks i piyed.. luarbiasa banyaknya...

so congratz etty.yakin itu rezeki yang baik dari Allah swt.

MimahAjil said...

haha..tahniah ye Etty.aku tumpang gembira utk ko...tkpela.same2 kite berjemaah jadi mommies 2anak thn dpn.InsyaAllah.

Hana Soffelia said...

seru nama aku leh tak? nak pregnant gak la thn depan.

PANG!!! gedik sgt bunyi.. HAHAHA

take care etty.

♥ ROS ♥ said...

Ros pun gitu jugak masa pregnt humaira... Tp asben peluk ckp jgn ngis krn marah auni, allah da tetapkan dah... Hehehe...

Btw..tahniah tau..geng jemah dah tau lama dah..wakakaka

erin said...

congrats etty ku sayam, rezeki ko cepat, alhamdulillah, nanti umar dpt kawan, mesti dia seronok :)

Misz Pinkie Winkie said...

take care etty..kan bila kita pregnant akan sayu jerk tgk muker anak..lin pon sama...pelok anak kuat2..rasa macam alahai nak cepat sangat masa berlalu..tapie janjie pada dirie..dia takkan kurang sikit pon..sbb sama2 pon dari rahim yang sama..mudah2an etty.

cuma penat bila pregnant nie mmg lain macam sikit.ntahla penatt sangat.

cikpingu said...

btabah je la..klu muntah2 tu...hahaha... harap etty cekal ngn kerenah umarraihan comey lote tu...

hazlina azmi said...

tahniah dear....blogwalking..jemput follow blog saya dan bertukar2 link ye..http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

puansazusarin said...

Tahniah!!umar nak jd abg long..

SweetLikeWhat said...

jaga diri bebaek..jangan sedih2 dah k..aku doakan mu kuat tempuh hari mendatang..

Aeen said...

congrats etty....t8 cre au...:)

Mommy_Cha said...

mak etty:
"sila bayo yuran keahlian anda.
lama dah tertunggak.
sekian"

dari pengerusi badan induk majlis mak-mak beranak 2.
;p

Mommy_Cha said...

mak etty:
"sila bayo yuran keahlian anda.
lama dah tertunggak.
sekian"

dari pengerusi badan induk majlis mak-mak beranak 2.
;p

DYatie said...

Etty oi.. dah terikut nangis pulak arissa ni ha.. sobs! Gitu la gamak nyer kot kalau daku daku pregnant second nanti. Huhuhu. Btw dear, take care ye. Tahniah. Alhamdulillah. Umar dah dapat title abg long.

SeputihSalju said...

tahniah etty.. jga diri n kandungan ye.. :-)

Mimy Hamid said...

ada gak ko sebut nama geng wasap kedok kedok...rasa vangga gak..heheheh teringat kitaorg push ko dik..hahaha gempak gile wasap

Sharz said...

congratz etty!!! kalau bulan May cam same je ngn kite.. :)

mrs kayrul said...

tahniah etty...bertambah la anak buah dalam gojes nanti...hehhehe

Mama Damia said...

mak etty: br jupe blog dikau..jg diri ye...

Maria Firdz said...

salam kenal...

by the way... tahniah...
insha Allah.. ank kita sebaya nanti... :)

Umi Qi said...

dah lama sgt umi Qi x masuk rumah blog etty nih....hehehhe sonok yer baca hehehhe nanti update lg eh geng kedok heheh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails