:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Tuesday, October 12, 2010

when thaqif & nysa came to visit mak etty!!!!!!

hello hello

gua seronok lebih kot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

siapa yg tak seronok kan. lagi lagi thaqif yg punya pasal.

thaqif dgn mak etty tak boleh dipisahkan. hahaha. even bila mak etty dah ada anak anak, thaqif pun dah besar, ada keluarga sendiri, thaqif tetap jadi anak menakan mak etty yg paling favourite, paling mak etty sayang!!

sebab dia je yg rajin call mak etty, rajin request kt ibu dia soh call mak etty. bila mak etty call ibu dia, tau je mak etty yg call, dan sibuk nk cakap dan bila nampak rumah tinggi tinggi aka rumah flat, dia sebut rumah mak etty.
anak menakan lain tak de pun camtu. sob sob sob.

takpe, yg lain pun, kalau korang dah besar, pandai cari blog mak etty ni, korang tetap mak etty sayang.


urmmm, minggu minggu lepas memang kak ijan ada bagitau, 9hb okt ada nk dtg melaka. pergi kenduri rumah sedara belah abg badh. so pantas lah aku suruh dorang anak beranak tido umah kan. tak payah tido hotel bagai.

then sehari dua ni, benda tu macam confirm tak confirm sangat. so macam tak heran sangatlah kan. jangan harap sangat, kang kalau thaqif tak jadi datang, mak etty nanges!! =P

text text text....
pun tak confirm confirm

sekali tu, kak ijan text ''choc cake layer cheese satu. thaqif nk makan''
hahaha. aku balas, ''thaqif ke, ibu dia yg nk makan???''

kalau dorang jadi datang, aku buatlah. takke aku rajin nk buat kalau dorang tak jadi dtg kan. penat kot nk buat tu. *trauma tak habis lagi masa buat untuk jaja nikah hari tu. haha

sebenarnya, plan tu floating selagi kita tak jejak tempat pertemuan kan? betul tak?

so, pagi sabtu, kemas kemas je lah rumah. kot kot dorang jadi datang, bilik dah standby.

aku pun ready lah untuk buat kek. kalau dorang tak jadi pun, aku boleh habiskan. kalau dorang jadi datang, aku happy hidangkan untuk kak ijan & family.

kak ijan pun tak sms aku.



2nd stage. baru letak selambak cheese. betul wey, cheese membuak buak.
aku mms gambar ni kt kak ijan. dengan harapan, dia confirm datang. haha

sekali tu, dalam pukul 3 kot. dia sms. ckp on the way. gembira bukan kepalang. * wah ayat bm terbaik...

kejap je rasanya tunggu dia sebab dorang dah kt cheng. masa tengah call tu, lagi 10 minit akan sampai ke rumah aku. so siap siap mandi. kek belum masak lagi.


dan akhirnya!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

they arrived safely.

yihaaaaaaaa......seronok i dapat jumpa dorang sekeluarga. lagi lagi thaqif & nysa. rindu...
* sekarang pun dah start rindu kot.


baby nysa botak.....!!
nysa botak dari jaja kawin hari tu ye. sampai sekarang, camtu je rambut dia. hehe. comel what.
* letak link, tp takde gambar nysa rupanya. peace...jangan marah mak etty...!


dah dibentangkan tilam, nk kt lantai jugak. nasib baik mak etty dah mop, siap bilas dengan dettol.

budak kecik yg cantik ni dah nk merangkak okay. badan je kecik, semangat budak ni..

caiyok nysa!!!


alorrr comel. rindu lah kt nysa....mak etty dah tukar wallpaper hp letak gambar ni...


takde gambar berdua dengan thaqif. dia tak macam dulu yg suka tangkap gambar. orang suruh pose hensem hensem, dia buat camni. apa lah....

thaqif kata, kek mak etty sedap! yeay! well, budak kecik tak menipu kan??? hahahahaha
* lempang


aloooo mak etty. malu lah nysa....


well...thaqif dah masuk frasa kenapa itu, kenapa ini ye....bersiap sedia lah kalau dia tanya tu.
pasal kereta kuning tu je, berpuluh kali dia tanya.
''apa ni?''
''lori sampah'' * sebab tak reti nk cakap tow truck dlm bm apa. haha
''bukanlah'' * ko jgn tipu thaqif kalau bab lori sampah. dia lagi terel. haha
''apa ni?'' * tanya lagi. yg keberapa, aku pun lupa.
''kren'' * gila sengal apa aku ni...
''bukanlah''
''apa ni?''
''trektar''
''apa ni?''
''kubota'' * macam lah dia kenal kan.
''apa ni?''
''ferrari thaqif''
senyap!!!

hahahahahahah

dia agak bosan takde toys yg banyak utk dia main. yg ada, patung mainan mcd je. tu pun untung aku simpan jugak. sebab mnggu lepas, mak buang semua sampah yg ada.

nasib baik ada adik melayan dia main. dia main bola sepak dengan adik. haaa ko jangan main main. sampai ke dapur thaqif main bola dengan adik tau. adik kan jenis peramah bila ada tetamu. makin orang melayan, makin dia mengada.


adik cium tilam macam apa je. sebelum tu nysa tukar pampers kt situ. nysa yak. ada bau yak nysa kot. hahahahahaha.


nysa pelik tengok kucing!!!


terteleng teleng muka dia tengok adik.


thaqif macam tau tau je tau kucing aku ada 3. adik depan mata, dia boleh tanya lagi, ''nyiau ane?''.

kak ijan pun sampai tertonggeng tonggeng nk belek bawah katil sebab nk jumpa mell & ahboy. tp apa lah nasib. selama dorang kt rumah tu, kucing berdua tu mana keluar dari tempat persembunyian. bila dorang dah balik, baru lah keluar. adoyai...

family kak ijan balik dalam pukul 6+. ingatkan tido sini. sedih i...

aku hantar thaqif sampai kat bawah. banyak kali kak ijan pesan kt thaqif ''mak etty hantar je tau, dia tak ikut kita''
thaqif tersengih sengih. sebab dia ingatkan aku ikut diorang.

ooo...nasib baik mak etty tak nangis mcm hari tu...ngeh ngeh...

thaqif dah banyak peel. dah makin nakal & bijak. ada je benda yg dia buat aku jadi geram. bila aku cakap ''thaqif, asal buat camtu?''
kak ijan cakap ''biarlah. dia saja nk buat mak etty rindu nanti''
cissss....

dapat jugak aku mandikan thaqif, tukarkan pampers. tu memang kerja aku kalau jumpa thaqif.
masa time mandi tak boleh blah. dapat mandi shower, suka sangat.
''nak mandi air ujan'' hahahahhahaha. bila tanya dah ke belum mandi, semedangnya jawab belum. kalau dibiarkan, mau berjam dalam tu.

adoilah...

walaupun tak lama, tp aku bersyukur kerana dapat jumpa kak ijan sekeluarga. lagi lagi thaqif dan nysa. Allah je tau betapa aku gembira hari tu....

next time, datang lagi ye. tidur sini tau....

3 comments:

Misz Pinkie Winkie said...

hai thaqif.
so hencemlah...
nantie suk mak etty masak sedap2 yerk.

ettymelladikboy said...

cisss...
hahahahha

meowwmania said...

thaqif betul ke cedap kek mak etty tu?? aunty meow tak caye lah...soh mak etty wat kan aunty 1 yerk..baru leh tawu cedap ke tak haha...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails