:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Monday, May 20, 2013

makanan umar raihan

assalamualaikum


nk update tak tau nk cerita pasal apa....tp cerita jelah pasal makanan umar raihan.  tu je topik yg buat mama dia ni excited.  yes, when it comes to umar raihan's food, mama cukup excited.  tak tau knp.  kalau kat office bertanya pun, mama senang hati nk menjawab.

tp tak lah sepanjang masa.  ada jugak waktu waktu nya aku rasa annoying.  annoying bila orang yg sama, bertanyakan hal yg sama berulang ulang.  tp mcm biasa, aku diam je.  haha.
ni last week punya meals.  pagi makan cek mek molek, petang makan oat buah.  oat tu nk gantikan yogurt, so mama letak puree kurma.  dragon fruits tu suppose warna purple kan, tp kt mydin takde.  bedal jelah.  umar pun tade hal makan dragon fruits putih.

sian umar, asyik asyik breakfast yg sama.  aku pun kadang kadang naik boring prepared benda yg sama.

  • cekmek molek tu aku isi dengan puree kurma dalam tu.  takde tambah tepung sebab mmg nk makan camtu je.  kalau nk goreng, tambah lah tepung sikit.  tp hari tu aku tambah tepung sikit je pun, dia serap minyak.  sebab tepung sikit sangat kot...

so hari tu, hari jumaat kt jusco aku beli mee suah!!!  hahaha semangat tau nk masak mee suah ni hari sabtu hari tu.  tp takde gambar makanan tersebut.  ada gambar mee suah ni je..

ni kt jusco ada jual pack kecik.  rm1.60 je tak silap.  ada tanda halal jakim lagi.

cara aku buat, aku masak salmon jadikan sup.  bila ikan dah masak, aku masukkan mee suah ni.  meeh ni kejap je masak.  dan dia akan kembang.  pastu ngap..dengan aku aku sekali ngap!!


dalam bungkusan ni ada 4 ketul.  masak sabtu hari tu 2 ketul je.  molek molek untuk 2 kali makan.  dengan mama join sekali.  so balance ni ingat bolehlah buat bekalan umar raihan ke taska....


aaaaaaaaaaa....mengantuk!!!!!

10 comments:

Dils said...

kalau masak mcm mee suah tu as soup, dan simpan dalam fridge untuk panaskan esok die jadi kembang semacam tak?

With Julia said...

rajinlah mama umar raihan...weeeeeee nk resepi hehhehe

e.t.t.y said...

Dils - yup dils...mmg akan kembang semangkuk. sebab masa kita masak hari tu pun, kembang tau.

e.t.t.y said...

With Julia - ummi QI ni nk resepi apa??? mee suah...hahahahah

SweetLikeWhat said...

macam sedap jer cek mek molek tu..nak tryla kat hannah nanti..

Shakina Farhan said...

bila makan dragon fruit poo2 ade biji2 dragon fruit..hahaha..

Nadt said...

rajin tul ngan cek mek molek tu..huhu

ctmah said...

aah etty..share resepi..hihi

~SESEMUT~ said...

dah la petang2 ni i lapar, baca pulak cerita mee suah u...
kena cari....

Mimy Hamid said...

puas cari mee suah tu..bahagian mana

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails