:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Monday, May 6, 2013

vaccine pneumococcal untuk umar raihan

assalamualaikum


alhamdulillah...dalam kalut kalut peristiwa sedih terjadi antara kami geng gojes last week, banyak sebenarnya hikmah yg kami dapat. pelbagai info dikongsi bersama.

paling best, pasal harga emas. kekekeke  pasal vaccine pnemucoccal.

kak erin cakap, paeds yg merawat arwah aqil, suggest untuk amik vaccine tambahan ni.  so kak erin share sama sama ng ktorg.

biasalah, bila dah jadi camni, baru kita kalut nk gali ilmu kan.

nasib baik lah geng gojes takde anti vaccine.  kalau group lain, mampus kena bambu. wahahhahaha...

dulu masa umar mula mula masuk taska, memang plan nk amik.  tp lama lama, hilang camtu je plan tu.  bila dapat tau camni, baru nk fikir balik.  padahal dah nk setahun dah umar raihan tu.  tp better than late...umar tu dok nursery.  batuk selsema pun susah nk baik.  so memang kena vaccine ni.

lagi satu, kak mimy suggest untuk sedut kahak.  sakit ke anak tu, sedut jugak kahak degil tu.  umar ni lagilah, dari kecik memang ada bunyi pernafasan tu.  doktor kata sedut tak habis masa dia lahir hari tu.  so kawan kawan cakap, biar dia nangis sekarang, dari kita menangis kemudian hari...ada jugak betul nya tu.










dan malam ni, memang kami laki bini nk bawak umar inject tu.  nk pergi ke panel je.  kot kot cover ke kan....

lepas tu, esok sedut kahak kt pusat fisio.

esok pun dah apply cuti.  dah bagitau bos dah nk sedut kahak anak.  alhamdulillah sangat sangat, dapat bos yg memahami nk luluskan cuti tergempar ni.

umar raihan, maafkan mama ng ayah sebab amik keputusan nk sedut kahak awak.  mama tau ada sikit sakit.  tp biarlah sakit tu sekarang dari awak sakit kemudian hari.  mama ayah buat semua ni untuk kesihatan umar raihan.  mama sayang umar raihan.

doakan semoga perjalan sedut kahak tu berjalan lancar ye.

btw, nanti i update kt gojessss ye uolsss..........

9 comments:

puansazusarin said...

Vaksin ni blh amik smp bby umur brpa yer?

Wawa said...

nanti update pasal vaksin tu eh...sekali dgn harga...kikiki...

Asz Miza said...

Plan mmg nk amek vaksin ni tp xsempat lg..mst smptkn diri pasni..

LisaLisut said...

I took pneumo vac bit early. Since hannah 2 bln. Sbb paed advise better amik awl since i ltk hannah kt nursery. So skrg dh 3x jab so far alhamdulillah xde ape side effect. Just demam je la sehari bdn tkjut kne inject. Mine is synflorix from gsk. Cheap skit dr prevenar from pfizer. Kire no.2 la. tp sbb kpmc ade pakej vaccination bole byr ansuran. Last jab ms hannah 12mo nt. huhu. Lgpn hannah dh x mnum susu bdn tu yg i mcm ok la take extra caution hmmm...kita usaha buat yg tbaik..

fifi said...

Nanti update pasal harga ya..

SweetLikeWhat said...

cepat baik ye umar..takpe untuk kebaikan umar jugak..

ctmah said...

huhu..im a bad mommy..tak tau pape pun..nanti nak bawak Alisha jugak la..etty, cepat update k

With Julia said...

Good mommy umar...jom kita pi set appoinment utk buat suntikan itu...umi Qi kena cuti gak nih aduyaiiiii demi anak sanggup buat apa saje kan :)

Nadt said...

termasuk jugak komen aiii kat situ ye..huhu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails