:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Friday, March 1, 2013

lobak putih tambah susu

assalamualaikum

satu hari wasap ng kawan kawan ehem ehem...ktorg bercerita pasal sup lobak putih.  aku ni ada pengalaman ngeri makan lobak putih masa laki aku admitted kt spital dulu.  bluweeekkkkk....so aku macam ish...seriau je nk try.  tp masa dalam pantang dulu pernah lah sekali dua mak aku buat.  tu pun aku makan tak makan je.  haha.

pastu aku mcm nk try.  aku pergi mydin.  aku wasap gambar tu kawan kawan ehem ehem aku.  pastu carrot tu nampak macam hijau.  dem lah dorang takutkan aku cakap pahit lah sebab belum matang lagi kan. lagi lah aku macam.............eiuwwwww sanggup ke aku telan?

pastu last week, aku buat sup....letak bawang, ikan bilis, lada hitam.

terketar ketar nk merasa ni...sekali tu...uihh boleh tahan gak...takde rasa payau.  pahit tu betullah.  tp aku suka je pahit ni.  peria katak tu aku makan gak.

as a milkbooster...aku katakan ia menjadi jugak.  tp mungkin sebab aku makan tak konsisten, so tak lah berapa nk meriah macam yang lain kan.  tp alhamdulillah, penigkatan dari OZ ni ke OZ ni.  kira kalau pagi aku pump dapat 5 oz, petang tu insyaAllah dapat jugak 5 oz. 
gambar susu tak payahlah aku tangkap.  tu hak privasi aku, suami dan anak.  aku dari dulu tak suka nk letak gambar susu ke apa merata tempat.  cukuplah share ng kawan-kawan terdekat je.  takut timbul isu riak walaupun sebenarnya tak riak mana pun. 

oleh kerana masing masing tengah sawan nk tambah susu, maka jadilah kawan kawan aku tu #gangsterlobakputih.  hahahahahhahah....nama je gangster, tp bila susu drop, sedu sedu gak.  tak lain tak bukan, tanya pasal resepi lobak putih je untuk hari ini, hari esok.  yg dia masak sup, yg dia lagi sorang masak lemak. takke best share resepi. 

 


then malam tadi, husband aku si sayang mayang tu berbaik hati masakkan aku sup.  ya Allah....baiknya hati suami aku tu...ni sayang lebih ni.  aku tau, dia nk yg terbaik utnuk aku dan umar raihan. tu dia sanggup berjalan kaki pergi econsave.  okay malam kang balas budi baik dia pulak.  hahahahhahahahahahhah

sup ni aku sediakan bawang putih, ikan bilis, lada hitam je.  garam gula dia yg tambah.  aku tak rasa lagi, tapi aku rasa sedap kot.  air tangan lelaki ni kadang kadang boleh tahan gak. hahahah *kenapa puji sangat ni etty oiiii???

okay, sesiapa yg rasa rasa susu drop tu, bolehlah try lobak putih ni gak.  kawan aku bagitau , masak kena lama sket.  sampai lobak tu tukar warna cerah.  

byee...selamat join #gangsterlobakputih

9 comments:

fifi said...

betul.kalau laki masak memang sedap.eh,nak cakap ni sebenarnya.suami sy,dia sagat lobak putih ni,pastu tumis sekali dengan tempe,sawi.letak cili sekali.bagi saya makan.sedap!

Wawa Yusoff said...

untunglaaaa laki masakkannnn...
laki ku itu hanya membelikan ape saje yg ku mahu.. nak makan masak sendiri... huhuhu

FUZY said...

sy pun xpernah mkn lobak putih ni...errrr apa rasa ek.... untung la dpt laki masuk dapur...hehehebenda tak lalu makan pun terus selera sbb hubby yg masak..

ctmah said...

ab.nk join nk join.hehe
jumaat lepas p pasar malam,beli la lobak putih.tp sampai sekarang x masak lg.kulit pun dah kecut.alasan xnk masak sbb xmakan pahit.huhu!tbb kan i ni :-(

ctmah said...

ab.nk join nk join.hehe
jumaat lepas p pasar malam,beli la lobak putih.tp sampai sekarang x masak lg.kulit pun dah kecut.alasan xnk masak sbb xmakan pahit.huhu!tbb kan i ni :-(

Aty_Fared said...

tak lah teruk sangat rase nyer kan...aty dari pas pantang makan tu jer lah..sampai jemu...sekarang..kekadang masih makan lagi.tapi tak pernah makan mentah..mesti ak kene masak buat sup or goreng ngan sayur lain..:)

Asz Miza said...

tak pernah try lagi ni..skg ni pn kadang2 up n down jugak susu..hihii..xboleh makan mentah cm carrot biasa tu eh?

Mommy_Cha said...

dulu dlm pantang hari-hari makan sup ni. sampai naik jemu...nampaknya akan diulangi lagi thn ni :)
hadoiyainye pon...tapi sedap ape...kihkihkihkih!

MimahAjil said...

wah...masih terigau2 ketidasedapan lobak putih dikala berpantang..sggp cari cara lain utk milkbooster dikala mengais2 bekalan susu utk si anak...hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails