:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Thursday, November 29, 2012

salina sulaiman's nikah reception

assalamualaikum

first of all, salina, kalau kau baca ni...terima kasih lagi sekali sebab jemput aku yg hina ni dtg majlis ko....hahaha

kt ncol aku sorang je yg menetap kt melaka, so salina ajaklah aku kan.  plus reception dia buat kt KL so aku pun free kan lah diri datang.  org dah jemput kan.  tu pun si hawau ni tak sms pun alamat umah.  then aku pun membingit lah kan, hantar sms kat dia.  ''wey pompuan, nk alamat''.  hahaha...well, org melaka kan.  mulut je mcm puaka, tp hati baik.  sapa tak tahan, jangan kawan ng aku...haha.

salina ni kan, ktorg kenal dah lama.  setahun kot.

dia bukan schoolmate, officemate aku ke apa.  blog pun, salina kata blog dia private.  so bukan kenal melalui blog.  tp dulu ktorg aktif dalam group BBF.  group yg dah lama terkubur.  RIP BBF.  haha.  lepas tu, ke ncol pulak.  sampai sekarang lah aman damai kt ncol tu.

well, ktorg tak pernah jumpa.  samalah macam yg lain lain.  besan ku syima, nana, nadya, semua semua tu, kenal dah lama tapi jumpa hareemmmm....so first time nk jumpa si salina agak nervous.  stragers kot.  hahahah...

aku bawak officemate aku sekali, nani.  salina ada pesan suruh bawak kawan kawan office.  tp nani je free.  lain tak free.  nasib baik nani tau kt mana rumah salina.

sampai je rumah salina ''wey nani, segan kot...kita mana kenal dia...''

kebetulan pengantin ada kt luar khemah tengah tunggu tetamu.  sampai je depan salina ''haaa sampai pun kau!!''..eh salina kenal aku lewww....snifff kembang idong.

pastu dari i & u [trademark kalau kt group], terus tukar jadi aku kau.  haha melaka sangat kan....then kami terus mesra macam kawan kawan sekolah.  best lah...

makan makan makan. pastu panas ni, ajak nani dok depan pelamin borak borak. pastu salina sampai, ktorg dok lah gebang.  well gebang pun pasal wedding, bla bla bla.  tak macam baru kenal pun.

yg aku tak tahan ni, nk ngumpat pasal org lain pun guna shortform nama dlm ncol.  contoh PSL si puan sri lienda tu lah...ktorg tetap guna nama PSL.  haha.  wey, PSL, tak ngumpat pun.  tersebut je.  dont worry.  hati banyak baik maaa....kahkahkakahkahka.

lama kot kt rumah salina ni.  yelah dari start lunch hour hari jumaat, 12+ sampai ke pukul 2+.  then kami pun minta diri.  cium cium muah muah si salina.  wish her best of luck in marriage.  then suruh sampaikan salam pada ncol yg datang esoknya kt dewan perdana felda.  ada ke tidak dia sampaikan salam sayang peluk cium aku tu???  @syima mesti tak jumpa, si menantu dah tido.  @nadya, @ryen, @PSL??  hahahahaha..

gambar ni je yg ambil. 

salina DIY.  masuk ncol mesti rajin DIY kan.  kan kan kan....

salina kata, kalau nk cari kain bulu bulu kt pelamin tu, g cari kt kamdar.  well, standart lah kain kamdar dengan harganya kan.  kalau nk elok...mmm cari sendiri..haha.

tak tahan, laki salina tanya boleh ke duduk kt pelamin ni. aku jawab ''of kos lah, u groom of the day kot.  then please sit''.  dia tak berani lettew nk duduk...


saja lettew nk buat effect leher jinjang.  dah aku terus nampak gemuk...benci kau salina!!


the bride and the groom.  her husband is quite peramah gak.  dia menyampuk gak ktorg bersembang pasal apa...

they will fly to Melbourne for their honeymoon trip.  jangan lupain daku nyah....

okay lah noks....tu je nk cerita pasal salina ni...

baju dia cantik, make up pun cantik.  tp still down to earth cakap ''wedding aku tak glamer kebabom pun etty.  biasa biasa je wey''...
tapi bg aku salina cantik sangat hari tu.  well dia kan kurus meninggi, of kos lah cantik. baju simple plain chiffon, then patch dengan 3d flower.  make up tak tau dari mana, tanya sendiri.  tapi memang gojes lah....

tengok gambar kt dewan perdana felda pun dia cun.  pakai champagne color.  suits her well. 

okay salina gomes, kang balik melaka jangan lupa rojer aku.  kita kuar gede gede okay.  hahaha.

selamat menempuh alam rumahtangga yg serba mencabar................................tp manis dan seronok!!
selamat berhoneymoon. 
selamat tambah umat manusia. 
selamat semuanya....

Allah bless both of u....

lepas ni wedding izyan pulak.  kt banquet hall shah alam...tengah pujuk suami....it could be our reunion kot eh ncolians????

3 comments:

Veelara said...

Oit.i ni org mlk...u je xmo jupe i....sedih tahu x....huh.

sesemut said...

etty, i nak pi melaka next 2 weeks, nanti i cari u naaa...

Syima Syaz said...

takde pun smp salam..hahaha.... mane taknye menantu u lah sombong!

jom lah jmp kat wedding izyan...pujuk la cik abg cepat..aksi manja jgn lupa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails