:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Monday, February 18, 2013

keputusan ruam kt badan umar raihan

assalamualaikum

yang hari tu pasal umar raihan macam naik sesuatu yg badan dia tu kan...alhamdulilllah, naik teruk hari khamis, hari jumaat dah surut murut.  tp ktorg still pakaikan dia calamine losyen lagi.

sebenarnya tak tau punca apa.

doktor suruh tengok apa yg dia makan.

so far, semua solidfood yg aku introduce kt umar, semua passed with nobel prize.  gituwww...untuk bulan ke 8 ni, dia dah makan ikan, ayam.  so lepas makan tu, takde merah merah.  so memang aku syak, ruam tu bukan sebab makanan.

so jenuhlah fikir apa yg trigger merah dia tu.

hari khamis aku balik kerja, still merah merah lagi.  tak tahan tengok.  kesian sangat.

hari jumaat, tengok still merah.  tp kt area muka takde.

benda tu naik kt muka, badan je.  kaki ilek.

sabtu dah clean n clear.  ajaib kan.

then kami suami isteri closed case with one conclusion.  apa penyebab ruam tu.

iaitu DAUN BIDARA.....sayang selasih hamba turutkan...gituewww...

kan ustaz darul syifa tu mintak kami mandikan dengan daun tu.  kitaorang perhatikan, sejak mandikan guna daun tu, naik merah.  sebenarnya hari khamis tu, laki aku lupa nk mandikan dia petang tu.  aku pun tengok anak aku hensem je putih putih muka tu.  aku ingat dah mandi. rupanya belum.  so lap lap je.  memang tak lah guna daun tu. so malam tu kurang lah sket. tp hari jumaat petang tu, laki aku guna daun tu so merah.

so ktorg buat keputusan memang daun tu buat dia alergik.

sabtu ahad tak mandikan guna daun tu..terus elok!!!!  sah...

yg buatkan lagi logik ktorg punya kesimpulan ni...kan ustaz tu suruh gosok daun tu kt badan.  ktorg gosok kt badan, kepala je. kaki tak...

pastu yg naik pun area kepala dan badan sahaja.  kaki elok...

so apa lagi punca kan kalau bukan daun tu....




ni rupa daun bidaratu.  daun nya ada bulu sikit.  mungkin miang lah kan....

so sekarang ni, instead of gunakan daun bidara ni, ktorg just bilas je umar dengan air doa tu....

alhamdulillah, baik jugak anak mama ni.  ayah pun dah start keje setelah cuti 2 hari menjaga anak kesayangannya....hehehe...terima kasih sayang....muah muah...eh???


4 comments:

CikNaa said...

alhamdulillah.. kadang2 ni yg tradisional jgak menjadi kan?

With Julia said...

calamine losyen ju pun pakaikan gak kt bb Qaiser tau mama umar...yelah skrg nih asal kena ketik nyamuk pun seminggu susah nk baik...kalo ruam tecik2 tuh pun ada gak naik kalo dia pnas...daun tradisional cm nih pun bgus eh..cuma susah sikit nk dpt...kena pi area kg2 bru jupe..:)

MimahAjil said...

nasib la awk dpt detect...
kalau tk merah2 lg...kesian umar raihan....Alhamdulillah dh baik ye...boleh melasak blk ye...yeeaay!!

Veelara Shamsyul said...

yeay.dah ok...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails