:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Monday, July 1, 2013

jumpa blogger asmiza, lyana mk, mimy hamid kt ikea

assalamualaikum,

harini nk bercerita tentang perasaan gembira jumpa dengan kawan kawan blog yg setelah sekian lama kenal tapi kenal kt blog, kt fb, kt group gojes jelah.  ni first time jumpa walaupun dah kenal dalam 2 tahun.  


mula mula hari jumaat tu, aku shout out kt gojes.  aku nk pergi ikea.   ewah glamer sangat kan sampai kena bgtau satu kampung.  tak sangka lak ramai nk jumpa mama umar raihan ni.  auwwww feeling artis howt tau tak...tp ada yg tak dapat nk datang sebab iols tak bagitau awal awal.  
sebenarnya, tak plan pun nk pergi ikea ni.  terbit tiba tiba je nk ajak suami pergi.  sebab gatal tengok website ikea tu banyak pulak sale nyaaaa...mula mula sms tu, dia balas, nk cari apa kt ikea.  aku pung pang lah cakap nk cari idea kitchen cabinet kan.  memandangkan rumah tu kecik, so molek lah cari idea kt ikea.  haaaa tak agak agak kan....padahal dia tak tau pun motip sebenar bini dia ni...

aku rasa kalau aku bagitau nk jumpa kawan kawan blog, mesti dia tak mau layan aku.  hahahahah.  sebab dah banyak kali bad review jumpa kawan kawan blog kan.  so dia koser lah nk layan lagi kalini.  sebelum ni manjang tak jadi jumpa.  penat iols turun kl tau...

pastu ktorg kt gojes, memasing lah arrange time nk jumpa kul bape.  aku siap chat goda lyana MK suruh dia datang gak.  wakakakakakaka...

malam sabtu tu, aku tubuhkan pulak group wasap nk pergi ikea.  senang nk roger roger kan.  aku masukkan wawa elman sebab dia kata dia boleh datang pas kerja.  kak mimy hamid, sebab percentage nk datang tu macam 80% je.  lyana MK confirm!  pastu miza mama ammar cakap penat dia goda goda laki dia, akhirnya laki dia nk bawak dia ke ikea.  yeayyyy!!  

maka galak lah ktorg berwasap malam tu cakap kul bape nk gerak....

ahh malas nk cerita pasal gerak kul bape tu.  sakit hati.  so skip jelah ekkk...aci tak?  dengan kisah jam nauzubillah...nasib ada group wasap.  mencarut kt situ jelah.  bahahahahah

sampai ikea, alhamdulillah, dapat parking depan lift.  sebab miza kata parking penuh.  tak payah miza cakap lah, ikea tu medang je penuh kan.  rezeki ktorg lah...

wasap miza cakap dah sampai.  dia pulak makan dah.  takpe takpe makan dulu.  kang naik balik. masa aku kt area kerusi, dia call tanya kt mana.  so aku lengah lengah kan masa kt kerusi tu.  bahahahah...laki aku mcm dah menghidu bau ikan di situ.  aku pun cakaplah, nk jumpa kawan jap eh..tu pun dia buat muka...leee derrrrr...


 
 pastu, ada orang cuit aku....heheheh hai mizaaaaa...terus aku tanya ammar mana, ammar...?  haha bukan nk jumpa mak dia, tp lebih excited nk jumpa ammar.  aku sebenarnya dah jatuh kasih pada ammar.  sapa sapa baca blog miza, mesti semua jatuh hati, jatuh cinta dengan ammar yg muka sejuk jeeeee ni..siyes wey....tengok muka ammar dekat dekat lagilaaaa cair.  lupa anak sendiri. wakakakakakakak....jumpa tak lama pun.  sembang sembang kejap pasal ammar pastu terus lah kitaorang mintak diri.  banyak lagi tempat nk jelajah kt ikea tu kan.  lagipun miza dah lama sgt kat ikea tu tunggu weols.  takut ammar meragam. tp ammar memang good boy.  umar raihan dan ammar siap berbicara dari hati ke hati..ewahhhh.

btw, terima kasih miza sebab sudi redah jeng ke ikea tu nk jumpa kitaorang anak beranak.  insyaAllah, satu hari nanti ammar akan jadi anak yg baik, soleh, yg aktif.  miza tak mau sedih sedih tau....ammar good boy.  nanti kita jumpa, boleh borak lama lama sikit....

yang kedua pulak, si lyana MK ni...
adoyai, aku kenal minah senget ni sebelum kawin kot. kitaorang pun share anniversary sama sama.  tp dia dah mendahului aku dengan perut buncitnyaaaa...jeles kot...yg ni excited nk jumpa sebab tu lah, kitaorang kenal sama sama buat wedding prep dulu.  time mengandung pn share cerita.  hari hari tak gosip tak sah....
jumpa yana bila aku dah ke kaunter.  pastu aku ingat nk bf kan umar.  so aku cakap ng suami aku nk pergi nursing room.  pastu wasap yana, tanya kt mana.  dia kata kt playground bawah escalator ni.  aku tunggu tunggu playground ntah kemana, yana nya pun tak kemana.  pusing pusing, sekali ehhh minah ni..terus pegang perut dia, eh mana perut ko????  tak macam peknen.  bahahaha...so kitaorang menyembang je kt laluan sibuk tu.  mesti ramai annoying sebab kitaorang block jalan.  

ahhh tak puas jumpa kejap.  wey, nanti jumpa lagi tauuuuu....!!!

yana, cakap kt abang polis ko tu jangan buat muka garang, i gerun youuuuu...btw, terima kasih sebab datang ikea jumpa kitaorang....


 pastu tengah sembang sembang dengan yana, aku nampak sorang budak lelaki dalam stroller.  its fayellll!!!! terus aku pandang mak nya, its kak mimy hamid uolsss.....tp fayel baru baik demam so mood tak berapa nk elok.  excited jumpa kak mimy, mak tok fayel pun lupa nk salam daaaaa....haha...kak mimy ni, aku dah lama baca blog dia.  tp baca gitu gitu je.  rapat pun melalui group gojes tu je.  pastu bila fayel dah start solid foods, lagilah seronok baca blog dia tu. makan makan makan.  yg best, kak mimy pun PA.  so macam sehati sejiwa gitu.....

kebetulan jumpa sekali dengan yana.  so borak borak lah ktorg bertiga.  tp borak kejap je sebab kak mimy pun nk shopping.  salam salam bye bye....next time jumpa lagi ekkkkk.  terima kasih kak sebab sudi nk jumpa ktorang....terima kasih kt abang sayang kak mimy sudi tangkapkan gambar ktorg berenam ni.  yg tak tahan, husband kt mimy merungut bila dia suh amik gambar banyak banyak.  hai bang, kami ni blogger, haruslah sinonim dengan camera dan kemhorrrrr....

ahhh rasa tak puas sebab jumpa kejap jeee....takpe takpe, next time aku akan pastikan jumpa lama sikit....

eh alang alang dah cerita pasal pergi ikea, kita cerita jelah terus pasal ikea kan.  tak de beli apa apa pun.  betul lah kitaorang amik ilham je.  tangkap gambar pun, gambar cabinet, gambar rack je penuh.  hahaha.  adalah sikit barang barang rumah ktorg beli.  tp tak banyak pun.  husband ku pun tak berapa gemar barang barang ikea.

meatball pun...hmmmm tak payah cite lah.  suami aku tu selagi tak nampak logo halal kt ikea tu, jangan haraplah dia nk suapkan aku.  hampa kt situ.....

balik terus tak singgah mana mana dah kecuali mcd.  leeerr datang kl makan mcd je ke????? mmmmmmm

malam tu sebelum tido, pillow talk dengan suami.

''yang terima kasih eh bawak i pergi ikea.  sebenarnya kan, i jumpa gak 2 orang lagi kawan blog i.  hehehe''

''tau...tp u tak bagitau i kan.  ala motip nk g ikea pun, nk jumpa kawan kan...''

pastu gelak sama sama. 

aku suka blog.  aku sayang blog aku ni.  mulanya dengan blog satu lagi yg takde kawan.  tp bila buat ni, slowly ada kawan kawan.  kawan dengan blogger kucing kucing. suka jugak.  siap datang wedding.  tak sangka.  pastu kawin, bertambah tambah kawan.  yg bujang sama, kawin sama.  pastu mengandung, beranak, lagilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa tambah kawan.  seronok tau....

aku teringin nk jumpa kawan kawan blog aku.  kt group gojes tu dah banyak kali buat gathering, tp tak penah sempat nk pergi.  yelah kadang kadang kita pun ada urusan lain kan.  makan hati je tengok korang berkmpul ramai ramai kan...

takpelah, mungkin satu masa nanti aku diberi kesempatan nk jumpa kawan kawan blog yg aku rasa macam bff dah.  efa jb, mimi rafif [dulu mimi datang melaka, tp dah namanya takde rezeki kan, umar demam waktu tu], nana kemaman, veelara [dah penah jumpa dulu], dyll falah, kak erin, vee sakura [ni lagi dari zaman bujang kenal, blog kucing], wawa naila, wawa elman, intan amani, puteri ilman, kina shahadah cinta...ahhh semua lah kalau boleh...

nanti kalau ada gath lagi, akan ku goda goda suamiku....nengok laaaa aku buat sampai dia cairrrrrr..........



dah.  bye.

20 comments:

~ NANA ~ said...

hahahaha etty! i pon kalau nak jumpa geng2 blogger mmg takkan ckp direct dgn hubby...kena berlapis2 & pandai bagi alasan lain...kalau tak mmg dia malas layan la...haha

insyaAllah nak jugak jumpa umar raihan ni one day!

Mimy Hamid said...

tak menahan kan akhirnya jumpa gak ko dik etty ....hahaha umar raihan is putih melepak si budak gebu....akak ngan lyana mk samapai ke kaunter food court duk sembang hahaha

erin said...

hamboiihhh, x aci betul la..daku kat rawang dah hari tu..wuwuuu, nanti kasi suamimu cair tahap meleleh tau, strtegi baik punya..haha boleh jumpa umar comel nanti

♥ ROS ♥ said...

Jelesnyaaa :-( ros pun tringn nk jmpa geng gojes tu.. Tp duk jauh kt penang ni. Harap yg lpas raya tu leh la join.. Hehe

m@m@yAyA said...

alahai bestnya berkumpul dekat Ikea..xdpt join sebab kena blk melaka ada hal emergency..

nti lau blk melaka lg lehla jmp umar yg putih melepak tue..
ok etty??jgn plak xnk jmp mama yaya yg xgojes nie..

Anak Lebah Comot said...

Seronok kn jumpe walaupon sekejap tp...berbaloi.

MimahAjil said...

aah..kalau ade gath lagi pun nak join jugak..jom jugak ye mama umar.kite gode laki2 kite sampai cair...hihi

With Julia said...

Sedihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.....haaa nengok Umi Qi dah sedihhhh cepat pujukkkkk mommy umar...len kali wassup umi Qi...kenkadang umi Qi sibuk x sempat nk tgk fb gojes...

Veelara Shamsyul said...

Ahh.kau sebut nama ku.sayang kau la :) nnti ade rezeki..jupe yea. :)

cikpingu said...

kherlass ko jumpajumpaan kat ikea...

Wawa Yusoff said...

etty! ngeng ngeng ngeng!
lain kali buat la lagi plan last minit. kenapa x lagi 2 jam nak sampai KL baru bgtau. mmg best la kan kasik org huru hara...

grrrr..!

btw, i olls dah terus terang ckp kat mirzal nak pg jumpa kawan blogger kat melaka next week.

siapa kah??

bye! :p

Cik Puan Rara said...

hehehe i sama mcm nana gak.laki i bukan nk layan.dye kata i blogger poyo.hahaha.

Rilla said...

Jeles. Kbai

yUmiE AzuRa said...

aku xnk jmpe ke??majuk..

xde rezeki nk g ikea jmpe ko hr tu mak etty.i is gado2 manja gitu.so trs senyap mendiamkn diri.
tp nsb baik dipujuk blk dan disogok dgn mydear sale.maka hajat ke ikea terkubur begitu sje.sobss.

Asz Miza said...

Amboi kelas nama besar besaran dekat tajuk entry...time kasey la etty nak jugak jumpa iols ni..hehehe..nnt klo balik melaka daku terjah muu..

Lyana MK said...

laki aku xley senyum,,, hahahah dah terbiasa muke ketat..haahahh

yerla... aku sanggup turun jumpe kau...oit kutuk perut aku.. hahaha mak buyong lemak byk nokkkssss... gitu la...tp aku suke pakai baju npk2 perut gitu.. tau bukan oncet kan...kalo x..simpan habessssssssssssssss....

nex time kiter "GADER2.... " lagi yek... tp aku bawak 2budak kenit la plak.. hehehe

Siti Haslinda Sadiken said...

agak2 kot lin shout out nak turun KL ade tak yg sudi nak jumpa..huhu

CikNaa said...

eh tengah dengor lagu judika nih.. lalalala~

SweetLikeWhat said...

oii daku ni takde dalam senarai nak jumpe ke???marah ni!!!!

hahaha gurau jer...nak sangat jumpe umar ngn mak ety ni!!!!

Cheyan said...

hehehe..nant kalu buat gathering inform k.. Teringin nak jumpa uols...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails