:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Thursday, July 4, 2013

rumah kami :: bilik kami laki bini

assalamualaikum

hehe.  mintak maaplah, dua tiga entry dah pasal cat je.  ate nk buat camne kan.  aku suka share dengan semua orang.  walaupun benda tu entah jadi entah tidak.  wakakakakakak...

selain dari hall, bilik tidur utama adalah tempat untuk kami plan nk cat.  tp sikit je ruang nk cat tu...


 kitaorang nk cat kt 'this area only'.  pintu bilik kt hujung katil.  pintu bilik air, kt hujung lemari tu.  dapat imagine tak?  bilik ni kecik je. 

bukan keseluruhan.  cuma nk naikkan seri bilik je.

bilik aku ni tak lah besar mana pun.  perabot pun yg kitaorang dah order king size, mungkin tukar ke queen size je.  sebab takut tak muat.  almari baju tu dah 8 kaki.  so memang tak muat.  meja solek agak agak muat kot letak tepi bilik air.  takde dalam gambar sebab tak reti nk lukis.  hehe...

mula mula fikir lah mana nk letak feature wall kan.  sebab kepala katil memang letak kt tingkap.  tak muat nk adjust melintang ke camne.  tapi tu secara kasarnya lah.  kalau dah ada perabot depan mata, mungkin boleh nampak betul betul saiz bilik camne nk adjust kan.

tp aku suggest kt suami aku, kita cat satu area dinding je.  aku cakaplah, kt dinding tu nanti, kita boleh letak frame gambar kawin kita.  lepas tu raya ni ingat nk tangkap gambar kt studio kami tiga beranak.  so letak jugak.  baru lah naik seri bilik tu kan...

then husband ku cakap, designkan pelbagai warna.  pastu hantar proposal kt dia.  nanti dia fikirkan.

makanya, dengan kerajinan yang ada padaku ketika ini, sekali lagi gunakan khidmat ini, aku pun explore lah warna mana yg cantik sesuai dengan kehendak kami suami isteri...


first, abaikan kedudukan katil tu.  kedudukan adalah di tingkap ye.  focus pada dinding yg berwarna je.  dah molek sangat tu letak frame bagai...











seperti biasa ayat aku, tunggu dah lepas cat ekk baru tunjuk.  tu pun kalau jadi cat.  wahahaha...

aku suruh je laki aku cat sama sama ng aku.  tp dia kata upah je senang.  ish takde sentimental moment betul.  kan best kita cat sama sama, pastu kita main colek colek cat kt muka.  pastu simbah simbah cat.  alaaa macam nora danish ng ady putra tu..tettttttttttttttttt....



dah setel pasal cat....bye.



11 comments:

erin said...

perrggh tak sabor nak menengoknya

~ NANA ~ said...

etty...i dh try masuk link tu kat komputer...still tak jumpa camne nak buat...wakakakaka

Siti Haslinda Sadiken said...

teaser cat eh kemain lagi..x saborr nie

Cik Puan Rara said...

dr smlm main main ngan kaler yek.hhehe.xpe xpe.pilih bebaik eh.

Mimy Hamid said...

feeling sgt ko kan dikkkkkkkkkkkkkk cat muka la bagai hahaha...

~ Huda Qamar~ said...

NANA,

Boleh klik kat sini: http://www.dulux.com.my/EN/tips/tips-tools.html

Pilih Mouse Painter.

Nak tukar2 kaler tu kena DRAG ke gambar tau. Baru jadi.

yUmiE AzuRa said...

hamboihh sempat lagi feeling2 romantic sambil ngecat nokk??haha

ctmah said...

kang lain pulak yg jadinye etty..haha

SweetLikeWhat said...

warna no 1 dan no 2 lawa etty

With Julia said...

Mata x leh pejam tgk pic gambar purple...Cat no 1....itu sgt menarikkkkkkkk...lembut dah mudah nk tido...hahhaha itu mata Umi Qi tgk cantik....etty cat molek2 ye hehhe

Asz Miza said...

Bilik daku pakai yg no 1 tu..yg no 2 tu pun ada tapi light sikit. Beli yg murah aje..pastu makin lama makin cair..dah namanya cat murah..hahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails