:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Saturday, October 16, 2010

homaigod...

hello hello


rupanya, lain perasaan nk kawin olok olok dengan kawin betul betul.
siyes....lain!!!

dulu kan, macam rilex je kan ajak najib kawin. ''by, kawin jom''
cerita dengan mak pun, boleh gelak gelak.

tp sejak balik dating masa tengok wayang hari tu, aduhai...jantung ni jangan cakap lah speed dia berapa kuasa kuda. lain sangat.

''eh, i dah cakap dengan ayah. kita kawin next year. dalam bulan 6 ke......''
haaaa...homaigod!

''apa kita nk buat ni?''

''balik kampung i, tanya kt wak i''

sebenarnya, balik kampung tu bukan penting sangat pun. tapi yelah kan, sejak abah aku meninggal, yang jaga aku wak wak lanang aku. * lanang = lelaki.

so, macam.....urm tunjuk penghargaan lah. balik kampung, bagitau tujuan kn. setakat nk call, boleh je. tp lebih molek balik kampung. tunjuk yg kita masih perlukan mereka, dan hormat mereka seadanya.

macam kes aku, confirmlah wak wak aku yg akan jadi wali. yg mana, biarlah mereka tentukan. tp aku rasa wak usin aku kot. harap harap lah semua wali wali aku nanti dapat datang kawin aku nanti kan.....amin....

''okay, nanti kita decide bila kena jumpa parent. nanti u datang rumah i, kita bincang dengan mak ayah i pulak. lepas tu, i datang rumah u, kita bincang dengan mak u pulak. nanti bila bila, kita balik kampung jumpa wak u''

homaigod......gigil okay!!!

siyes aku jadi tak keruan. lagi lagi fikir bulan 6. mana nk cekau duit, mana nk buat preparation semua....bertambah sengal aku jadinya.

yang pelik, mana ntah keberanian nk bgtau mak ni. its gone. tergagap gagap aku nk bagitau mak. hahaha. ni belum lagi tang nk bagitau wak. lagilah harus aku fengsan.

lepas tu, sangap nk buat apa dulu. masa tu lah pentingnya broadband. google sana sini, ym dengan yana, gtalk dengan eena & asmida. tanya mana op best, murah, mua yg cantik tp murah. oh yea, kalau boleh semua nk murah, tp kualiti elok. pang!!!!

buku dah ada. buku untuk catit apa apa kalau terserempak dengan blog yg best. make up (mua) paling penting. juga mak andam. eh sama je kan mua dengan mak andam???? hahah. lempang lah aku yg tidak keruan ni pehlis.

quotation tu dah selambak aku tanya. tengah tunggu dorang reply email aku je. yg mana rasa okay, aku simpan nombor.

MACAM MACAM.....................!!


ni, untuk kesenangan aku. to do list.

buat dalam excel, nampak senang. kalau tulis letak mana mana, macam leceh. contoh macam baju nikah tu kan, bila aku google jumpa baju yg best, aku copy paste je masuk dalam sheet tu.

borang nikah tu kan macam leceh. so warna merah. tanda benda tu penting. lagi lagi kes aku, bernikah kt mukim lain. lagilah berganda leceh dia.
* insyaAllah, bernikah + bersanding kt tampin. jimat kos najib kata. apa apa je lah. janji kawin, dan ikut tema aku.

kt excel tu, banyak lagi nk kena tambah. baju untuk family pun belum decide lagi sebab najib suruh bincang. kan aku nk buat tema magenta * pink + purple.
so aku plan, family aku pakai pink, family sana pakai purple. atau sebaliknya.
tp najib kata bincang dulu. kalau tak approve, cancel pakai tema lain.

guest list aku, pun aku dah siap siap list kan. najib kata belah aku jemput dalam 400 je. tapi aku kira kira, tak sampai pun. orang orang kampung, jangan risau, semua ada. insyaAllah, tak tercicir.

ucapkan terima kasih pada teknologi zaman sekarang. yg tak perlu kita hantar kad pada semua. kawan kawan sekolah, uitm, blogger yg mana ada facebook, aku tag je.
cuma yg mana yg dah kawin, pernah hantar kad kat aku even aku tak pergi, aku balas balik.
bukan apa, tu semua cut cost. tahukah kamu, post charge adalah rm0.60!!!!!!! bukan lagi 30sen okay...so aku nk cut cost.

peduli lah kata aku kedekut ke apa. janji aku ikhlas nk jemput. dari tak jemput langsung kan.

oh yea, blogger yg rajin comment je akan dijemput. yg lain, kirim salam. oleh itu, marilah beramah mesra dengan aku. haha * bajet artis.


oh yea. ticker kat atas tu, plan semata mata. belum confirm lagi. saja je letak. kalau confirm okay, kalau tak confirm pun okay gak.

sebab aku je gedik letak tarikh 11611.

tapi tak salah pun kalau uols block date tu untuk aku kan....kan kan???

3 comments:

meowwmania said...

wahh patut la senyap aje...ropenya tgh sibuk2 wat persiapan yer tahniah ekk...

pssttt....ai slalu komen kan mak etty kann ngeeee..........

e.t.t.y said...

cik cik MM. namamu sudah ku catit dlm guest list. kalau jadi, sila beli tiket ke melaka ye.

meowwmania said...

nek kete sendiri pon nak kene beli tiket ke mak etty huhuu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails