:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Thursday, July 26, 2012

umar raihan : cukup 44 hari berpantang

assalamualaikum

yahoooo....cukup dah 44 hari...tak tau camne nk raikan kemerdekaan ni sebab gemuk lagi...sobsss....tak tau berapa kg skrg.  suppose semalam ada check up ng pakar pasal high blood aku ni.  pakar akan tentukan aku high BP masa pregnant je ke atau sampai bila bila ada high BP ikut mak aku.  tp aku tak pergi.  malas kot reason dia.  hehe...

tapi harini kena pergi jugak ke GH tu.  almaklumlah rumah kedua yg jarang jarang dikunjungi.  hehe.  harini sebab nk amik darah si umar raihan tu.  yelah dia kan kena breastmilk prolonged jaundice.  so memang akan follow up.  kalau dulu seminggu sekali, sekarang 2 minggu sekali.  so next week jumpa paed, paed akan decide pulak berapa kerap nk jumpa lagi.  maybe sebulan sekali, maybe dua bulan sekali.  tapi kalau kena prolonged jaundice, tak salah sampai setahun kot kena refer paed.

begitulah takutnya kita pada jaundice.  jangan main main.

masa kt paed dept. seperti biasa, masuk ke bilik 9.  sebelah aku india.  dia tanya baby kecik pun kena inject ke.  aku yelah kan jelah, then tanya u kenapa???  sekali tu nurse yg biasa amik darah umar raihan suh aku masuk bilik nurse.  umar raihan dah rengek rengek.  sumbatkan jelah kesayangan dia tu kan sampai tertido.  agak lama kemudian, nurse panggil.  waaa sian umar raihan.  kena kejut tido dia. pastu nurse pun cakap, india tadi tu anak beranak kena TIBI..!!!  masya Allah....takut aku...dah lah gap tak berapa jauh dengan dia. Ya Allah lindungi kami dari penyakit berjangkit mu Ya Allah....

teriak kemain umar raihan.  oh yea, sebab dah biasa anak kena cucuk amik darah, aku dah okay dah.  kalau dulu memang lah ikut teriak sekali.  tp sekarang dah okay even jauh di sudut hati, biarlah mama yg take over tempat anak....cetttt cakap lebih, mama lagi takut dengan jarum.  haha.

selesai, pergi ke kereta, cerita dengan suami pasal india tu. sekali aku lak kena marah asal duduk dekat dia.  aikkkkkkkkkkkkk....aku tau ke....??????????
sabar jelah nokkkk....da lah tangan umar raihan berdarah darah time tu...haishhh...memang sabar tinggi aku sekarang ni......hahahahahahha...

lepas tu bergerak kami anak beranak ke tempat kerja aku.  sebab nk anta slip bersalin dan mc.  mula mula plan nk bawak umar raihan naik atas.  tp fikir balik, hahahahahah office aku tu berhantu.  so tak payah bawak.  pastu kawan kawan aku meroyan asal aku tak bawak anak naik atas.  kahkahkah..saja nk simpan anak...

pastu semua lah cakap aku kurus bagai.  hoiii memang lah..dulu aku boyot....tak tahan si raja tu, kata aku makin lemah lembut.  hahahaha...andai lah kau tau raja, perut aku ni dibelah..kalau aku tengking ko, terburai perut aku kang..kahkahkah...

rasa cam best nk masuk kerja jumpa kawan kawan...tp bila fikir rindu anak, haissshhh camne ek...haha...

tu jer cerita kosong sempena memperingati hari terakhir berpantang.

kita jumpa lagi 2 tahun ye berpantang.  bahaya kalau jumpa next year.  hahaha....


7 comments:

Madam Lala said...

kikiki... kelakau tang raja n marah terburai perut tu...scary...

Lara is Veelara said...

hehe....i pun baru nk buat entry psl da merdeka ni.tp mls....

Ayat last tu best,jupe lg 2 thn..klu i ( insyaAllah) lg 4 thn.wahh gitu.skali tgok aku bpantang dlu thn dpan.haahahaha.*eh tak leh....insaf tgok perut sdiri*

With Julia said...

sonoknya dah merdeka...wee julia dok berperang hari dan saat neh x tau bila tarikh sebenar nak bersalin...lagi pun ikut tarikh edd ramai antaranya geng2 mummy blogger x ikut edd...moga dear happy senantiasa ye ;)

ctmah said...

seronoknya ek dah habis pantang.leh bedal mamam macam2 ni.ahaha

aTy _faRed~ said...

heheheh..besh kan biler dah habes berpantang..ley merayap kuar umah...eerr..aty dulu tak habes pantang lagi dah gi ikea..;p tapi pantang lain aty tak kesah sangat..cume pantang makan aty betul2 jage...sampai sekarang pon masih pantang lagi...huhu..;)

MimahAjil said...

untung la dah habis pantang...
slalu dpt baca je cite psl umar raihan..tk sempat nk komen..tahniah ye..sy lg 4hari nak berhorey mcm awk...hehe

e.t.t.y said...

Madam Lala - yelah kak. kang aku betempik kang...mau tak terburai. hahah..

Lara is Veelara - dah merdeka, apa lagi jom dating jusco. tunjuk perut sapa lagi besar. hahahahahaha

With Julia - takpe julia, enjoy the moment lah. nanti siyes rindu anak golek golek dalam perut. mcm kita, rindu nk mengandung tau...tp bersalin, eiiiii....

ctmah - tk boleh lah you...kena diet lagi ni...

aTy _faRed~ - kita yg czer ni mmg kena jaga makan even dah habis berpantang. silap makan, habislaaaa...

MimahAjil - aaaa tu yg best tu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails