:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Monday, September 5, 2011

petknode yg kejam mejam. rejam je sampai mati.

hello hello

sana sini blog animal lover bercerita pasal petknode.  hp aku pun tak henti henti dapat sms dari facebook [subscribe sms facebook uols...kelas kau maria].

rasanya sekarang tengah berlaku press conference tu.  semoga keadilan dapat ditegakkan untuk haiwan haiwan yg didera, dianiaya ni.  pelik, negara lain denda beribu ribu kalau didapati bersalah membunuh, mendera whatsoever binatang.  kt malaysia rm200 je???  tak payah pelik, hukuman merogol pun tak setimpal!  ish ish.

hari tu kt jasin.  buat pusat penjagaan haiwan terbiar konon.  pui.  sekali member blog aku terjah, haaa amik kau...berekor ekor kucing mati, dibiarkan takde makanan, minuman.  taik kucing bersepah.  sekali lagi pui.  nk cari pasal pusat penjagaan haiwan jasin tu, google je.  mesti jumpa blog tu.  hehe....

tp sekarang ni, kita dikejutkan pulak dengan cerita tempat boarding yg terkenal dengan 5 star nya.  wah kelas kau jah, kucing pun tinggal kt 5 star boarding centre kan...

dulu aku pernah search petknode.  wahhh best gila lah tengok gambar kan.  terbayang bayang mell gembira kt sana [masa tu ada mell je].  tp bila tau cerita sebenar petknode ni, bergenang air mata bayangkan kalau mell, adik, ahboy berada kt tempat kejadian.  ishhhh tak suka nk bayang bayang ni...

sedih tau.  dibiarkan tak makan dan minum.  sampai kurus kering. kucing yg kt kedai makan merempat tu lagi gemuk kot.  bullshit tau dorang ni.  melayu pulak tu.  bikin malu je.

bila tengok gambar kucing mati yg ibu dan anak tu, tak terbayang aku siapalah owner dia. apalah perasaan owner tu kan bila tengok gambar kucing kucing dia mati katak je macam tu.  sungguh tak bertanggungjawab tau tak.  amik duit orang, buat onar pulak.  sengal!

kita pun tak tau apa niat 2 malaun ni buat camni.  ish ish ish.  tp sungguh kejam dan tak berperikemanusiaan lah kan. biarlah Allah je balas perbuatan dorang mengkhianat mangsa mangsa ni. 

kita sebagai tuan kucing tak bodoh seperti yg orang lain cakap [orang lain yg tak suka kucing].  kita dah bagi yg terbaik untuk kucing kita.  that y anta ke tempat yg konon konon 5 star kan.  tp tu lah. malang tak berbau.  berat mata memandang, berat lagi bahu yg memikul.

terima kasih pada kawan kawan facebook yg update status pasal kekejaman petknode ni.  kak tedi, kak SS, nerq etc.  update kt wall ALAT & KTAJ.  sapa yg members je tau shortform tu.  haha.

nk tau lagi cerita ni, boleh ke facebook KTAJ, blog Dr. Chan.  mungkin full information boleh dapat dari sana.  blog ni mengutuk je tau.  kuang kuang....

pada volunteer, terima kasih banyak banyak atas kesanggupan korang menjaga sebentar kucing kucing tu.  yelah kalau tengok, tak kenal pun just kawan kt facebook.  tp sanggup nk tolong.  best kan. 

pada mangsa kekejaman si petknode ni, sabarlah.  Allah akan balas juga.  silap silap bayar cash kt dunia je.
sabar ek.....

dengar cerita, kawan blog aku si sha tu pun kena.  sabar ye sha...

2 comments:

Chika said...

urghhhh.... jahat btol dorang ni

e.t.t.y said...

sedih sangat kn chika.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails