:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Friday, July 19, 2013

umar raihan ada rambut raya

assalamualaikum

alkisahnya, rambut umar raihan ni dah panjang benor...tu hasil rambut selepas dicukur masa dia 4 atau 5 bulan hari tu.  masa waktu tu, kitaorang yg cukurkan.  ayah dia tak mau hantar ke barber.  dia kata, better lah dia sebagai ayah melunaskan tanggungjawab tu untuk kali pertama.  pehhh masa tu, dia punya bangga jangan cakaplah...satu kampung dicanang.  eh, tipu je.  hahaha.  sorry banggg....

pastu rambut tu, dah panjang kt belah telinga.  rimas aku...aku ng laki aku pun apa lagi, zasssss...pun sendirian berhad.  tu yg jadi rambut abu bakar yellahh tu.  sian anak aku.

kalini pulak, satu kepala dah panjang.  depan atas, belakang.  camne nk adjust rambut depan tu, kang jadi macam dora lak.  cukuplah tu shahadah chinta anak dak kina jadi dora kan.  tak sanggup aku nk mendorakan anak bujang aku.
pastu belakang tu dia macam beralun alun je.  selalu gak tu dia garu situ.

aku ni kalau nk buat, hari tu gak aku nak.  so aku gesalah laki aku pergi barber.  mula mula ajak pergi bazar ramadhan peringgit.  pastu cari barber.  aku cakap kt laki aku, kt malim ada.  sebelah maxis. sebab pernah nampak ada benda pusing pusing tu.  macam lolipop tu.  aku cakap tu kedai indu.  yelah, indu lah sinonim dengan barber dan benda pusing pusing tu kan.  pastu g malim, tak jadi pulak.  malaslah cite, kang kalau cite kenapa tak jadi, orang kata aku racist lak.  kakakakakakak....

eh bukan aku je excited, laki aku pun sama.  dah 6.30 pm ni, dia ajak pulak pergi tesco.  dia kata ada satu kedai tu.  sunguh sungguh dia cakap tu kedai tu  INDIA MUSLIM.  sebab dia kata aku gelabah nk pergi yg kt malim tu. 

masuk je kedai kt tesco tu, haaaaa yelah INDIA MUSLIM SANGAT bangggggggggggggggggggggg!!!  atas tu terang terang mr. kumar.  bahahahahahahha.  tu bawak ke malam perlian tu tau.

umar nk kata behave, tak behave sangat.  nk kata tak behave sangat, behave lah gak.  so so lah pengalaman dia pergi ke barber tu.  dongak, tunduk, pandang tepi, kiri kanan.  adoyai.  nasib lah tukang gunting tu relax je melayan.  jenuh lah apak eh meriba.  tu ayah sangat paranoid okay.  dia takut anak kena gunting.  derrrrrrrr........
 
 ko tengok tangan barber tu.  semacam je genggam kepala anak aku kan....geram barangkali tapi tak tunjuk.  kui kui kui....


so selamat lah umar raihan berambut raya.  hensem bergaya anak mama ni tau.  macam ayah iye.  eh........ =)))

kos potong rambut sejemput umar ni, rm5 ajessss.......




10 comments:

Mimy Hamid said...

fayel tak potong lagi..dah masam bau hahaha...nanti lepas raya...biar panjang di hari raya baru abg

MimahAjil said...

hensem dah ade rambut raye...yeeaay!!

puan.mila said...

yeaa rambut raya!

ctmah said...

umar dah encem!!!

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

mana gambar encem nye.. elok plak dia tak nangis ek

SeputihSalju said...

beraya dengan rambut baru ye umar..hehhe.. nmpk kemas je bila rambut pendek..:-)

yUmiE AzuRa said...

owh umar ikut rambut ayah iye ropenye rambut pacak2..hahaha

Aty_Fared said...

yang pasti tetap kacak...:)

Haslinda Sadiken said...

wahh..awal lg umar dh bikin rambut rayerr

SyimaSyaz said...

alor... makin encem la tanje... ramai lah gegurl nak nanti... huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails