:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Second Birthday tickers

:: adik umar raihan ::

Lilypie Maternity tickers

:: mari ikut saya ::

Wednesday, January 5, 2011

kedai borong makanan ringan, gula gula di melaka

hello hello

haaaa amik kau...baik punya tajuk. senangkan orang kalau nk google kan. kan senang kalau semua org buat tajuk yg senang org google, terus dapat apa yg nk dicari tu...

aku taip je hari tu, terus jumpa kt blog lemprica. huh, best dan sangat sangat puas hati.

pagi aku baca blog tu, lunch hour terus ajak member cari. * kantoi buat kerja lain masa office hour! haha.

semangat gila padahal tengah puasa hari tu. * ehem.....puasa okay puasa! bukan warm warm chicken shit tau! kahkahkahkah

dah pusing pusing area tong hup tu, tak jumpa jugak. lalu kedai borong ikan bilis, sekali member aku berhenti ''ni kot kedai dia''

eh hellooo, terang terang dah tunjuk kedai borong ikan bilis kot. ahahahahahah. gelak gelak aku atas motor. dengan panas terik tak ingat.

ingat dah give up dah.....sebab tension. dengan haus tekak lagi. dah lah asyik lalu kt gerai air kelapa je...

masuk tong hup. bahagian yg bridal tu. takde apa yg menarik pun kt situ. sebab tak jumpa apa yg aku nak. lagipun situ mahal! lagi murah kt nilai 3.

pomander ball yg kecik tu pun rm10!

dah nak keluar tu, tanya lah kt sa tu. kt mana kedai borong gula gula. rupanya depan kitaorang je. siap lalu kot td. cuma tak pandang.

dah masuk tu...yaAllah...terus lupa diri yg tengah puasa. rasa nk berbuka pun ada sebab macam macam jajan, coklat ada. eiiiiii....geram....!


lepas tu lupa bawak pen & kertas boleh?? padahal buku wedding planner aku tu ada je dalam beg
* huh wedding planner. aku lah wedding planner untuk wedding sendiri. hehe

terpaksa lah taip je kt hp. * sampai office baru catit balik dalam buku hikmah! - buku nota

masa kt dalam tu, just take note je mana yg sedap pada tekak aku. tp rasa macam nk beli semua!! =)

dah sampai kt office, kira balik apa yg aku catat td...baru tau harga sebenar kalau beli satu satu. ada yg murah gila, ada yg biasa biasa, ada yg bolehlah.....


tips:
sebelum pergi, bawa pen, kertas dan kalkulator sekali ye. senang. aunty, uncles, abang kt sana pun okay. cakap je nk survey, dia tak kisah pun.


ni ada peta yg hidup segan,mati pun segan jugak!!


orang melaka pandang ni sebelah mata je kot. kalau blur gak, sahlah korang rabun.
*haha. nak salahkan mata org pulak. padahal lawa lagi lukisan thaqif....




dari payfong - payfong tu sekolah cina. payfong tu dari arah mana aku pun tak taulah. tp ada kolej kosmopoint. ada lorong kecik tu, sebelum shell. *lupa nk lukis kt mana shell.
belok kanan. alert belah kiri...kedai tu kt sebelah kiri je...cat warna putih ke cream ntah. oh yea, masjid di sebelah kanan ye...

dari kampung jawa - lalu shop lot. mula mula shop lot tu, kedai borong carslberg. akan nampak botol arak tu. theeeeee~
sebelum sampai masjid tu, ada lorong kecik. belok kanan.
masjid sebelah kiri,
kedai sebelah kanan.

dari jalan hang tuah - ni kalau katakan korang terbabas dari simpang yg sebelum shell tu. akan lalu shell dan terus macam u-turn. lalu direction yg dari kg jawa yg kt atas tu.

kalau berjalan kaki dari hang tuah pun, ikut jalan tu gak. tak jauh pun....


* kalau map ni tak betul, korang beli garmin je lah. hahahahahahaha.


dah, selamat membeli belah.....sangat berbaloi....

kasi hint ye - coklat nips (ni confirm confirm kena gelak ng eena, asmida ni) kt luar rm3+ kan. kn sana...ehem....rm1+ je...tak sampai rm2. siyes tak tipu....


so kedai ni, amatlah sesuai untuk sesiapa yg nk cari gula gula untuk kahwin, untuk berniaga. sgt berjimat.


tu je. semoga membantu pencarian korang....


aku cakap: aku tak beli lagi, nk survey satu tempat ni lagi, compare kan harga....then baru beli. berbelanja dengan bijak okay!!!!

6 comments:

Dhya said...

kedai apa yer nama nya...=)

anaztasias nora aira said...

etty. thanks !! tp mcm xberapa faham la.. nanti nora tanya kt facebook bleh? ke kena email ehehhe :)

The Secret Touch Of SNNA said...

salam.. Ley bg alamat cni x?

hasif said...

Beri Laluan
Nilai 1g Morhabshi sama dengan 1g EMAS. Benarkah?

PSP Trading said...

to all pengntin 2 b area kb, blh beli gula2 dan kelengkapan lain untuk ur kenduri at PSP Trading, kg. Panchor, kb.

PSP Trading said...

kalu area kb, leh bli di PSP trading, kg panchor.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails