:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Thursday, March 21, 2013

comel budak ni pakai puting

assalamualaikum

macam comel kan babies yg pakai pacifier, puting kosong ni.  aku suka....

tp masalahnya, anak aku tak mau paci.  eh, rasanya tak lah menjadi masalah pada aku. aku suka je.

ada cerita sebenarnya.  gini, aku dulu penghisap paci tegarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....sampai tadika kot.  hari pertama kt tadika, seingat aku, aku bawak masuk kelas.  hari kedua ketiga tak.  sampai rumah terus aku menggagau cari puting aku.  nyonyot penuh nikmat.  tak lama lepas tu, terus aku quit.  punca tak pasti.  tp mungkin mak abah aku dah saiko aku kot.  yelah dah masuk tadika kan.

lepas quit, aku tak ingat.  cuma bila pergi kedai, nampak je puting, mesti mak aku tanya, teringin kew????  hahahahha...aku pun pandang puting yg bergantungan kt kedai tu dengan napsu berbuak buak..eh puting pacifier tu bukan puting sesiapa.  hehe.

cerita lagi satu pulak, sepupu lelaki aku.  zul nama dia.  dia pun sama.  dia still on paci sampai darjah berapa tah.  haaa darjah uolssss....tu pun mcm susah nk wean off paci ni.  haha mampus aku kalau zul atau bini dia baca blog aku kutuk dia ni.

so aku mcm keberatan nk bagi kt anak aku.  sebab takut berlanjutan isap puting tu sampai ke tadika, sampai ke sekolah.  macam aku, macam zul.  paranoid kan.

kisahnya, masa umar raihan dalam hari dulu, dia macam tido tak puas.  eh tp elok je kan aku tengok dia tido.  tp mak aku cakap dia sentiasa nk nyonyot.  kan budak kalau dah lepas puting mak masa tido, mulut dia mcm nyonyot tu..hahaha so comel kot.... so mak aku suggest belikan puting tu. aku macam...errr kena beli ke...hal nya, aku ni banyak membangkang cakap mak aku masa dalam pantang tu dulu.  pasal fm lah, buaian lah.  so bila mak aku cakap pasal puting ni, sedikit membangkang, tp nk jaga hati jugak.  sebab yelah, mak aku jaga aku kot selama berpantang tu.  jagalah hati orang tua kan.

aku pun pergi jusco.  lama aku depan tempat puting tu.  nk cari yg terbaik untuk umar lah konon nya....last last aku pilih pigeon je.  satu tu je..tak kuasa aku nak beli dua tiga konon cari keserasian.  bagi aku, kalau dia nak isap errrrrrr isaplah walaupun mama tak redha 100%.  tp kalau tak mau, tak payahlah.  koser tau nk cari lain.

so bila aku bagi kt umar raihan, dia tak suka uolssss....dia luah balik.....hahahahahahhahahah...aku punya lega tu jangan cakap lah....mak aku suruh cari lain.  haha memang tak laaaaaaaaaaaaa!!

terus lah sampai sekarang tersadai je puting tu dalam tupperware.  sesekali try bagi gak kt umar time dia tengah tido.  bila aku sumbat je, elok dia hisap.  pastu kang dia buat muka pelik, pastu terbangun.  cisss menyesal aku sumbat jugak paci tu.

tp budak budak isap puting comel kan...macam ni...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 


cakap jelah dia comel uols.......jangan pendam dalam hati....kang merana jiwa.  bahahahahahahhahahah
#beaber tu seusia dengan aku.  ada lagi sekarang.

10 comments:

CikNaa said...

kiut! nasib gigi lawo ehh.. hoho.

Misz Pinkie Winkie said...

hahhaha..comel mak etty ;)

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

hahaa.. budak mana lah tu kan

With Julia said...

suka tgk pic akhir sekali comelll

ctmah said...

haha hambooi etty..posing cam model tuuu :D

Cheyan said...

Hahahaha..mak etty cute aaa..
sama la..i pun geram ja kalu nampak baby isap paci..tp Alya tak mo isap pulak kan...aisshhh

Aty_Fared said...

Heheh..mmng comel..:-)
Qaleef pon tak nak puting.bg gar ar 3-4 bijik try..yg beli 2 jer..yg len damoat hmper free..sudahnyer simoan..konon2 nk buat kenangan..:-)

MimahAjil said...

amboi siap posing berpayung dlm umah tu...:) hasif refuse dgn pacifier sejak baby lg la...mmg tkmo lgsg.hahaha....:)

veesakura said...

Hahaha! Etty,now brnafsu lg x ngan paci? Hadoilaa. Hussein i ajar paci dlm pntng lg.huhuhu. tp x slalu. makin lama,makin die xmo dh. 6mo kot,die mmg xmo lgsg dh. tersadai la paci dia. dah ade 4 plak tuh. huhuhu. at least i xyah nk pikir cnne nk wean off dia kn. hihihi

SweetLikeWhat said...

haha comel la mama raihan ni..mak anis pun suh bagi puting jugak kat hannah sebab tido suke kejap-kejap..try bagi di luah nye..hihi..lega mama nye ni..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails