:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Tuesday, December 18, 2012

pengalaman bersalin part 2 - selingan je

assalamualaikum

 tiba tiba tergelak tengok komen dari asmiza mama ammar ni...

pasal terberak masa dalam kawalan bius lepas operate....

sebab aku pun dah lupa benda tu, tu yg aku tak cite. bila baca komen, aku gelak baru teringat yg aku pun mengalami benda yg sama.

lepas dah selesai operate, nanti doktor akan cucuk bahu tau. sebenarnya banyak kali cucuk kt bahu, tangan.  tapi dorang bagitaulah cucuk tu untuk apa.  contoh elakkan tumpah darah.  so yg aku nk cite ni, dia bgtau cucuk lembutkan najis.  aku pun iye kan jelah.

tapi aku senonoh sket lah dari asmiza.  bukan masa  dalam OT.  wakakakakkk..tak senonoh ko asmiza!!

yg aku lak dah masuk dalam labour room balik.  masa tu nurse yg sama jaga aku dia nk bersihkan aku lah.  dia tu kan baik, tukarkan pad aku, tukar cadar.  then masa tu tengah mamai mamai dia datang, bgtau nk tukar pad.  pastu aku cakap

''NURSE DAH TERBERAK.  SORRY YE''....

dia senyum je tau....sampai sekarang ingat ingat lagi senyum dia tu.  sambil cakap

''TAKPE, SAYA BERSIHKAN.  AWAK TIDO JEE''

then aku sambung tido...

hahahhahahahahahahahah

heaven nyeeee oi org cucikan berak kita....!!!

nurse labour room hospital melaka memang best.  betul tak yumie??????????  masuk ward o&g, geram lak nurse dia tak sebaik kt LR.  aku tumpah darah malam tu meleleh leleh nifas aku, dia tak mau pun tolong papah aku masuk toilet.  aku bongkok bongkok lap nifas kt lantai tau tak...biol.

okay...

eh jgnlah marah aku baru update cite bersalin.  kakakakakkakakakakakaka....




7 comments:

ctmah said...

hahahaha!aduyaiii
macam2 experience kan..ni belum 2nd child lg..erks!

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

errr.. kelakar tapi dlm masa sama,, wondering macam mana nurse cucikan berak tu ye? sama macam kita cuci berak baby pakai wet tissue tu ke? eeee, malu nya.. hahahaa

e.t.t.y said...

yana!!!!!!!!!!!!!!!
kui kui kui..jgn ditanya. ku sudah lupain...

yUmIe said...

haha btl2.nurse labour room baek kecuali sorg yg kt kaunter,sbb die dh bahasakn husband i smpi die sedih!(klu aku tau yg mne satu,siap r nurse tu.huh!)
nurse O&G kononnye nk kte survive sndri.hampehh jek.i pn lps bersalin mcm byk giler darah smpi buat i nk pitam.nsb time tu husband ada.die yg tolong papahkn even mandikn skali sbb i xmampu nk berdiri sndri.if not i tumbang dlm toilet sorg2..

fifi tiez said...

sepanjang malam td i baca sume entri u start dari umar raihan sebulan.. :)

hai.i follower baru.salu baca entri u pasal whopee tu tp asyik lupa nak follow.hehe..

salmia saidin said...

sy pulak masa nak deliver tu dok sebut nak berak nak berak. sampai xtau la terberak ke idak. hahahaha..

yup, agree with u, nurse kat dewan bersalin lagi berhemah dan bertimbang rasa dari nurse dalam ward. time darah nifas dh penuh tu, nk p tukar pad, sangat la siksa.sebab takut jahitan terbuka.. bila mintak pad, kena marah pulak. sedih. menangis sensorang malam masa tido wad.

e.t.t.y said...

Hai fifi. Thanks sudi bce blog i

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails