:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Friday, November 9, 2012

umar raihan :: toys rembatan jcard day. upah behave.

assalamualaikum

sebenarnya td karang entry berkenaan NIP tu.  tp nanti nantilah post.  tunggu keadaan redaaa...hehe...

eh semalam kt jusco bandaraya [melaka ada 2 jusco, ayer keroh & bandaraya]..ada jcard day tau.  hewwwwhewwww.....

mula mula plan nk pergi masa waktu bekerja.  hahaha tp tak jadi.  sebab lagi syok pergi dengan suami.  suami ada card credit.   hahahahahah mama boleh pow pow pow....

since suami pun ada kursus kt melaka, haa molek benor lah tu.  call call call, suami pun setuju nk pergi.  tu pun dia malas  nk layan bini dia ni.  tp penat pujuk. at last dia pun nak dengan syarat anak tinggal umah.  aduhsss syahdunya aku nk shopping tp anak tinggal.  sedih tau tak...mcm...alahai sian anak aku...demi memuaskan NAPSSSUUUU..anak kena tinggal.  hahahahahhahaha...tp mati mati laki aku bilang, tempat crowded banyak kuman.  hahah.  okaylah demi keselamatan, kesihatan anak, aku redha jelah anak tinggal kat umah.  aku pun dah siap siap bgtau babysitter dia aku balik lambat. [adik aku je BS tu]. 

aku keluar office sharp pukul 5.  sampai rumah pukul 5.20 pm.  gila kan aku speed sampai 20 minit je tiba kt rumah???????????  hahah jcard punya pasal....
fetch suami aku.  aku pun dah siap siap solat kt office. 

sampai sana, biasalah sesak kan. parking jauh kottt...senak perut jalan.

masuk je jusco, langkah kanan.  tengah happy hour comforter set.  aku dapat set king rm99 je uolsss.......mana nk dapat kan.  king lagi.  aku memang pakai saiz king pun untuk bedsheet sebab tak tartarik getah dia tu.  rejeki rejeki...

pergi tempat baby, malangnya tak lah murah sangat baju baju baby ni.  biasa biasa je. 

paling aku aim, tempat mainan.  sebab aku aim satu mainan tu. 

sejarahnya mainan tu.

masa kt jj bandaraya, nampak mainan tu.  mcm best je untuk umar raihan yg sedang meniarap ni kan.  tp takde harga.  aku suruh laki aku tengok, dia tak jumpa.  okay mama frust...!!

pergi pulak ke jj ayer keroh.  yeay..terjumpa...rm49.90.  okaylah kan.  apa saja yg berkaitan dengan baby mana ada murah.... -.-
aku dah amik dah mainan tu.  belek belek punya belek, banyak betul defect.  cermin kotor lah.  tengok stok lain...takde!!! tinggal tu je.  terus lah ktorg tak jadi amik.  sedih mama time tu...yelah mcm mainan idaman kan...

so pergi semalam, adalah mencari gila gila punya carian.  sekali jumpa uolssssss.....siap ada diskaun 20%.  tag biru kan...ada 4 pcs.  kami mencari yg less defect.  jumpa.  aaahh girang betul hatiku....jumpa dah mainan idaman anak.  eh mama.  hehe.

dah bayar, laki aku tengok resit dia kata eh tadi kata 20%.  tp kenapa tolak 30% ni.  hahaha rejekiii....biasalah jusco tengah kalut kalut tu, tersalah tekan diskaun pulak.  hehe.

sampai rumah alahaii sian anak aku kena tinggal. dia siap merajuk ng aku tau.  aku sapa dia, dia tak senyum pun..sentap hati mak....aku dukung dia, susukan dia nasib baik dia nak.  haha takut gak tiba tiba strike sebab merajuk.  menyusu terus terlelap.  pastu bila dah terjaga, aku pun basuh mainan tu.  kasi lap lap sampai kering.  masa tu dia meniarap dah atas tikar.  bila tengok je aku pegang tu, badan dia kemain lonjak lonjak tak sabar nk main.  bising mulut dia tau.  mak aku pun ckap, cepatlah...anak tak sabar dah tu.  hahaha...

letak je depan dia, yaAllah kemain eksaited anak aku...dicapai benda tu, belek belek, cium cium jilat jilat.  hahaha seronok tengok dia camtu tau...

dah lah tu je nk cerita.  cerita mama yg kepuasan dapat belikan mainan idaman. 

eh uols, tp ni bukan fisher price.  kt melaka FP takde choice sangat.   ni brand apa tah....


ni gambar mainan dia....

2 comments:

Veelara said...

Hahaha.siap nk mention ni bukan FP... Mainan baby xsume fp best pn....yg penting,anak suke.....ape brand pn x kesah :-)


Vee yg rajin login. Hahaha

Syima Syaz said...

hahaha ala i pun beli je mainan biasa...FP mahal uollsss

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails