:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Tuesday, November 20, 2012

umar raihan : mama jawa's style.

assalamualaikum

mak aku cukup tak berkenan aku buat camni.  pastu sibuk lah kutuk anak aku anak jawa.  hahaha.  eh memang jawa kan nak kan???  ikut mama lah kan.  kalau ikut ayah, anak cino celup.




dulu masa kecik kecik, aku selalu buat camtu kalau main masak masak.  alah main tu kan mesti ada watak dan perwatakan.  aku selalu amik watak mak mak yg berpewatakan ala ala ibu mithali.  anak aku mestilah bear coklat aku yg dah sama usia ng aku tu.  eh siyes, bear tu sama umur.  ada lagi sampai sekarang.  pastu mesti nk buat kendongan untuk bear aku tu.  oh org jawa memang camtu.  panggil wrap huh wrap konon, hahah dipanggil kendongan.

bahan bahan:  hahah

kain batik lepas

cara cara:  hahahaha

ikat mati kt belakang.
bila nk pakai, selempang
adjustkan keadaan anak.
bagi dia selesa.

so far, jawa style ni memang aku dah try merata.  dlm kereta, dlm rumah.  keluar g kedai pun kedai biasa jelah.  belum lagi ke mall.  sebab takde masa lagi ke mall.

relax je kan pakai camni.  stylo apa.  org pandang lagi bangga.  apa yg mak aku kata malu tah.  sapa lagi nk teruskan warisan camni kalau bukan anak jawa yg hampir jadi kacang lupakan kulit ni kan...

anak aku selesa je dalam tu.  kalau tidur, memang lama.  well memang tak boleh lah nk manjakan anak camtu.  kang tak mo turun asyik nk bergendong je.  tp fikir balik, dia ada masa dengan kita bila kita cuti je kan.  sabtu ahad.  hari bekerja, jumpa paling pun pukul 7.  pukul 10 dah masuk tido.  aishhh...kekurangan kasih sayang kot.  so kalau sesekali manjakan dia camni, tak salah kot.  kalau aku lah, aku suka je anak aku mengempeng camni.  bonding tu penting dalam tumbesaran anak.  aku tak mau dia manja dengan org lain.  manjalah dengan aku kan.  aku mama dia.  so aku memang tak kisah kena angkat dia camni, tido kan dia.

sakit belakang memang takde.
memang selesa.

so aku jgn lah berangan nk beli wrap, sling bagai.  ko org jawa, pakai jelah kain batik tu aaa... =)

selamat duittt....mahal kot benda benda tu semua.  

nasib suami aku tak kesah aku pakai camni.

so sesiapa yg jawa jawa tu, jangan ngade ngade nk beli wrap, sling ek. guna je ni.  haha siap paksa.

#syima #cheyan...dan jawa jawa sekalian.

kukukukukukukukukukukukukukuku...

6 comments:

Madam Lala said...

da mcm kemboja jual kain, bawak anak bai... huhu

e.t.t.y said...

@madam lala - kemboja tu tiru jawa tau...haha

Veelara said...

hahaha.syima kene....ok je cmtu,nape nk malu.....hehehe..tp umar muka cino celup

With Julia said...

eety...wooooo gadis jawoooo...bgus sekali! hehhe tomei baby eety..mesti selesa bangat dia duduk dlm tuh kan.. :)

Hazz said...

stylo gak pe ;))

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

hehee.. old version punya ni.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails