:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Tuesday, October 19, 2010

dulu lain, sekarang lain.

hello hello

long entry...kot. tak baca pun takpe. but mummy sedih....and mummy wrote this because mummy want to forget just a while a hectic preparation for mummy's wedding. arghhhhh.....
and sorry for english mummy yg ntah apa apa. harap aunties & uncles faham sendiri je lah apa yg mummy trying to say ye.


dulu mereka bertiga baik sangat, kamceng. macam adik beradik. mummy pun happy tengok sama sama main lari lari. kadang kadang, kongsi toys yg sama, main gilir gilir.
sometime, kalau nk berak atau kencing, sekor kt box sana, sekor kt box sini. hati mummy mana yg tak suka kan bila tengok suasana macam tu..


pic taken on august 2010.

mana ada ah mell, di situ ada adik, ada juga si ahboy selaku adik bongsu. kalau kt tingkap, sekor satu tingkat.


tapi, sekarang mummy dah lama tak tengok kamu bertiga bersama.


cuma mummy tengok ah mell dan ahboy...


atau...


ah mell dan adik..


baru mummy perasan, dalam koleksi mummy dah takde gambar kamu bertiga sekatil, setilam, sebantal, sesofa.

mana semua tu sayang sayang mummy????

aunties dan uncles kt sana...ah boy & adik dah tak sebulu. mungkin pada siapa yg expert akan hal ni, sedia maklum. but for mummy, mummy risau dan sedih. anak anak dah tak mesra macam dulu.

mungkin since both my boys not neuter yet, masing masing nk tunjuk kawasan.

alahaiii, rumah sekangkang kera ni yg kamu rebutkan.

atau mell gebus tu yg jadi taruhan???

please lah anak bujang mummy. please be good. jangan gaduh gaduh. sampai tercabut bulu, selerak rumah.

ooo nk hide from mummy yg uols gaduh ye. kalau gaduh kt hall, ada bahan bukti yakni bulu yg berguguran ke medan perang. so bila mummy tau, mummy naik hantu nk marah kt boys.

so, what u guys did was gaduh bawah katil. so mummy tak boleh trace bulu bulu tu semua kan.

mummy fikir anak anak semua dah berbaik baik, tak bergaduh. but mummy was wrong!!!

yesterday mummy found out ada something black dust kt dahi adik. bila mummy check, ada darah kt telinga. banyak sangat darah kering!!! oh man.....kantoi sudaaaa....

bila checked kt ahboy, nothing injured. wah...ahboy dah lawan tokey. mentang mentang dia lagi besar dari badan adik, dia naik lemak.

ahboy, ahboy tak ingat ke siapa yg welcomed ahboy masa mula mula ahboy when u came into this family??
abang adik isnt??
ahboy, ahboy tak ingat ke siapa yg ajak ahboy main bola masa ahboy malu malu dulu?
abang adik isnt??

ahboy....mummy so sad. can u remember all memories with abang adik?

dia banyak jasa kt ahboy kan. kalau ahboy lapar lagi, abang adik sanggup mengalah bagi portion dia kt ahboy.

ohhhh boy........

mell being a GIRL. hide behind closet, sofa...dia tak berani nk intefere. padah jadinya. cuma bila dua dua nk redakan angin pasang, mell came to each of them, jilat jilat muka kasi calm down. good girl mell. mummy proud of u my girl.

petang tadi, when mummy saw a misscall from vet, mummy so excited!!! mummy thought vet call suruh hantar both boys esok. but rupanya tipah tertipu tipu tertipah. boleh pulak vet kata dia tersalah tekan number. haish, mummy angry like crazy kt office. mummy takut mummy terpakai duit adik & ahboy. kalau katakan duit tu dah habis dijolikan, camne? terpaksa mummy buat another appointment and have to wait like hell!

so now, nothing mummy can do. cuma mummy kena pantau panjangnya kuku ahboy & adik. then kalau nampak yg mencurigakan, mummy kerat kuku boys.

then, mummy standby penyapu lidi kt hall. mummy letak atas cabinet. so that bila mummy dengar sesuatu yg mummy tak suka dengar, mummy pok penyapu tu atas sofa.

then bila bulan purnama, bulan sabit menjelma, mummy will dukung adik enter to mummy's room. adik slept with lovely mummy. mell & ahboy kt luar.

hari tu mummy ajak ahboy sleep together. but ahboy always being ahboy yg mulut becok. sakit telinga. bila marah sikit, tarik muncung. so mummy tukar nk tidur dengan adik.

adik such a nice, behave boy. bila masuk bilik gelap, terus adik jadi kekasih gelap mummy. eh tak.....terus adik duduk kt tingkap. sebab bila ahboy around, adik tak dapat duduk kt hot spot tu. so malam malam adik baru dapat menikmati keindahan dari tingkat 3.

but adik, tolong lah behave jugak atas tingkap tu. selalu buat mummy terkejut. sebab hari tu mummy mimpi ahboy jatuh sebab kejar burung burung yg berkicauan. coiiiiii...so mummy fobia.

adik pun baik. bila nk kencing pagi pagi, adik gigit selulit mummy. aouchhhh....then mummy pun open the door, then adik terus ke litter box adik yg busuk tu. oh boy, u are so sweet. tolong pecahkan selulit mummy please......

oh ya, mummy tak boleh let mell enter mummy's room together with adik. mummy takut, adik geram kt gayah gebu, eh mell gebu then nanti adik try to rape mell. adik ni nakal jugak. tu yg selalu mummy bebel. jangan buat camtu kt mell!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

oh, mummy bukan berat sebelah. but kadang kadang, kena tegas. in different situation, mummy menangkan jugak yg lain.

kalau adik try to rape mell, mummy menangkan mell sebab yelah, kesian kt mell kena gigit. she donno anything about sex. she just forgot it a months ago.

kalau adik gaduh dengan ahboy, mummy menangkan adik sebab adik...yeah, anak tengah selalu mengalah ke??? sebab nampak adik macam nk berdamai, tp no way to ahboy. ahboy lorat lebih.

but, kalau semua kenyang, tp ahboy je yg still memekak, mummy kasi jugak makan kt ahboy kan.

tengok tu, mummy love all of you. ada je situation yg mummy akan menangkan kamu satu satu. depends pada keadaan.

kalau buat salah, mummy tetap hukum.

contoh ahboy hari tu simply je kencing atas bantal, mummy punished him. mummy letak ahboy dalam toilet for hours!!!! but, mummy letak sekali makanan & fresh water. tak ke mummy marah marah sayang namanya tu????

but ahboy....masyaAllah, macam mana kamu pecahkan pintu tu sampai kamu boleh keluar dari bilik air???? mummy sangat pelik.

urm, btw the kayus of bilik air tu koyak kt luar toilet. which is masa tu adik je setia tunggu kt luar. takkan adik kot buat semua tu?????????????????? oh my god.....kalau lah betul, mesti adik tak sanggup nk biarkan ahboy kt dalam sekor sekor kan. dah lah gelap, mummy tak letak alas pun.

then see, takkan tak nampak yg adik sayangkan ahboy?? ahboy ahboy. appreciate lah abang adik kamu. kalau dia sakit macam dulu, and this time, dia dah merajuk...siapa yg sedih?? kita semua tau tak???


then my boys and girl. please pray that the vet will call mummy ASAP!!!!

mummy nk kita semua macam dulu. like before yg makan pun sama sama. mummy rindu nk tengok anak anak mummy berkumpul, bergurau senda, berlari lari tak cukup tanah sama sama.

please okay....

okay tu je. mummy penat babling. mummy nk continue hantar quotation kawin ni. mummy stress....

4 comments:

pae's faezah said...

hehe macam2 kerenah anak2 bulus kan..
kite kene sabar jelah dengan diorang sume..
be strong yer etty hehe

meowwmania said...

sbb belum sunat yg jadik cmtu, konon2 nak rebut yg betina..sunat cecepat ekk dijamin masalah selesai ;)

mak etty jgn strees hokeh :D

e.t.t.y said...

cik pija - mmg pun. kalau tak sabar, dah hantar gi umah anak yatim dorang ni. haha

aunty mm - tak tau lah apa yg dorang rebutkan. ahboy tak berminat dengan mell pun.

Misz Pinkie Winkie said...

seronok betol tengok mereka sedap landing.
macam2 ragam...tapie itulah yang seronok

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails