:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Tuesday, March 12, 2013

umar raihan dah 9 bulan!

assalamualaikum



harini genap umar 9 bulan.....

again..............haaaaaaa!!!!!  cepatnya masa berlalu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kang tak sedar, kawin dah pun tanje aku ni...haha...

seperti kebiasaan, umar raihan akan demam bila naik bulan baru.  so risau tak berapa nk risau lah.  pergi jugaklah klinik sebab tempt 38+.  sampai je klinik elok pulak 37.4 je.  cessss...pandai kan...
doktor agak tak percaya dia demam sebab aktif bebenor.  waktu tu menjerit jerit kesukaan dia.
agaknya apa lah yg dia pandai sebab demam ni kan.  selalu nk pandai buat yg baru, dia demam kan....apa apa lah nak.  mama tak kisah....

peel makin besor ni....

ya Allah umar makin manja okay...tak boleh aku bangun kalau aku dah duduk dengan dia.  dulu bolehlah makan time dia merangkak, boleh lagi aku suap, dia berjalan, kang datang balik kt kita mintak suap lagi. tp skrg tak mau dah camtu.  nk beriba, berpeluk.

aku agak bersyukur dia manja dengan aku....tp certain part is aku pun ada kerja aku sendiri kan.  menguruskan rumahtangga walaupun tinggal dengan mak.  so kadang kadang baran gak aku kalau dia menangis tak bagi aku bangun.  tu yg kain batik menjadi penyelamat aku. berbaby wearing lah aku guna kain batik lepas mak aku tu.  hahah..

lepas demam kelmarin, macam susah nk makan.  penat tau masak.  sudahnya aku emo + baran.  kang laki aku jadi mangsa kena marah.  dah lah susah nk makan, pastu badan tergeliat.  ishhh memang emo emo emo.  hahhahahahahah

makin kuat nk mengempeng.  tak kisahlah nak.  mama pun boleh baring sekali join tido.  haha.

yg lain lain biasalah.  merangkak laju, makin suka nk memanjat sana sini.  sampai kan ticer kt sekolah cakap, umar pantang tengok pintu terbukak.  mesti nk keluar cari tv atau pagar.  nk memanjat. sudahnya, special case, bilik untuk baby tu sentiasa bertutup bila umar tak tido sebab tak mau dia merayap.  hahahahah...

berat terkini hari tu check kt klinik - 6.8 kg.  doktor tu kata okay dengan ketinggian dia.  walaupun semuanya serba kuning.  kakakakakakka.  dan aku skip pergi check up kt KD untuk 9 bulan ni sebab malas.  cucuk setahun kang, aku g panel.  malas g KD.

aku dah test telur dah pun kt umar.  telur kuning.  so far okay.  hari tu buat bergedil pun aku letak telur kuning je.  tp hari tu mcm naik ruam sket kt belakang badan.  tak sure lah sebab telur atau pun masa tu panas.  well malaysia kan very hot...nk test putih telur kemain lagi aku takut sebab kawan baik aku terbagi anak dia telur separuh masak, merah merah muka.  oh man, aku tak berani kot.
tunggu esok esok, aku try lagi sekali goreng bergedil ng telur kuning.  kalau normal aku akan test putih pulak...harap harap okay takde allergic apa apa anak aku ni...






8 comments:

SweetLikeWhat said...

borink kan checkup kat klinik asyik komplen berat jer..huhu

ctmah said...

happy 9 months tanja umar...untie sayang kamu dr jauh..eh eh =)
dah besar,mestila makin bijak kan..mcm2 nak explore...
mommy emo tu sudah semestinya n tempat nak lepaskan emo harusla kat si suami.h0h0h!

Asz Miza said...

i pn nyampah g KK suka komplen itu ini nape ta bole itu ini..kali ni g KK i nk tipu kata Ammar da pandai meniarap..boley tak..hahaha..lantak le.

yUmiE AzuRa said...

haha i klu baran dgn iman pn,org lain jd mangsa.klu husband ade lg le byk lempias marahnye.huhu

CikLaLA said...

comelnye...

erin said...

umar dh besar..mama nk adik ;p

Aty_Fared said...

Hepi 9 month umar raihan...:-) budak nk besar mmng ringan kan..same mcm anak aty..:-)

MimahAjil said...

happy bornday 9month Umar Raihan...:)
baby boy taleh tanje manje ye...fenin kn baby boy very the tanje manje ni...ada ketika boleh mendatangkn hangin 1bdn...hehe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails