:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Monday, July 8, 2013

jumpa blogger wawa & jasmin

assalamualaikum

weeeeeeeeeeeeeeeeeee...semalam best best best...jumpa geng gojessss blogger lagi sekali.  eh ada orang jeles iols selalu dating ng geng gojes.  [nana] wekkkk....

sebenarnya masa pergi ikea hari tu, wawa pun nk ikut.  tp yelah, dia tak pandai pujuk laki dia nk jumpa iols kt ikea.  tapi, tak sangka lak dia pandai pujuk laki dia turun melaka.  haiii laaa, i tacing uolsss..sanggup deme turun melaka nk jumpa daku dengan umar raihan. 

rasanya kawan kawan blog lain tau peel laki aku kalau bab nk jumpa kawan blog ni.  dia punya ketar nk bagitau, mintak izin dengan suami nk jumpa kawan blog, semacam!!.  sebab banyak kenangan pahit.  tu yg dia tak suka.  wawa kata cakaplah nk jumpa kawan sekolah.  tapi kita kan isteri solehah, mana pandai tipu.  kita pun cakaplah elok elok nk jumpa kawan blog.  kita pung pang pung pang cakap elok elok.  doa doa semoga hujung minggu tu, tak kena balik tampin.  tp wa kata balik tampin pun takpe, boleh jumpa kt tampin.  tp kita ni tamak, tak mau jumpa wawa sorang je.  nk jumpa ramai ramai.  maka ku roger lah gojess melaka pulak.  haslinda mama shasha & jasmin mama firas muslim....dah tertubuhnya gojess melaka punya group wasap.  disebabkan gua kenal lin & jasmin je, so dalam group wasap tu kami bertiga jelah.  kang sapa sapa dalam group gojes yg tinggal kt melaka, roger lah gua.  nanti gua masuk dalam group tu.  boleh kita selalu berjumpa berjimba jimba.
edited:  gua dah masukkan veelara.  kang dia sentap pulakkk...iols tak suka buat kawan kawan iols sentap.....bahahahahahahahha

aku ni mana reti nk mukadimah pendek pendek.  cerita permulaan je dah 500 patah perkataan.

so sebelum sampai hari ahad tu, aku kenalah behave dengan suami.  kena layan elok elok.  sebab dia dah bagi green light.  kot tersalah sikit kang, dia bawak aku lari, kempunan nk jumpa dorang bertiga ni....hari hari lah aku bertanya, balik tampin tak balik tampin tak.  suami aku mesti ingat aku excited gila nk balik tampin sebab hari hari tanya nk balik tampin tak.  dia tak tau bini dia kemain excited kalau takde plan ke tampin.  eh excited sebab nk jumpa kawan kawan lah.  bukan sebab tak suka balik tampin.  no no no.  i is menantu yg baik tauuuuuuuuuuuuuuuuu.....wakakakakaka....

dah tiba hari ahad tu, rancak lah berwasap dengan wawa, linda & jasmin.  semua tanya nk jumpa mana.  aku decide jelah jumpa kt jusco [jeeeee]. situ ada indoor playground.  ala, yg ala ala kidzania tu. tp kecik lah.  yelah kalau jumpa kt kedai makan kang, anak tah kemana, mak tah kemana.  makanan tah kemana.  susah nk menyembang.  so dengan harapan jumpa kt playground tu senang lah nk menyembang kan.....

jusco hari ahad, kome taulah camne hazab...well, kami mengerti semua itu.  nk cari parking pun berzikir banyak kali semoga hati ini sejukkkkkkk...

dah laa sampai lambat.  wawa dah sampai pun tau....hehe...suap umar raihan makan dulu.  kasi kenyang kasi hati dia gembira.  kang takdelah dia crancky kannnnn....tido pun dia sudaaaa...

sampai je atas, tengok kt playground tu budak sedang sedang je.  tak ramai pun.  nampaklah wawa kejar elman.  terus mintak rm10 kt laki.  bahahahah kena sound baik punya.  amboi dia yg nk jumpa kawan, kita lak kena bayar.  amboi bangggggg..kedekk aaaaa.....

dah jumpa kawan, laki g mana pun aku tak hiraukannnn....kekekekekek

ingatkan dalam tu boleh sembang elok elok...tapi tidak....kesilapan terbesar kata wawa sebab mentidokan anak anak sebelum ke sini.  mereka charge energy kaw kaw aaaaaaaaaa...aiyooo..sampai berpeluh ketiak mengejorrrr...umar raihan suka sangat sebab kawasan tu luas.  kt rumah mana boleh jalan lari lari gitu.  ni dapat kawasan dan kawan kawan suka lah dia.  dia ingat budak cina yg lari lari tu kawan dia kot.  padahal lari mcm tempat tu bapak dia punya.  main langgar je elman & umar...

pastu jasmin pulak sampai.  mengelat kemas umah dia ni...bese diaaaaaaaaa........!!!

alahai, firas muslim tu behave sangat tauuu...dari awal sampai ke sudahhhhh...duduk jeee...kalau elman & umar raihan camtu, heavennya nk bersembang kan....

ni dah berkumpul bertiga ni,baru nk start enjin sembang, sorang lari ke sini, sorang lari ke sana kejar anak.  tinggallah min dengan firas. pastu duduk merata.  tu yg hasilnya takde pun gambar bertiga. 

sembang pun main jerit jerit je sebab tak dengar.  mmmmmmm.....

dah puas lari lari, ajaklah anak anak ni duduk setempat.  umpan dengan youtube.  tapi, satu hal pulak.  yg sorang nk hp dia, yg dia nk hp sorang lagi.  berebut pulak botol air.  umar amik botol elman, elman nk hisap botol air umar.  tp boleh lah dorang ni berkawan.  takde jerit jerit, takde adegan tumbuk menumbuk, gigit menggigit. 

pastu suami daku pun sampai.  dia tolong take over jaga umar.  tapi time tu pulak wawa nk balik.  sobsssss....tak dapat dah nk menyembang....tangkap gambar pastu comolot pastu bye bye....

bila umar raihan dengan ayah dia, aku pun cari min.  sembang dengan min heaven gak lah sebab umar dengan ayah dia main kejar kejar. berhenti kejap sebab umar jatuh kena langgar amoi mana tah sesat.  nangis beria ni.  mesti sakit.  tapi nasib baik masa dia kena langgar tu, bukan aku yang jaga.  amboi bang, menyengih je anak jatuh kannnn....
pastu sambung nyembang macam takde laki & anak je aku ni kan....bahahahahahahaha

pung pang pung pang menyembang, jasmin pun nk balik.  comolot bye bye bye, tinggallah kami 3 beranak kt dalam playground tu.  main kejar kejar dengan umar raihan, pastu ayah umar ajak challow sebab dia betul betul nk derma darah.  umar dah nampak sangat penat,  bagi susu.  tp tak mau tido pulak.  dah menangis nk keluar stroller.  cakap dengan suami nk pergi nursing room, sebab ku tahu apa yg umar raihan nak sebenarnya.  tp disebabkan hari ahad, maka nursing room pun full house.  tunggu jap dengan umar yg main tepuk tepuk mulut dia tu.  boring lettew.  dapat je masuk bilik, nenen terus tidooooooooooooooooooo......
mama pun buat pusingan balapan seround.  pastu letih.  duduk....







tobat aaa tak mau duduk sebelah wawa lagi bergambar.  nampak sangat giant aku ni haaaa...slim benor wa ni tauuuuu.....

eiiii dah lama geram dengan elman...dapat jugak umar jumpa elman....eh silap, acik jumpa elman....


 ni suruh anak masing masing behave, tak mau berebut mainan...main sama sama....



 sembang dengan min kt belakang.  tak bising sangat. 

hai min...mak y.......................bahahahaha


 tengok firas muslim tu, baik je tengok video. patu pandai pulak tu tekan mana video....umar ni kemain ligat.  susah nk bagi kerjasama diplomatik dengan mama.....


 kitaorang pulak dating bertiga.....


 turn ayah main kejar kejar dengan umar raihan.  tu tangan comel firas...


 pastu laki pulak baik hati derma darah.....


keluar je jusco, kitaorang pergi kedai elektrik pulak kt bukit beruang.  alhamdulillah, dah beli kipas untuk rumah baru.  nanti lah share.  tu pun kalau teringin nk share pasal kipas tu.  kipas je uolsssssssssss....bukan kincir angin.  wakakakakakakkaka....

boboi.........


pasni.........................next!!!!  nk jumpa #Gojesbloggersupermom&baby sapa pulakkkk uolsss.....





10 comments:

CikNaa said...

kemain! haha..

Haslinda Sadiken said...

sedih sampai ke saat ini sbb x dpt nak join.. :(

Veelara said...

Pic 1st tu mcm korang btukar anak.

Nasib sebut nama i.nasibbbbb laaaaa

SweetLikeWhat said...

ok org perak dah sentap ni!!!

Anak Lebah Comot said...

Amboi umar..kepenatan sgt la tue..hihihi

Cik Puan Rara said...

heheheh hamboi.i xboleh dgr ayat2 sentap ni.nangis kang.ahahaha.etty,nt kite g melaka.jumpa kite lak taw.kita nk mkn cendol kat menara jam tu.

yUmiE AzuRa said...

klu lah aku masih di sana.hahaha

Aty_Fared said...

Insyaa Allah..lepas ni kite pulak akan berjumpe..:)

e.t.t.y said...

rara - omg org cantik mcm hanez nk jumpa iols kt menara merah laaa...bahahahahahahh...boleh boleh, kang roger laaaaa....

aty - aty datang melaka yeeeee....best best...

yumie - hai laaa dulu masa dok sini, takde pulak nk jumpa jumpaan kan...takpe, nanti balik sini, mung roger daku...

haslinda - alaaa macam jauh nauuuuuu

With Julia said...

Hamboiiii x ajok...nangissss hahhahah best korang eh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails