:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Saturday, September 22, 2012

umar raihan : 3 bulan check up

assalamualaikum

baru ada masa nk update...hehe.

umar raihan 3 bulan 12 september hari tu.  tp check up seminggu lepas tu.  sebab kan baru masuk kerja, tidak syok mahu ambil cuti mahupun 2 jam.  gomen takde half day.  main 2 jam je.

so tarikh check up 19 september hari tu.  kt klinik desa sebab jimat masa.  kt KK kang ramai org.

berat:  5.2 kg

tu je aku ingat.  panjang semua tak ingat.  haha.

aku rasa seminggu ni anak aku turun berat badan.  sebab bila aku kerja, dia tak menyusu sgt.  aku start kerja hari tu, train lah gak dalam seminggu.  aku try guna puting NUK.  tah lah, kejap okay kejap tak okay.  pastu weekend last week, time aku mandikan dia, rasa ringan je badan.  sah lah kot turun sebab tak menyusu kan..

aishhh.....jgnlah tak mo menyusu nak...penat mama pam tau...

cucuk macam biasa, menangis.  haha.  anak aku ni dah selalu kena cucuk.  sian dia...

balik rumah, terus bagi ubat demam.  masa cucuk 2 bulan alhamdulillah tak demam.  masa tu balik balik terus bagi ubat.  tp dia muntah macam air terjun lata kijang.  pastu tukar baju lubang lubang tido bawah kipas, terus demam pun segan nk jengah.  masa tu ktorg g klinik pagi..

tp cucuk kalini, bagi ubat okay dia telan takde luah balik.  pastu terus letak towel basah atas kepala.  susukan dia, pastu tido kejap.  siang tu okay lagi.  haaa dapat malam....meragam.  bak kata orang melaka, dedau kot.  nk kata demam, tak demam.  tp maybe badan tak berapa nk sedap.  menyusu pun sampai kena paksa kot...haaaa stress mak....melalak lalak...

esok pagi, pegang badan mcam panas sket.  amik termometer, 36.7.  check aku punya badan pulak, 36.2.  ohhh kiranya masih di tahap normal cuma dia panas sket.  so mungkin nk ke arah demam.  aku pun SMS bos, EL.  dah kalau anak sakit, mak mak ni lah yg akan EL kan...kan kan kan...

siang pun bit cranky.  tp under control.  aku still check temperature dia.  masih dalam range suhu tadi.  so bagi ubat lagi.  nurse suh bagi 2ml.  tp aku bagi 1.5 je.  tu pun masuk tah berapa je.  byk luak.  haha.

petang tu dah okay, mandikan dia awal.  dalam pukul 430 dah mandikan dia.  takut mandi lewat lewat, demam kang...

sian dia tau...dedau ye nak....

agaknya, cucuk ni jadi punca dia nk demam.  sebetulnya kami suami isteri memang demam.  tp dia kuat lagi nk ikut mak ayah dia.  ayah dia demam panas sangat sampai satu malam tu tak balik melaka.  dok tampin sebab takut anak jangkit.  dia pun dah transfer demam kt driver dia ek...haha.  gitu kuat kan...
so bila dah cucuk, badan yg sedang sedang nk kuat ni, kalah lah sikit.  tapi kalah sikit je tau...still kuat lagi.  hehe..


ni balik dari KD.  baru bangun tido.  


mama agah boleh lah senyum lagi....cer kalau tak agah, monyokk je muka....


ni tengah dah tak sedap badan.  ajak main camera jap...


selalunya hala camera, nak dia senyum.  tp masa ni tak lalu nk senyum...



risaukan bila anak sakit.  

alhamdulillah, anak dah sihat.  yg aku risau ni, aku punya selsema ni tak baik baik...janganlah jangkit kt dia....



5 comments:

aTy _faRed~ said...

Bambam..!!! Geram tengok...semoge cepat sembuh yer nak..

Syima Syaz said...

dah bambam dah dia....
tiap kali nak cucuk anak mmg risau la takut dia demam..mak dia plak jenis tak tahan badan kalau kena overnite...blh muntah2...

i rasa cucuk kt KK sakit sbb i cucuk kat KK beberapa kali sakit gile sb tu bawak aisya gi private..tk sakit.KOT LA... haha

Veelara said...

selsema lg seksaaaa nk jg sbb hidung die tsumbat,xleh bnafas....serius...kesian kt die pn iye gak....

miszatie said...

ni comel sangat ni terlebih bambam!!..geram tgk..x sbr..doakan atie pregnant awal eh..^_^

Wawa said...

ala mata da sepet sbb bambam sgt...hihihi...cute!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails